Indholdsfortegnelse

Treasure Seeker metaldetektor MD4040
Treasure Seeker er en smart metaltdetektor til alle metaltyper med mange funktioner og indstillingsmuligheder.
Tjek prisen →Hvis du har en skattejæger i maven, så læs med her i vores metaldetektor test, hvor vi tester 4 forskellige metaldetektorer.
Måske har du allerede mærket suset af den bippende metaldetektor, der fortæller dig at der ligger noget lige der under jorden. Skat eller skrammel? Du må hellere begynde at grave.
Uanset om du er ny eller garvet når det kommer til at jage skatte med en metaldetektor, så er du nok havnet her fordi du leder efter en pålidelig metaldetektor til at tage med på din næste skattejagt.
Vi har undersøgt markedet og fundet frem til de 4 bedste metaldetektorer på markedet, der med garanti vil hjælpe dig frem til guldet.
I vores metaldetektor test har vi sammenlignet deres respektive fordele og ulemper og opstillet deres egenskaber i vores sammenligningstabel. I vores købsguide kan du blive meget klogere på alt det du bør overveje inden køb af en ny metaldetektor, så du let kan finde den rette metaldetektor for dig.
#1 Treasure Seeker metaldetektor MD4040 – Bedst i test
Treasure Seeker er en smart metaltdetektor til alle metaltyper med mange funktioner og indstillingsmuligheder.
Fordele
- Let design
- Flere indstillinger af frekvens
- Vandtæt søgespole
Ulemper
- Kortere dybde end premiumvalget
- ikke lcd-display
Derfor skal du vælge Treasure Seeker metaldetektor
Metaldetekoren fra Treasure Seeker er yderst brugervenlig og kommer med flere smarte funktioner, som vil gøre skattejagten lettere for dig.
Den kan indstilles til lige præcis den metaltype du leder efter via funktionen ‘Disc tone’. Her kan lyden indstilles efter materiale. Så uanset om du vil finde mønter eller smykker er du godt hjulpet på vej med denne funktion.
Det smarte display kan indstilles til at vise, hvor tæt du er på metallet. Dette er særligt velegnet til områder med meget støj, hvor det kan være svært at høre lyden fra metaldetektoren. Det er dog også muligt at tilslutte høretelefoner direkte i displayet.
Søgespolen er vandtæt, så du også kan søge efter skjulte værdier i mindre åer og vandløb, samtidig med at du ikke behøver at lade sig begrænse af det danske vejr når det byder på regn.
#2 Denver MET-100 Metaldetektor – Bedste billige
Med den lette Denver MET- 100 metaldetektor kan du finde metal, sølv og guld i ned til 12 cm dybde.
Fordele
- Let design
- Vandresistent
- Mulighed for at tilslutte høretelefoner
Ulemper
- kun 12 cm dybde
Derfor skal du vælge Denver MET-100 Metaldetektor
Denver MET metaldetektor er særligt velegnet der ønsker at bruge den som et roligt hobbyprojekt. Modellen er let, så du ikke så hurtigt bliver træt i armene af at gå med den.
Søgespolen er vandtæt, så du kan bruge den på lavt vand.
En ulempe ved denne metaldetektor er at dens rækkevidde bare er 12 cm dybde. Du kan altså stadig finde gode fund med denne, men du skal nok ikke sætte næsen op efter den store arkæologiske fund, da disse ofte vil ligge dybere i jorden. Efter større regnskyl eller udgravninger kan du dog alligevel være heldig og finde værdifulde emner fra fordums tid. Alt i alt er dette en rigtig god metaldetektor til prisen.
#3 Fisher F22 metaldetektor – Bedste premium
Fisher F22 metaldetektor med visuel objekt identifikation, 4 søgefunktioner og søgevidde på 23 cm.
Fordele
- Mange funktioner
- vejrbestandig
- kan adskille affald fra andre fund
- LCD-skærm
- rigtig god model til dig der ved hvad du leder efter
Ulemper
- kan ikke bruges under vand
Derfor skal du vælge Fisher F22 metaldetektor
Hvis du er på udkig efter en lækker metaldetektor der kan lidt mere, så er denne Fisher F22 en af de mere veludviklede modeller.
Med funktionen visuel objekt identifikation er det nemmere at opfange mønter og andre værdifulde fund frem for affald.
Metaldetektoren har 4 søgefunktioner så du kan indstille den til lige præcis det du gerne vil søge efter og undgå at spilde tid på at grave efter andre fund. Den smarte LCD-skærm er både brugervenlig og praktisk, da den giver en meget præcis måling.
Fisher F22 kan bruges i al slags vejr og tåler vandsprøjt fra fx stranden. Den kan dog ikke bruges under vand.
#4 Bounty Hunter Junior VX – bedste metaldetektor til børn
Opgrader børnenes skattejagt med Bounty Hunter junior. Modellen kan bruges til de fleste typer metal i ned til 60 cm dybde.
Fordele
- kan bruges til mange typer metal
- Flere indstillinger
- God metaldetektor til alderen 8-15 år med justerbar længde
Ulemper
- ikke vandtæt
- ikke mulighed for at tilslsutte høretelefoner
Derfor skal du vælge Bounty Hunter Junior metaldetektor
Metaldetektoren fra Bounty Hunter er nem at indstille og yderst brugervenlig. Tag barnet med på skattejagt eller lad dem lede efter skjulte skatte i haven.
Både signalstyrke og volumen kan indstilles afhængigt af, hvilket stykke metal barnet vil lede efter.
Denne Bounty Hunter metaldetektor er desværre ikke vandtæt, og er derfor ikke egnet til at bruge i dårligt vejr eller på stranden. Dertil er det heller ikke muligt at bruge høretelefoner med denne. Dette kan gøre det vanskeligt at bruge den på steder med mange mennesker, hvor det kan være svært at høre signalet fra metaldetektoren.
