Makita-hækkeklipper DUH602Z
Makita-hækkeklipper med roterbart håndtag gør det nemt at komme rundt i kroge
Tjek prisen →Makita er en ikonisk producent af værktøj i alle afskygninger, og en Makita-hækkeklipper kan være det perfekte valg til dig, der har brug for at trimme buske og træer hjemme i haven.
De store planter, som mange af os har stående, har det med at vokse vildt og ukontrolleret, og det kan af og til virke som en uoverkommelig opgave at få styr på væksten. Men med den rette hækkeklipper er det nemt at trimme formen tilbage og give haven et rent og ryddeligt look.
Det kan være svært at finde ud af, hvilken Makita-hækkeklipper du skal vælge. Markedet er vokset betydeligt i de senere år, og der findes flere gode muligheder – så det handler om at finde ud af, hvad dine personlige behov er.
Det hjælper vi dig med i denne Makita hækkeklipper test, hvor vi gennemgår fordele og ulemper på en række Makita-hækkeklippere og samtidig præsenterer en købsguide, der giver dig svar på nogle af de vigtigste spørgsmål vedrørende dette nyttige haveredskab.
Vil du sammenligne de forskellige produkter i artiklen, kan du i vores sammenligningstabel se deres tekniske specifikationer side om side.
Makita-hækkeklipper DUH602Z
Makita-hækkeklipper med roterbart håndtag gør det nemt at komme rundt i kroge
Tjek prisen →#1 Makita-hækkeklipper DUH602Z – bedst i test
Fordele:
- Makita-hækkeklipper med roterbart håndtag gør det nemt at komme rundt i kroge
- Langt blad på 60 centimeter gør det nemt at trimme meget på én gang
- Kraftigt 18-v batteri
Ulemper:
- Batteri medfølger ikke til denne Makita-hækkeklipper
Derfor skal du vælge Makita-hækkeklipper DUH602Z
Denne Makita-hækkeklipper med et batteri på 18 v gør det nemt at trimme grene på over 2 centimeters tykkelse, og med blot tre trin kan du justere hastigheden efter den hæk eller det træ, du ønsker at trimme. Som mange andre Makita-hækkeklippere er denne drevet på batteri, så du kan bruge den, selvom der ikke er en stikkontakt i nærheden. Det betyder også, at den har en blød opstart og generelt er væsentligt mere støjsvag end en motordrevet hækkeklipper.
Den er med sine knap tre kilo også relativt let og derfor kan du uden problemer manøvre den i alle retninger uden at overanstrenge dig. Samtidig kommer denne Makita-hækkeklipper med et vibrationsfrit håndtag, som gør den behagelig at arbejde med i længere tid ad gangen.
Hækkeklipperen har en kulfri motor, hvilket giver en længere levetid. Den har en højde på 129 mm.
#2 Makita-hækkeklipper DUH523Z– bedste billige
Fordele:
- Letvægt
- Lang levetid på en opladning
- Sværdlængde på 52 cm
Ulemper:
- Ikke så kraftfuld en motor på denne Makita-hækkeklipper
Derfor skal du vælge Makita-hækkeklipper DUH523Z
Denne Makita-hækkeklipper er fantastisk til mindre opgaver, hvor der ikke skal beskæres større grene og buske, men måske blot trimmes lidt i begyndelsen af sæsonen, så haven igen står pænt.
Med sine blot 3 kilo er denne hækkeklipper utrolig nem at håndtere – dette er afgørende, hvis du har behov for at bruge den i længere tid ad gangen.
Håndtaget kommer med en speciel belægning, der reducerer vibrationer fra hækkeklipperen, når du bruger den. Det giver ekstra komfort. Samtidig har den et ekstra langt sværd på hele 52 cm og et støjniveau på blot 77 dB, hvilket er under gennemsnittet for hækkeklippere.
Denne Makita-hækkeklipper er samtidig utrolig nem at vedligeholde i udgangspunktet – du behøver blot at smøre kniven engang imellem og ellers tjekke, at alle dele sidder, som de skal.
