Plæneklipper Test 2022 → De 13 bedste plæneklippere i test!

1

Bosch Rotak 32 Li

Vi har valgt at kåre en Bosch Rotak 32 Li plæneklipper som testvinder i vores plæneklipper test. Det skyldes, at produktet egner sig til enhver type klipning og er let at manøvre rundt. Derudover sælges den til en fordelagtig pris, samt har en kompakt størrelse, hvorfor den nemt kan opbevares i et skur eller garage, når den ikke er i brug.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Bosch Rotak 32 Li 2.488 kr. jem & fix
Makita PLM5600N2
Gardena PowerMax Li-40/32
Bosch AdvancedRotak 36-850
Texas Razor 4210TR
Stiga Combi 48 Q MAE
Worx Landroid L800 7.331 kr. happii.dk
Makita DLM382PT2
Ryobi One+ OLM1833B 1.498 kr. Johannes Fog
Black&Decker BEMWH551-
AL-KO EasyFlex 34,8 Li 1.719 kr. Staypro
Makita ELM3720
Dewalt DCMW564N 2.798 kr. Staypro
Texas TME 1600
Bosch AdvancedRotak 650

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne plæneklipper test vil vi guide dig til de bedste plæneklippere på markedet, så du nemt kan finde frem til den helt rette model for dig. Vi vejleder til både benzin- og batteridrevet modeller, samt plæneklippere med ledning. Der er således noget for enhver forbruger i denne test.

Du kan desuden læse mere om, hvad du skal være opmærksom på i købet, og hvordan du bedst vedligeholder din nye græsslåmaskine, hvis du læser med til bunden af artiklen. Her vejleder vi også til, hvordan du får en smuk græsplæne.

Bosch Rotak 32 Li#1 Bosch Rotak 32 Li – Den bedste plæneklipper

Vi har valgt at kåre en Bosch Rotak 32 Li plæneklipper som testvinder i vores plæneklipper test. Det skyldes, at produktet egner sig til enhver type klipning og er let at manøvre rundt. Derudover sælges den til en fordelagtig pris, samt har en kompakt størrelse, hvorfor den nemt kan opbevares i et skur eller garage, når den ikke er i brug.

 • Effektiv plæneklipper, der er nem at styre
 • Roses til skyerne af forbrugerne og får gode resultater i test
 • Sælges til en budgetvenlig pris – og der medfølger både batteri og oplader
 • Udviklet med et lavt støjniveau og lang batterilevetid

Derfor skal du vælge Bosch Rotak 32 Li

Det er jo næsten ikke til at få armene ned over denne plæneklipper fra Bosch. Deres Rotak 32 Li plæneklipper er en batteridreven model, som er velegnet til enhver haveejer. Lige netop denne akku plæneklipper er udviklet med et li-ion batteri med en levetid på op til 140 minutter ved fuld opladning. Du kan altså nå at klare hele græsplænen, før batteriet skal oplades.

Den lange batterilevetid skyldes, at maskinen er udstyret med et 4,0 Ah lithium-ion med en Syneon Chip og Efficient Energy Management. Dette forlænger driftstiden op til 15 procent i forhold til andre batterier. Med i købet følger der både lader og batteri, så du skal ikke tænke på at investere i disse ved siden af.

Bosch Rotak 32 Li har fået en strålende anmeldelse af en lang række forbrugere. Du behøver således ikke blot at stole på vores ord for, at denne plæneklipper er investeringen værd.

Bedste akku plæneklipper i kompakt størrelse

Èn af de helt store fordele ved denne model er, at den er udviklet med et kompakt design. Dette resulterer i en nemmere styring og opbevaring. Med sin lette vægt på 10,4 kg, et optimalt bæregreb og Ergoflex-system, kan du komme nemt og hurtigt rundt i alle dele af haven med denne plæneklipper. Produktet har desuden en plænekam, så du kan komme helt ud til kanten, uden at skulle være nervøs for din maskine.

Det er muligt at folde Bosch Rotak 32 Lis greb sammen, hvorfor den kan opbevares i både et redskabsskur og garage. Muligheden for at klappe maskinen en smule sammen giver også bedre mulighed for at tage maskinen med på farten. Dette er oplagt, hvis du også ønsker at bruge den i et sommerhus.

Ud over alt det ovenstående har denne plæneklipper et lavt støjniveau. Den vil således ikke virke støjende for hverken dig eller naboen. Og så sælges produktet endda til en fordelagtig pris sammenlignet med andre modeller. Det er derfor en af de bedste plæneklippere på markedet, som de fleste husholdninger også kan få råd til, uden at skulle spare op i flere år.

Produktdetaljer

 • Farve: Grøn og sort
 • Vægt: 10,4 kg
 • Areal: Op til 300 m2
 • Klippehøjde: Mellem 30 og 60 mm
 • Klippebredde: 32 cm
 • Opsamlerkapacitet: 31 liter
 • Batteri: 36 volt, 4.0 Ah lithium-ion
 • Batteriladetid: 140 minutter

Makita PLM5600N2#2 Makita PLM5600N2 – Kraftfuld benzin plæneklipper

Ved at investere i en Makita PLM5600N2 græsslåmaskine, kan du være sikker på, at du får en benzindreven model med høj effektivitet. Dette er nemlig en kraftfuld maskine med klippebredde på 56 cm og en højde, der kan indstilles til flere niveauer. Du vælger selv, om du vil benytte bioklip eller opsamler, når du slår græsset.

 • Kraftfuld og effektiv i drift med stærk motor og stor klippebredde
 • Anbefales af Forbrugerrådet Tænk og får gode anmeldelser af forbrugerne
 • Vælg mellem opsamling af græs eller brug af bioklip

Derfor skal du vælge Makita PLM5600N2

Hvis du leder efter den bedste benzindrevet plæneklipper, kan vi anbefale dig at investere i denne PLM5600N2 model fra Makita. Modellen er en benzin plæneklipper med 4-takts Briggs & Stratton 675EX Ready Start motor. Dette garanterer dig en maskine med høj effektivitet, som kan få bugt med selv genstridigt og højt græs.

Produktet er en stor og selvkørende benzin plæneklipper. Klippebredden giver de fleste andre modeller baghjul, da den ligger på 56 cm. Det betyder, at du hurtigt kan få klippet græsplænen, selv hvis du har en stor en af slagsen. Maskinens fart-hastighed ligger mellem 3 og 4,5 kilometer i timen. Du kommer således også hurtigt frem.

Anmelderrost benzin plæneklipper med bioklip og opsamler

Lige netop denne plæneklipper er kåret som et godt køb af Forbrugerrådet Tænk. Maskinen har opnået en bedømmelse på 79 ud af 100, og roses især for dens brugervenlighed og samlede effektivitet. Det er dog ikke kun testkilderne, der er vilde med denne model. Også forbrugerne giver den gode anmeldelser og pointerer, hvor godt den fungerer i drift.

Du kan med garanti få glæde af din nye Makita græsslåmaskine i mange år, da produktet er robust i sin opbygning. Den er desuden beskyttet med et holdbart stålskjold, hvorfor du kan køre helt tæt på kanter, uden at være nervøs for din maskine.

Maskinen er udstyret med solide og store baghjul, hvilket sikrer en let styring af maskinen på trods af dens lidt tunge vægt. Og så vælger du desuden selv, om du vil have den til at samle det afklippede græs op i en beholder eller kaste det ud på græsplænen med bioklip. Vælger du at samle græsset op, er der plads til hele 70 liter i opsamlingsboksen. Du skal således ikke stoppe op og tømme den, før du er færdig med trimning af hele græsplænen.