Når det er sagt så er her tale om en højtydende metaldetektor som den barnlige skattejæger vil elske.
Sådan vælger du den bedste metaldetektor
Markedet for metaldetektorer er stort og afhængigt af, hvordan du ønsker at bruge din metaldetektor er der mange aspekter du bør sætte dig ind i inden køb.
Funktioner
Som ovenstående test viser, så har metaldetektorerne forskellige funktioner. Nogle funktioner er måske ikke relevante for dig. Det afhænger i høj grad af, hvad du vil bruge din metaldetektor til og hvad du vil lede efter.
Afhængigt af, hvor avancerede metaldetektorer der er tale om, er nogle af dem i stand til at skelne mellem forskellige typer af metaller og du kan derfor indstille dem til kun at give lyd ved relevante fund. Hvis du fx vil finde guld eller gamle mønter, så kan denne indstilling spare dig for meget tid.
Hvis du blot vil bruge din metaldetektor som en sjov hobby uden et bestemt søge-formål, så kan det fint betale sig at investere i en metaldetektor i begynderversionen.
Ekstra udstyr
Der findes meget udstyr der kan tilkøbes de fleste metaldetektorer. Det mest relevante er ekstra søgespoler, pinpointere og mikroskoper, da disse kan hjælpe dig med at gøre flere spændende fund.
Dertil findes der selvfølgelig alt det praktiske udstyr du kan tage med på din tur som fx tasker, drikkedunke og forskellige skovle til at grave med, hvis du har heldet med dig.
Hvordan virker en metaldetektor?
Metaldetektorer bruger magnetisme til at finde metaller under jorden. Metallerne påvirker simpelthen det magnetiske felt i søgespolen på forskellige måder afhængigt af, hvilken type der er tale om.
Hvor må man bruge den?
Der er regler for, hvor du må gå med metaldetektorer. Reglerne er dog meget simple, da du må gå alle steder du har fået lov til at gå.
Du må altså gerne gå i din egen have og på egen grund. Hvis du gerne vil søge offentlige steder skal du forbi kommunen og få tilladelse, mens du på private områder skal have tilladelse fra ejeren. Marker og skove er oplagte steder at gå med metaldetektoren men husk lige at spørge om lov inden du sætter i gang.
Der er få undtagelser til disse regler, hvor det er forbudt både at søge med metaldetektoren og grave. Du risikerer bødestraf hvis dette ikke overholdes.
Undtagelserne er:
Gravhøje, jættestuer, stendysser
Det er forbudt at søge eller grave op til 2 meter fra gravhøjens fod, da de er fredede. Der finde overpløjede gravhøje på marker, som ikke er registrerede. Hvis du finder noget i en sådan, skal du kontakte et museum med det samme. Det er generelt forbudt at søge eller grave omkring synlige kulturhistoriske minder.
Fredede steder
Fredede steder er off limits når det kommer til at søge med metaldetektoren. Det gælder fx også kirker og kirkegårde. Det er dit eget ansvar at undersøge dette på forhånd og det udløser bødestraf, hvis du ikke overholder dette. Du kan let finde information om fredede arealer på Miljøportalen.
Hvad kan man finde med en metaldetektor?
De fleste bruger deres metaldetektor til at søge efter mønter. Men du kan finde mange forskellige genstande af forskellige metaller med en metaldetektor og gøre spændende fund.
Nogle metaldetektorer kan bruges til alle typer metaller mens andre har et mere begrænset søgefelt.
Afhængigt af indstillingerne på din metaldetektor kan du fx finde mønter, smykker og nøgler.
Men du kan også være heldig at gøre arkæologiske fund. der leder til nyopdagede informationer om fortiden. Her er det vigtigt at tage kontakt til nærmeste museum og ofte er det bedst at lade genstanden ligge på det præcise findested for at undgå beskadigelse af både den og et potentielt udgravningssted.
Hvad gør man med det man finder?
De fleste skattejægere drømmer jo om at finde den helt store skat men må man egentlig beholde det man finder?
Hvis du finder noget der kan betegnes som Danefæ, altså noget der kan give os vigtig information om fortiden, så er det lovpligtigt at indlevere genstanden til Nationalmuseet eller nærmest museum til findestedet. Du skal ligeledes registrere findestedet med fx en gps eller din smartphone.
Dette skyldes at historiske fund, der kan betegnes som Danefæ tilhører staten og inkluderer genstande som er forarbejdet i ædelt metal som guld eller sølv, men også andre genstande af såkaldt kulturhistorisk værdi, såsom mønter.
Hvis du finder en eller flere genstande der kunne være Danefæ, er det uhyre vigtigt at behandle dem med forsigtighed.
Prøv ikke på at rense genstanden, da det er let at komme til at beskadige den og derved vil de svar den måske gemmer på gå tabt.
Det kan føles ærgerligt at skulle indlevere sit fund men ofte bliver man belønnet ganske gavmildt ved at gøre kulturhistoriske fund.
Hvis du finder mønter fra nutiden må du gerne selv beholde dem. Moderne smykker skal indleveres på hittegodskontoret, så de forhåbentlig kan komme tilbage til deres retmæssige ejere.
FAQ
Hvilken metaldetektor er bedst i test?
Den bedste metaldetektor i test er Treasure Seeker MD4040. Denne model vinder vores metaldetektor test grundet dens mange funktioner og dybde på 18 cm. Læs resten af testen for flere detaljer om denne og de andre metaldetektorer.
Hvor dybt måler en metaldetektor?
Mange metaldetektorer har en dybde på mellem 10-20 cm men en professionel metaldetektor kan måle ned til 30-50 cm under jorden.