Makita græstrimmer – Den bedste Makita græstrimmer 2022

1

Makita DUR189Z

Den trådløse trimmer fra Makita er en udholdende og trofast hjælper. Med en robust motor er den effektiv og med lang driftstid.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Makita DUR189Z 1.485 kr. 10-4
Makita DUR181Z 18 V 659 kr. ComputerSalg
Makita DUR368AZ Buskrydder 2.966 kr. Homeshop.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En Makita græstrimmer er et godt redskab til trimning i haven. Med en god trimmer, er det nemt at få bugt med højt græs på kanter og hjørner, hvor plæneklipperen ikke kan komme ind. Med mulighed for at lave pæne græskanter, giver en trimmer haven en æstetisk pænt udseende, som syner af en frodig græsplæne med kontrolleret vækst.

I denne artikel gennemgår vi 3 af de bedste Makita græstrimmere på markedet. Vi fremhæver produkternes væsentligste egenskaber og vurderer samtidig fordele vs. ulemper. Heri indgår en estimering af hvilken værdi du får for pengene, hvis du køber en af modellerne medtaget i artiklen.

I nedenstående købsguide kan du, på en overskuelig måde, sammenligne specifikationer og vurdere dem i sammenligningstabellen. Med en tabel ses produkternes tekniske specifikationer og kvaliteter nemt og ligetil.

Makita DUR189Z#1 Makita DUR189Z – Bedst i test

Den trådløse trimmer fra Makita er en udholdende og trofast hjælper. Med en robust motor er den effektiv og med lang driftstid.

Fordele

 • Kan klare belastninger med automatisk øgning af omdrejninger ved større forhindringer
 • Laver minimal støj og vibrationer
 • Automatisk sluk-funktion ved overbelastning
 • Kort ladetid på 15-55 minutter
 • Prismæssigt placeret på et mellem-prisleje
 • Tilpasningsdygtig længde med et justerbart teleskopskaft

Ulemper

 • Kan være lidt tung at arbejde med, har en vægt på 3,3 kg
 • Medfølger ikke batteri og lader
 • Bruger snørehoved som kan vikle sig ind i rotoren

Derfor skal du vælge Makita DUR189Z

Den robuste trimmer fra Makita klarer både små og store områder af græs med en god motor der kan øge omdrejninger efter belastning. Kan den ikke klare mængden eller højden, slår den automatisk fra med en indbygget overbelastningsbeskyttelse.

Batteriet har lang driftstid og når dens batterikapacitet er brugt op, tager det kun mellem et kvarter og en time at lade batteriet op igen. OBS at Makita græstrimmer kommer uden batteri og lader som skal tilkøbes.

Foruden dens evne til at drifte over længere tid, kan det også ske med god ergonomi. Dens dimensioner kan nemt ændres, således at både høje og lave mennesker kan bruge den. Med justerbart teleskopskaft bliver det dermed nemmere at holde ud, ligeså længe som græstrimmeren kan.

Makita DUR181Z 18 V#2 Makita DUR181Z 18 V – Bedste billige kantskærer

Den batteridrevne græstrimmer fra Makita har med en bred klippebredde  og et justerbart trimmerhoved, gode forudsætninger for effektiv trimning af græskanter. En praktisk græstrimmer til en god pris.

Fordele

 • Bred snitbredde
 • Justerbart teleskopskaft og justerbart trimmerhoved
 • Med overbelastningsbeskyttelse
 • Med lav vægt rimeligt let at håndtere, vejer 2,8 kg
 • Prismæssigt testens billigste trimmer

Ulemper

 • Medfølger ikke batteri og lader
 • Bruger snørehoved som kan vikle sig ind i rotoren
 • Moderat støjende og med gennemsnitlige vibrationer

Derfor skal du vælge Makita DUR181Z 18 V

Denne Makita græstrimmer er testens billigste. Dens specifikationer viser dog på trods af dette, at den har gode kvaliteter på lige fod med testens øvrige græstrimmere. Med mulighed for at justere længde til fordel for ergonomi og justerbart trimmerhoved til fordel for effektiv trimning, kan denne trimmer være en effektiv hjælper. Med bred klippebredde kan den samtidig tage meget græs på én gang. Trimmeren har lav vægt, som gør den nem at gå med, uden at armene bliver trætte. Kombineret med den roterbare trimmerhoved, kan du således nå at klippe mange kanter inden du bliver træt. Ligesom de øvrige modeller, er denne trimmer udstyret med overbelastningsbeskyttelse, således at motoren ikke ødelægges, hvis dens omdrejninger ikke kan klare forhindringen foran den.  På lige fod med øvrige trimmere medtaget i denne artikel, kommer den dog uden batteri og lader, som skal tilkøbes.

Makita DUR368AZ Buskrydder#3 Makita DUR368AZ Buskrydder – Premium græstrimmer

Hvis du vil investere i en Makita trimmer, som med sikkerhed kan rydde større arealer effektivt for græs, er denne trimmer, – som også er en buskrydder, den rette.

Fordele

 • God ergonomi med justerbar højde, trimmerhoved og håndtag
 • Justerbart sidegreb
 • 3 hastigheder til tilpasning til opgaven
 • 3 forskellige indstillinger til klippebredde
 • Baglæns rotation for mere effektiv klipning
 • Lang driftstid på 90 minutter

Ulemper

 • Kan være tung at gå med, har en vægt på 4,7 kg
 • Medfølger ikke batteri og lader
 • Prismæssigt testens dyreste græstrimmer
 • Lidt mere støj og vibration end ved øvrige modeller

Derfor skal du vælge Makita DUR368AZ Buskrydder

En Makita græstrimmer er en praktisk græstrimmer, men denne model er ligeledes en ihærdig græstrimmer, med mange gode tilpasningsmuligheder. Samtidig har den en lang driftstid på halvanden time, så du kan nå langt omkring med din kanttrimmer. Således egner trimmeren sig godt til en stor have, hvor der er mange kanter og meget græs.