Produktdetaljer

 • Farve: Sort og blå
 • Vægt: 39,8 kg
 • Areal: Op til 2200 m2
 • Klippehøjde: Mellem 25 og 70 mm
 • Klippebredde: 56cm
 • Opsamlerkapacitet: 70 liter

Gardena PowerMax Li-4032#3 Gardena PowerMax Li-40/32 – Den bedste plæneklipper til en lille have

Du får den ideelle plæneklipper til en lille have, hvis du investerer i en Gardena PowerMax Li-40/32 model. Og dét endda uden at gå på kompromis med din nye maskines effektivitet og kvalitet. F.eks. kan klipperen indstilles til 10 niveauer, har stor brugervenlighed og er sikrer en god komfort ved brug.

 • Kompakt i størrelsen, men med samme egenskaber som andre plæneklippere
 • Klip græsset lige som du ønsker med justerbar klippehøjde i 10 niveauer
 • Leveres med både batteri og lader

Derfor skal du vælge Gardena PowerMax Li-40/32

Har du ikke brug for en stor græsslåmaskine, der blot fylder alverden, når den står til opbevaring? I så fald kan du i stedet kaste blikket på denne model fra Gardena. Den verdenskendte producent har nemlig udviklet en maskine, der er lille i størrelsen, men fortsat har alle de samme egenskaber som de mest populære plæneklippere.

Maskinen fra Gardena er udstyret med en særlig hærdet kniv, hvorfor du nemt og hurtigt får bugt med enhver type af uønsket bevoksning på græsplænen. Du vælger helt selv, hvilken højde du foretrækker til din græsplæne. Modellens klippehøjde kan indstilles frit i 10 højder mellem 20 og 60 mm. Og med særlige græskamme på siderne kan du også få bugt med græsset lang muren og kantsten, uden at skade græsslåmaskinen.

Lille græsslåmaskine med høj komfort

Gardena PowerMax’ lille størrelse sikrer dig en god manøvredygtighed og komplet kontrol over maskinen ved brug. Det betyder også, at du vil få et perfekt resultat hver gang du klipper græs. Du skal ej heller tænke på at samle græs op efter klipning, da maskinen er udstyret med en opsamler på 30 liter.

En anden fordel ved denne græsslåmaskine fra Gardena er, at den er udstyret med et ErgoTec håndtag. Dette resulterer i en bedre komfort, når du benytter plæneklipperen. Og hvem ved – måske det er dét, der skal til for at gøre plæneklipningen mere spændende, så du ikke blot ser det som en sur tjans?

Vi må også hellere nævne, at maskinen har en lav vægt på 8,9 kg, hvorfor den er let at have med at gøre. Derudover leveres den med både batteri og lader. Og så har den et lydniveau på 73 dB(A), hvilket er lavere end flere andre gode plæneklippere. Maskinen er desuden anbefalet af Tænk, der giver den en test-score på 70 ud af 100.

Produktdetaljer

 • Farve: Blå og grå
 • Vægt: 8,9 kg
 • Areal: Op til 280 m2
 • Klippehøjde: Mellem 20 og 60 mm
 • Klippebredde: 32 cm
 • Opsamlerkapacitet: 30 liter
 • Batteri: 40 volt, 2,6 Ah lithium-ion

Bosch AdvancedRotak 36-850#4 Bosch AdvancedRotak 36-850 – Lydsvag batteri plæneklipper med god brugerkomfort

Både komfort og effektivitet er i topklasse hos denne Bosch AdvancedRotak 36-850 græsslåmaskine. Produktet er bl.a. udviklet med et højdejusterbart håndtag og velfungerende li-ion batteri. Som en ekstra bonus er maskinen lydsvag i drift grundet ProSilence teknologi.

 • Mulighed for at have optimal holdning grundet højdejusterbart styr
 • Udviklet til at være mere lydsvag end andre plæneklippere
 • Nem indstilling af klippehøjden i syv individuelle trin

Derfor skal du vælge Bosch AdvancedRotak 36-850

Hvis du hader at slå græsset, fordi du synes, at græsslåmaskinen støjer alt for meget, er denne AdvancedRotak 36-850 model fra mærket Bosch nok den helt rette investering for dig. Produktet er udviklet med ProSilence teknologi, hvorfor den er op til 30 procent mere lydsvag end andre modeller. Brugen af denne maskine vil således hverken virke forstyrrende for dig eller dine naboer.

Derudover er denne plæneklipper udviklet med et ErgoSlide håndtag, der endda er højdejusterbart. Det betyder, at du nemt kan indstille håndtaget til den højde, der passer bedst for dig. Og på den måde kan du opnå en god holdning, mens du arbejder i haven. Dette er med til at mindske ømhed og eventuelle skader, samt sikrer mindre belastning på ryg og arme.

Brugervenlig græsslåmaskine

En anden fordel ved at vælge denne model er, at den er brugervenlig i sin opbygning. F.eks. kan klippehøjden indstilles i syv trin mellem 25 og 80 mm ved tryk på én knap, mens den har en klippebredde på 46 centimeter. Derudover er den udstyret med en opladnings- og påfyldnings-indikator. Du behøver således ikke at tjekke, hvornår der skal fyldes olie på maskinen eller batteriet er ved at gå død for strøm – det kan du nemt aflæse direkte på maskinen.

Græsslåmaskinen er udviklet med en LeafCollect kniv, som er med til at skære både højt græs og blade i bittesmå stykker. Af den grund er du ikke nødsaget til at fjerne blade fra plænen før du klipper den. I opsamleren er der desuden plads til 50 liter, så den kan sagtens rumme både blade og græs.

Ud over de ovenstående fordele ved Bosch AdvancedRotak 36-850 leveres maskinen med både batteri og lader. Batteriet har en opladningstid på 185 minutter, men efter blot 144 minutter er batteriet landet på 80 procent. Du skal altså ikke vente alt for længe med at komme i gang igen, hvis batteriet skulle gå dødt undervejs i klipningen.

Produktdetaljer

 • Farve: Grøn og sort
 • Vægt: 17,5 kg
 • Areal: Op til 850 m2
 • Klippehøjde: Mellem 25 og 80 mm
 • Klippebredde: 46 cm
 • Opsamlerkapacitet: 50 liter
 • Batteri: 36 volt, 6,0 Ah lithium-ion
 • Batteriladetid: 185 minutter

Razor 4210TR#5 Texas Razor 4210TR – Budgetvenlig kvalitets plæneklipper

Du skal investere i denne Texas Razor 4210TR plæneklipper, da den klarer sig godt i test. Græsslåmaskinen kan indstilles til en klippehøjde mellem 28 og 75 cm, og så kører den i et tempo, der passer til de fleste. Derudover kan Texas plæneklipperen både udføre bioklip og bagudkast eller opsamle det afklippede græs. Modellen sælges til en budgetvenlig pris.

 • Sælges til en fordelagtig pris med tanke på maskinens effektivitet og kvalitet
 • Mulighed for både at benytte bioklip, bagudkast og opsamler
 • Kraftfuld motor og er selvkørende i et roligt tempo, der passer de fleste

Derfor skal du vælge Texas Razor 4210TR

Vil du gerne have en Texas plæneklipper, der klarer sig godt i test og garanterer de bedste resultater ved klipning af græsplænen? I så fald skal du investere i denne Texas Razor 4210TR plæneklipper. Græsslåmaskinen anbefales af forbrugerne, da den er effektiv i drift, hvilket i høj grad skyldes dens kraftfulde TG150 motor med en ydelse på 1,2 kW med 3.000 omdrejninger i minuttet.

