Nyttige redskaber til haven her i foråret

Haven er et fantastisk sted at opholde sig. Problemet med en have er dog, at der skal ordnes mange ting som græsplæne, ukrudt, terrassen, bede, indkørsel m.m. Alt det kan dog være hyggeligt at gå og nusse om.

Når solen og varmen begynder at melde sin ankomst efter den lange vinter, kræver det de nyttige redskaber til haven her i foråret.

De nyttige haveredskaber til foråret

Hvis du skal ud i haven og måske mangler de rette haveredskaber, har vi fundet et udvalg af forskellige redskaber der er særdeles praktiske at råde over for at gøre haven forårsklar.

 • Vertikalskærer: En vertikalskærer / plænelufter er det gode alternativ til en mosfjerner. Den skal bruges til at give luft til plænen og fjerne mos. Hvis du ikke ved hvordan du fjerner mos i plænen til den forårsklare have, så tag et kig på vores artikler om emnet.
 • Græsslåmaskine: Græsset skal slås omkring midten af april alt afhængig af vejret. Og her gælder det om at have en fungerende græsslåmaskine, robot eller havetraktor. For når først solen, varmen og vandet sætter ind, vil græsset vokse med lynets hast – Vel og mærke hvis du har husket at gøde og lufte plænen. Skal du rigtigt have toppen af poppen, så går du selvfølgelig efter en intelligent robotplæneklipper.
 • Rive: En god rive til at samle mos, ukrudt og andet med, er noget du ikke kan undvære. De kan heldigvis købes billigt i stort set alle byggemarkeder som Jem & fix, Silvan, Bauhaus m.m.
 • Spade: En spade til at grave døde planter, vende jord og meget andet, er noget du heller ikke kan undvære i haveskuret.
 • Beskærersaks: En god beskærersaks til at klippe de døde stauder i bedet, gamle rosentoppe og andet er uundværligt.
 • Grensaks: Til små grene og andet der skal klippes ned, er en god grensaks et uundværligt haveredskab. Her kan du vælge at købe en ganske simpel model i traditionel stil. Eller en af de nyere typer hvor du kan forlænge bøje og andet, så du slipper for at skulle kravle på stige.
 • Motorsav: Hvis din have er vildtvoksen og trænger til at blive klippet ned, f.eks. fordi der er alt for meget skygge på plænen som er livret for mos, så kan du have brug for en motorsav. Her kan du vælge at købe en smart batteridreven model. Alternativet er manuelt med en almindelig sav, som dog er noget nemmere at arbejde med rent sikkerhedsmæssigt.
 • Hækkeklipper: Se vores hækkeklipper test her, hvis du mangler en ny hækkeklipper. Hækken skal klippes 1-2 gange om året alt efter behag.
 • Havehandsker: Ingen havearbejde uden gode handsker. Og ud fra personlig erfaring skal det siges, at det godt kan betale sig at betale lidt mere for et par gode handsker frem for de billige. De er ofte slidt ned efter 2 timers lugning eller andet.
 • Vinduesvasker: Foråret giver forhåbentlig meget sol som så også fremviser vinduerne fra sin værste side. Det giver ofte et vink om at vinduerne virkelig trænger til at blive vasket. Og her er en billig vinduesvasker absolut det nemmeste redskab til opgaven.
 • Ukrudtsbrænder: Ukrudt ved fliser, sten, terrasse, indkørsel m.m. er dejlig nemt og hurtigt at brænde væk frem for at skulle pille ukrudtet op manuelt. Med tanke på de massive varmegrader vi havde sidste år og også gennem vinteren, er det dog et redskab du skal være varsom med, hvis der er for tørt.
 • Maleudstyr: Havemøbler, havebænk, træværk og andet skal måske males når varmen har lunet træet godt igennem. Her er pensler, bakke og handsker nødvendigt for at give den gode træbeskyttelse til maling af havemøbler og andet.
 • Vandkande & slange: Hvis vejret er som maj 2018, så vil planterne død uden vand. Og derfor skal du selvfølgelig eje en vandslange og vandkande. Her vil den smarte investering være noget regnvandsopsamling der kan bruges til haven gennem de tørre perioder som nok vil komme fremover.
 • Trillebør: En trillebør er ikke noget der kan undværes hvis du er haveejer. Køb en tilpas stor model der passer til din fysisk og køb i en god kvalitet.

Der er sikkert rigtig mange andre redskaber som kan være nyttig lige for dig, men de ovenstående ting er noget vi alle skal bruge til det gennemsnitlige arbejde i haven når foråret kommer.

En kommentar til “Nyttige redskaber til haven her i foråret”

Der er lukket for kommentarer.