Løvrive – Den bedste løvrive 2022

1

Fiskars Classic Løvrive

Den flotte løvrive fra Fiskars Classic serie er udstyret med 22 afrundede ståltænder og et flot formdrejet skaft i asketræ.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Fiskars Classic Løvrive 248 kr. jem & fix
Fiskars Solid Løvrive 99 kr. Homeshop.dk
Fiskars Solid XL 76 kr. happii.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Den bedste løvrive gør det let for dig at rive visne blade, afklippet græs  og løv sammen i bunker. Når efteråret kommer og plænen er dækket af et tykt gult bladtæppe, så er løvriven virkelig et uundværligt redskab.

Selvom en løvrive i sig selv, hverken er et særlig dyrt eller kompliceret stykke haveværktøj, så er der alligevel nogle fordele og ulemper ved de forskellige modeller, som det er værd at holde sig for øje, når du er på udkig efter en ny løvrive.

I denne løvrive test gennemgår vi de tre bedste løvriver på markedet. Vi har gransket deres respektive fordele og ulemper og sammenlignet deres egenskaber i vores sammenligningstabel.

I vores købsguide kan du blive meget klogere på, hvad du skal overveje inden du investerer i din nye løvrive.

Fiskars Classic Løvrive#1 Fiskars Classic Løvrive – Bedst i test

Den flotte løvrive fra Fiskars Classic serie er udstyret med 22 afrundede ståltænder og et flot formdrejet skaft i asketræ.

Fordele

 • Ståltænder
 • Langt skaft – 198 cm
 • Flot design
 • Kan bruges til at fjerne mos

Ulemper

 • Egner sig ikke til store mængder af løv

Derfor skal du vælge Fiskars Classic Løvrive

Løvriven fra Fiskars Classic er en god allround bladrive, der er særdeles effektiv til at rive både blade og vissent græs sammen. Ståltænderne gør riven ekstra velegnet til plænen, hvor den udover at rive det visne sammen også kommer godt ned i bunden og løsner genstridigt mos.

Derfor er denne Fiskars Classic bladrive god at bruge i foråret inden græsset skal slås for første gang efter vinteren.

Riven kan sagtens bruges på overflader med grusbelægninger, for at rydde ukrudt og skabe en flot overflade.

Skaftets længde gør det let at feje blade og løv sammen, selv på afstand.

Fiskars Solid Løvrive#2 Fiskars Solid Løvrive – Bedste billige

Solid løvriven fra Fiskars er fremstillet i fleksibelt plastik med 26 tænder og et solidt stålskaft.

Fordele

 • Fleksible tænder
 • God størrelse på rivehoved

Ulemper

 • ikke lige så holdbar som en løvrive i stål
 • Skaftet er til den korte side
 • Ikke god til grene

Derfor skal du vælge Fiskars Solid M Løvrive

Denne løvrive fra Fiskars er velegnet til dig med en mellemstor have. Rivens størrelse er i mellemklassen og de fleksible plastiktænder gør det til en leg at samle visne blade sammen og rive græsplænen fri for vissent græs.

Hovedet er stadig smalt nok til at kunne komme til i snævre passager og samtidig stort nok til at kunne samle mange blade ad gangen.

Skaftets længde gør dog, at du skal bevæge dig lidt mere for at nå de løse blade på græsplænen.

Denne løvrive bruges bedst på græsplæner og i haven. Den kan også med forsigtighed bruges på grus og fliser men vær opmærksom på at plastiktænderne kan knække, hvis du river for hårdt.

Fiskars Solid XL#3 Fiskars Solid XL – Bedste premium

Rolls Roycen af løvriver er Fiskars Solid XL. Hele 27 tænder i fleksibelt plastik og en bredde på 65 cm, gør denne egnet til den store have.

Fordele

 • Stort rivehoved med 27 tænder
 • Fleksibelt plast
 • God længde skaftet – samlet 173,5 cm

Ulemper

 • Mindre holdbar end et rivehoved i stål

Derfor skal du vælge Fiskars Solid XL Løvrive

Når græsplænen i den store have er dækket af blade og grene er det tid til tage de tunge skyts i brug. Det vil sige, den helt store Fiskars løvrive, der kan klare bunkevis af vissent løv og fjerne blade på ingen tid. Denne Fiskars løvrive har et ekstra stort rivehoved, der gør rivearbejdet til en sand leg. Da hovedet er så kraftigt klarer den nemt mindre grene og kviste også. Løvrivens skaft har en rigtig god længde, der både er med til at sikre dig en god arbejdsstilling og at du ikke behøver at bevæge dig unødvendigt meget rundt når du river plænen.

Sådan vælger du den bedste løvrive

Selvom en løvrive i sig selv ikke er det mest komplicerede haveredskab i haveskuret, så kan du alligevel med fordel gøre dig nogle overvejelser inden køb.

Stål eller plastik?

En løvrive med ståltænder vil ofte være mere holdbar end en i plastik. Dertil kan en stålrive komme længere i bund i din græsplæne og dermed fjerne det irriterende mos.

Hvis du udelukkende skal bruge din løvrive til græs og nedfaldne blade i haven, så vil en løvrive i plastik være udmærket til formålet.

Løvriver i plastik har typisk bredere rivehoveder og kan derved samle større mængder haveaffald på kort tid.

Et minus ved plastiktænderne er, at det er mere porøse – de bliver slidt hurtigere og knækker lettere end metaltænderne.

Størrelse

Når det kommer til størrelse på din løvrive er det både værd at overveje størrelsen på selv rivehovedet og skaftets længde.

Rivehovedets størrelse har både betydning for hvor meget du kan rive sammen ad gangen og hvor let det er, at komme til i smalle passager i haven. Hvis du har mange små passager, der skal rives, vil en mindre rive være at foretrække.

Skaftets længde er med til at afgøre, hvor meget du skal bevæge dig rundt for at nå det haveaffald, der skal rives sammen. Samtidig har det også en betydning for din arbejdsstilling. Hvis du ikke selv er særlig høj, giver det ikke mening med en løvrive med et meget langt skaft.

Her er det en god idé at prøve sig frem og finde ud af, hvilken længde der passer bedst til dig.

Design

Designets betydning er mest at æstetisk karakter. Men det er har også betydning om skaftet er fremstillet i et ergonomisk design, der er let at håndtere når du skal i gang med havearbejdet.

En løvrive i træ og metal vil typisk være lidt tungere end en rive i plast og metal, så hvis haven er meget stor og der er meget løv, så er det også en overvejelse du bør gøre dig.

FAQ

Hvilken løvrive er bedst i test?

Den bedste løvrive i test er Fiskars classic løvrive. Den udmærker sig ved sig flotte og anvendelige design, der både egner sig til vissent græs og mos på plænen. Læs resten af artiklen for flere detaljer om denne løvrive fra Fiskars Classic.

Skal jeg vælge plast eller stål?

Om du skal vælge en løvrive i plastik eller stål kommer helt an på, hvilket formål du skal bruge løvriven til. Hvis du blot skal bruge den til at rive græs, blade og kviste sammen, så kan du fint gå efter en model i fleksibelt plast. Ønsker du også at kunne bruge din løvrive til at klargøre græsplænen til foråret og fjerne mos og grene, så er det en løvrive i stål du skal have fat i.