Malersprøjte test (2022) → De bedste malersprøjter til flere formål

Malerarbejde kan virkelig trække tænder ud, da det tager lang tid og kræver en vis præcision for at få dækket overfladerne optimalt. Det kan især være problematisk at ramme helt korrekt på bjælker, havemøbler o.l. Heldigvis kan du, i stedet for den traditionelle pensel, ofte benytte dig af en malersprøjte, hvilket både sikrer nem og præcis påføring af malingen. I denne malersprøjte test har vi samlet de malersprøjter, der har klaret sig bedst i test. På den måde kan du nemt og hurtigt finde frem til den bedste malersprøjte til dine behov. Derudover kan du være sikker på, at du ikke går ned på kvalitet, hvis du vælger en af modellerne fra denne liste.

Wagner W950 FLEXiO Sprøjteanlæg#1 Wagner W950 FLEXiO Sprøjteanlæg – Den bedste malersprøjte

Du kan med fordel investere i dette sprøjteanlæg fra Wagner, hvis du vil være sikker på at kunne lakere og male samtlige overflader med præcision. Med i købet følger der både to sprøjtepistoler og en separat turbine, der gør pistolerne lette at arbejde med. Der er desuden ikke særlig meget rengøring efter brug med disse sprøjter.

 1. To sprøjtepistoler med hver deres egenskaber for præcision på alle overflader
 2. Særligt rensesystem for enkel og hurtigt rengøring efter brug
 3. God pris med tanke på udstyrets funktionalitet

Derfor skal du vælge en Wagner W950 FLEXiO Sprøjteanlæg

Hvis du er på jagt efter de bedste malersprøjter til forskellige overflader, så skal du uden tvivl se nærmere på dette sprøjteanlæg fra mærket Wagner. I købet af dette sprøjteanlæg får du nemlig to sprøjtepistoler, hvoraf den ene er oplagt til maling af indvendigt af vægge og loft, mens den anden er optimal til brug til lakker, lasurer og træbeskyttelse. Den separate turbine gør desuden begge sprøjtepistoler yderst lette at arbejde med.

Du har mulighed for at benytte disse malersprøjter til både store og små opgaver. Sprøjten til indvendig brug har en 70 cm lang sprøjtelanse, hvilket gør det muligt for dig at male selv helt oppe under loftet. Du vil hurtigt opleve, hvordan denne malersprøjte dækker perfekt – og så er den endda justerbar, så du altid kan matche det pågældende materiale, der skal males. Den anden malersprøjte gør det muligt at male eller oliere områder, hvor selv pensler har svært ved at komme til.

Som en ekstra bonus er dette anlæg udstyret med et særligt rensesystem, hvorfor rensningen af maskinen bliver gjort på ingen tid og med en minimal arbejdsbyrde for dig.

Produktdetaljer

 • Ydelse: 15 m² på 5 min
 • Forstøvningseffekt: 200 watt
 • Strømforbrug: 630 watt
 • Max viskositet: Kan benyttes med de fleste typer af maling, lak, træbeskyttelse o.l. – uden fortynding

Wagner W590 FLEXiO Malersprøjte#2 Wagner W590 FLEXiO Malersprøjte – Den bedste elektriske malersprøjte

Med denne malersprøjte får du mulighed for at sprøjte nærmest al slags maling på samtlige overflader. Du kan selv justere luft- og farvemængden, samt sprøjtestrålen til lodret efter vandret retning, hvilket sikrer dig fleksibilitet, når du maler. Der er rig mulighed for at benytte denne elektriske malersprøjte til alt fra maling, træbeskyttelse og lak.

 1. Mulighed for at justere diverse elementer for et bedre resultat
 2. Der kan både benyttes tykt- og tyndtflydende maling
 3. Leveres i kuffert med håndtag, så du kan tage produktet med på farten

Derfor skal du vælge en Wagner W590 FLEXiO Malersprøjte

Uanset hvilken overflade du skal arbejde med og om du skal have sprøjtet tykt- eller tyndtflydende maling, så er denne malersprøjte variant et godt valg. Du har mulighed for at benytte denne malersprøjte fra Wagner til både store og små projekter, og så kan den endda benyttes til både vægmaling, lak, træbeskyttelse, oliering etc, da sprøjten netop kan klare både tyk og tynd maling.

Den helt store fordel ved at investere i dette produkt er, at maskinen er mere fleksibel end andre malersprøjter. Du har således mulighed for trinløst at regulere både luft- og farvemængden ved brug. Derudover kan selve strålen også indstilles til både lodret og vandret, hvilket gør det muligt at arbejde i forskellige arbejdsretninger. Strålen kan faktisk også indstilles til både bred og smal, hvilket sikrer præcis påføring af selv lak og træbeskyttelse. Produktet leveres i en praktisk kuffert med håndtag, hvilket gør det muligt for dig at tage din nye malersprøjte med på farten efter behov.

