
Makita DUB362Z
Denne løvblæser på batteri er blandt de bedste på markedet til dig, der ønsker en alsidig maskine med rigeligt power til den gennemsnitlige have.
Tjek prisen →En batteridrevet løvsuger – eller blæser – er et godt redskab og en smart, miljøvenlig og nem måde at skille sig af med alle de visne blade, som kan være at finde i haven, når foråret rammer.
Modsat en benzindrevet løvsuger, som er forholdsvis tung, er en kompakt, batteridrevet løvblæser eller suger nem at bære rundt grundet en meget lavere vægt. Det betyder, at du undgår ømme arme, når du skal holde haven fri af nedfaldne blade.
I dag kommer en batteridrevet løvblæser eller suger som regel også med en kraftfuld motor, der kan hamle op med de benzindrevne.
Vi hjælper dig i denne test af de 5 bedste løvsugere med at finde den bedste og mest effektive løvblæser eller suger til dit behov.
I vores købsguide gennemgår vi nogle af de vigtigste faktorer for dig, der er på jagt efter din nye løvsuger, og i sammenligningstabellen kan du sammenligne de forskellige modeller.
Makita DUB362Z – bedst i test
Fordele:
- Kraftigt sug
- Flere hastighedsindstillinger
Ulemper:
- Leveres uden batteri og oplader
Derfor skal du vælge Makita DUB362Z
Denne løvblæser på batteri er blandt de bedste på markedet til dig, der ønsker en alsidig maskine med rigeligt power til den gennemsnitlige have. Det er nemlig en relativt kraftig maskine for en batteridrevet model at være, hvilket gør den god til dig at håndtere store mængder blade på græsplænen.
Med en elektrisk motor klarer den miljøvenligt og relativt støjsvagt havearbejdet. Den har seks hastighedsindstillinger, så du kan justere den præcis til dit behov. Dette er smart, da du derved kan spare strøm, hvis du blot skal bruge den til let arbejde. Samtidig kan du skrue op for kraften, hvis du f.eks. har mange blade eller store bunker af vådt nedfald, som kræver ekstra styrke.
Maskinen kommer ikke med lader eller batteri – det skal du selv købe.
Alt i alt er dette en effektiv løvblæser, som gør det nemt at få styr på blade og andet nedfald fra træer.
Bosch ALB18 – bedste billige
Fordele:
- Akku-løvblæser fra Bosch, som høj lufthastighed
- Soft-grip-teknologi gør den behagelig at arbejde med
- Lav vægt og ergonomisk udformning
Ulemper:
- Batteriet holder ikke længe på en fuld opladning
Derfor skal du vælge Bosch ALB18
Dette er en eldrevet løvsuger fra Bosch, som trods at være en billig model leverer rigtig meget for pengene. Netop som Bosch er kendt for.
Den er ultra-kompakt – både i forhold til den lave vægt på blot 1.5 kg, men også i forhold til design. Det betyder, at du kan samle blade i lang tid ad gangen uden at bekymre dig om at få ondt i ryg, arme eller andre steder, hvilket ellers er en typisk klage fra folk, der benytter sig af løvblæsere og andre haveredskaber, som man selv skal løfte rundt.
Det kompakte design gør samtidig, at den ikke kun er velegnet til at blæse blade; ønsker du for eksempel at bruge den til hovedrengøringen, er den også et godt valg. Her kan du bruge blæse-funktionen til at komme rundt i krogene i garagen og fjerne skidt og snavs, der har hobet sig op. Du kan også bruge maskinen til at rense din tagrende.
Maskinens eneste minus er, at flere rapporterer, at den ikke har et tilstrækkeligt stort batteri. Derfor kan det være en god idé at have et ekstra liggende.
Makita DUB184RT – bedste premium
Fordele:
- Lynlader
- Justerbart blæserør
- Cruise control-funktion
Ulemper:
- Kan mangle lidt kraft ift. benzindreven
Derfor skal du vælge Makita DUB184RT
Muligheden for at justere blæserørets længde den høje luftstrøm og det ergonomiske greb gør denne maskine alle pengene værd. Den kommer samtidig med mulighed for at styre hastigheden via en enkelt knap, som også har en cruise-control feature.
Og det er ikke kun bladene, den kan holde styr på: Luftstrømmen og -hastighedne gør, at maskinen er velegnet til de fleste oprydningsopgaver året rundt – uanset om du skal fjerne blade i haven eller gøre hovedrent. Den er også ideel til brug i bymidter, parker, på skoler, hospitaler eller andre støjfølsomme områder. Det er fordi, at den har et relativt lavt støjniveau på blot 86 dB.
Sidst, men ikke mindst, kommer den omkring det største problem, som batteridrevne modeller lider under – nemlig at de hurtigt løber tør for strøm. Det er fordi, at maskinen kommer med en hurtiglader og muligheden for at få batteriet ladet fuldt op på rekordtid.
Alt i alt er dette en effektiv maskine, som samtidig er utroligt brugervenlig.
