fbpx

De mest populære hække i Danmark?

Danmark er et land for have entusiaster. Der er rigtig mange muligheder i vores klima til at skabe og skræddersy en have der passer lige netop os. Mere specifikt kommer vi til at snakke om hække, hvor der er et ton af muligheder, men som i sidste ende bør være en let beslutning.

Hække er ikke helt billige i Danmark, så du skal have fundet ud af hvilke hække du finder pæne og interessante inden du skal i gang med at plante hæk.

Her får du de mest populære hække i Danmark og muligvis et skub til at vælge den helt rigtige for dig.

 

De mest populære hække

Der bliver lavet en undersøgelse på hvilke hække der er de mest populære i Danmark hvert eneste år. Her vil vi se på de mest populære hække over de sidste 5 år, hvor det er dem der er gået igen flere gange.

Hvad der har toppet på listen over de mest populære hække i Danmark flere gange, er en bøg. Bøg er perfekt til hække og der er ingen tvivl om hvorfor det er en af de absolut mest populære. Bøgen er nemlig meget robust og tæt, og er samtidig velegnet til at blive klippet med en god robust hækkeklipper. Dette gør at du kan få den der helt vildt flade, pæne og nydelige hæk som nærmest får forbipasserende til at vende hovedet en ekstra gang. Desuden er bøgen rigtig flot om efteråret hvor den lige bliver en kombination af gul og brun, som er modsat mange andre hække.

Liguster har du med garanti også hørt før, når du har snakket om hække med nogen og sjovt nok er dette heller ikke underligt at den er på listen over de mest populære hække. En liguster en stedsegrøn og ligesom bøgen, er den også robust. I sommeren, midt på året kommer der nogle små velduftende blomster på en ligusterhæk, som lige tilføjer dét ekstra.

Naur har været i top tre over de mest populære hække i flere år. Dette skyldes at den er særdeles nem at have med at gøre, eftersom den let kan klare frost, og så får den nogle fine blomster i maj måned.

Af andre hække der er værd at tage med i overvejelserne er der kirsebærlaurbær, avnbøg og thuja. for ikke at glemme, hvordan med en buksbomhæk som også er en af favoritterne i de danske haver.

Vælg den rigtige hæk

Hvorfor købe en færdighæk eller større type end du tænkte på? Du skal gøre op med dig selv, hvad for hække du tænker er noget for dig. Her skal du overveje sådan noget som om den skal klippes eller om den kan holde sig uklippet, vil du have blomster på den nogle gange eller ej, skal den være løvfældende eller skal det være en stedsegrøn?

Du skal også finde ud af hvor meget tålmodighed du har, for ikke alle hække vokser lige hurtigt.

Husk nu på at der findes mange forskellige hække derude, langt flere end dem vi har nævnt her. Det er desuden svært for hække at blive ”populære”, såfremt de ikke er på listen i forvejen over de mest populære, hvilket der er en meget simpel grund til.

Du kan stille dig selv spørgsmålet, hvor ofte skifter folk deres hække?

Der kan vi vist blive hurtigt enige om at det ikke er særlig ofte de gør det. Derfor er de hække der er skulle være nogen af de mest populære, også gerne være på listen de næste 5-10 år. Det er også sjælden at dem der har en ødelagt hæk og skal skifte den ud, tænker på andre hække end den hæk de har haft i en længere periode. For den hæk kender de, de ved hvordan den skal passes og hvordan den passer til resten af haven.

Se dem i virkeligheden

Det kan være ganske let at blive forelsket i de mange forskellige populære hække, når du søger rundt på nettet efter billeder af dem. For billederne er altid hvor hækkene ser bedst ud og du kan samtidig ikke vide med sikkerhed om de er fra et land med et klima magen til Danmarks.

Derfor bør du gøre dig nogle overvejelser og så prøve at se dem i virkeligheden. Find dem rundt omkring i det lokale, det er ikke fordi du nødvendigvis skal ind i andres have for at studere deres hæk.

Og med det udvalg der er af hække i dag, er der altså også en stor chance for at den hæk du vælger, måske ikke just er blandt de mest populære. Men det kan jo være at den bliver det.

No Responses

Join The Discussion