Muldjord – Se anbefalinger til det bedste havemuld (Guide!)

1

Champost Plantemuld med kompost

Hvis du er på udkig efter en god muldjord, der kan benyttes overalt i haven, så skal du investere i denne Plantemuld med kompost fra mærket Champost. Mulden hjælper med at holde på både vand og næring, og så kan den benyttes til plantning i hele haven. Du kan således benytte produktet til både plantning af buske, stauder, hække og blomster. Jorden er særlig god til bevoksning, der foretrækker fugtig jord. Champost Plantemuld med kompost kan også benyttes som et vækstlag ved etablering af en ny græsplæne eller som udskiftning af vækstlag ved genetablering af græsplænen. Du får 900 liter muldjord.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Champost Plantemuld med kompost
Hækjord til plantning af hæk
Champost Højbedsmuld
Havehandel Fint Harpet Muld
Havehandel Drivhusmuld Økologisk Dyrkning –

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Muldjord kan være en rigtig god hjælp til at sikre de bedste betingelser for vækst for dine planter, græs og hække. Uanset hvad du har brug for hjælp til, så findes der en muldjordstype, der er ideel til dig. Herunder kan du blive klogere på de forskellige muldjordstyper og finde inspiration til valget af den rigtige muldjord til dine planter. Vi guider dig således til de bedste muldjorde på markedet, så du hurtigt kan danne dig et overblik over valgmulighederne.

Hvad er muldjord og hvilke typer findes der?

Muldjord, eller bare muld, er en jordbundstype, som planter trives særlig godt i. Regnorme er en vigtig årsag til, at muld opstår, og jordbunden skal derfor opfylde en række betingelser på forhånd for, at regnormene kan leve i området. F.eks. skal der være nok ilt og kalk i jorden, samt være en vis fugtighed. For at sikre optimal vækst af dine planter, så kan du med fordel investere i den muldjordstype, der passer bedst til dit behov. Du kan bl.a. vælge mellem følgende muldjordstyper:

  • Drivhusmuld
  • Harpet muldjord
  • Hækmuld
  • Højbedsmuld
  • Plantemuld
  • Økologisk muldjord

Hvad er harpet muldjord?

Harpet muldjord er den almindelige muldjordstype, da denne type jord reelt kan benyttes overalt i haven. Du finder således også harpet muld i andre jordblandinger. Du kan være sikker på, at din muldjord er fri for store sten, grene og andet løv, da harpet muldjord bliver sorteret før pakningen.

Hvad er forskellen på fin harpet muldjord og grov harpet muldjord?

Harpet muldjord er den gængse betingelse, men du kan faktisk både vælge mellem fint og grov harpet muldjord. Helt grundlæggende vælger du mellem, hvor fint du gerne vil have din jord. Fint harpet muldjord er nemlig sorteret på en mindre sold end grov harpet muldjord, og du vil derfor ikke finde særlig store elementer i fint harpet jord. Der kan til gengæld godt være lidt større elementer af grene, sten o.l. i produktet, hvis du køber grov harpet muldjord. Forskellen på den fine og grove harpet muldjord kommer dog an på forhandleren, så du skal altid undersøge markedet før du køber din muldjord.

Champost Plantemuld med kompost#1 Champost Plantemuld med kompost – Den bedste all-round muldjord

Hvis du er på udkig efter en god muldjord, der kan benyttes overalt i haven, så skal du investere i denne Plantemuld med kompost fra mærket Champost. Mulden hjælper med at holde på både vand og næring, og så kan den benyttes til plantning i hele haven. Du kan således benytte produktet til både plantning af buske, stauder, hække og blomster. Jorden er særlig god til bevoksning, der foretrækker fugtig jord. Champost Plantemuld med kompost kan også benyttes som et vækstlag ved etablering af en ny græsplæne eller som udskiftning af vækstlag ved genetablering af græsplænen. Du får 900 liter muldjord.

Hækjord til plantning af hæk#2 Hækjord til plantning af hæk – Optimal muldjord til hæk

Har din hæk brug for lidt ekstra hjælp til at vokse optimalt? I så fald kan denne hækjord være din redning. Muldjorden er naturlig gødet af 100% komposteret og pusteasieret hestemøg. Det sikrer dig en næringsrig jord, der langsomt frigiver næringsstofferne og som holder godt på fugtigheden. Denne type jord kan både benyttes på nye hække eller ved omplantning af en eksisterende hæk. Hækmulden er desuden renset for både sten, rødder og andre urenheder, hvilket gør det let at arbejde med jorden. Ved køb af denne type hækmuld får du i alt 900 liter muldjord leveret hjem til dig.

