Landskabsarkitekt – Hvorfor ikke bruge en fagmand til drømmehaven?

Skal i bygge hus og anlægge ny have? Måske er haven gået hen og blevet lidt beplantet og ikke rigtig virker for jer mere hvor en haverenovering kan være på sin plads? Her er gode ideer til hvordan du kan anlægge den rigtige have, noget der kan realiserer drømmene.

 

Hvad giver en havearkitekt jer?

Det kan være svært at visualiserer alle ens ønsker til den nye have der både tager højde for funktionalitet og form, og endnu sværere at få lavet en skitseplan til udførelsen. Her kan det være det smarte træk at søge hjælp ved en havearkitekt.

Se også: Gode tips til anlæg af din have

 

Tjener sig selv hjem?

Du skal selvfølgelig af med en penge for en professionel haveplan, men den kan tjene sig selv hjem igen. Det er en udgift, men den professionelle hjælp giver dig den mest økonomiske måde at realiserer jeres drømme om haven. En professionel sælger dig ikke den forkromet dyre løsning men den fornuftige også rent økonomisk.

I forhold til at få en flot og funktionel have der sælger huset bedst muligt, kan du faktisk forøge husets værdi og derfor er den rigtige start på haven det smarte valg.

 

Få den nemme og smukke have?

Vi ønsker os alle en hyggelig, nem, afslappende eller spændende have, som måske adskiller sig lidt fra standarden med en stor græsplæne og ikke meget andet. Her er udgangspunktet for at skabe den spændende have; den rigtige plan.

Som beskrevet er det smarte valg at få den professionelle assistance med en landskabsarkitekt. Men derfor skal du ikke snydes for et par tips om hvad du bør tage højde for i planlægningen. Her skal vedligeholdelsen selvfølgelig ikke tage alle ugens timer, men en have der er relativ nem at holde også.

 

Tips til at anlægge den nemme have

  • Struktur: Planlægningen er det vigtigste, hvor du skal satse på en veldefineret græsplæne uden for mange ø-bede. Græsset suger meget vand og breder sig også, hvilket kan give meget arbejde med at fjerne ukrudt fra bede der er for tæt på græsset.
  • Skab forskellige rum: Del haven op i forskellige rum/afdelinger. Det giver dig et meget mere spændende have, hvor du bliver budt på forskellige lugte, farver og former frem for det ensrettet og lidt kedelige. Her skal du selvfølgelig skabe forskellige rum der ikke kræver meget vedligeholdelse.
  • Undgå bar jord: Bar jord er lig med meget arbejde i at fjerne ukrudt. Frøukrudt vil spire frem når foråret kommet, og derfor skal du satse på plante sektioner der dækker jorden, helt ligesom en god bunddække er en nødvendighed. Jordbærplanter som bunddække kan være et spændende rum i haven, som især børn vil elske at gå på opdagelse i hvad end det er almindelige eller skovjordbær. Fordelen ved jordbærplanter er, at de spreder sig ret hurtigt, men ukrudt skal dog holdes nede for at planterne får liv. Barkflis er en anden nem mulighed, som er smart at bruge i bede omkring planter eller som at holde ukrudt væk omkring legehus, trampolin og hvad ellers haven med børn kan byde på. Stedsegrønne bunddække planter som vedbend kan pryde andre bede. Og ved at skabe forskellige former for bunddække, er du med til helt automatisk at skabe forskellige spændende områder i haven.
  • Nemme blomster: Der skal selvfølgelig være flotte blomster i haven, hvor du kan holde vedligeholdelsen nede ved at vælge de nemme blomster. Undgå de sarte og vanskelige blomster der kræver meget arbejde, og sats på de blomster som mere eller mindre kan klare sig selv, og stadig giver de dejlige dufte og farver. Forårsløg tager ikke lang tid at plante og kræver ingen vedligeholdelse, men kan pynte i haven stort set hele året.
  • Planter: Det samme gør sig gældende med planter, som du selvfølgelig skal bruge til at skabe spændende rum der byder på forskellige størrelser, former og farver i form af planter.
  • Kant på græs & bede: Hvis du bruger tid på at få anlagt kanter og overgange i form at fliser, vil du definerer haven meget bedre og græsplænen vil også tage sig bedre ud.

En kommentar til “Landskabsarkitekt – Hvorfor ikke bruge en fagmand til drømmehaven?”

Der er lukket for kommentarer.