Den bedste Makita-løvsuger i 2022

1

Makita DUB362Z

Denne model fra Makita er en løvblæser på batteri, som udelukkende blæser.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Makita DUB362Z 1.958 kr. happii.dk
Makita DUB185Z 569 kr. Proshop.dk
Makita DUB363PT2V 3.999 kr. 10-4
Makita BHX2501 379 kr. ComputerSalg A/S
Makita DUB363ZV 2.300 kr. happii.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

 

Har du mange træer i haven, er foråret en smuk tid – men det kan også blive en hovedpine at holde styr på alle de visne blade til kompost, og her kan en Makita-løvsuger være din redning.

Makita laver værktøj i alle afskygninger og er et velkendt mærke i Danmark, og de tilbyder også et stort udvalg af løvsugere.

En løvblæser gør havearbejdet hurtigt og nemt,.og har du en god og brugervenlig model, kan den bruges hele året – f.eks. til at fjerne sand fra terrassen om sommeren eller sne om vinteren eller til at rense en beskidt indkørsel. Du kan også bruge den til at samle blade til din kompost.

Vi hjælper dig i denne løvsuger test med at finde ud af, hvilken model du bør vælge. I vores købsguide kan du blive klogere på de forskellige typer af løvsugere- og blæsere og deres tekniske specifikationer, og i sammenligningstabellen kan du sammenligne de forskellige produkter.

Makita DUB362Z#1 Makita DUB362Z – bedst i test

Fordele:

  • God til mindre opgaver
  • Mange hastigheder
  • Kulfri motor

Ulemper:

  • Batteri holder ikke længe
  • Batteri og lader medfølger ikke

 

Derfor skal du vælge Makita DUB362Z

Denne model fra Makita er en løvblæser på batteri, som udelukkende blæser. Den er velegnet til havearbejde – f.eks. samling af blade til kompost –  og på byggepladser. Den har en kulfri motor, der kører på to 18v-batterier – de når en samlet spænding på 36v. Den leveres uden batteri og lader.

Denne model blæser en høj luftmængde, men er med sine 94 dB stadig utroligt støjsvag. Dens dimensioner er 930 x 205 x 295 mm, og derfor er den også relativt kompakt i forhold til dens kraftniveau.

Makita DUB185Z#2 Makita DUB185Z – bedste billige

Fordele:

  • Både suger og blæser
  • Meget kompakt – gode dimensioner, lav vægt
  • Velegnet til rengøringspersonale
  • God til hovedrengøring i garagen og lignende

Ulemper:

  • Ikke god til kompost og græs grundet manglende kraft – bedre til let rengøring

 

Derfor skal du vælge Makita DUB185Z

Denne Makita-løvblæser- og suger er en meget kompakt, trådløs model, som er god til mindre opgaver – f.eks. en let rengøring i huset, på terrassen og i garagen. Den er smart, idet den både kan suge og blæse – det vil sige, at du både kan bruge den til at komme helt ind i krogene og med en relativt høj kraft blæse skidt ud, som har hobet sig op. Derefter kan du suge det op i den medfølgende pose, som kan monteres.

Den har en maks lufthastighed på 98 meter i sekundet, og brugere melder, at den ikke er den bedste til større havearbejde – f.eks. at få styr på nyslået græs til kompost. Til dette vil det være en god idé at vælge en større model.

Den er til gengæld utroligt kompakt med dimensioner, der yder 156x517x210 mm, og derfor har den også en lav vægt og er velegnet til at bære rundt under en lang hovedrengøring. Batteri og lader medfølger ikke.

Makita DUB363PT2V#3 Makita DUB363PT2V – bedste premium

Fordele:

  • Kraftig kniv, som findeler blade til kompost
  • Kraftig med relativt høj luftmængde
  • Støjsvag ift. kraft og størrelse
  • Leveres med batteri og lader

Ulemper:

  • Sugefunktionen mindre god end blæsefunktionen

 

Derfor skal du vælge Makita DUB363PT2V

Denne Makita-løvsuger blæser også, og den er skabt til havearbejde med en smart teknologi i form af en kniv, som findeler blade, du suger ind i maskinen. Det betyder, at du hurtigt og nemt kan sortere i de ting, der skal ned i din kompost – og de, der skal ud.