Som en batteridreven hækkeklipper er den et miljøvenligt alternativ til benzin-modellerne – i tilfælde af, at batteriet løber tør, anbefales det at have et ekstra.
#3 Makita-hækkeklipper DUH601PTE – bedste premium
Fordele:
- Elektronisk bremse øger sikkerheden
- Overbelastningsbeskyttelse på batteri
- Kulløs motor sikrer længere levetid
Ulemper:
- Lidt højere vægt
Derfor skal du vælge Makita-hækkeklipper DUH601PTE
Denne Makita-hækkeklipper med batteri har en kulfri motor og en lang kniv på hele 60 centimeter med nyudviklede, skråtstillede blade, som fanger grene mere effektivt.
Den er også yderst sikker, idet den er udstyret med to-hånds sikkerhedsafbrydere og har en elektronisk bremse, der stopper motoren, så snart du slipper trimmeren. Dertil kommer denne Makita-hækkeklipper med overbelastningsbeskyttelse på batteriet, der siker en lang levetid.
Maskinen har tre hastighedsindstillinger, og den er velegnet til alt fra let hækklipning til beskæring af store grene.
Ofte når du køber en Makita-hækkeklipper, vil du opleve, at den ikke leveres med batteri og lader – men det er ikke tilfældet her, hvor du får hele to batteri med i pakken samt en dobbeltlader. Det er meget praktisk, fordi du derved har et back-up-batteri ved hånden, såfremt maskinen skulle løbe tør under en klipning.
Sådan vælger du den bedste Makita-hækkeklipper
Det kan være svært at finde ud af, hvad du skal gå efter, når du køber ny hækkeklipper. Der findes mange modeller med hver deres fordele og ulemper.
Når det kommer til at vælge en Makita-hækkeklipper, er der tre overordnede spørgsmål, du bør stille dig selv:
Hvad skal du primært bruge den til?
Skal hækkeklipperen primært bruges til at klippe nogle små buske en enkelt eller to gange om året – og er der tale om mange buske eller få? Det kan også være, at du skal skal foretage store beskæringer af træer med døde grene.
Overveje ikke blot størrelsen af arbejdet, men også hvor detaljeret du har behov for at kunne være med hækkeklipperen, og hvor længe den skal bruges ad gangen.
Hvor stor rækkevidde har du brug for?
En Makita-hækkeklipper kan komme i mange forskellige længder – mange kommer også med muligheden for at forlænge skaftet, så du kan nå længere op ad et træ eller en busk. Overvej, hvordan din have ser ud, så du har en idé om, hvor lang en Makita-hækkeklipper du har brug for. Det kan betale sig at købe en maskine, som er akkurat så stor, som du har behov for – og ikke længere. Det er fordi, at det ofte er maskiner, som du skal manøvre rundt i længere tid ad gangen.
Benzindrevne hækkeklippere, batteri-hækkeklipper eller ledning?
Som det er med mange andre havemaskiner, er producenter i de senere år rykket fra at producere mange modeller med benzin til i stigende grad at benytte sig af batteri og lader. Det gælder også Makita-hækkeklippere.
Især hvad angår drivmiddel vil du opleve forskelle, selvom de efterhånden er blevet formindsket, nu hvor elektriske hækkeklippere er blevet væsentligt kraftigere. Men de er ikke helt væk.
Den måske største forskel er, at elektriske hækkeklippere – hvad end de kører på ledning eller er batteridrevne – er meget mere lydløse end en hækkeklipper på benzin. De vibrerer også mindre, og de vejer generelt mindre. Det betyder, at du overordnet set skal anstrenge dig mindre og får en mere støjsvag oplevelse med en elektrisk hækkeklipper. Når batteriniveauet er i top, kan de som regel køre i op til flere timer.
Ulempen ved batteridrevne hækkeklippere er, at de typisk er lidt dyrere, de kan lades op og de er ikke lige så kraftfulde. Derfor er de heller ikke de mest velegnede til store opgaver.
Batteridrevet hækklipper
Hækkeklippere på batteri har virkelig ændret markedet, som før var domineret af benzindrevne hækkeklippere. En hækkeklipper med batteri og lader er i dag meget mere kraftfuld end for nogle år tilbage, og udover at de kan køre i op til to timer på en opladning, har de som sagt en meget lav vægt og er relativt billige.
