Pladevibrator test – Den bedste pladevibrator 2022

1

Masalta 18042

Denne Masalta pladevibrator er en tung pladevibrator med en vægt på 90 kg. Med en stor plade og kraftig motor med høj motoreffekt kan den anvendes til mange opgaver.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Masalta 18042
Hercules RP 1100 B
Belle PCLX-320 12.495 kr. 10-4

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Skal du lægge fliser, får du brug for en pladevibrator. En pladevibrator er uundværlig for at sikre en jævn og plan overflade til at lægge fliserne på. Dette gælder uanset, om det er en ny indkørsel, du vil anlægge, en ny terrasse, en havegang, eller hvad det nu kan være, som skal have et fladt underlag af sand eller jord, inden du lægger dine fliser.

Pladevibratoren er en kraftfuld maskine, som regel med benzinmotor, der med vibrationer kan komprimere jorden, så du får et helt jævnt underlag at placere dine nye fliser på. Vi har i denne test udvalgt tre af de bedste pladevibratorer på markedet, hver med sine fordele og ulemper. Hvis du vil have overblik over deres forskellige funktioner kan du se vores sammenligningstabel. Samtidig får du en generel introduktion til brugen af din pladevibrator, i vores købsguide, så du kan komme godt fra start. Læs med her.

Masalta 18042#1 Masalta 18042 – Bedste kraftfulde pladevibrator

Denne Masalta pladevibrator er en tung pladevibrator med en vægt på 90 kg. Med en stor plade og kraftig motor med høj motoreffekt kan den anvendes til mange opgaver.

Pros:

 • Kraftig maskine med stort potentiale
 • Bredt anvendelig, dog
 • Især velegnet til tungere opgaver med asfalt og grove korn
 • Velbygget, solid og holdbar
 • God arbejdshøjde

Cons:

 • Temmelig højt støjniveau

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Masalta 18042

Belægning af sand, grus, asfalt eller belægningssten, Masalta klarer jobbet. Stor maskine, prismæssigt i den høje ende, men en god investering, når du har brug for en pladevibrator til forskellige projekter. Om dit projekt er din indkørsel, terrassen eller noget tredje, er dette pladevibratoren med høj ydeevne og bred performance.

Kraftfuld pladevibrator, der klarer det meste, hvor det gælder et jævnt og stabilt underlag, inden du lægger fliserne på din terrasse eller i din indkørsel. Velegnet især til tunge jobs med asfalt eller større korn. Også en udmærket stamper til sand, generelt mindre korn, den stamper jorden ved mange slags anlægsarbejder samt ved havearbejde.

Motoren kører på benzin, meget potent, pladevibratoren arbejder hurtigt og effektivt. Dens tank rummer 1.2 liter brændstof, det dækker en passende arbejdstid, indtil du skal have pause. Den larmer en del, men vibrerer ikke nævneværdigt. Praktisk konstrueret, håndtagene sidder i god højde. Holdbar vibrator, du kan få glæde af i mange år.

Hercules RP 1100 B#2 Hercules RP 1100 B – Bedste billige pladevibrator

Med Hercules får du pæne muskler, der klarer de fleste opgaver, når du skal komprimere underlaget, inden du lægger fliser.

Pros:

 • Lav pris
 • Nem at anvende fordi
 • Den er let og
 • Den er praktisk konstrueret og
 • Den er meget lydsvag
 • Desuden er den nem at transportere og
 • Den er robust og holdbar

Cons:

 • En lille ting ved konstruktionen: et lovlig kort håndtag

Derfor skal du vælge Hercules RP 1100 B

Maskinen har en stærk motor, den lave pris taget i betragtning, og samtidig er det en godt udført, robust og holdbar pladevibrator. Hercules RP 1100 B er desuden en ret lille, kompakt sag, der er forholdsvis nem at transportere, med en vægt på 58 kg. Altså kan du fx tage den med i sommerhuset, låne den ud til familie og venner, i det hele taget gøre god brug af maskinen. Og så er den ret lydsvag. Herligt!

Hercules er til dig, der til en rimelig pris vil have en robust pladevibrator med potentiale til at klare de fleste opgaver. Maskinen er brugervenlig og praktisk – på trods af det noget lille håndtag – især fordi den er let og samtidig meget støjsvag. Desuden går det nemt, når du transporterer den, dels fordi den er ret let af en pladevibrator at være, dels fordi håndtaget kan foldes ned, så maskinen heller ikke fylder meget. På Google Shopping får Hercules RP 1100 B 4.4 stjerner ud af 5.

Belle PCLX-320#3 Belle PCLX-320 – Bedste premium valg

Med Belle kan du klare selv de store opgaver, når du skal stampe underlaget fast og jævnt.