Men det er nu ikke kun den effektive motor, der sikrer flot afklippet græs. Maskinen er nemlig udstyret med en klippebredde på 42 cm og så kan du justere klippehøjden mellem 28 og 75 mm. På den måde opnår du lige dét udseende for græsset, som du ønsker. Maskinen er især egnet til græsplæner med en størrelse på maksimalt 600 m2.

3-i-1 plæneklipper med god fremdriftshastighed

Vi må hellere pointere, at du selv vælger, hvad du vil gøre med græsset, når du slår din plæne med denne græsslåmaskine fra Texas. Modellen er nemlig udstyret med både bioklip, bagudkast og en opsamler på 45 liter. Det giver dig mere frihed, når du skal slå græsplænen, da du blot kan skifte mellem de forskellige indstillinger.

Texas Razor 4210TR adskiller sig fra andre Texas plæneklippere ved at have en lidt langsommere fremdrifts-hastighed. Denne ligger på maksimalt 3,25 kilometer i timen. Det er dog ideelt for dig, der gerne vil have fuld kontrol over din plæneklipper. Maskinens funktionelle hjul og kompakte størrelse sikrer også en bedre kontrol, hvor du frit kan manøvre rundt i haven.

Som en ekstra bonus sælges denne Texas plæneklipper til en budgetvenlig pris. Du får således en god benzindreven græsslåmaskine, uden at skulle betale en halv bondegård for den.

Produktdetaljer

 • Farve: Gul og sort
 • Vægt: 25 kg
 • Areal: Op til 600 m2
 • Klippehøjde: Mellem 28 og 75 mm
 • Klippebredde: 42 cm
 • Opsamlerkapacitet: 45 liter

Stiga Combi 48 Q MAE#6 Stiga Combi 48 Q MAE – Ergonomisk plæneklipper med fire klippesystemer

Denne plæneklipper fra Stiga er langt fra den billigste model på markedet, men til gengæld kan du være sikker på, at du får en græsslåmaskine, der kan holde i mange år – og som sikrer dig en god komfort ved brug. Du har desuden mulighed for at vælge mellem fire klippesystemer og så medfølger oplader og batteri i købet.

 • Udviklet med både opsamling, bagud- og sidekast, samt multiclip
 • Effektivt 60 volt batteri sikrer optimal frihed med samme kraft
 • Minimal vedligeholdelse og udstyret med lave vibrations- og støjniveauer

Derfor skal du vælge Stiga Combi 48 Q MAE

Det er nok allerede gået op for dig, at der findes mange gode akku plæneklippere. Vi har trods alt allerede gennemgået en del i denne plæneklipper test. Blandt de bedste er Stiga Combi 48 Q MAE, da maskinen er udviklet med et kraftfuldt batteri, som giver den en god effektivitet til at klippe græs – uanset størrelsen på plænen og højden på græsset.

Derudover er du garanteret en optimal komfort ved brug af denne maskine, da den har et lavt vibrations- og støjniveau. Styret er desuden ergonomisk i udformning, hvorfor du altid har et godt tag. Og så kan det endda klappes sammen, så du får nemmere ved at opbevare din nye plæneklipper, når den ikke er i brug. Vær dog opmærksom på, at denne plæneklipper er en skubbemodel, hvorfor det ikke er en selvkørende plæneklipper.

God plæneklipper med flere klippesystemer

De fleste græsslåmaskiner er udviklet med en eller to forskellige klippesystemer – gerne opsamling eller bioklip. Du får dog meget mere valgfrihed, hvis du investerer i en Stiga Combi 48 Q MAE model, da den er udstyret med hele fire klippesystemer. Du kan frit vælge mellem at benytte opsamling, sideudkast, bagudkast eller multiclip. Dermed kan du til tider give din græsplæne lidt ekstra næring, men stadig undgå at have afklippet græs liggende på plænen hele tiden.

Med denne Stiga model kan du indstille klippehøjde i fem trin mellem 27 og 80 mm. Denne indstilles centralt, og det er således nemt at få indstillet den rette højde til klipning af græsset. Med en klippebredde på 46 centimeter er du garanteret en hurtig græsslåning – også selvom der er tale om et større areal.

Maskinen er udstyret med 180/180 mm rillede hjul med kuglelejer, hvilket resulterer i en nem styring, når klipperen skal rundt i haven. Med i købet følger der desuden både batteri og oplader, græsopsamler på 60 liter og en sidedeflektor.

Produktdetaljer

 • Farve: Gul og sort
 • Vægt: 24 kg
 • Areal: Op til 500 m2
 • Klippehøjde: Mellem 27 og 80 mm
 • Klippebredde: 46 cm
 • Opsamlerkapacitet: 60 liter
 • Batteri: 60 volt, 4,0 Ah lithium-ion
 • Batteriladetid: 140 minutter

worx-landroid-l800-robotplaeneklipper-wr148e-46355-1#7 Worx Landroid L800 – Den bedste robotplæneklipper

Du kan ikke gå galt i byen med en robotplæneklipper, hvis du vil gøre klipningen endnu lettere for dig selv. Vi vil anbefale en Worx Landroid L800 klipper, da denne robot er intuitiv og udstyret med en masse moderne teknologier, så du blot kan læne dig tilbage og nyde din friske og pæne græsplæne.

 • Højteknologisk robotplæneklipper med intuitiv klipning
 • Maskinen kan styres via en app, så du har fuld kontrol
 • Kan låses med pinkode og finder selv vej til oplader

Derfor skal du vælge Worx Landroid L800

Er du ikke så vild med at slå græs, men vil stadig gerne have en flot græsplæne? I så fald skal du måske overveje at bruge lidt ekstra penge, og dermed investere i en robotplæneklipper frem for en almindelig plæneklipper. Med en robotplæneklipper slipper du for at skulle finde græsslåmaskinen frem i tide og utide. I stedet klarer robotten alt det hårde arbejde for dig.

Der findes mange gode robotplæneklippere, men vi kan især anbefale en Worx Landroid L800. Dette er en nyere udgave af tidligere modeller, såsom L500, der kan klare et areal på op til 800 m2. Derudover er den nye 2021 model udviklet med Bluetooth opkobling og er ekstra vandtæt, så du kan spule den ren på ingen tid.

Højteknologisk og selvkørende plæneklipper med lavt lydniveau

Der er så mange fordele ved denne robotplæneklipper fra Worx, at vi har helt svært ved at opremse dem alle i denne test. Af den grund kan vi blot sige, at du bør hoppe ind på forhandleren, hvis robotplæneklipperen virker som noget for dig. Lad os dog starte ud med at sige, at denne maskine nok skal sikre en god trimning af græsplænen. Den har en 3-bladet kniv med klippebredde på 18 cm, og så kan den indstilles til en højde mellem 30 og 60 mm.

Derudover er robotten udviklet med Cut to Edge funktion, så den kommer helt ud langs kanten – og så kan den klare hældninger i haven på op til 35 procent. Køretiden ligger på 60 minutter, men du skal ikke holde øje med robotten, da den selv kører tilbage til opladeren, når den mangler strøm. Den fortsætter desuden, hvor den slap, når den er blevet opladt.

