Momentnøgle → Top 7 + guide til valg af den rette momentnøgle

1

Teng Tools Elektronisk Momentnøgle 3892D100

Hvis du leder efter den bedste elektriske momentnøgle, så skal du se nærmere på denne variant fra mærket Teng Tools. Denne momentnøgle kommer med 9 separate momentværdi indstillinger med individuelle tolerancer i procenter. De seneste ni momentindstillinger gemmes, så man altid kan finde frem til dem igen.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Teng Tools Elektronisk Momentnøgle 3892D100
BATO momentnøgle 1/4″ 4-20 Nm 456 kr. CombiShop
BATO momentnøgle 1/2″ 70-350 Nm 636 kr. Toolster
Teng Tools Momenttoppe i sæt
Gedore Torque DS Kontrolmomentnøgle ads 25f 3/8
M.NYCKEL PRO300 14X18 60-300
Teng Tools Moment/sekskansæt eva 17 dele

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En momentnøgle er velegnet til dig, der gerne vil gøre spænding af møtrikker, bolte o.l. lettere for dig selv. Med en momentnøgle har du nemlig mulighed for at arbejde med lige præcis den mængde kraft, som du gerne vil benytte ved at indstille nøglen til dine præferencer.

Det er dog ikke alle momentnøgler, der fungerer lige godt og det er langt fra alle nøgler, der kan benyttes til alle formål. Af den grund har vi i denne momentnøgle test samlet de bedste modeller i forskellige formater, så du nemt kan finde frem til den rette variant for dig. På listen finder du både en god og billig momentnøgle og nogle lidt dyrere modeller, så du har rig mulighed for at finde en momentnøgle, der passer til dit budget og behov.

Teng Tools Elektronisk Momentnøgle 3892D10#1 Teng Tools Elektronisk Momentnøgle 3892D100 – Den bedste elektriske momentnøgle

Hvis du leder efter den bedste elektriske momentnøgle, så skal du se nærmere på denne variant fra mærket Teng Tools. Denne momentnøgle kommer med 9 separate momentværdi indstillinger med individuelle tolerancer i procenter. De seneste ni momentindstillinger gemmes, så man altid kan finde frem til dem igen.

Du har desuden mulighed for at forprogrammere elementer som moment og måleenhed og så viser produktet via brugen af lys og lyd, når man nærmer sig det programmerede moment. Efter selve tilspændingen viser dioderne om denne er forholder sig inden for tolerancegrænsen eller om man i stedet har spændt over eller under toleranceområdet.

Denne momentnøgle benytter sig af AA batterier og leveres i en plastboks for sikker opbevaring. Produktet måler 45,7 cm i længden og vejer lige under 1 kg.


BATO momentnøgle#2 BATO momentnøgle 1/4″ 4-20 Nm – Til dig, der mangler en ekstrem lille momentnøgle

Denne momentnøgle fra Bato er den perfekte løsning til dig, der skal spænde noget i en meget lille størrelse. Momentnøglen kan nemlig til opgaver på 4 til 20 newtonmeter. Den lille momentnøgle har en udløser mekanisme, der er monteret på kugleleje. På den måde kan du være sikker på, at arbejdet sker med nøjagtighed for øje. Derudover har modellen også en klikudløser, som reagerer, når det ønskede moment er nået.

Modellen er desuden udstyret med en praktisk låseknap og 45 tands skralde med et uundværligt venstre- og højreløb. Derudover er der i skaftet indbygget en rudeaflæsning med både en fin og grov skala. Denne lille momentnøgle vejer kun 0,54 kg og har en længde på 28,8 cm.


BATO momentnøgle#3 BATO momentnøgle 1/2″ 70-350 Nm – Den bedste momentnøgle med skridsikkert greb

Ved købet af denne momentnøgle fra mærket Bato, får du en nøgle, der er en smule større og bredere end det foregående produkt. Du får dog også en mere brugervenlig model, da denne momentnøgle er udstyret med en quickindstilling og 45 tands skraldehoved med mulighed for fastspænding i begge retninger. Dette skyldes bl.a. at nøglen både har højre- og venstreløb.

