fbpx

Kompostkværn test • Undgå tur med trailer til genbrugspladsen

Du får rigtig mange fordele ved at investerer i en kompostkværn til haven. Det er dejligt at ordne haven, men ofte kræver det dog, at du skal samle alt haveaffaldet i en trailer og køre på genbrugspladsen med det. Lørdag formiddag på genbrugspladsen med trailer og skal bakke ind mellem rigtig mange andre ligesindede haveejere, det kan godt være en prøvelse.

At slippe for at skulle bruge tid på at køre genbrugspladsen med haveaffaldet er klart en af de store fordele ved kompostkværne. Helt ligesom det også en rigtig god økologisk måde at opnå god kompost/muld til gødning i f.eks. dine bede med mere. Ulempen ved at investerer i en kompostkværn er dog, at disse ikke er lydløse. Her er støjniveauet selvfølgelig en af de ting som du skal vælge ud fra.

Se vores kompostkværn test for 2018 hvis du overvejer at finde en billig eller god kompostkværn. Udvalget dækker over forskellige modeller med f.eks. knive i bunden eller måske de mere lydsvage modeller der kommer med valsesystem.

Her på siden finder du svar på de gængse spørgsmål som hvad en kompostkværn er, hvordan de virker, hvilken kompostkværn der er bedst og ikke mindst, hvad de koster.

 

Hvilken kompostkværn er bedst?

Hvis du søger den bedste model til haven, så har vi fundet 3 gode modeller der kan passe til dit behov. Her er Bosch den dyreste også testvinder både ud fra kvalitet, effektivitet, størrelse og lyd. Makita er en populær model, og er absolut det gode alternativ i forhold til prisen.

Bedste valg

Bosch AXT 25 TC

Køb billig kompostkværn Harald NyborgPris: 3674,- kr.

God pris

AL-KO Easy Crush LH 2800

Overvej Al-ko eller stiga kompostkværnPris: 1825,- kr.

Bedste pris

Makita 2500 W UD2500

find kompostkværn Bauhaus eller andet byggemarked

Pris: 1741,- kr

 

Hvad er en kompostkværn?

Du har nok en ide om at det er en kværner og opsamler til dit haveaffald bestående af blade, ukrudt, grene, kviste med mere der bliver hakket til kompost. Kværnen er nemlig den smarte og pænere måde at komposterer dit haveaffald end f.eks. at smide det i en bunke bagerst i haven. En bunke af haveaffald hvor den ligger som en stor klump af forskellige ting, vil ofte ikke bliver nedbrudt.

Fordelen ved at bruge penge på en kværn, som i alt fairness skal siges, at være en meget dyrere løsning end at smide det i en kompostbunke, er nedbrydningen og genbrug. Kværnen den fordel, at affaldet bliver nedbrudt og giver dig god muldjord. Hvis du laver din egen firkantet kompostbunke og bare hælder grene og andet op uden regelmæssigt at vende og hakke affaldet, så bliver det ikke nedbrudt til flis der kan smides ud i haven som ernæring til jorden.

 

Hvordan virker en kompostkværn?

skab god flis til haven med haveaffald

Du finder en del forskellige modeller, hvor de adskiller sig ved deres forskellige måder for skæringssystem. Affaldet i form af kviste, grene, blade og andet skal findeles, hvilket gøres enten med knive eller valser i kompostkværne.

Du putter haveaffaldet ind og så bliver dette finthakket og giver dig den gode kompost. Her giver forskellen mellem de to typer selvfølgelig også en række forskelligheder. Der er fordele og ulemper ved både den med knive som kværne med valse.

Valsekværne?

Fordele ved valsekværne er, at de som regel selv trækker grenene ind. De kræver ingen vedligeholdelse og er mindre larmende end kværne med knive.

Ulempen er prisen for de er dyrere end modeller med knive. Udløbet kræver også at blive renset helt ligesom valsekværne kan have problemer med grene der kommer med ujævnheder.

Knivkværne?

Kompostkværne med knive er forholdsvis hurtige, ganske nemme at betjene uden at grenene sætter sig fast og du får en god finthakket kompostflis. De er samtidig billigere end valsekværne, og prisen har også altid noget at skulle have sagt, når vi køber udstyr.

Ulemperne ved knivkværne er dog, at knivene skal slibes eller udskiftes med tiden. På grund af metoden med knive, så larmer disse mere end valse modeller, helt ligesom du skal stå og fylde på meget mere end du skal ved valsekværne.

 

Hvordan du vælger en kompostkværn til dit behov?

Skab godt kompostjord med fliskværner

Tiden er selvfølgelig afgørende for brugen. At smide en enkelt gren i maskinen tager nogle sekunder, hvilket ikke betyder noget. Men når du ganger en gren med rigtig mange, så er tiden selvfølgelig vigtigt. For hvis en gren tager 5 sekunder, hvor lang tid tager 500 grene så ikke?

Her gælder det om at finde ud af dit behov. Det er afgørende for om du skal købe den dyrere kværn med valsesystem eller den billigere men langsommere med kniv.