Du kan enten indstille maskinen til dine behov direkte på dens intuitive LCD display eller via en app på din smartphone. Dette gøres enten via WiFi eller Bluetooth. Lige netop denne robotplæneklipper er dog udviklet med AIA teknologi, hvilket betyder, at den selv kan planlægge de bedste ruter og navigere rundt i haven. Maskinen planlægger endda et klippeskema ud fra din plænes størrelse, samt vejr- og jordforhold.

Produktdetaljer

 • Højde: 20,5 cm
 • Bredde: 40,4 cm
 • Længde: 55,8 cm
 • Vægt: 9 kg
 • Farve: Orange og sort
 • Areal: Op til 800 m2
 • Klippehøjde: Mellem 30 og 60 mm
 • Klippebredde: 18 cm
 • Batteri: 2,0 Ah lithium-ion
 • Batteriladetid: 90 minutter

Makita DLM382PT2#8 Makita DLM382PT2 – Komfortabel græsslåmaskine med lynlader

Du kommer ikke til at skulle vente for længe på, at din græsslåmaskines batterier oplades, hvis du vælger denne Makita DLM382PT2 model. Produktet leveres nemlig med en lynoplader. Derudover garanterer maskinen en høj komfort og brugervenlighed, da den højdejusterbart og polstret greb, samt velfungerende hjul for god manøvrering.

 • Sikrer en god komfort, så det er behageligt at arbejde i haven
 • Udstyret med overbelastningsbeskyttelse for bedre sikkerhed ved brug
 • Flere lignende modeller fra Makita er blevet rost af Forbrugerrådet Tænk

Derfor skal du vælge Makita DLM382PT2

Hvis du sætter din egen komfort højt, så vil vi anbefale dig at kaste blikket på denne græsslåmaskine fra mærket Makita. Det særlige ved denne plæneklipper er nemlig, at den er udstyret med et håndtag, der kan justeres i højden, samt hvor grebet er polstret. Dette sikrer dig den rette kropspositur, mens du slår græsset. Og så bliver det behageligt at holde fast på maskinen.

Maskinen er ideel til mindre haver, da den er batteridreven. Ud over at være komfortabel at benytte, er den også nem at betjene, så du kan let komme rundt i haven. Det er muligt at indstille maskinen til 6 klippehøjder mellem 25 og 75 mm. Og så er det endda intet problem at komme helt ud til kanterne, da produktet er udstyret med et beskyttende skjold af plastik.

Når maskinen skal opbevares, kan du folde rammen sammen, så den ikke fylder alverden i skuret / garagen.

En plæneklipper, der hurtigt er klar igen

Den største ulempe ved at investere i en akku plæneklipper er, at man skal sikre sig, at batterierne er opladt, da man ellers ikke kan bruge maskinen. Det er dog et problem, som Makita har forsøgt at gøre noget ved med deres DLM38PT2 model.

Produktet benytter sig af to 18 volt LXT batterier, der tilsammen har en spænding på 38 volt. Med i købet følger der en lynlader, som lader batterierne op på 45 minutter.Dette er meget kortere opladningstid end andre batterier til plæneklippere, hvorfor du ikke skal vente særlig længe med at komme i gang, selv hvis du har glemt at lade batterierne.

Af andre positive ting ved denne maskine kan der nævnes, at den er nogenlunde støjsvag i drift og er udstyret med en græsopsamler på 40 liter. Derudover har den overbelastningsbeskyttelse, så du kan være sikker på, at der er god sikkerhed ved brug af denne plæneklipper. Brugeranmeldelser af produktet indikerer, at det er en græsslåmaskine, som man nemt får gang i og er let at betjene.

Produktdetaljer

 • Farve: Sort og blå
 • Vægt: 16,8 kg
 • Areal: Op til 560 m2
 • Klippehøjde: Mellem 25 og 75 mm
 • Klippebredde: 38 cm
 • Opsamlerkapacitet: 40 liter
 • Batteri: To stk 18 volt, 5,0 Ah lithium-ion
 • Batteriladetid: 45 minutter

Ryobi One+ OLM1833B (Uden Batteri)#9 Ryobi One+ OLM1833B – Den bedste plæneklipper til prisen

Med en Ryobi One+ OLM1833B plæneklipper kan du få bugt med det voksende græs på en god måde, uden at skulle af med en halv formue for din nye maskine. Denne plæneklipper sælges til en lav pris, men det skyldes dog, at den ikke leveres med hverken batteri eller oplader. Til gengæld passer batteriet til andre i Ryobis One+ serie.

 • Sælges til en billig pris, men leveres uden batteri og lader
 • Sikrer højt komfortniveau, da maskinen har ergonomisk håndtag
 • Fylder ikke alverden ved opbevaring og er nem at styre

Derfor skal du vælge Ryobi One+ OLM1833B

Har du ikke det største budget at gøre godt med, men vil stadig gerne have en plæneklipper, der er af god kvalitet? Så skal du se nærmere på denne OLM1833B variant fra Ryobi. Produktet sælges nemlig til en billig pris, hvorfor flere kan få råd til maskinen. Alligevel har den en optimal klippebredde på 33 cm og kan indstilles til fem forskellige klippehøjder mellem 25 og 65 mm.

En af grundene til, at denne maskine er lidt billigere end de andre plæneklippere med batteri er, at den sælges uden lader og batteri. Dette kan dog være en positiv ting, hvis du allerede ejer andre maskiner fra Ryobi. Plæneklipperen er nemlig del af deres One+-serie, hvor batterierne passer på tværs af maskiner. Du behøver derfor blot ét batteri for at kunne give strøm til alle dine havemaskiner.

Ergonomisk græsslåmaskine med bioklip og opsamler

Vi må også hellere nævne, at denne græsslåmaskine er nem at manøvre rundt i haven, hvilket i høj grad skyldes dens kompakte størrelse og lave vægt. I alt vejer maskinen 7,7 kg uden batteri og knap 8 kg med batteri. Derudover har den en klippebredde på 33 cm, og kan indstilles til fem forskellige klippehøjder mellem 25 og 65 mm.

Det er dog ikke kun højden på klippedelen, som er justerbar. Makinen har også et ergonomisk håndtag med en justerbar højde, der kan indstille i tre forskellige trin. På den måde bliver det let at tilpasse håndtaget til den enkelte bruger, så enhver får en god arbejdsposition, når de bruger denne plæneklipper.

Selve håndtaget kan desuden klappes sammen, når det ikke er i brug, hvilket garanterer en nemmere opbevaring. Det samme gør dét, at græsopsamleren ikke hænger ud bag maskinen, men i stedet opbevares fladt på toppen. Er du ikke så meget til at opsamle græsset, kan du i stedet benytte bioklip. Du kommer desuden tæt på mure og bede, da maskinen er udstyret med en EasyEdge græskam.

Produktdetaljer

 • Farve: Gul og sort
 • Vægt: 7,7 kg
 • Klippehøjde: Mellem 25 og 65 mm
 • Klippebredde: 33 cm
 • Opsamlerkapacitet: 35 liter
 • Batteri: 18 volt, 4,0 Ah lithium-ion

Black&Decker BEMWH551-QS#10 Black&Decker BEMWH551-QS – Billig plæneklipper med ledning

Der findes et hav af elektriske plæneklippere, men ingen er helt så billig og enkel i opbygningen som denne Black & Decker BEMWH551-QS. Modellen er ideel til skråninger, da skærene sidder på en luftpude, der nemt kan styres rundt. Derudover fylder maskinen ingenting ved opbevaring og er støjsvag i drift.

