Pavillon i træ – Byg eller vælg den rigtige model til haven

Elsker du din have og nyder at opholde dig så meget som muligt i den? Her kan en pavillon ikke bare være det hyggelige opholdssted til afslapning, men også noget der kan forlænge livet i haven selv om vinteren begynder at banke på. En ny havepavillon giver dig nemlig mulighed for at sidde ude og nyde haven i læ og tørvejr.

Pavillon i træ kan være det perfekte valg for dig. Du finder selvfølgelig også mange andre materialer og typer af havepilloner. Her kan du med fordel finde inspiration her på vores side. For udvalget er nemlig dejlig stort, hvor ikke bare det hyggelige og æstetiske skal passe, men der kan være en fordel i at tænke på holdbarheden og robusthed overfor klimaets luner, især om vinteren. Du får nemlig kvalitet til haven ved en specialiseret forhandler som nævnt, hvor du finder pavilloner der er testet i den hårde blæst på vestkysten.

Med en ny pavillon til haven der skal være i træ skal du tage valget, om du skal købe en ”færdig” med montage eller om du skal give dig i kast med at bygge en pavillon selv.

Vælg den rigtige havepavillon i træ?

Det er lækkert med en pavillon til at kunne afskærme for den hårde vind og våde regn. Men den skal dog først købes og sættes op. Her skal du tage valget, om du køber den færdige løsning, halv løsningen med et samlesæt eller om du bygger din egen fra bunden.

Dit behov skal selvfølgelig dækkes. Her skal du bestemme dig for størrelse og formål, som gerne skulle kunne et hint om udformning.

Skal det være en ”lukket” træpavillon med afskærmning fra bestemte vinkler, så du eller i kan sidde ugenert alene i haven og slappe af uden snagende øjne.

Skal der være en væg på gavlen af den, så kunne du med fordel overveje at tilbygge et redskabsskur.

Skal der være fuldt åbent så der kan komme mest muligt lys ind, hvilket kræver meget glas – Eller måske uden vinduer og mulighed så i faktisk er udendørs men dog kan finde læ for vind og regn med et tag over.

Tag med i dine overvejelser om det nærmest skal være en lille hytte med indlagt brændeovn – Hvis du bygger den selv, så er den arkitektoniske frihed noget mere fri end et samlesæt.

Et godt råd til størrelse er, at du skal vælge en større model end den du har lagt dig fast på. For din nye pavillon kan hurtigt blive fyldt op med forskellige ting, især hvis den bliver et populært opholdssted for familien.

Det nemmeste og også smarte valg hvis du ikke er skabt til at gøre det selv, er at købe en færdig pavillon med montage. Det koster selvfølgelig mange penge, hvor den billigste måde er at bygge en selv.

Byg en pavillon selv på den billig måde?

Du kan vælge at bygge simpel og billig havepavillon i træ selv.

Det kræver træ, hvor du skal bruge 4 stolper der er mindst 6×6 cm. Mål en firkant op på 4×4 m2 som er en fin lille størrelse. Plan ud og grav huller til stolperne. Placer stolperne så de står i vatter og i samme højde i forhold til hinanden, hvor 2,20 meter højde over jorden skulle være okay for de fleste mennesker. Støb dem fast i jorden så de ikke vælter ved årets første storm. Dernæst kan du begynde at være kreativ, hvor den hurtigste og nemmeste løsning selvfølgelig er, at siderne er åbne og taget kan gøres hurtigt og billigt med gennemsigtige trapezplader.

Bliv inspireret af denne video hvor du finder en ide til hvordan du laver din egen tepavillon i lærketræ.