Modellen kommer i et særdeles enkelt og brugervenligt design. Derudover er den udstyret med et skridsikkert greb, hvilket sikrer en god håndtering under arbejdet. Den har desuden en låsemekanisme i enden af nøglen, så du altså kan låse for utilsigtede justeringer. Nøglen har en kapacitet på mellem 60 og 340 newtonmeter, så du har altså rig mulighed for at benytte denne momentnøgle til flere formål. Produktet vejer 1,2 kg og måler 57 cm i længden.


172470403-1#4 Teng Tools Momenttoppe i sæt – Det bedste momentnøgle sæt til (hjulskift) på personbiler

Hvis du mangler det helt rigtige udstyr til spænding af hjulbolte på personbiler, så kan du med fordel investere i dette fine sæt fra Teng Tools. Sættet her indeholder nemlig 8 dele, så du har alt, hvad du skal bruge til arbejdet. Du får torsionsstave på 90, 110, 120 og 140 newtonmeter og hjulmøtriktoppe på 17, 19 og 21 mm. Derudover medfølger der også en tap til kraftforøgelse. Delene leveres i en indbygningsboks af plast med aftageligt låg, så du altid har styr på, hvor dine dele er og kan tage dem med på farten uden problemer.

Disse momentnøgler vil desuden hjælpe dig med at opnå den bedste tilspænding, da nøgleenden standser og drivenden fjedrer mellem hvert slag, når det rette moment er opnået. På den måde reduceres risikoen for knækkede hjulbolte og deformede fælge.

Produktet vejer lige under 2 kg, når alle delene er samlet. I alt måler kassen 26,5 cm i længden, 14,2 cm i bredde og 5 cm i højden.


#5 Gedore Torque DS Kontrolmomentnøgle ads 25f 3/8 – En aluminiums momentnøgle med forlængerskaft

Med denne momentnøgle får du en variant, der er let i vægten i forhold til dens størrelse. Modellen vejer nemlig kun et halvt kg, selvom den er 24,4 cm lang. Den lette vægt skyldes momentnøglens opbygning i aluminium. Det betyder til gengæld også, at denne nøgle er yderst robust og lever op til en høj standard. Som en ekstra bonus leveres denne aluminiums momentnøgle med et forlængerskaft, så du altid kan nå dit arbejdsområde uden problemer.

Momentnøglen er desuden overbelastningssikret mod fejlanvendelse og er udviklet med en let aflæselig skala med slæbeviser. Modellen leveres i en plastboks, hvilket gør det nemt at tage den med på farten, hvis der er behov for det. Produktet kan benyttes til momentområder mellem 4 og 25 newtonmeter. Den kan desuden benyttes med både højre og venstre omløbsretning.


#6 M.NYCKEL PRO300 14X18 60-300 – En professionel momentnøgle

Til den mere erfarne gør-det-selv person eller håndværker findes denne professionelle momentnøgle fra M.Nyckel. Modellen har en rektangulær fatning til direkte isætning af værktøj. Du har deusden mulighed for at benytte både højre og venstre drejning med denne variant. I alt vejer denne nøgle 1,1 kg og måler 53,4 cm i længden.

Du har reelt mulighed for at få lige den nøgle, der passer til dine behov med denne nøgle, da momentnøglen kan indstilles til et momentområde mellem 60 og 300 newtonmeter. Den faste indstilling af drejningsmomentet oplyses ved bestilling af nøglen.


#7 Teng Tools Moment/sekskansæt eva 17 dele – Det ultimative momentnøgle sæt

Hvis du leder efter det ultimative værktøjssæt med unbrakonøgler, inspektionsværktøj og momentnøgler, så skal du investere i dette sæt indeholdende 17 dele fra mærket Teng Tools. Værktøjet leveres i et opbevaringssystem udfræset i tre forskelligt farvede lag i EVA skumplast. Kassen vejer 3,27 kg og måler 57 cm i længden, 37,5 cm i bredden og 5 cm i højden.