Udvalget er dog ikke så ensidigt, for du finder faktisk knivkværne med en plade i bunden, som giver dig 2 knive på.

Brug disse kriterier til at vælge den bedste kværn til dit behov:

 • Støjniveau: Sætter du den lydsvage maskine over den larmende? Så er valse klart at foretrække frem for knive, hvilkete naboerne måske også sætter pris på. For en kompostkværn hvad end det er den ene eller anden, så larmer de faktisk en hel del – her er det bare, om du ønsker mindst muligt støj eller er ligeglad med støjen, hvilket jo kan være helt okay.
 • Pris: Typen med knive er væsentlig billigere end typen med valser.
 • Effektivitet: Vil du have den effektive maskine der tager tingene ind lidt af sig selv, så er valsesystemet det bedre, hvor knivsystem mere kræver at du ”mader” den. Helt ligesom motoreffekten i form af W kan være afgørende.
 • Holdbarhed: Valsesystemet holder længere frem for den billigere knivsystem type.
 • Størrelse: Beholderen kan være et godt opbevaringssted til overskydende flis. Helt ligesom beholderens størrelse i forhold til dit behov for haveaffald, måske også være kan være en overvejelse værd i forhold til køb.

SE OGSÅ: Stor plæneklipper test – se de bedste modeller i 2020

Hvis du alene kigger på prisen, så er kniv modeller det billigste og ikke nødvendigvis dårligste valg. Ulempen ved knivkværne er, at de larmer væsentlig mere. En anden ulempen ved at vælge den billigere model er, at knivene bliver sløve og kræver udskiftning. Her er valsesystemet noget mere langtidsholdbar, og klart et godt argument sammenholdt med at den er mindre støjsvag for, hvorfor du skal vælge denne.

Hvis du sætter mindre larm, langtidsholdbar og en mere effektiv/hurtig model højt, så er en kværn med valse det rigtig valg. Hvis du gerne vil have det billigere, men også ganske effektiv dog ikke så langtidsholdbar, så er knive det rigtige valg. Her kan jagten på tilbud og udsalg i forhold til årstid(uden for årstid er altid billigere), ofte være et sted hvor du spare penge på haveudstyr hvad end det er kværne, vertikalskærer eller måske en hækkeklipper.

 

De gode modeller indenfor kompost/grenkværne

Vi har her fundet nogle af de bedste kompostkværne til haven, hvor du både finder den billige eller noget dyrere type.

 

Bosch AXT 25 TC – Bedste valg

Køb billig kompostkværn Harald Nyborg

Den kompostkværn der nok giver dig mest værdi for pengene, er denne Bosch AXT 25 TC model med valsekværn.

Du får en kompostkværn med en stor opsamlingsboks på 53 liter som skal sættes på maskinen før den kører i forhold til sikkerhedsfunktionen. Her kan du smide grene med en tykkelse på op til 4,5 cm. ind til en hurtig materialegennemstrømning der findeler kviste, grene med mere hvad end det er bløde som hårde materialer.

Denne universal kompostkværn der kommer med turbine-cut er utrolig støjsvag i forhold til andre modeller.

Sikkerhedsmæssigt er skæreværket afskærmet, helt ligesom opsamlingsboksen skal sættes på før maskinen vil aktiverer som en god sikkerhedsanordning.

ResellerPriceRead more
3.421,00 Gå til forhandler
3.499,00 Gå til forhandler
3.597,00 Gå til forhandler
3.750,00 Gå til forhandler
4.121,35 Gå til forhandler

 

Specifikationer:

 • Valseskæring
 • Kommer med ”Turbine-Cut-System” til en hurtig materialegennemstrømning
 • Motoreffekt på 2.500 watt
 • Selv indtrækkende
 • Skærekapacitet på op til 45 mm.
 • Materiale gennemstrømning på op til 230 kg/t
 • Støjsvag
 • Arbejder stort set blokeringsfrit
 • Fylder 30% mindre end sin forgænger på grund af sin aftagelige tragt
 • Opsamlingsboks på 53 l.
 • Afskærmet skæreværk
 • Sikkerhedsfunktion på opsamlingsboks

 

 

AL-KO knivkompostkværn Easy Crush MH 2800

Overvej Al-ko eller stiga kompostkværn

En billigere model der kommer med knive fremfor valse, er AL-Ko Easy Crush LH 2800 modellen. AL-KO MH 2800 modellen der koster 200 kr. mere, kommer med valseskæring men er ellers identisk.

En god model i den billige version, der kan hjælpe dig til at kværne haveaffaldet og skabe kompost i fin kvalitet. En maskine der er nem at betjene, hvor du kan lade flisen blive liggende maskinen indtil brug.

I forhold til Al-Ko Easy Crush LH 2800 med valse, er denne MH 2800 model med knive noget mere larmende. Her kan det være en fordel at vælge valse, men der er dog fordele ved Easy Crush MH 2800 kværnen. Du får nemlig en finere flis med knive, og da denne model kommer med en god kraftig motor med stor ydelse, er det absolut en af de bedre indenfor knivkværne til en god pris.

