Plænedress – Hvorfor topdressing giver dig en flot græsplæne?

Hvordan får man den perfekte grønne græsplæne? Det er spørgsmålet, som de fleste husejere tænker eller har tænkt inden de gav op overfor f.eks. mos.

Det at opnå den flotte grønne kræver en del arbejde. Det starter allerede i foråret, hvor moset skal  bekæmpes, der skal gødes og en plænelufter eller vertikalskærer skal i brug. Når du har kørt over græsplænen med en mosfjerner eller vertikalskærer, skal hullerne fyldes ud og her er topdressing den rigtige løsning.

Plænedress skal bruges en gang om året, hvor det er med til at udbedre ujævnheder og småhuller. Her kan du med fordel kan blande gode græsfrø i. Men hvorfor giver topdressing dig en flot græsplæne?

 

Hvorfor plænedress er den rigtige løsning til din græsplæne?

Den naturlige pleje af græsplænen får du med topdressing. Du får nemlig en effektiv måde at tilføre gødning, hvor du med omkring 10 mm. plænedress om året, dækker behovet for både kalium og fosfor.

Når du bruger topdressing kan plænen godt forekomme at være lidt sort i farven et par uger. Lad være med at bruge topdressing på plænen inden en fødselsdag eller lignede, hvor i også skal være ude.

Når foråret starter for alvor omkring april måned, er topdressing det gode supplement til at dække hullerne efter en omgang mosbekæmpelse med manuel rive eller mosfjerner. Der vil nemlig være mange bare jordpletter, hvis plænen har haft en stor mængde mos. Her er topdressing og græsfrø til eftersåning det smarte valg til at få græs til at gro igen.

 

Find Champost kvalitets blanding ved Plantetorvet

køb planter online ved PlantetorvetGod kvalitet og priser online – Få sendt direkte hjem

 

Hvad gør topdressing?

Som beskrevet giver topdressing gødning og fylder hullerne ud hvis du eftersår med frø blandet i.

Topdressing giver græsfrøene gode betingelser for vækst. Frøene bliver nemlig dækket af plænedress og kan derved begynde at spire. Og samtidig formindsker du chancen for at fuglene spiser alle frøene, inden de når at spire.

Din plæne får også en flot planering med topdressing. Det giver en tættere græsplæne. Som er med til at mindske chancerne for mos og ukrudt, hvilket igen, giver dig en flottere og grønne plæne.

 

Hvordan bruger du topdressing?

Hvordan du bruger plænedress i haven?

Fremgangsmåden for brug af plænedress til foråret, er:

  • Hvis græsset er højt, skal du selvfølgelig slå det. Men som udgangspunkt i foråret, skal du ikke slå græsset før det begynder at vokse.
  • Brug en mosfjerner eller vertikalskærer dels til at give luft til græsrødderne, men også for at fjerne mos. Alternativt kan du bruge Osmo Vertigazon Mosfjerner og Plænegødning, men du skal dog være obs på gødningsindholdet.
  • Riv eventuelt mos, blade, grene og andet af plænen.
  • Lav en blanding med topdressing og en græsblanding der består af 5-6 forskellige gode græssorter.
  • Spred plænedress blandingen ud i et lag af 5-8 mm. Det gør du ved at bruge en skovl og riv efter hvor tænderne på riven vender modsat græsset(opad).
  • For at få det helt plan, bør du planner. Her trækker du en palle eller rivenet over plænen. Men til lapning af små huller burde du kunne klare det med riven.
  • Hvis din plæne ser slidt eller måske hullet ud, kan du efterså med topdressing og græs til efteråret også, hvor du dog nok ikke behøver at bruge en mosfjerner.

 

Hvilken plænedress?

Der er forskellige elementer til at udgøre en god plænedress.

Her er de vigtigste ting, at topdressingen er en god naturlig organisk gødning der dækker behovet og har langtidsvirkende kalk effekt.

Godt sundt indhold af svampe og mikroorganismer er også vigtigt, ligesom du skal købe en stabil humus, hvilket kun opnås hvis komposten har fået lov til at modne mindst et år. Sand er en vigtig ingrediens i topdressing til en tør overflade og bør selvfølgelig også være en del af blandingen.

 

Champost plænedress

En topdressing der opfylder kriterier som listet op, er Champost plænedress du blandt andet finder online ved Plantetorvet.dk

Køb den gode Champost topdressing blanding til bedste pris

Champost giver din en topdressing der er nem at fordele ud på græsplænen, da den er dejlig findelt. Det giver dig mulighed for at opnå den flotte plæne på sigt, da kompostblandingen falder ned i de små hullerne mellem græsset.

Det er en 100% naturgødet plænedress der er gødet med komposteret hestemøg. Det hjælper med til at give den langtidsvirkende gødning så plænen optager næring ensartet og fri for ukrudt samtidig med, at jorden bliver forbedret på sigt.

2 kommentarer til “Plænedress – Hvorfor topdressing giver dig en flot græsplæne?”

Der er lukket for kommentarer.