 • Den bedste græsslåmaskine til prisen, som er nem at håndtere
 • Ideel til brug på skråninger eller ujævne overflader i haven
 • Lav vægt og fylder næsten intet

Derfor skal du vælge Black&Decker BEMWH551-QS

Hvordan lyder idéen om en elektrisk plæneklipper, der er nem at have med at gøre, kan klare selv skråninger i haven uden problemer og som sælges til en billig pris? Hvis det lyder som et produkt for dig, skal du investere i en Black & Decker BEMWH551-QS. Lige netop denne græsslåmaskine er langt billigere end de andre modeller i denne test, men du får nu stadig en maskine, der klarer græsslåningen til punkt og prikke.

Maskinen adskiller sig en smule fra de andre modeller i testen, da det er en luftpude-plæneklipper. Det betyder, at den ikke kører rundt på hjul, men i stedet svæver rundt på en pude over jorden. Denne opbygning er dog én af årsagerne til, at maskinen er så let at betjene. For du kan svinge den rundt, præcis som du ønsker.

Elektrisk græsslåmaskine, der er ideel til skråninger

Du skal især se nærmere på denne el plæneklipper fra Black & Decker, hvis du har en have med skråninger. For hvor det kan være svært at opnå det rette resultat med en almindelig plæneklipper, så vil denne luftpude-model være ideel. Den kan nemlig nemt få bugt med græs på skråninger, da den kommer helt tæt på med sin klinge.

Du skal ikke være nervøs for, at du går på kompromis med dit nye indkøb. Maskinen er udviklet med en driftseffekt på 1.200 W og har en klippebredde på 30 cm. Derudover leveres maskinen med 10 udskiftelige plastklinger, så du skal ikke tænke på tilbehørsdele lige med det samme. Modellen er støjsvag og fylder meget lidt, når den står til opbevaring.

Vil du gerne se, hvordan klipning foregår med en Black & Decker BEMWH551-QS plæneklipper? I så fald skal du se den nedenstående video:

https://www.youtube.com/watch?v=iSbLNXmXf6s

Produktdetaljer

 • Farve: Orange
 • Vægt: 6,93 kg
 • Areal: Op til 250 m2
 • Klippebredde: 30 cm

AL-KO EasyFlex 34.8 Li#11 AL-KO EasyFlex 34,8 Li – Batteridrevet plæneklipper med græsopsamler med niveauindikator

Denne AL-KO EasyFlex 34,8 Li batteri plæneklipper er nem at betjene, har to klippesystemer og sælges til en fordelagtig pris. Der medfølger desuden to batterier i købet, samt en dobbelt-oplader. Maskinens ergonomiske styr og lave vægt garanterer en behagelig græsslåning.

 • Vælg mellem to klippesystemer: bagudkast eller græsopsamler
 • Leveres med to batterier og en oplader med plads til to stk batterier
 • Optimalt komfortniveau, så det er behageligt at arbejde i haven

Derfor skal du vælge AL-KO EasyFlex 34,8 Li

Vi vil anbefale dig at investere i en AL-KO EasyFlex 34,8 Li, hvis du gerne vil have en budgetvenlig model, der leveres med både oplader og batteri. Faktisk leveres denne variant med to stk 20 volt batterier med batteriindikator og en dobbelt-oplader, så du kan have begge batterier til opladning på samme tid. I alt tager det 150 minutter at oplade batterierne. Har du andre produkter fra EasyFlex serien, kan du også vælge at benytte disse batterier.

Plæneklipperen fra AL-KO er prisvenlig, hvorfor de fleste forbrugere kan få råd til den. Det er en maskine, der især er velegnet til mindre haver med en størrelse på under 200 m2. Maskinen fylder ikke alverden, når den står til opbevaring, og så er det endda nemt at rykke rundt på den, da den er udstyret med et praktisk bærehåndtag.

Vælg mellem to klippesystemer

Du vælger selv, om du vil bruge bagudkast eller opsamle græsset i en boks, når du kører med denne græsslåmaskine. Produktet er udstyret med begge klippefunktioner. Opsamleren har en kapacitet på 30 liter, men du skal ikke gå og tjekke den for indhold. I stedet kan du nemt se mængden af fyld ved hjælp af niveauindikatoren.

Du kommer let rundt i haven med denne maskine, da den har stor manøvredygtighed og er let i vægt. Derudover har den et kunststofskjold, hvilket gør det muligt for dig at komme helt tæt på kanter. Du skal således ikke gå området efter. Som om det ovenstående ikke var nok, får du også et ergonomisk skaft med gummihåndtag med – og så kan du selv indstille klippehøjden ved hjælp af én knap til 6 forskellige trin.

Produktdetaljer

 • Farve: Grå, sort og rød
 • Vægt: 12 kg
 • Areal: Op til 200 m2
 • Klippehøjde: Mellem 25 og 75 mm
 • Klippebredde: 34 cm
 • Opsamlerkapacitet: 30 liter
 • Batteri: 2 stk 20 volt 2,5 Ah batterier
 • Batteriladetid: 150 minutter

Makita ELM3720#12 Makita ELM3720 – Brugervenlig plæneklipper, der har klaret sig godt i test

Uanset om du er vant til at bruge en græsslåmaskine eller netop skal til at lære det, kan det være en god idé at gå efter en brugervenlig model. Dét er netop, hvad du får med denne Makita ELM3720. Produktet er udstyret med en induktionsmotor og er endda ergonomisk og støjsvag.

 • Kåret som en af de bedste elektriske plæneklippere af Forbrugerrådet Tænk
 • Brugervenlig i sin opbygning med ergonomisk greb og lavt støjniveau
 • Sælges til en billig pris på trods af god effektivitet

Derfor skal du vælge Makita ELM3720

Du kan få fingrene i en billig og velfungerende plæneklipper, hvis du investerer i en Makita ELM3720. Modellen er udviklet med en 1400 W induktionsmotor, så den har godt med kraft til at fjerne græs – både højt og lavt. Du vælger selv klippehøjden på maskinen mellem tre trin fra 25 til 55 mm. Klippebredden er desuden ideel med sine 37 cm.

Maskinen er udviklet med en græsopsamler med en kapacitet på 40 liter. Flere anmeldelser indikerer, at opsamleren ofte skal skiftes, når man arbejder i en stor have, men at den til gengæld er utroligt nem at få ind og ud af maskinen. Det er således ikke noget, der burde være til gene for dig.

Bedst i test af elektriske plæneklippere

ELM3720 fra Makita er testet af bl.a. Forbrugerrådet Tænk, der påpeger, at produktet er en af de bedste elektriske plæneklippere, som de har testet. Og dét endda på trods af, at modellen sælges til en lav pris. Tænk giver maskinen en score på 74 ud af 100, og roser den især for dens sikkerhed, energiforbrug og brugervenlighed. Det er altså en maskine, som alle vil få glæde af!

Vi kan endda også afsløre, at denne klipper er let at betjene, og er udstyret med et ergonomisk håndtag, så du har bedre komfort, når du kører rundt med maskinen. Vibrationsniveauet ligger på under 2,5 m/s2, så rystelserne kommer heller ikke til at være forstyrrende.

Derudover har plæneklipperen store baghjul med en diameter på 18 cm og lidt mindre fronthjul på 14 cm, hvorfor det er let at bevæge den rundt i haven – også selvom græsplænen har lidt snoede veje e.l.