Stihl BGA 57 – bedste transportable
Fordele:
- Simpel løvblæser, der er eem at have med på farten
- Kraftigt pust
- Støjsvag
Ulemper:
- Svær at forlænge
- Ikke mulighed for at indstille hastighed eller andet
Derfor skal du vælge Stihl BGA 57
Denne løvblæser holder effektivt styr på bladene i havene og på terrassen, men klarer også andet løst snavs i flisegangen, gårdhaven eller indkørslen. Den er også velegnet til at blæse bilens bagagerum rent.
Denne har et blæserør, som kan foldes sammen eller udvides, og dermed er den god til dig, der har behov for at transportere din løvblæser med rundt. Maskinen har også en transportindstilling, hvor batteriet blot indsættes halvt og fastholdes, men uden maskinen kan starte.
Blæseren har et særdeles blødt håndtag, som absorberer vibrationer og gør den behagelig at arbejde med i lang tid ad gangen.
Sidst men ikke mindst er den en del af Stihls AK-system, som betyder, at du kan bruge batterier fra andre Stihl-apparater i denne – hvis de vel og mærke også indgår i systemet. Det gør en stor del af Stihls produkter heldigvis. Derfor kan dette være et godt køb til dig, der i forvejen ejer Stihl-produkter, da løvblæsere har det med at sluge en del strøm.
Einhell GE-CL 36/230 – bedste løvsuger og løvblæser-kombination
Fordele:
- Kombineret løvsuger
- Ergonomisk håndtag, som er behageligt at holde på
- Relativt kraftig motor
- God opsamler-kapacitet
Ulemper:
- Kører på to batterier, som skal lades ofte – kan kræve ekstra batteri
- Vejer relativt meget og er tung at håndtere i lang tid
Derfor skal du vælge Einhell GE-CL løvsuger og løvblæser-kombination
Dette er en god løvsuger og løvblæser til dig, der ønsker en stor alsidighed. Selve maskinen kan nemlig både suge og blæse.
Dermed behøver du ikke længere at blæse blade i en stor bunke og bruge tid på at samle dem ind efterfølgende – med den tilhørende opsamlingspose, kan du suge dem direkte op, og dermed har du gjort arbejdet både hurtigere og nemmere. Den har en opsamler-kapacitet på 45 liter, hvilket gør den velegnet til mellemstore haver.
Foruden at kunne suge har den en indbygget plantekværn, så du kan kværne blade, græstrimninger og andet, så de er klar til at komme i kompostbunken uden at optage for meget plads.
Maskinen har et ergonomisk greb. Det er en god idé at have ekstra batterier liggende, da mange brugere klager over, at den skal lades ofte. Disse skal købes separat.
Sådan vælger du den bedste løvsuger med batteri
Hvis du vil undgå at skulle rive blade manuelt, er en løvsuger eller løvblæser en god investering. Mange modeller kan i dag både blæse bladene væk eller suge blade til dig. Begge dele er effektivt, når det kommer til at fjerne blade som er faldet ned i haven. En løvblæser er også god til at samle bladene, så de kan anvendes til kompostbunken.
Det kan dog være svært at blive klog på, hvilken løvsuger eller løvblæser, der er bedst til dine behov. Det kommer an på, til hvad og hvordan du skal bruge løvblæseren. Vi hjælper dig i denne købsguide med at blive klogere.
Hvorfor vælge en batteridrevet løvsuger?
Der findes grundlæggende tre forskellige typer af løvsugere og løvblæsere: Benzindrevne, batteridrevne og eldrevne på ledning. Vi gennemgår her de forskellige modeltypers fordele og ulemper.
Løvsuger og løvblæser på batteri
Batteridrevne løvsugere og løvblæsere er generelt væsentlig lettere end de benzindrevne modeller. Udover at de er miljøvenlige, er dette muligvis deres største fordel og også forskellen, der gør, at mange vælger de elektriske modeller i dag. Vægten betyder nemlig meget, når det kommer til alle værktøjstyper og haveredskaber, som du skal bære rundt på, og en løvsuger er ingen undtagelse. Især hvis du skal bruge løvsugeren på et større areal, kan en høj vægt være den største hæmsko. En anden fordel med batteridrevne modeller er, at de ikke larmer lige så meget som dem på benzin, de er hurtigere at tænde og slukke, og du undgår den røg og os, som der vil være med benzin-modeller.
Løvsuger og løvblæser på benzin
De fleste løvsugere var før i tiden benzindrevne, og der findes stadig mange af disse på markedet i dag. En benzindrevet løvsuger har som regel en kraftfuld motor og kan køre i lang tid ad gangen, uden du behøver at bekymre dig om hverken opladning eller længden på ledningen. På grund af den kraftige motor, er det også sjældent, du vil opleve, at en benzindrevet model ikke kan få alle bladene væk. En model på benzin er velegnet til en større græsplæne med mange træer, hvor du skal arbejde i længere tid ad gangen. Ulempen ved en benzinmodel er, at den som regel larmer meget mere, den er tungere, og det er også en mindre miljøvenlig løsning. Det er dog en effektiv maskine, og den skal dog nok sørge for, at alle bladene er væk, når du er færdig med arbejdet.