Produktdetaljer

 • Ydelse: 15 m² på 6 min
 • Forstøvningseffekt: 25 til 200 watt
 • Strømforbrug: 630 watt
 • Max viskositet: Kan benyttes med de fleste typer af maling, lak, træbeskyttelse o.l. – uden fortynding

Bosch sprøjtepistol 1200W PFS 5000 E + tilbehør#3 Bosch sprøjtepistol 1200W PFS 5000 E + tilbehør – Til dig, der ønsker en testvinder malersprøjte

Du kan ikke gå galt i byen, hvis du investerer i denne malersprøjte fra Bosch, da modellen faktisk er kåret som testvinder hos Gør Det Selv. Du kan derfor stole på, at modellen lever op til samtlige forventninger. Og på trods af, at modellen er testvinder og er udstyret med ekstra tilbehør, så er den stadig billigere end flere andre malersprøjter.

 1. Testvinder hos Gør Det Selv
 2. Billig i pris i forhold til, at der medfølger en del tilbehør
 3. Mulighed for at benytte samtlige malingstyper – uden fortynding
 4. Høj brugervenlighed og fleksibilitet grundet mulighed for regulering af parametre

Derfor skal du vælge en Bosch sprøjtepistol 1200W PFS 5000 E + tilbehør

Hvis du leder efter en sprøjtepistol med en god portion tilbehør, så du ikke behøver at købe diverse ting ved siden af, så er der denne variant fra Bosch den rette model for dig. Du kan desuden stole på, at denne malersprøjte er fremragende i brug, da den er testvinder hos Gør Det Selv. Du investerer i en kraftfuld og alsidig sprøjtepistol, der kan benyttes til samtlige former for maling, vandbaserede trælasurer og lak. Maskinens sprøjtesystem sikrer en ensartet malingsforsyning, så du kan stole på, at resultatet altid vil blive flot.

Brugervenligheden og fleksitbiliteten er i top med denne malersprøjte, da du bl.a. kan indstille luftmængde til dine behov, tænde og slukke via en fodkontakt og bevæge dig rundt grundet den 4 meter lange luftslange og hjul på beholderen. Produktet er desuden nemt at rengøre efter brug. Med i købet følger der både en dyse til lakker, lasurer og vægmaling, samt malingsfilter, en rengøringsbørste, omrører til maling og 3 stk 1000 ml malingsbeholdere med låg. Du har altså næsten alt du skal bruge til projektet ved købet af denne malersprøjte med tilbehør.

Produktdetaljer

 • Vægt: 4,8 kg
 • Slangelængde: 4 meter
 • Ydelse: 3 m² i minuttet
 • Driftseffekt: 1200 watt
 • Max viskositet: Kan benyttes med de fleste typer af maling, lak, træbeskyttelse o.l. – uden fortynding

Wagner Control 150 M Sprøjteanlæg#4 Wagner Control 150 M Sprøjteanlæg – Den bedste airless malerpistol

Med dette sprøjteanlæg fra Wagner har du mulighed for at dække både mellem og store overflader med præcision. Maskinen er udstyret med en Airless pistol, der sikrer mindre genspray og en jævn fordeling af malingen. Du kan desuden benytte både tyndt- og tyktflydende maling, hvilket lader dig benytte mange former for maling.

 1. Airless pistol og stor beholder for jævn sprøjtning på ingen tid
 2. God bevægelsesfrihed grundet stor slange og bevægeligt håndtag
 3. Kan benyttes til samtlige former for maling

Derfor skal du vælge en Wagner Control 150 M Sprøjteanlæg

Hvis du har et mellem eller stort område, der skal males, lakeres, påføres træbeskyttelse e.l., så kan du udmærket investere i dette sprøjteanlæg fra Wagner. Maskinen har et stort sprøjteanlæg, der kan indeholde op til 5,5 liter maling, samt er udstyret med en 7,6 meter lang slange, hvilket sikrer mere bevægelighed, når du maler. Malersprøjten er designet med airless teknologi, hvilket sikrer et flot finish og gør det muligt at arbejde både indenfor og udenfor med samtlige typer af maling – både tykke og tynde. Du kan således både benytte dette produkt til vægmaling, loftmaling, træbeskyttelse, facademaling, samt olie- og vandbaseret maling.