Produktdetaljer

 • Farve: Sort og blå
 • Vægt: 11,6 kg
 • Areal: Op til 500 m2
 • Klippehøjde: Mellem 25 og 55 mm
 • Klippebredde: 37 cm
 • Opsamlerkapacitet: 40 liter

Dewalt DCMW564N#13 Dewalt DCMW564N – Den bedste plæneklipper til store haver

De fleste af modellerne i denne græsslåmaskine test er velegnet til mindre eller mellemstore haver, men med denne Dewalt DCMW564N model kan du nu også få bugt med uønsket græsvækst i større haver. Græsslåmaskinen er en stærk og effektiv model, der både kan benyttes med opsamler eller bioklip.

 • Velfungerende græsslåmaskine til arealer på op mod 1000 m2
 • Udstyret med batteriindikator, så du kan se, hvornår der skal oplades
 • Mulighed for at benytte opsamler eller bioklip

Derfor skal du vælge Dewalt DCMW564N

Hvis du har en stor have, skal du gerne investere i en maskine, der er effektiv og kan klare en del kvadratmeter. Heldigvis har vi fundet frem til denne Dewalt DCMW564N, som er designet til brug på selv større arealer. Vi kan anbefale produktet til personer, der står og mangler en effektiv græsslåmaskine og gerne vil have arbejdet overstået hurtigt. For lige netop denne model har en klippebredde på 48 cm.

Derudover er det muligt at indstille klippehøjden i flere trin mellem 25 og 70 mm, hvorfor du kan få dit græs i den længde, der passer bedst til dine behov. De robuste gummihjul garanterer en nem manøvrering rundt i haven, mens det holdbare metalskjold lader dig komme helt tæt på kanter.

Batteridrevet plæneklipper med bioklip

Du vælger selv, om du ønsker at benytte bioklip eller opsamlerpose, når du kører rundt med denne Dewalt græsslåmaskine. Opsamleren har en kapacitet på 55 liter, så den skal ikke tømmes hele tiden. Du kan dog undgå helt at tømme posen, hvis du benytter dig af bioklip. Og så får din plæne også lidt ekstra næring.

Vi tør desuden godt garantere, at dit komfortniveau er optimalt, hvis du investerer i denne model. Det skyldes, at den er udstyret med et justerbart håndtag, som endda er ergonomisk i opbygningen. Håndtaget kan foldes sammen, når det ikke er i brug, så maskinen fylder mindre.

Maskinen leveres uden batteri og oplader, så det skal du selv ud at finde, hvis du ikke allerede har nogle brugbare batterier derhjemme. Dog er klipperen udstyret med en batteriindikator, hvorfor du nemt kan holde øje med, hvornår der mangler strøm på maskinen.

Produktdetaljer

 • Farve: Sort og gul
 • Vægt: 33,7 kg
 • Areal: Op til 1000 m2
 • Klippehøjde: Mellem 25 og 70 cm
 • Klippebredde: 48 cm
 • Opsamlerkapacitet: 55 liter

#14 Texas TME 1600 – Prisvenlig græsslåmaskine med minimal vedligeholdelse

En plæneklipper der egentlig har hele pakken er denne TME 1600 model fra mærket Texas. Det særlige ved denne græsslåmaskine er, at den er lydsvag, nem at betjene og kræver minimal vedligeholdelse. Derudover sælges den til en billig pris, da det er en elektrisk variant.

 • Prisvenlig elektrisk græsslåmaskine
 • Nem at betjene og tilpasse til dine behov
 • Kræver minimal vedligeholdelse for at fungere optimalt

Derfor skal du vælge Texas TME 1600

Er du ikke så vild med ideen om at skulle vedligeholde din græsslåmaskine lige så meget, som du bruger den? I så fald skal du investere i denne Texas TME 1600 variant, da den er udviklet på en sådan måde, at den kun kræver minimal vedligeholdelse. Det betyder, at du får en god plæneklipper, som kan bruges igen og igen, uden at der skal sættes for meget tid af til rengøring, smøring e.l.

Du skal dog ikke være nervøs for, at du får en maskine, der ikke kan klare opgaven. For netop denne elektriske plæneklipper er udstyret med en 1600 watt motor og har en klippebredde på 39 cm. Den er desuden let at starte, hvorfor du hurtigt kommer i gang med arbejdet.

Vælg selv klippesystem

Det er muligt at benytte sig af enten bagudkast eller bioklip med denne maskine. Det er altså helt op til dig selv, om du vil klippe græsset, så det skal samles op efterfølgende eller kaste ud i så små stykker, at det sikrer næring til plænen. Du kan også vælge at sætte opsamleren på. Så får du mulighed for at samle op til 40 liter græs, når du kører rundt.

Du kan indstille klippehøjden mellem 25 og 75 mm i seks positioner. Og så sikrer denne maskine dig et lavt støjniveau, når du kører rundt i haven. Den vil således ikke virke alt for forstyrrende for dig eller naboerne. Maskinen lette vægt gør det nemt at komme rundt i haven.

Produktdetaljer

 • Farve: Sort og gul
 • Vægt: 13 kg
 • Areal: Op til 300 m2
 • Klippehøjde: Mellem 25 og 75 mm
 • Klippebredde: 38 cm
 • Opsamlerkapacitet: 40 liter

Bosch AdvancedRotak 650#15 Bosch AdvancedRotak 650 – Den bedste plæneklipper til alle typer af græs

Denne model minder en smule om en tidligere variant i vores græsslåmaskine test. Forskellen på de to Bosch AdvanceRotak modeller er dog, at denne maskine er elektrisk, hvor den anden var batteridreven. Du får dog mange af de samme fordele, såsom LeafCollect skæring, ErgoFlex greb og motorbeskyttelse.

 • Ideel til fjernelse af alt fra højt og lavt til groft og fugtigt græs
 • God sikkerhed med motorbeskyttelse
 • ErgoSlide håndtag og letkørende hjul sikrer en optimal komfort

Derfor skal du vælge Bosch AdvancedRotak 650

Hvis du leder efter en velfungerende elektrisk græsslåmaskine, der ikke blot er ideel til højt og lavt græs, men også nemt får bugt med groft eller fugtigt græs, kan vi anbefale dig at se nærmere på denne Bosch AdvancedRotak 650 model. Maskinen kan indstilles mellem 25 og 80 mm i klippehøjden i syv forskellige trin. Klippebredden ligger på 40 cm.

Du behøver ikke kun at stole på vores ord for, at denne maskine er investeringen værd. Den klarer sig nemlig godt i Tænks plæneklipper test, hvor de faktisk kalder den for en af de bedste kablede modeller. Tænk roser især maskinens energiforbrug, lave lydniveau og evne til at få bugt med alle typer af græs.

Godt komfortniveau og sikkerhed

Det bliver let som en leg at klippe græs med denne græsslåmaskine. Ja, faktisk skal du ikke engang tænke på at fjerne blade fra jorden, inden du går i gang, da den er udstyret med en LeafCollect kniv. Denne er både med til at skære græsset flot og opsamle blade i opsamlerposen.

Derudover har produktet et ErgoSlide håndtag og er udstyret med letkørende hjul. Dette garanterer en god komfort, og sikrer, at du nemt kan kontrollere og styre græsslåmaskinen. Med et integreret bæregrad kan du let få maskinen på plads, når den skal stå til opbevaring. Og så sikrer plænekammen og motorbeskyttelse for, at din nye plæneklipper kan holde i mange år fremover.