Den har en kulfri motor og kommer med både batteri og lader og desuden en skuldersele, som gør den behagelig at bruge trods vægten på 6.6 kg.

Makita BHX2501#4 Makita BHX2501 – bedste benzindrevne

Fordele:

  • Makita benzin-blæser med 4 takts motor
  • Lavt benzinforbrug

Ulemper:

  • Mindre støjsvag end modeller på batterier

 

Derfor skal du vælge Makita BHX2501

Denne model fra Makita er er perfekt til dig, der skal løse større opgaver – f.eks. rengøring i byer og parker. Det er fordi, at den kører på benzin, hvilket betyder, at den kan holde i væsentligt længere tid, uden du skal bekymre dig om at lade den op som med modeller på batterier.

Den kan også uden problemer bruges i hjemmet til at samle blade til kompost, og den er særligt velegnet til dig, der bor med en større have.

Ulempen ved en benzinmodel er, at den ikke er ligeså let som modeller på el, og den er heller ikke lige så miljøvenlig. Typisk vil den også larme mere.

Makita DUB363ZV#5 Makita DUB363ZV – bedste suger

Fordele:

  • Effektiv suger
  • God, kulfri motor til 18v-batterier

Ulemper:

  • Svært at rense maskinen

 

Derfor skal du vælge Makita DUB363ZV

Denne kraftige blæse/bladsuger-kombinationsmodel har en kulfri motor, der kører på to 18v-batterier og med en relativt lav vægt på blot 5,2 kg. Den har en max. lufthastighed på 65 meter i sekundet og er god til mindre krævende opgaver. Samtidig har denne maskine en meget effektiv sugeevne.

Sådan vælger du den bedste Makita-løvsuger

En suger fungerer modsat en løvblæser, som blæser bladene væk, så du senere kan samle dem op. En suger kommer med en medfølgende pose, som du kan suge bladene op i og på den måde undgå at skulle indsamle dem senere. En løvsuger blæser dog også – som regel – hvis du ønsker det. Den har altså begge funktioner og er derfor ofte et mere praktisk valg.

Der findes mange typer af løvsugere, og det kan være svært at finde ud af, hvilken en du skal vælge. Nogle er gode til hovedrengøring og kan holde styr på støv, sand og andet skidt. Andre er perfekte til havearbejde og kommer med en kniv, som findeler blade, således at du kan sortere til komposten. Vi anbefaler at kigge efter en model med en kulfri motor samt tilstrækkelig kraft og lufthastighed til mere krævende opgaver.

I denne købsguide gennemgår vi de forskellige modeltyper og deres tekniske specifikationer og hjælper dig til at foretage det rette valg.

Løvblæser/løvsuger på benzin, el eller ledning?

En løvblæser eller en løvsuger kommer som udgangspunkt i tre forskellige typer: Benzin-drevne, batteri-drevne eller på ledning.

Benzin

En model på benzin larmer mere, men den har den store fordel over de elektriske, at den kan køre i lang tid, uden du behøver at bekymre dig om at skulle have strøm på. Modeller, der kører på ledning har en begrænset rækkevidde, og modeller på batteri har en meget begrænset køretid – som regel kun 30 minutter ad gangen på én opladning.

Når det er sagt, er de nye elektriske modeller ofte lige så kraftfulde som dem på benzin. Det vil sige, at du ikke nødvendigvis skal købe en benzin-model for at få mest mulig power. Køb den derimod, hvis du skal bruge den til mere krævende opgaver – det vil sige opgaver, som tager længere tid end 30 minutter. Vær også opmærksom på, at de ikke bare larmer lidt mere; en benzindrevet løvblæser især larmer så meget, at man i nogle byer rundt om i verden har bandlyst folk fra at bruge dem, fordi det er for generende for naboer.