Makita er i de senere år begyndt at producere mange hækkeklippere på batteri, så en Makita-hækkeklipper er et godt valg til dig, der ønsker en let og lydløs maskine.
Hækkeklipper med ledning
Det gode ved en hækkeklipper på ledning er, at de kan køre lige så længe, som du har brug for det, uden at skulle lades op. Hvis du har hække, som ikke er så langt fra din stikkontakt, og du ikke skal bruge hækkeklipperen så ofte, kan en Makita-hækkeklipper med ledning være det billigste valg.
En hækkeklipper med ledning er ikke ideel til dig, der har en hæk, som er længere væk fra huset – for selvom du kan bruge en forlængerledning, vil hækkeklipperen, når du rammer en vis afstand, begynde at miste noget af sin kraft – derudover kan en lang forlængerledning også koste dig flere hundrede kroner oveni.
Uanset om du vælger med ledning eller batteri vil du også få en mere miljøvenlig hækkeklipper, fremfor hvis du vælger en hækkeklipper med motor.
Benzindreven hækkerklipper
Statistikker viser, at folk, der arbejder professionelt med hækketrimmere, generelt foretrækker de benzindrevne maskiner. Det kan blandt andet være fordi, at de generelt har mere power, er lettere at reparere, er billigere og kan køre i lang tid, uden man behøver at lade batteriet.
Ulemperne er, at de larmer mere, har brug for benzin for at køre og ikke er lige så lette at tænde og slukke.
En Makita-hækkeklipper fås både på el og benzin.
Enkelt- eller dobbeltskær?
Disse to typer hækkeklippere virker på lidt forskellige måder og, de forskellige modeller har hver deres fordele og ulemper.
En hækkeklipper med dobbeltskær kan du køre mod begge sider, når du skal klippe hæk, og derfor er de ideelle, hvis du vil klippe mere forsigtigt eller måske bare give lidt form til din hæk.
En hækkeklipper med enkeltskær er god til lange bevægelser henover en stor hæk – eller flere. Når du bruger enkeltskær vil du få et mere ensartet snit, netop fordi du bruger færre og større bevægelser.
En hækkeklipper med dobbeltskær er den mest almindelige type af hækkeklipper, og de fleste, der er lavet til hjemmebrug, kommer med dobbeltskær.
Hækkeklippere med dobbeltskær er tit brugt af professionelle og som regel benzindrevne. De kommer også ofte med en beholder, der dirigerer de blade og grene, du trimmer, ned mod jorden, så du ikke behøver at hive dem ud af hækken.
Alt andet lige er de som regel lettere end en model med dobbeltskær, så de kan bruges i længere tid uden ubehag og anstrengelser.
En Makita-hækkeklipper fås både med enkelt- og dobbeltskær.
Design
Udover at gennemgå de tekniske specifikationer, er det en god idé at vælge en Makita-hækkeklipper med en ergonomisk opbygning og dimensioner, der er behagelige. Det er fordi, at de ofte skal bruges i længere tid ad gangen og manøvreres på måde, der kan være ubehagelig og i værste fald give overbelastning, når du skal klippe hæk, hvis du ikke har en maskine, der passer din højde og bygning. Kig også gerne efter hækkeklippere med et gummibelagt håndtag og modeller med et greb, der generelt ligger godt i din hånd.
Har du kun behov for at klippe mindre buske, kan du eventuelt vælge en såkaldt mini-hækkeklipper, som har en mindre højde og derfor er lettere at bruge.
FAQ
Hvilke Makita-hækkeklipper er bedst i test?
Den bedste Makita-hækkeklipper i test er Makita DUH602Z, som har et ekstra-langt blad, roterbart håndtag og et kraftigt batteri.
Hvilket drivmiddel er bedst til en Makita-hækkeklipper?
En Makita-hækkeklipper fås både på el og benzin. Benzindrevne hækkeklippere er generelt kraftigere og mere effektive til store opgaver, mens eldrevne er mere lette og lydløse.