Som en ekstra bonus har denne elektriske klipper fra Bosch ProSilence teknologi. Dette er med til at reducere støjniveauet med op til 75 procent i forhold til andre maskiner.

Produktdetaljer

 • Farve: Grøn og sort
 • Vægt: 16 kg
 • Areal: Op til 650 m2
 • Klippehøjde: Mellem 25 og 80 mm
 • Klippebredde: 41 cm
 • Opsamlerkapacitet: 50 liter

Dét skal du være opmærksom på i købet af en plæneklipper

I denne plæneklipper test har du indtil videre kunnet læse om nogle af de bedste plæneklippere på markedet. Du står derfor med et rigtig godt udgangspunkt til at vælge den rette plæneklipper for dig.

Er du stadig lidt i tvivl om, hvad du skal være opmærksom på i købet af en græsslåmaskine, kan du dog med fordel læse med i disse afsnit. Vi sætter nemlig fokus på netop dét aspekt, så du er bedre klædt på til købet.

1) Vælg den rette type af plæneklipper

Først og fremmest skal du gøre dig nogle tanker om, hvilken type af plæneklipper du ønsker at få fat på. Er du til den klassiske græsslåmaskine, skal du overveje, om du ønsker en benzin-, el- eller batteridrevet model. Du kan læse mere om de forskellige typer i et senere afsnit.

Men der findes flere forskellige måder til at trimme græsplænen, end blot med de klassiske maskiner. Du kan f.eks. også vælge at investere i en robotplæneklipper – eller hvad med en model med en luftpude, som produkt nr. 10? Det kan også være, at en kantklipper eller græstrimmer er en bedre investering for dig.

2) Prioritér en brugervenlig plæneklipper

Vi vil anbefale dig at investere i en brugervenlig maskine, uanset om du er vant til at stå for trimning af plænen eller ej. Det skyldes, at du får mere ud af en brugervenlig model, da du så kan få det fulde ud af produktets egenskaber. Den er ej heller svær at sætte sig ind i.

Jo hurtigere du kan komme i gang med din klipning, jo hurtigere kan du også blive færdig.

3) Vær opmærksom på klippebredde og -højde

Du skal også gerne være lidt opmærksom på, hvilken klippebredde- og højde den maskine, som du har kig på, er udstyret med. En stor klippebredde egner sig bedst til store haver, hvorimod en smal klippebredde er nemmere at arbejde med i mindre haver. Med en klippebredde på 51 centimeter er det f.eks. meget svært at komme rundt i mindre afkroge.

Klippehøjden skal vælges ud fra, hvordan du foretrækker græssets højde. De fleste modeller er justerbare, hvorfor klippehøjden kan indstilles i flere trin.

4) Hold et vågent øje med støjniveauet

Lydniveauet for de forskellige plæneklippere svinger en del. Nogle har et lavt lydniveau, mens andre virker ret forstyrrende, når de benyttes. Af den grund vil vi anbefale dig at kigge ekstra godt efter maskinens støjniveau – især hvis du bor tæt på dine naboer. Både du og dem vil nok foretrække, at det ikke støjer for meget, når det er tid til at slå græs.

5) Vælg en plæneklipper med stor manøvredygtighed

Uanset om du vælger en selvkørende plæneklipper eller en model, hvor du selv skal skubbe den rundt, er det vigtigt, at maskinen har en stor manøvredygtighed. Dette gælder desuden, uanset om du har en lille, mellem eller stor have.

Græsslåmaskinens størrelse, vægt og type af hjul har en del at skulle have sagt, når det kommer til styring af den. Du bør derfor se på en model, der passer til dig.

Plæneklipper bedst i test med godt komfortniveau

Det betyder naturligvis en del at finde en græsslåmaskine, der har klaret sig godt i test – og som roses af forbrugerne. Men det betyder også meget, at du rent faktisk kan holde ud at bruge din nye klipper. Og dét kan du ikke, hvis du vælger en maskine, der er besværlig at køre rundt med eller som resulterer i, at du arbejder i en rigtig dårlig kropsposition.

Du skal altså også gerne finde en maskine, der sikrer et godt komfortniveau. Dette kan f.eks. være ved hjælp af ergonomisk styr, polstret og / eller justerbart greb m.fl.

6) Beslut dig for typen af opsamling eller udkast

Langt fra alle plæneklippere har samme type klippesystem. Du bør således også holde øje med dette, og tænke lidt over, hvad du egentlig foretrækker at bruge. De fleste maskiner har en opsamlerpose (størrelsen varierer), som kan bruges til at opsamle det afklippede græs. På den måde skal du ikke gå og samle det op efterfølgende.

Du kan dog vælge side- eller bagudkast, hvis du ikke har noget imod at skulle rive græsset sammen efterfølgende. Det er f.eks. ideelt, hvis du benytter græsset til kompost.

Hvad er bioklip?

Bioklip, også kaldet multiclip, er en særlig form for klippemetode, hvor græsset klippes i helt små stykker, hvorefter det spredes ud på græsplænen. Når græsset er klippet med bioklip, skal det ikke samles op efterfølgende. I stedet skal det have lov til at ligge på græsplænen, hvor det trænger ned i jorden og giver næring til græssets rødder.

Dette er med til at sikre et sundere græs, som bedre kan stå imod udefrakommende faktorer og ser flottere ud. Derudover skal du ikke tænke på at fjerne græsset efter hver klipning, hvis du benytter dig af bioklip.

Vær gerne opmærksom på, at det langt fra er alle plæneklippere, der er udstyret med bioklip. Du skal derfor gå efter en model med dette klippesystem, hvis du ønsker at gøre brug af det.

7) Hold øje med sikkerhedsniveauet

Man skal altid være på vagt, når man arbejder med havemaskiner. Det skyldes, at de ofte har skarpe knive og kan udføre megen skade, hvis uheldet skulle være ude. Af den grund vil vi anbefale dig at dobbelttjekke din udvalgte maskines sikkerhedsniveau, inden du gennemfører købet. F.eks. er det oplagt med overophednings- eller motorbeskyttelse.

Det skal også gerne være let at slukke for maskinen, hvis noget skulle gå galt. Sørg derfor for, at sluk-knappen let kan betjenes med én hånd og er inden for rækkevidde.

Vælg mellem tre typer af plæneklippere: batteri-, el- eller benzindrevne

Man skelner normalt mellem tre typer af plæneklippere: den batteridrevne, den benzindrevne og den elektriske plæneklipper. Der er fordele og ulemper ved alle tre varianter, så det er helt op til dig selv, hvilken type du foretrækker.

Er du lidt i tvivl om, hvad forskellen er på de tre typer og hvilken variant du bør gå efter, kan du læse med i de nedenstående afsnit, hvor vi giver svar på de gængse spørgsmål om typen af plæneklippere.

Akku plæneklipper

Batteridrevne plæneklippere er ideelle til både mindre og større haver. Du skal dog være opmærksom på, at du muligvis har brug for ekstra batteri liggende klar, hvis du har en stor have, da batterierne sjældent kan holde sig længe nok til at klippe en have med et stort areal.

Den helt store fordel ved at vælge en batteridrevet plæneklipper er, at du har fuld bevægelsesfrihed. Du skal således ikke føle dig begrænset, mens du kører rundt. Derudover larmer den og koster mindre end en benzindrevet variant. Det er desuden også en mere miljøvenlig løsning.

