Pælebor – De 5 bedste pælebor (Benzin, elektrisk og håndkraft)

1

Makita pælebor benzin

Makita pælebor på benzin er et let, men kraftfuldt apparat, som du helt selv kan betjene. Makita er et kvalitetsmærke, der tilbyder elværktøj, tilbehør og kvalitetsservice samt ydelser til sine kunder, der primært er inden for byggeri-, industri- og detailsektorerne. Makitas produkter skal være med til at gøre arbejdet sjovt og nemt samt overgå alle foventninger.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Makita pælebor benzin
Texas Jordbor EA1200 m. 150 mm: 1.399 kr. Texas
Grouw pælebor 109 kr. Johannes Fog
NSH Jordbor / pælebor
Ryom pælebor 229 kr. Frishop.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Skal du til at sætte hegn op på din grund, kan du det være en fordel med et pælebor, men der findes forskellige typer af pælebor, og derfor gennemgår vi 5 forskellige pælebor, så du kan blive klogere på, hvilket pælebor, du skal vælge. Skal det være et manuelt pælebor, et pælebor med motor eller et elektrisk pælebor? Til sidst i denne artikel kan du også blive klogere på, hvornår du skal bruge et pælebor samt hvordan du gør og hvilke størrelser der findes. Du kan nemlig bruge et pælebor til mere end bare at sætte hegn op. 

Fordele ved pælebor: 

 1. Et pælebor kan grave små, præcise og dybe huller
 2. Det er et godt redskab at have, hvis du skal sætte hegnspæle op. Det giver en god stabilt, da de skal kunne tåle at stå fast i dårligt vejr
 3. Hurtigt og nemt at grave huller

makita-bba520#1 Makita pælebor benzin – Bedste pælebor på benzin

Makita pælebor på benzin er et let, men kraftfuldt apparat, som du helt selv kan betjene. Makita er et kvalitetsmærke, der tilbyder elværktøj, tilbehør og kvalitetsservice samt ydelser til sine kunder, der primært er inden for byggeri-, industri- og detailsektorerne. Makitas produkter skal være med til at gøre arbejdet sjovt og nemt samt overgå alle foventninger. 

Fremhævede fordele: 

 • Designet til enmandsbetjening
 • Energibesparende
 • Letvægter med masser af kraft

Derfor skal du vælge Makita pælebor benzin

Du skal vælge at investere i Makita pælebor benzin, da du selv kan håndtere den ellers kraftfulde maskine. Dens motor er en 2-takts benzin, med 2,66 hestekræfter. Vægten er 10,5 kilogram, dens høje er 430 millimeter, den er 700 millimeter bred og 431 millimeter lang. Derudover er den energibesparende og har en brændstoftankkapacitet på 0,9 liter. 

Maskinen leveres uden bor, og derfor kan du tilkøbe Makitas pælebor, som er et kvalitets bor med lang driftstid. Boret er kraftigt og holdbart og har en længde på 800 millimeter og en bredde på 150 millimeter. 

Det er nemt og hurtigt, at købe maskinen og boret over nettet, da levering typisk er gratis, og der går mellem en til tre dage før du har maskinen hjemme i din have – så bliver det vidst ikke nemmere. 

Et benzindrevet pælebor er stærkt og holdbart, der har ubegrænset rækkevidde og den er nem at bruge. Du kan derfor med fordel investere i denne, hvis du skal grave mange huller, og du bor på en større ejendom.

Produktspecifikationer: 

 • Vægt: 10,5 kg 
 • Brændstofkapacitet: 0,9 liter
 • Højde, bredde og længde: 430, 700 og 431 millimeter
 • Borets længde og bredde: 800 og 150 millimeter

texas-EA1200#2 Texas Jordbor EA1200 m. 150 mm: Bedste elektriske pælebor

Texas er en dansk virksomhed, hvis produkter skal kunne hjælpe dig med at gøre arbejdet i haven sjovere. Produkterne tager det nødvendige hensyn til dine haveløsninger, også når det gælder dig og din fysik, din tid samt dine omgivelser. 