Hvis dit udgangspunkt er mindst muligt larm, for alle kværne vil larme og naboerne er måske sensitive, så køb Bosch modellen eller LH 2800 modellen fra AL-KO.

ResellerPriceRead more
1.453,00 Gå til forhandler
1.669,00 Gå til forhandler

 

Specifikationer:

 • Knivskæring
 • Kommer med 2800 W motor
 • Integreret opsamler der kan rumme 48 liter
 • God til både træ og bladaffald
 • Kan klare grene på op til 40 mm.
 • Let at ”made” med grene, kviste og andet i den ekstrastore tragt med patenterede indtrækningsruller
 • Står sikkert på underlag med bredt stel og store XL hjul
 • 0-spændingsafbryder

 

 

 

Matika 2500 W UD2500 – Dejlig rummelig & bedste pris

find kompostkværn Bauhaus eller andet byggemarkedForhandler: 10-4.dk

Pris: 1741,- kr.

En anden model i samme prisleje som AL-KO MH 2800 er denne Makita 2500 W UD 2500 kompostkværn med valse-princippet.

En kværn der har været på markedet længe, og som er ganske populær blandt mange haveejere for sin gode pris og store rummelige opsamlerboks der kan klare op til 67 liter, helt ligesom den er ganske dejlig at flytte rundt på.

MakitaUD2500 modellen ligesom de andre viste, udmærker sig også ved at være dejlig brugervenlig. Den er dejlig nem at have med at gøre, hvilket gør det oplagt for alle mennesker i forhold til betjening.

Sikkerhedsmæssigt kommer den med en effektiv overbelastningssikring, så maskinen ikke bliver overbelastet hvis du bruger den lige lidt for meget.

I forhold til at ”made” den haveaffald, så kan maskinen klare grene på op til 45 mm. hvilket er det samme som Bosch testvinderen. Motorkraften er også identisk med Bosch modellen, da Makita UD2500 kommer med en effekt på 2500 Watt.

Lydtryksniveauet ligger på 74,88 dB hvor lydeffekten ligger på 97 dB, som jo ganske godt indikerer, at maskinerne giver en del larm fra sig.

Den har et lydtryksniveau på godt og vel 75 dB (helt specifikt, så er det 74,88 dB), mens maskinens lydeffekt niveau er 97 dB.

Specifikationer:

 • Valseskæring
 • Dejlig stor opsamlerboks på 67 liter
 • Dejlig nem og let at håndterer
 • Kommer med ovrbelastnings sikring
 • Motoreffekt på 2500 Watt
 • Kan klare grentykkelse på 45 mm.
 • Lydeffektniveau på 97 dB
 • Vægt uden ledning: 27,6 kg.

 

 

Kompostkværn 2600 watt – Støjniveau 50 dB

køb en lydsvag kompostkværner til havenForhandler: Globaltools

Pris: 2248,- kr.

Denne Varo model er en af de mere lydsvage kompostkværne, selvom den selvfølgelig ikke er lydløs. Kompostkværnen har et lydtryksniveau på 50dB som ikke findes meget bedre indenfor samme prisklasse.

Velegnet til fibrøst og træagtigt haveaffald i haven hvis du vil slippe for at køre haveaffaldet på lossepladsen. Opsamlingsboksen er nemlig i den større størrelse, da den kan indeholde op til 60 liter.

Motoren er effektiv med en effekt på 2600 Watt der kan kværne grene med en tykkelse på op til 40 mm. som være velegnet til de flestes brug.

Specifikationer:

 • Effekt 2600 Watt
 • Spænding 230V
 • Rotationshastighed 40 min-1
 • skærediameter 40 mm
 • 60 liter opsamlingsboks
 • Vægt 28 kg
 • 2x hjulsæt

 

 

Stig kompostkværn Bio Silent 2500

Køb en Stiga maskine til flisForhandler: Coop

Pris: 1799,- kr.

Stiga der er kendt for lave alverdens haveredskaber, maskiner, sportsudstyr med mere, har også lavet denne kompostkværn der kværner med knive og med en elektrisk motor med 2500 Watt effekt. Lydniveauet er temmelig højt, hvor den kommer et lydniveau på 97 dB.

Maskinen kommer med roterende rulle med otte tænder som klippesystem, hvilket giver en ganske effektfuld maskine der sammen med en 60 liter opsamlingsboks, er ganske god allround maskine til de fleste haver.

Maskinen kan klippe grene på op til en tykkelse af 40 millimeter, som kan omdanne de fleste grene i haven til brugbar flis i bede til for- og baghave.

Understellet kommer med to hjul til den nemme transport, så du kan flytte den nemt og hurtigt rundt i haven. Du får også en sikkerhedslås til den gode brugervenlighed og sikkerhed.

Specifikationer:

 • Valseskæring
 • Motor 2500 Watt
 • skærediameter 40 mm
 • Opsamler 60 liter
 • Mål: 57 x 41 x 57 cm
 • Vægt 28,5 cm
 • Lydniveau 97 dB

One Response

 1. R.øster

Join The Discussion