Denne Wagner malersprøjte er desuden udviklet med fokus på brugervenlighed og komfort under arbejdet. Af den grund er håndtaget bevægeligt, så du kan arbejde i flere forskellige vinkler. Airless teknologien sikrer desuden en høj dækkeevne og et minimum af genspray. Med i købet følger der, ud over selve maskinen, slangen på 7,5 meter og en letvægts Airless pistol, to HEA vendbare dyser til både tykt- og tyndtflydende maling, samt to filtersæt.

Produktdetaljer

 • Maksimalt sprøjtetryk: 110 bar
 • Beholder kapacitet: 5,5 liter
 • Strømforbrug: 350 watt
 • Max viskositet: Kan benyttes med de fleste typer af maling, lak, træbeskyttelse o.l. – uden fortynding

Derfor skal du vælge en malersprøjte

 1. Arbejdet bliver klaret hurtigere end med en pensel
 2. Nem vedligeholdelse af alle typer af overflader
 3. Du kan komme bedre til med en malersprøjte på nogle overflader
 4. Kan både købes med store og små beholdere, så du kan finde en variant, der passer til opgavens størrelse

Det skal du være opmærksom på, når du køber en malersprøjte

 • Sprøjtepistolen: Ved købet af en malersprøjte medfølger der gerne en, nogen gange to, sprøjtepistoler. Det er vigtigt, du sikrer dig, at denne er nem at betjene og med en god komfort, så arbejdet bliver så let som muligt.
 • Luftslangen: Du kan med fordel gå efter en model med en lang luftslange, da du i så fald bedre kan bevæge dig rundt under arbejdet, samt nå op til høje lofter.
 • Rengøring: Tjek altid op på rengøringsrutinen for du investerer i en malersprøjte. Du skal helst vælge en model med relativt nem rengøring, så du ikke benytter lige så meget tid på rengøring som på brugen af maskinen.
 • Mulighed for justering: Det kan være en god ide at sikre dig, at din maskine kan justeres i forhold til mængden af lufttryk og malingsmængde. Derudover kan du også med fordel investere i forskellige dyser, så du kan sprøjte med forskellige stråler.
 • Beholderen: Vælg gerne en maskine med en beholderstørrelse, der passer til dine behov. Der er ingen grund til at investere i en for stor model, men det er også træls at skulle fylde ny maling på hele tiden.

Hvad er forskellen på en malersprøjte og en sprøjtepistol?

Der er en smule forskel på, om du vælger at investere i en sprøjtepistol eller en malersprøjte. De malersprøjter vi har haft med i denne test er f.eks. en smule større og med mere kapacitet end de fleste sprøjtepistoler – og så kommer samtlige produkter med en eller flere sprøjtepistoler inkluderet i købet. Af den grund vil du også opleve, at disse produkter er en smule dyrere end sprøjtepistoler. Begge varianter kan dog være med til at spare dig en del tid, når du skal klare diverse maleopgaver.

Hvis du gerne vil vide mere om de bedste sprøjtepistoler, så kan du med fordel læse vores sprøjtepistol test, da du i så fald kan finde inspiration til, hvilken variant, der er bedst til dig og dine behov. Du finder testen af de bedste sprøjtepistoler her.

Hjælp til vedligeholdelse af udendørs træværk

Det kan være en kamp altid at sikre, at ens udendørs træværk er i den bedste stand. Dette gælder uanset om vi taler om vedligeholdelsen af havemøbler, stakit e.l. Af den grund har vi på haveunivers.dk skrevet en række artikler til den optimale vedligeholdelse af træværk. Du kan f.eks. læse mere om maling af udendørs træværk i vores guide til, hvornår og hvordan projektet burde skydes i gang. Du finder vores artikel om maling og generel vedligeholdelse af udendørs træværk her.

Der kan dog udmærket være forskel på vedligeholdelsen af stakit og andre træværk i haven i forhold til havemøbler. Vi vil trods alt gerne have, at vores havemøbler ser lige dét pænere ud – især omkring sommeren, da de kolde vintermåneder sjældent har en positiv indvirkning på havemøblerne, hvis de står udsatte gennem hele vinteren. Af den grund har vi også skrevet en guide til, hvordan du vedligeholder dine havemøbler af træ, heriblandt også hvordan du maler dem. 

De ovenstående afsnit og links handler en del om, hvordan du vedligeholder og maler træværk, men den mest ideelle form for vedligeholdelse er trods alt benyttelse af træbeskyttelse til dit udendørs træværk. Men her opstår problemet så med hvilken type træbeskyttelse, der er bedst for din type træ. Hvis du er i tvivl om, hvilken type træbeskyttelse, der passer til dine møbler / dit træværk eller bare gerne vil være sikker på, at du får købt en af de bedste typer for træbeskyttelse, så skal du læse vores store træbeskyttelse test artikel. I denne artikel kan du nemlig læse om de bedste træbeskyttelsesprodukter på markedet netop nu.