Modernisering af hus og have?

Købte du et gammelt hus med den sødeste have i sin tid? Nu er børnene måske blevet store og på vej væk, og tidsrummet fra dengang til nu har nok sat sit præg på materialer som udseende på huset og den måske halv forvokset og lettere visne have.

Du kan selvfølgelig også have købt nyt gammelt hus og i den sammenhæng overvejer du modernisering både udendørs og indendørs.

Modernisering af hus og have kan være en stor opgave, hvor især huset nok er den dyre og mest tidskrævende af de opgaver. Alt afhængig af opgavens art, kræver det fagfolk hvor især en tømrer, der er eksperter i totalløsninger, bygge- og anlægsopgaver samt moderniseringer. Du skal selvfølgelig bruge en lokal i dit område, hvor netop landsdelen du bor, er afgørende for om du måske skulle overveje at bygge nyt frem for renovering ved køb af hus.

Modernisering af have?

Din have var måske idyllisk engang eller hvis du har købt et gammelt hus, så er haven måske bare kedelig eller temmelig vild?

At plante et staudebed eller et træ, det kan de fleste af relativt nemt klare. Men en hel renovering af haven kræver først og fremmest de rigtige tips til design af haven, for uden planlægning bliver resultatet aldrig godt.

A lave en fuldstændig renovering af haven med både træer, planter, bede, stensætninger, stier, terrasse med mere er hårdt arbejde, hvor du med fordel kan opnå både rådgivning og udførelse ved en anlægsgartner. Tømrerarbejde og brolægning indgår også i arbejdet, så omfanget af opgaver er ganske stort, der dog er noget større ved modernisering af huset.

Renovering af huset?

At overtage et nyrenoveret hus er logisk nok det bedste valg. For når et hus skal moderniseres ved overtagelse, så kan det måske bedre betale sig at bygge helt nyt hus på en byggegrund. Det er langt fra i alle tilfælde, hvor også stand og geografi har stor betydning.

Værdien af renovering er også forskelligt. Hvor en renovering I København nok giver et afkast ved salg mens samme renovering på Mors nok rent økonomisk, vil være spildte penge.

En modernisering i det hus du skal opholde og leve i, vil selvfølgelig give dig den daglige glæde som ofte foretrækkes frem for økonomien. Modernisering der skal skabe helheden med haven starter selvfølgelig ved en facaderenovering og måske taget. Indvendigt er dog der hvor den daglige udnyttelse af huset oftest foregår. Det kan være enkelte ting som køkken, bad eller værelser som udnytter kvadratmetre bedst.

Få styr på budgettet og arbejdsopgaver og i forhold til omfanget, kan det være en fordel at allierede sig med en byggesagkyndig. Styring af et stort byggeprojekt kræver erfaring og ekspertise, da det trods alt er en stor økonomisk udskrivning. Den noget mindre modernisering du måske kaster dig over selv, kræver en realistisk tilgang til både arbejdet og ikke mindst budgettet.

Det at stå for en modernisering af både hus og have vil være tidskrævende, og ofte også meget mere end man forventer. De færreste vil kunne overskue det samtidig med at job og familie også skal passes. Her kan rådgivning fra en professionel være den kloge investering der får modernisering i hus både økonomisk, men også så det bliver lige nøjagtigt som i gerne vil have det.