Fremhævede fordele:

 • Elektrisk en-mands jordbor
 • Maskinen inkluderer også et bor, så det ikke skal tilkøbes

Derfor skal du vælge Texas jordbor

Med et elektrisk pælebor som Texas jordbor kan du nemt bore huller til for eksempel hegnspæle eller træer, og du kan nemt betjene dette pælebor selv. Den har en vægt på 12,8 kilogram og har en ydelse på 200 omdrejninger per minut. 

Køber du Texas jordbor, får du et bor med. Den har en diameter på 15 centimeter og en max dybde på 80 centimeter. Hertil kan du vælge at tilkøbe et forlængerrør som tilbehør. 

Du skal købe et elektrisk pælebor, da det kan købes til en fornuftig pris, det holder i mange år, støjniveauet og vægten er lav. Derudover kan du også tilkøbe et forlængerrør. 

Produktspecifikationer: 

 • Effekt: 1200 watt 
 • Vægt: 12,8 kg 
 • Omdrejninger pr minut: 200
 • Borets diameter og længde: 150 og 800 millimeter

Grouw pælebor#3 Grouw pælebor – Hjælpende hånd til det besværlige gravearbejde 

Grouw laver værktøj, der kan hjælpe dig i haven. Serierne hos Grouw giver fuld valuta for pengene. Grouw laver haveredskaber og havemaskiner i god kvalitet. De laver blandt andet dette manuelle pælebor, som kan hjælpe dig med det besværlige gravearbejde, og derudover er prisen billig, så graver du ikke huller i haven særlig tit, er dette pælebor til dig. 

Fremhævede fordele:

 • Billigt og manuelt pælebor 
 • Lav vægt, men kraftigt og holdbart

Derfor skal du vælge Grouw pælebor

Du kan med fordel vælge at investere i et manuelt Grouw pælebor. Den har en længde på 120 centimeter, en diameter på 15 centimeter, og rørets diameter er 30 millimeter. Materialet boret er lavet af er pulverlakeret stål og plastik håndtag. 

Ved det manuelle pælebor skal du selv dreje boret rundt, derved er det manuelle pælebor det billigste, da det er nemt at lave.

Produktspecifikationer: 

 • Længde: 120 cm 
 • Diameter: 15 cm 
 • Rørets diameter: 30 mm 

NSH Jordbor-pælebor#4 NSH Jordbor / pælebor – Praktisk og nemt

NSH Nordic er en dansk virksomhed, som i dag sælger produkter inden for hegn, leg, vejrstationer, hus og have. Sammen med sine kunder, udvikler virksomheden sine produkter, så forbrugerne får de bedste løsninger. 

Fremhævede fordele:

 • Praktisk og nemt
 • Godt greb rundt om håndtaget

Derfor skal du vælge NSH jordbor eller pælebor

Med NSH jordbor og pælebor kan du nemt og praktisk lave huller i jorden, du ønsker til både pæle og stolper i jorden. Boret har en diameter på 14 centimeter og en længde på 120 centimeter. Håndtagene er nemme at holde på, og giver et godt greb, hvilket er vigtigt, når du skal bore hullet manuelt. 

Som nævnt er boret væsentlig billigere og lettere end bor som er benzin- eller eldrevet. Ønsker du dermed at lave få huller, du har brug for, kan du med fordel vælge dette bor. 

Produktspecifikationer: 

 • Længde: 120 cm 
 • Diameter: 14 cm 

Ryom pælebor#5 Ryom pælebor – med ekstra lang snegl

Ryom er en virksomhed med en stor produktpalette, som har lige, hvad du har brug for af praktiske ting til haven. Inden for mark og have sælger de blandt andet pælebor. De udbyder blandt andet et pælebor med snegl og rodskær på 15 centimeter. 

Fremhævede fordele:

 • Ekstra lang snegl, der gør det nemmere at bore hullet
 • 4,5 vindinger
 • 2 rodskær

Derfor skal du vælge Ryom pælebor

Du skal købe Ryom pælebor, hvis du ønsker et pælebor med en ekstra lang snegl, til de helt dybe huller. Huldybden er max 80 centimeter, højden på boret er 110 centimeter og diameteren er 15 centimeter. 