Champost Højbedsmuld#3 Champost Højbedsmuld – Muldjord til højbede

Med en sæk fuld af Champost Højbedsmuld får du en porøs og næringsrig jord, der er optimal til brug til højbede eller i krukker. Denne type muld kan dog også benyttes som jordforbedring til andre jordtyper. F.eks. vil denne højbedsmuld kunne gøre lerjord lettere at arbejde med og hjælpe sandjord med at holde på vand og næring. Champost Højbedsmuld består af 33 % komposteret hestegødning, der er fri for ukrudt, og 67% god harpet muldjord, der både er næringsrigt og lugtfri. Du får i alt 900 liter Champost Højbedsmuld.

Havehandel Fint Harpet Muld#4 Havehandel Fint Harpet Muld – Billig muldjord til samtlige haveprojekter

Hvis du ikke har det største budget at gøre godt med, men stadig gerne vil have en omgang muldjord i god kvalitet, så skal du se nærmere på Fint Harpet Muld fra Havehandel. Her får du nemlig god muldjord til en lavere pris end hos flere andre forhandlere. Muldjorden er blevet harpet på en 12 mm sold, hvilket resulterer i, at du får en fin jord uden store sten, rødder eller urenheder. Det gør jorde en del lettere at arbejde med. Denne type muldjord kan benyttes overalt i haven, såsom til beplantning af græs og rullegræs, etablering af bede og buske eller som fyldjord. I alt får du 1000 kg Havehandel Fint Harpet Muld for under 1.000 kroner. Og så får du naturligvis mængderabat, hvis du køber flere poser.

https://havehandel.dk/produkt/oekologisk-drivhusmuld-1000-liter/#5 Havehandel Drivhusmuld Økologisk Dyrkning – Økologisk muldjord til drivhuset

Med en pose fyldt med Drivhusmuld Økologisk Dyrkning fra Havehandel investerer du i en muldjord, der består af 100% naturgødning. Jorden har en særlig sammensætning, der bedst muligt understøtter planter, der dyrkes i et drivhus, så de får de bedste vækstbetingelser. Havehandel Drivhusmuld Økologisk Dyrkning behøver dog ikke nødvendigvis kun at blive benyttet til planter i drivhuset. Du kan udmærket benytte muldjorden som jordforbedring til resten af haven, hvis nogle områder har brug for ekstra omsorg. Vær gerne opmærksom på, at produktet er godkendt til økologisk dyrkning, men jorden i sig selv er ikke certificeret økologisk. Du får 1500 liter Havehandel Drivhusmuld Økologisk Dyrkning ved køb af dette produkt.

Hvad er prisen på muldjord?

Prisen på muldjord svinger utroligt meget afhængigt af, hvilken type muldjord du er på jagt efter og hvor du vælger at købe produktet. Du kan derfor med fordel undersøge markedet før du trykker på ‘bestil’ for at være sikker på, at du får den bedste pris på din muldjord. Vær dog gerne opmærksom på, om jorden opfylder gængse betingelser før du bestiller den hjem, da den stadig skal leve op til dine forventninger, selvom den er billig.

Det kan naturligvis også altid betale sig at tjekke om nogle online forhandlere har igangværende tilbud på muldjord, når du er på jagt efter en ny omgang til haven. Det er en oplagt måde at spare nogle penge på. Derudover kan du udmærket købe mere end én pose, hvis du ved, at du kommer til at bruge produktet under alle omstændigheder, da flere online forhandlere tilbyder et nedslag i prisen, hvis du køber flere poser.

Er det billigere at købe muldjord som bigbag?

Det kommer meget an på, hvilken forhandler du køber din muldjord fra, om det bedre kan betale sig at købe bigbags. Nogle forhandlere sælger f.eks. kun bigbags, hvorimod andre primært sælger mindre sække á 40-80 kg. Ofte vil der dog være penge at spare ved at købe en bigbag med muldjord frem for en mindre sæk, hvis man ser bort fra diverse rabatter og mængdetilbud. Og så har du trods alt også jord nok til lang tid frem for at skulle have pengepungen frem hver måned. Du skal desuden heller ikke betale fragt af flere omgange, hvis du bestiller en stor mængde muldjord på én gang.