Da trimmeren samtidig er en buskrydder, kan den klare meget højt græs i store mængder. Samtidig kan klippebredden øges til 35 cm (i tre trin; 23 cm, 25,5 cm og 35 cm), så den kan tage en bred bræmme af græs på én gang. Hvis du har en stor have, langt græs eller en vild naturgrund, er denne Makita græstrimmer det rette valg. Dens mange funktioner og tilpasningsmuligheder, gør dog også denne klipper til den dyreste i testen.

Har du en parcelgrund eller mindre by-grund, kan en af de andre modeller muligvis passe bedre til dit behov. Ligesom de øvrige to modeller i testen, kommer trimmeren uden batteri og lader.

Sådan vælger du den bedste græstrimmer

Når der skal klippes græskanter, er det en god investering at finde en praktisk græstrimmer som matcher dine krav til dens funktioner. Det vigtigste er, at trimmeren passer til dit og din haves behov. Overvej følgende parametre, når du skal vælge hvilken græstrimmer der passer ind hjemme hos dig:

 • Hvor stor er din have?
 • Hvor lang tid vil det tage at nå hele vejen rundt i haven?
 • Har du god styrke i arme, skulder og ryg?
 • Hvad er dit budget?
 • Har du brug for ét eller måske to batterier?
 • Har du mange snørklede kanter, bede og områder i haven, som kræver god fleksibilitet i trimning?
 • Er din have omhyggeligt plejet eller har du en naturgrund med langt græs?
 • Skal græstrimmeren bruges derhjemme eller i en fritidsbolig?

I de tekniske specifikationer for hver trimmer, ses at der er forskelle i deres styrker. Alle græstrimmere i testen kan klippe græskanter effektivt, men der er flere faktorer som gør, at de alligevel hver især opfylder forskellige behov.

Dels er der forskel på, hvor langt trimmeren kan køre på en opladning – og dermed hvilken størrelse have den passer til. Dels er der forskel på egenvægten, som har betydning for fysikken hos mennesker, men også for hvor stor en have den egner sig til. I specifikationer fremgår også, hvor kraftig en motor trimmeren har, og dermed hvad den kan klare. Kan antallet af omdrejninger øges ved større belastning, fx ved højt græs, egner en sådan trimmer sig bedre til en naturgrund end øvrige modeller. Har du brug for fleksibel trimning, for at komme ind på snævre steder, er det ligeledes godt at overveje, om du skal købe en trimmer med dimensioner der kan justeres. For eksempel i trimmerhoved og klippebredde.

Makita græstrimmer med eller uden batteri

Du kan godt købe en Makita græstrimmer med batteri, men som udgangspunkt sælges de uden batteri og lader. Det fremgår af produkternes specifikationer om der medfølger batteri eller ej. Når du alligevel skal tilkøbe batteri, kan det være værd at overveje, om du skal købe to batterier. Skal trimmeren kunne køre over et længere stykke tid, er det rart at kunne skifte mellem to batterier, i stedet for at skulle vente på opladning, når batteriet er tomt.

Hvad må din græstrimmer koste?

Har du et budget du gerne vil holde, er der også grund til at forsøge at matche dit behov med trimmerens egenskaber. Der er ikke nogen grund til at købe den dyreste model, som særligt egner sig til langt græs, hvis du bor i parcelhus og har en almindelig græsplæne, som skal kantklippes. Her kan du måske klare dig med den billigste model. Omvendt kan god ergonomi eller fleksibel trimning, sagtens tale for at vælge en dyrere model til parcelhushaven. Det handler om at gøre den rigtige investering til eget og havens behov. Skal trimmeren stå i sommerhuset kan det være rigeligt med den mindste og billigste model, eller være nødvendigt med den dyreste, som også er en buskrydder. Mange sommerhusområder har både strid og kraftig græsvækst.

Vedligehold giver længere levetid

Alle Akku græstrimmere fra Makita har overbelastningsbeskyttelse og er dermed sikre at bruge, uden at du risikerer at motoren brænder sammen, hvis græsset er for kraftigt til rotoren. Enhver elektronisk enhed kan dog alligevel blive overbelastet, særligt hvis der kommer skidt og obstruktioner ind i elektriske og roterbare dele. Eftersom kanttrimmere kører med snor, kan langt eller vådt græs godt sætte sig fast inde ved snoren, eller der hvor snoren hæfter. Derfor er det vigtigt, at du rengør disse dele mellem klipninger, og muligvis også undervejs. Fjernes græsset ikke, vil klipperen på et tidspunkt stoppe med at køre rundt. Samtidig slipper batterikapaciteten hurtigere op, hvis rotoren skal kæmpe mod fastklemt græs. Holdes græstrimmeren ikke ren over længere perioder, vil motoren hurtigere blive slidt.

FAQ

Hvilken Makita græstrimmer er bedst i test?

Den bedste Makita Akku græstrimmer i test er Makita DUR189Z. Med en fornuftig pris og en stærk men støjsvag motor, får du den bedste græstrimmer tilgængelig på markedet på nuværende tidspunkt

Hvad koster den bedst græstrimmer?

Den bedste trimmer i test, fra Makita, koster mellem 1.000 kr og 1.250 kr afhængigt af hvilken udbyder du køber den hos. Husk og tjek specifikationer på produktet, for at se om der medfølger batteri og lader til produktet.