Pros:

 • Behagelig at arbejde med, fordi den:
 • Er vibrationssvag
 • Har veludført konstruktion generelt
 • Er af god kvalitet, så den
 • Er praktisk og holdbar
 • Er en stærk maskine med stor centrifugalkraft, der gør, at den
 • Er velegnet også til de store opgaver

Cons:

 • Lidt højt prisleje, (men du får meget for pengene)
 • Instruktionsbog medfølger ikke

Derfor skal du vælge Belle PCLX-320 pladevibrator

En stor fordel ved Belle PCLX-320 er, at den er konstrueret, så maskinens vibrationer ikke forplanter sig særligt til håndtaget. Det er mindre anstrengende at benytte denne maskine, end de fleste andre pladevibratorer på markedet

Belle er det rigtige valg, når du vil have høj kvalitet og vil betale lidt ekstra for det. Denne Belle pladevibrator er meget velbygget, især er dens vibrationsdæmpende effekt effektiv. Du kan anvende maskinen over længere stræk, uden at blive træt. Samtidig er det en kraftfuld pladevibrator med mulighed for at udføre tungere opgaver, hvor du skal have stampet et stort areal. Uden at det bliver specielt hårdt arbejde, fordi maskinen er udformet til det.

Den gode udformning omfatter også en specialdesignet plade, der gør maskinen ekstra effektiv. Du bruger kortere tid på at opnå et flot resultat. Gennemtænkt kram, der gør dit arbejde langt lettere. Britiske Sitebox giver Belle PCLX-320 4.8 stjerner ud af 5.

Hvordan virker en pladevibrator?

For alle produkter gælder det, at en pladevibrator grundlæggende består af tre dele: En motor, en vibratorenhed og en bundplade. De fleste modeller er drevet af benzin, men eldrevne modeller findes også. Princippet er, at maskinens motor og vibratorenhed får pladen til at vibrere. Bundpladen kan være lavet af enten stål eller støbejern. En plade af stål vejer mindre end en plade af støbejern, derfor egner stålplader sig bedst til opgaver, hvor det ikke er nødvendigt at stampe så tungt, mens plader af støbejern er bedst, når du skal have stampet i dybden.

Sådan vælger du den bedste pladevibrator

Valget af pladevibrator afhænger af dine behov og din pengepung. På samme måde som i almindelighed, når du vælger havemaskiner. Skal du have en pladevibrator til en specifik opgave, hvor det kun er dig selv, der skal benytte maskinen, bliver valget mere konkret og nemmere at træffe. Her bør det være den konkrete opgave, der især styrer valget, altså: Hvad skal din pladevibrator især være velegnet til?

Specifikationer

Du bør naturligvis kigge på maskinens specifikationer. En vigtig faktor er ydeevnen, og det drejer sig for en pladevibrators vedkommende om centrifugalkraften, altså den kraft pladen rammer overfladen med, når der skal stampes.

Har du et projekt, hvor der skal stampes dybt i jorden, er det en klar fordel at have en meget stærk maskine. I denne sammenhæng er det også bedst med en plade af støbejern til projekter, hvor der skal stampes dybt. Det er også rart at have en pladevibrator, der kan køre både fremad og baglæns. Især til store arealer letter det arbejdet meget.

En del modeller kan kun køre fremad. Ved en benzindrevet model er det desuden interessant, hvor meget pladevibratorens tank rummer, fordi det jo betyder noget for din rækkevidde, inden du må stoppe for at tanke op.

Valg af pladevibrator i forhold til projekter

Til små projekter, hvor der ikke skal stampes dybt, fx en mindre terrasse hvor gruset og stenene skal ligge jævnt, inden fliserne kan lægges, kan du fint nøjes med en mindre pladevibrator, der kun kan bevæge sig fremad, med stålplade og beskeden størrelse tank. Den relativt lette stålplade betyder samtidig, at maskinen er lettere at håndtere. Alt i alt bliver denne løsning naturligvis også billigere end maskinen til de store opgaver.

Skal du derimod bruge din pladevibrator til anlæg af en meget stor terrasse, en meget lang indkørsel, endda til mange forskelligartede opgaver, måske i samarbejde med forskellige partnere, ja så er det nødvendigt med en stærk pladevibrator, der samtidig kan køre både forlæns og baglæns. Desuden vil du tjekke tankvolumen, så du får lang aktionsradius, og du vil gerne have vibrationsdæmpende system til håndtaget og helst heller ikke for megen larm. Så maskinen ikke bliver for trættende at bruge. En sådan stor tjekket maskine er selvsagt dyrere end en lille, mere enkel pladevibrator til de små opgaver.

FAQ

Hvilken pladevibrator er bedst i test?

Den bedste pladevibrator i test er Masalta 18042. Den udmærker sig ved at være velegnet til mange typer opgaver. Kraftfuld maskine, der klarer praktisk talt ethvert job. God konstruktion, med lavt vibrationsniveau. En fin investering til den krævende bruger.

Hvordan vedligeholder jeg min pladevibrator?

Maskinen skal holdes ren, først og fremmest. Vask pladen hver gang efter brug. Stram også skruer og bolte jævnligt, de rystes løs ved brug. Skift også olie og luftfilter jævnligt, på den måde holder maskinen længere. Du skal derfor være forberedt på at have noget værktøj klar til vedligeholdelsen af din pladevibrator. Også værktøj til reparation er nødvendigt.