Løvsuger og løvblæser på ledning
En løvsuger på ledning er en god mellemting mellem den benzin- og batteridrevne. Her oplever du én af de helt store fordele ved en benzindreven – nemlig at den kan køre længe, uden du behøver at bekymre dig om, at batteriet skal lades op. En løvsuger på ledning kan sjældent suge eller blæse lige så kraftigt som en maskine på benzin, men til gengæld er den utroligt meget lettere. En model på ledning vil typisk også være billigere og have alle de andre fordele fra en batteridrevet model, dog uden den store mobilitet, der ryger, når du er afhængig af en stikkontakt.
Derfor er det en god modeltype til dig, der har en mindre have og ikke har brug for at bevæge dig meget rundt med maskinen, og det er naturligvis fordi, at du vil være begrænset af ledningen. Dette kan du til dels komme omkring med en god forlængerledning. Vær dog opmærksom på, at maskinen kan miste noget power, hvis du forlænger ledningen for meget.
Støj
Generelt set larmer både løvblæsere og løvsugere relativt meget, og det kan virke generende. Det kræver ganske enkelt noget motorkraft at sende så store mængder luft gennem røret. Du kan dog gøre noget selv for at undgå støjgenerne – for både dig og dine eventuelle naboer.
De fleste producenter og forhandlere oplyser nemlig støjniveauet på deres produkter i form af dB, og her kan du med fordel gå efter det laveste tal for at sikre dig en maskine, der ikke larmer alt for meget. Jo lavere tal, des bedre.
Derudover er det værd at være opmærksom på, at de elektriske modeller på batteri eller ledning generelt larmer mindre end dem med benzinmotor, så hvis et lavt støjniveau er en vigtig faktor for dig, er et oplagt valg en elektrisk model som dem, der er skitseret i denne købsguide.
Med indbygget kværn?
En løvsuger kan fås med kværn, således at de blade, planter og græstrimninger, du suger op, bliver kværnet fint og er klar til at komme ned i kompostbunken.
En sådan model er oplagt til dig, der har i sinde at bruge det organiske haveaffald til kompost, da en kværn vil gøre alting mere kompakt.
Vægt og design
Det er måske ikke noget, man nødvendigvis skænker mange tanker, når man går på indkøb efter nyt haveudstyr, men vægten betyder enormt meget. Det er fordi, at manuelt arbejde på græsplænen ofte tager lang tid – uanset om det er en græstrimmer, buskrydder eller en løvblæser, du har med at gøre. Medmindre du er i særdeles god form, eller maskinen kommer med en form for strop, som du kan svinge om skuldrene, kan en model på over fem eller seks kilo hurtigt komme til at føles som en enorm tung maskine at bære rundt på.
Heldigvis findes der i dag lette modeller på mellem 1.5 og 4 kg. Dette er en god vægt, som de fleste mennesker kan håndtere i den tid, det som regel tager at blæse blade i haven. Særligt hvis modellen kommer med en skulderstrop.
En faktor at overveje er designet på maskinen – nogle har en mere ergonomisk form end andre, således at vægten er distribueret bedst muligt, og du ikke skal kæmpe for at holde maskinen i den rette vinkel. Nogle kommer med et ekstra bøjlehåndtag, som gør maskinens vægt meget nem at manøvrere. Hvis maskinen skal bruges af folk der er ældre, yngre eller på andre måder fysisk begrænset, kan det være en god idé at prioritere disse ting.
Kombineret løvsuger og blæser
Når du scanner markedet, vil du nok lægge mærke til, at ordene ‘løvsuger’ og ‘løvblæser’ bruges i flæng om maskiner, der har forskellige funktioner. Dette kan være ret forvirrende. Det er derfor en god idé at læse nøje hos forhandleren for at se, om der rent er tale om en maskine, der suger eller blæser – eller gør begge dele. En smart modeltype, der også findes på markedet, er nemlig en kombineret løvsuger og blæser, som både kan blæse bladene på plads i haven eller suge dem op i en pose, så de er lige til at skille sig af med. Dette er smart, fordi den konkrete situation dikterer, hvad der er mest brugbart.
Skal du f.eks. fjerne en smule sand, grus og andre små, nedfaldne ting fra indkørslen, kan en blæser være præcis det, du har brug for. Men skal du derimod samle store mængder blade ind til kompostbunken, kan det være enormt brugbart med en suger, så du ikke først skal i gang med blæseren og derefter ned på alle fire og samle blade op i en sæk.
FAQ
Hvilken løvsuger med batteri er bedst i test?
Den bedste batteridrevne løvsuger i test er Makita DUB362Z, som har et kraftigt sug og flere hastighedsindstillinger. Læs resten af testen for flere detaljer om testvinderen og de øvrige modeller.
Hvad skal jeg holde øje med, når jeg køber en løvsuger på batteri?
En stor udfordring for disse modeller er, at de hurtigt løber tør for strøm. Se efter en model, der har en godt batteri og eventuelt understøtter de ekstra-batterier, du måske ejer.