Lige netop dette sæt indeholder unbrakonøgler med T-håndtag i målene 2,5, 3, 4, 5, 6, 7 og 8 millimeter. Derudover finder du krog- og gribeværktøj, en syl, LED lommelygte og unbrakonøgler med kugle i målene 1,5, 2, 2,5, 3, 4, 5, 6, 8 og 10 mm. Med i købet følger der desuden også en momentnøgle på 210 newtonmeter og en lang række andre værktøj, såsom torx nøgler, teleskopisk forstørrelsesglad, -spejl o.l.


Skal jeg vælge en manuel eller elektrisk momentnøgle?

Det er helt op til dig selv, om du foretrækker en manuel eller elektrisk momentnøgle. Med den manuelle variant skal du selv justere momentet, hvorimod du ofte bare kan indtaste det ønskede moment ved brug af en elektrisk momentnøgle. Valget afhænger altså af, om du helst selv vil justere momentet eller lade den digitale del af produktet gøre det for dig. Fordelen ved en digital momentnøgle er dog, at den ofte er udstyret med et display, der viser momentet og andre oplysninger, mens der arbejdes med nøglen.

Det skal du være opmærksom på før du køber en momentnøgle

  • Formål og anvendelse
  • Godt greb = god håndtering
  • Vær realistisk i forhold til pris
  • Ofte er én nøgle ikke nok

Formål og anvendelse

Du kan med fordel gøre dig nogle overvejelser angående, hvad du har planer om at benytte din momentnøgle til før du kaster dig ud i købet. Det er nemlig forskelligt fra opgave til opgave, hvor meget kraft der er behov for. F.eks. kan en lille momentnøgle med lav Nm være oplagt til spænding af mindre materialer, hvorimod du skal op og have en momentnøgle med lidt mere kraft, hvis den skal benyttes til spænding af møtrikker eller bolte på en bil.

Godt greb = god håndtering

Et andet aspekt, der er værd at overveje er, om du foretrækker at have et godt greb på dine redskaber. Okay, det var lidt et trick-spørgsmål for hvem ønsker ikke det? Uanset om du er typen, der har ‘glatte fingre’ og ofte taber dit værktøj eller ej, så kan det være en ide at investere i en momentnøgle med et særligt greb. Her kan modeller med silikonegreb f.eks. være en god investering, da du i så fald har fuld kontrol over værktøjet ved brug.

Vær realistisk i forhold til pris

Som med alle andre køb, er det vigtigt, at du er realistisk, når det kommer til prisen. Du kan således ikke forvente at købe en momentnøgle til 50 kroner, hvis du gerne vil have en model i ordentlig kvalitet, der faktisk kan klare arbejdet. På den anden side skal du heller ikke investere i en variant til 10.000 kroner, da det praktisk talt er at kaste penge ud af vinduet, når du kan få nogle fremragende modeller langt billigere.

Ofte er én nøgle ikke nok

Vi er kede af at måtte sige det, men det kan ofte være en god ide at investere i mere end én momentnøgle. Dette gælder naturligvis ikke, hvis du har ét meget bestemt formål med nøglen og ikke skal benytte den til andet. Men hvis du er gør-det-selv typen, så får du med garanti brug for momentnøgler i flere størrelser. Af den grund kan du med fordel undersøge markedet for momentnøgle sæt e.l., hvor du får mere end ét produkt for pengene.

Derfor skal du vælge en momentnøgle over en topnøgle

Momentnøgler ligner meget topnøgler, og derfor er det ikke underligt, hvis du forveksler de to varianter med hinanden. Dog er det godt at vide, at du får et bedre og hurtigere resultat med en momentnøgle. Og som med en topnøgle, så kan en momentnøgle ofte bruges til mange forskellige formål. Dette er altså den helt store årsag til at investere i en momentnøgle over en topnøgle.

Det er især en fordel at benytte sig af en momentnøgle, når det drejer sig om spændingen af møtrikker og bolte eller skiftningen af hjul på en bil. I disse situationer vil vi vist alle gerne være sikker på, at både afmontering og fastgørelse foregår så præcist som muligt.