Ledning

Dette er en fremragende løsning til dem, der blot skal bruge maskinen til mindre krævende opgaver i hjemmet som f.eks. at fjerne skidt fra en lille terrasse, rense tagrenden eller lignende. Maskinen er naturligt begrænset af sin ledning, der betyder, at du ikke kan slæbe den rundt i en stor have. Du kan selvfølgelig bruge en forlængerledning, men det er værd at være opmærksom på, at mange haveredskaber på ledning mister noget af deres kraft, når du forlænger ledningen for meget.

En fordel ved en løvblæser på ledning er også, at den vejer væsentligt mindre end både en benzin- og batteri-drevet model, fordi den hverken har motor eller et batteri – to ting, der tilføjer en del vægt.

Trådløs model med batteri og lader

Den trådløse Makita løvsuger på batteri giver dig samme bevægelsesfrihed som den benzindrevne med motor. Ulempen er, som nævnt tidligere, at du skal være opmærksom på ikke at løbe tør for strøm, og generelt kan disse ikke køre lige så længe som modeller med motor. Nogle køre i omkring 30 minutter, før de kræver en udskiftning af batteriet eller en opladning. Derfor bør du, når du køber en model på batteri, medregne eventuelle omkostninger ved ekstra batterier, som du kan få brug for, hvis du skal bruge dem til større, mere krævende opgaver. Visse mærker af løvblæser- og sugere laver mange forskellige typer af værktøj og haveredskaber – f.eks. Makita. Disse producenter har af og til lavet deres produkter således, at de bruger samme batteri, uanset om der er tale om en græstrimmer, løvblæser eller noget helt tredje. Dette kan være en god ting at være opmærksom på, når du vælger dit mærke.

En fordel med en løvblæser- eller suger på batteri er også, at den ofte vil være lettere og væsentligt mere støjsvag end en model på benzin. Dog ikke ligeså let som en på ledning.

Vælger du en model på batteri, vær da opmærksom på, om batteri og lader medfølger. Kommer den uden batteri og lader, er det en ekstra udgift, du skal medregne.

Samlet spænding

‘Samlet spænding’ refererer til den batterispænding, maskinen opnår fra batterierne. En højere samlet spænding vil betyde, at den kan holde strøm længere. Har du f.eks. en maskine med to 18v batterier, vil den opnå en samlet spænding på 36v.

Vægt

Vælg gerne en model med så lav en vægt som muligt, da disse maskiner ofte skal bruges i længere tid ad gangen.

Støjsvag model

Særligt pointen om støj er vigtigt. Dine penge kan være godt givet ud, hvis du vælger en mere støjsvag model. Det er fordi, at en støvblæser- og suger kan larme utroligt meget. Dette kan du selvfølgelig komme omkring med et par høreværn, men det hjælper ikke dine naboer, så dette bør også være en overvejelse, når du køber en ny maskine.

Modellernes støjniveau er indikeret med decibel, så du kan sammenligne dem. Jo lavere decibel, des lavere støjniveau.

Kniv, som findeler blade til kompost

Vælger du en model med en kniv, som findeler blade, bliver havearbejdet utroligt meget nemmere, da du på den måde hurtigt og nemt kan sortere blade til kompost.

Vibrationsniveau

Havemaskiner har det med at vibrere, når motoren kører – uanset om det er benzin eller batteri. Vælg gerne en model med et lavt vibrationsniveau, dan de er mere behagelig og nem at håndtere i længere tid ad gangen. Som regel vil en batteridrevet løvsuger vibrere mindre.

Kulfri motor

Kulfri motor betyder, at motoren er lavet uden kul eller børser. En kulfri motor giver mindre friktion og dermed mindre slid på motoren, som vil holde længere. Det er derfor anbefalelsesværdigt at se efter en model med en kulfri motor. Mange haveredskaber, hvidevarer og andet leveres i dag med en kulfri motor.

FAQ

Hvilken Makita-løvsuger er bedst i test?

Den bedste Makita-løvsuger i test er Makita DUB362Z, som er god til små og mellemstore opgaver og kan indstilles til mange hastigheder.

Hvilken type løvblæser- og suger skal jeg vælge?

Benzindrevne kan køre længere tid, men larmer mere. Modeller på batteri anbefales generelt, dog er de begrænset i deres brugstid på grund af batterilevetiden.