Overdækket terrasse? Overvejelser til hvad og hvordan

En overdækket terrasse eller udestue? Her på Haveunivers finder du selvfølgelig tips til udestue og havestue, helt ligesom du finder tips til den nyeoverdækket terrasse. En ny overdækning kræver i høj grad, at du tager en del ting med i dine overvejelser.

At bygge en overdækket terrasse kan være en gevinst for både udseende og det lækre liv i haven, det skal bare gøres rigtigt. Så inden du kaster dig ud i det, så brug de nedenstående gode tips og tricks til hvad og hvordan du får jeres nye terrasse.

 

Hvorfor en overdækket terrasse?

Fordelen ved en overdækket terrasse er selvfølgelig, at du kan sidde i tørvejr. Terrassen vil nemlig skærme for dug og regn. Hvis du også skærmer af så der bliver dejlig læ, vil du forlænge udetiden både i forår og efterår. Varmen vil blive holdt længere på terrassen, som du med fordel kan kombinerer med en terrassevarmer.

Dine havemøbler, hynder, grill og andet vil også holde sig tørt, hvilket giver dig mere afslapning og hynder der ikke giver den våde bagdel.

 

Gør det selv eller professionel?

Hvis du er gør-det-selv manden, så kan du selvfølgelig kaste dig ud i det. Det er dog de færreste af os, der har hænder og hoved skruet rigtig på som en tømrer til at kaste os ud i sådanne store projekter.

En professionel tømrermester vil kunne give dig den flotte terrasse med overdækning, hvor gør det selv projekter ofte har små detaljer, som man går og er irriteret over hver dag. Det sker sjældent med en professionel, og at få det færdige projekt på den perfekte måde, er helt klart den bedste grund til at bruge en tømrer og snedker til de store tilbygninger i have og hus.

Hvad end du bor i Holstebro, København, Sjællands Odde og Odsherred eller andet sted, så kontakt din lokale tømrermester til udføre dine overvejelser om tilbygningen. Alternativet kan være 3byggetilbud.

Ved 3byggetilbud kan du nemt og hurtig indhente tilbud på forskellige opgaver, hvilket selvfølgelig også gælder håndværker til terrassen.

 

få håndværkertilbud på bygning af overdækket terrasseFå håndværkertilbud hurtigt og nemt lige nu, ved at indtaste opgave lige her

 

Tilladelse ved kommunen?

Alle tilbygninger på din matrikel kræver en anmeldelse af byggeri ved kommunen. En overdækning er ikke nødvendig omfattet af kravet om tilbygninger over 50 m2, men det afhænger også af andre bygninger på grunden. Du skal tjekke om der kræves en tilladelse fra kommunen inden byggeri går i gang, for hvis det er ulovligt kan kommunen tvinge dig til at fjerne det igen.

 

Overvejelser om overdækning?

Du skal selvfølgelig gøre dig en del overvejelser inden byggeriet starter.

Hvor stor skal din terrasse være? Her skal der være plads til hygge med gæster, men også afslapning på de varme dage efter arbejde. Det betyder selvfølgelig, at du skal tage højde for solen, og om terrassen bliver benyttet mest gennem dagen eller sidst på dagen og aften. Solens placering afgør nemlig dette, og noget som du skal tage med i overvejelserne for den bedste udnyttelse af den nye overdækket terrasse.

Hvilke materialer og type af overdækning? Skal det være en overdækket og murfast terrasse, som vil være en dejlig nem løsning i forlængelse af huset? Det er ganske rart at kunne gå fra køkkenet og ud på terrassen. Ulempen kan være, at overdækningen tager alt lys, så rum i tilknytning til overdækningen vil blive meget mørke. Her skal du tage højde for materiale af ”tag” på terrassen.

En anden mulighed er en fritstående overdækket terrasse i en dejlig krog af haven. Skal der bruges natur, glas eller måske stål, skal der være åben til alle sider, eller tag kombineret med halvvægge i naturmaterialer?

Du kan nemlig vælge materialer der passer ind, hvor en murophængt overdækning måske vil tage sig bedst ud med materialer som ligner husets tag og udhæng. Måske du vil have i træ, hvor der skal udformes læ ved hjælp af træ, planter, buske og andet.

Sørg for underlag? Tag højde for om underlaget på terrassen skal skiftes ved samme lejlighed. Det er nemmere at gravet ud til fliser inden overdækning end bagefter.

Regnvandet? Sørg for at tage regnvand med i overvejelser, så vandet bliver ledt væk f.eks. i en faskine eller som opsamling i vandbeholdere.

Udestue? Vil du på sigt omdanne terrassen til en udestue, så tag fremtidig udestue med i overvejelser, hvor du kan spørge din tømrer til råds, så det bliver nemmere og billigere at skabe udestuen i fremtiden.

Få lidt inspiration til en overdækket terrasse med denne skitse:

2 kommentarer til “Overdækket terrasse? Overvejelser til hvad og hvordan”

Der er lukket for kommentarer.