Ved køb af batteridrevne plæneklippere er du nødt til at holde øje med, om der medfølger batterier eller ej. Det er nemlig ikke til alle modeller, at disse tilbehørsdele følger med.

Elektrisk plæneklipper

Plæneklippere med ledning er velegnet til dig med en lille have, der ikke gider at bekymre dig om opladning af batterier eller påfyldning af benzin. Du skal nemlig blot stikke maskinens ledning i stikkontakten, og så er du klar. De fleste elektriske plæneklippere sælges desuden til en budgetvenlig pris, hvorfor der kan være gode penge at spare ved at vælge en sådan model.

Den største ulempe ved en denne type er, at du altid skal holde øje med ledningen. Ellers risikerer du at køre modellens ledning over – og så kommer du ikke rigtig videre. Derudover er der også en risiko for at falde i ledningen, hvis du ikke er opmærksom.

Benzindreven plæneklipper

De benzindrevne klippere benyttes ofte til professionelt brug, da de er tungere og udstyret med en kraftfuld motor. De er således velegnet til større opgaver. Man skal ej heller sørge for at oplade batterier eller være i nærheden af en stikkontakt for at kunne udføre arbejdet.

Benzindrevne græsslåmaskiner er normalt en smule dyre, men de kan være en god investering, hvis du vil have en effektiv variant, der sagtens kan bruges til en stor have.

Vedligehold din plæneklipper

Du er nødt til at udføre regelmæssig vedligeholdelse af din plæneklipper, hvis du gerne vil have den til at holde. Sørger du ikke for at vedligeholde din maskine, vil den med tiden klippe dårlige og dårlige – og dét vil ikke få plænen til at se godt ud i længden.

Blot mindre vedligeholdelse vil med garanti sikre din plæneklipper en længere levetid, hvorfor du kan få glæde af den i mange år fremover.

Du kan tage inspiration fra de nedenstående afsnit eller læse Tænks guide til vedligeholdelse af en plæneklipper.

Sådan vedligeholder du plæneklipperens knive / skær

Skarpe knive er essentielt for at kunne slå græsplænen og undgå for højt græs. I de fleste tilfælde er det nok at slibe skærene, så de bliver helt skarpe igen, men det kan også til tider være nødvendigt at udskifte klingerne helt.

Et tegn på, at knivene har brug for at blive slebet til, er, hvis klipningen begynder at være mangelfuld. Dette sker især, hvis du har mange sten i og omkring græsplænen, som skærene kan støde på.

Det kræver ikke alverden at slibe knivene – dette kan gøres med enten en fil, slibesten eller vinkelsliber. Men vi vil anbefale dig at se en video til udførelse, så du ved, hvordan du skal bære dig ad.

Pas godt på benzintanken

Det kræver en del mere vedligeholdelse, når man har en benzindrevet plæneklipper. Det skyldes, at man bl.a. skal passe på benzintanken. F.eks. skal man undgå, at der kommer vand i tanken og at der er benzin i den ved overvintring, da det kan føre til skader.

Husk også at skifte olie og rense filteret på din benzindrevet plæneklipper.

Hvilken benzin skal man bruge til sin plæneklipper?

Det skifter fra model til model, hvilken type benzin der skal bruges. På dét punkt kan man nærmest sammenligne græsslåmaskiner med biler. Du bør derfor sætte dig grundigt ind i, hvilken benzin, der er behov for, inden du køber din græsslåmaskine. For det kan jo være, at maskinen i sig selv er billig, men at dens type og forbrug af benzin kommer til at koste dig en masse penge.

Hvor meget olie skal der på en plæneklipper?

Olien skal tjekkes med jævne mellemrum, så du hele tiden har nok fyldt på. Der er dog ingen grund til at hælde mere på end nødvendigt, da det blot spilder olien, som du ellers kunne have gemt til senere. De fleste maskiner er udstyret med en guide eller indikator til, hvor meget olie der skal fylde på.

Husk desuden også at købe lidt ekstra motorolie, så du kan smøre de forskellige motordele. På den måde holder du plæneklipperen optimalt vedligeholdt, så alle dele kan arbejde sammen og ikke ruster.

Sådan får du den pæneste græsplæne

Hvis du først slår græsplænen med en god græsslåmaskine, er du allerede godt på vej til at få en pæn græsplæne. Det er dog ikke det eneste tiltag, der skal til, hvis du vil have en strålende grøn plæne at se på. Faktisk skal du gerne sørge for at gøre følgende, hvis du ønsker en flot græsplæne:

 • Slå græsset regelmæssigt, og gerne kun lidt ad gangen, så du ikke blotter rødderne
 • Så eventuelt nyt græs, hvis du oplever bare pletter – men ikke før jorden er +10 grader
 • Giv græsset godt med vand, hvis ikke der er regnvejr. Græsrødderne har trods alt brug for fugt for at vokse
 • Spred gerne en smule gødning og eventuelt kalk over plænen, hvis den mangler næringsstoffer
 • Fjern mos og uønsket bevoksning fra plænen, så den ikke kæmper med andre planter om næring, fugt og luft
 • Giv plænen luft ved at benytte en plænelufter i ny og næ

Vil du vide mere om, hvordan du plejer din græsplæne, så den fremover står smukt? I så fald skal du læse vores guide til pleje af plænen. I artiklen vejleder vi dig bl.a. til, hvordan du bedst plejer græsplænen efter årstiden, samt uddyber de ovenstående punkter, så du ved, hvordan du skal bære dig ad.

Du kan også læse vores artikler om det at fjerne mos og så græs, hvis du står og skal til at udføre de processer.

Sådan er denne plæneklipper test udført

Til udarbejdelsen af denne plæneklipper / græsslåmaskine test har vi søgt inspiration til valg af de bedste plæneklippere hos diverse testkilder og ved brug af forbrugeranmeldelser. Vi har bl.a. benyttet test udført af Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön for at se, hvilke produkter disse testkilder anbefaler til deres brugere. Vi har dog også benyttet internationale kilder, heriblandt en plæneklipper test udført af Goodhousekeeping.com.

Derudover har vi læst en lang række brugeranmeldelser af de enkelte produkter for bedre at kunne vurdere, hvordan den enkelte maskine har fungeret for de personer, der har købt den hjem. Vi må dog påpege, at ikke alle modeller i testen har fået lige mange anmeldelser.

FAQ

Hvilken plæneklipper er bedst?

I denne plæneklipper test har vi kåret en Bosch Rotak 32 Li batteri plæneklipper som testvinder. Læs artiklen og bliv guidet til de 15 bedste plæneklippere af forskellig slags.

Hvad koster en plæneklipper?

Prisen på en græsslåmaskine skifter fra model til model. Nogle kan fås til omkring 1.000 kroner, mens andre koster lige over et par tusinde. De helt store plæneklippere ligger til +3.000 DKK.

Hvad er forskellen på benzin-, el- og batteridreven plæneklipper?

Akku og elektriske plæneklippere er mere lydsvage, billigere og lettere end varianter med benzin. En batteridrevet model er ideel til dig, der ikke vil bekymre dig om ledning. Læs mere her.

Hvordan finder jeg det bedste tilbud på plæneklipper?

Du finder det bedste tilbud på din nye græsslåmaskine ved at finde tilbud hos online forhandlere og sammenligne priser. Find den rette model for dig og bliv guidet til gode priser her.