Håndtagene er lidt anderledes på dette pælebor, da det er af træ. 

Den har 4,5 vindinger og 2 rodskær, som gør det nemmere at skære igennem rødderne, så har du en havejord fyldt med rødder og du ønsker at bore hullet manuelt, vil dette pælebor være godt. 

Du kan med fordel vælge at købe dette manuelle pælebor, hvis du skal grave få huller på et mindre areal.

Produktspecifikationer: 

 • Huldybde: 80 cm 
 • Højden på bordet: 110 cm
 • Borets diameter: 15 cm 

Hvilket pælebor skal jeg vælge?

Det kan være svært at vide, hvilket slags pælebor, du netop skal købe. Nedenfor er der en oversigt over, fordele og ulemper ved de forskellige pælebor.

Pælebor med motor

Et benzindrevet pælebor er det kraftigste pælebor og har god holdbarhed. Motoren er placeret i toppen af pæleboret. Motoren sørger for at sneglen/boret drejer rundt. Du skal dermed ikke lægge mange fysiske kræfter i, når du borer med et pælebor med motor.

Fordelene ved et benzindrevet pælebor er, at det er stærkt og holdbart. Det har ubegrænset rækkevidde og er nemt at bruge. Mens ulemperne ved den er, at den vejer mere end de andre typer af pælebor, det larmer mere og er dyrere. 

Benzindrevet pælebor er til dig, som skal bore mange huller i haven, da prisen også er dyrerer end de manuelle pælebor, men til gengæld er det hurtigere og nemmere. 

Elektrisk pælebor

Det elektriske pælebor er god til dig, der bor på en mindre ejendom med en ikke for stor have. Med et elektrisk pælebor skal du være opmærksom på, at du har en ledning hængende efter dig, hvilket sætter sine begrænsninger inden for rækkevidden, hvilket er en ulempe.

Fordelene ved et elektrisk pælebor er, at du nemt kan bore huller, prisen er fornuftig, lang holdbarhed, lavt støjniveau og lav vægt. 

Manuelt pælebor

Det manuelle pælebor er som regel det billigste og letteste pælebor, men lidt mere krævende i ydelse. Du skal være opmærksom på, at du via fysiske kræfter skal bore hullerne – hvilket også gør hullerne nemme at lave. Det anbefales ikke at investere i et manuelt pælebor, hvis du skal bore en masse huller, da det fysisk kræver meget, og tager lang tid.

Fordelene ved det manuelle pælebor er, at det er billigt og det vejer meget lidt, og ulempen ved det manuelle pælebor er, at det er meget hårdt at bruge – specielt i længden.

Det bedste pælebor til dig, kan dermed kun findes, ud fra dit behov, der skal opfyldes af det pågældende pælebor. Du kan tit være heldig at finde diverse pælebor på tilbud.

Hvornår og hvordan bruges et pælebor

Skal du have sat hegn op i din have, kan du med fordel vælge at bruge et pælebor, i stedet for at grave hullerne til hegnet med en spade. Pæleboret, om det så er med motor, elektrisk eller manuelt, gør arbejdet lettere for dig, når du skal grave huller. 

Når du bruger dit pælebor skal du for hvert stykke du kommer ned, trække boret op. Herved fjerner du den overskydende jord og undgår at boret sidder fast – fjerne alt det løse jord, som ikke fjerner af sig selv.

Pælebor bruges også til at grave andre hullet i plænen, hvis du skal sætte en flagstang op, lave en hævet terrasse – specielt den sidste kræver, at man nok bruger en elektrisk eller benzindrevet pælebor. 

Pælebor findes i forskellige størrelser

Pælebor findes i forskellige størrelser, hvorved du kan bore huller på en diameter af for eksempel 10, 15 og 20 centimeter ned i cirka 80 centimeters dybde. På nogle pælebor, er der på skaftet markeret hvert 10. centimeter, så du kan komme ned til den dybde, du ønsker.