Plæneklipper Test 2021 – Se de 13 bedste plæneklippere i test!

Der er mange forskellige slags plæneklippere på markedet med særlige funktioner, til forskellige behov og priser – er din have stor eller lille? Kantet eller lige? Ujævn eller jævn? Det er nogle gode spørgsmål, som du kan finde svaret på her.

Vi gennemgår 13 af de bedste plæneklippere på markedet i denne plæneklipper test, så du kan vælge den plæneklipper, der passer til din have. 

1

Bosch Universal Rotak 36-550 plæneklipper 36V

Denne formidable akku plæneklipper fra Bosch er en meget lydsvag, men yderst effektiv model. Der er god bevægelsesfrihed, og den er velegnet til haver i størrelsen op til 550 m2, hvor du kan klippe græs uden at skulle oplade. Er haven eller græsarealet mindre kan du anvende den flere gangen uden en opladning bliver nødvendig.

Gå til forhandler →
TESTVINDER
Pris Billigst hos
Bosch Universal Rotak 36-550 plæneklipper 36V 2.389,00 Homeshop.dk
Makita DLM382PT2 2x18V plæneklipper med 2 x 5,0 Ah batteri og lader 3.385,00 Byghjemme.dk
Stiga Combi 48 Q MAE Batteriplæneklipper 2.495,00 10-4.dk
Ryobi 36V plæneklipper RLM36X46H5P 4.699,00 Homeshop.dk
Bosch CityMower Plæneklipper 18V 1.571,00 Homeshop.dk
Black & Decker Plæneklipper CLMA820L2 2.713,90 10-4.dk
Gardena PowerMax 42 E (med ledning) 1.493,00 Byghjemme.dk
Bosch AdvancedRotak 690 1.997,00 Byghjemme.dk
Flymo plæneklipper 1500W Turbo 400 1.119,00 10-4.dk
Makita PLM5600NR Benzinplæneklipper 4.547,00 Byghjemme.dk
ALKO Silver 468 SP-A benzin plæneklipper 2.799,00 Byghjemme.dk
Texas Razor 5150 TR/WE 2.595,00 Homeshop.dk
AL-KO plæneklipper Highline 51.5 SP (Produktet er udgået) (Produktet er udgået)

Hvilken plæneklipper/græsslåmaskine skal jeg vælge? 

Hvis du er husejer, sommerhusejer, kolonihavehusejer eller noget helt fjerde, så ved du, at en driftsikker og grundig plæneklipper er en uundværlig ting, når græsset begynder at gro og foråret banker på. 

Det første, som du skal tænke over, når du skal investere i en ny plæneklipper, er om den skal være på benzin, med ledning eller en akku – altså batteridrevet plæneklipper. I dag går flere og flere over til akku plæneklippere, fordi de er blevet lige så stærke som dem på benzin og fordi det er nemmere at lade et batteri op end at hente og fylde benzin på din plæneklipper. Læs mere om disse 3 forskellige typer nederst i denne plæneklipper og deres fordele og ulemper.  

Bosch UniversalRotak 36-550#1 Bosch Universal Rotak 36-550 plæneklipper 36V – Bedste akku plæneklipper i test

Denne formidable akku plæneklipper fra Bosch er en meget lydsvag, men yderst effektiv model. Der er god bevægelsesfrihed, og den er velegnet til haver i størrelsen op til 550 m2, hvor du kan klippe græs uden at skulle oplade. Er haven eller græsarealet mindre kan du anvende den flere gangen uden en opladning bliver nødvendig.

Fremhævede fordele:

 • Støjsvag model med ProSilence
 • ErgoFlex håndtag for komfort ved brug
 • LeafCollect som sørger for at opsamle nedfaldne blade
Reseller Price Read more
2.389,00 Gå til forhandler
2.399,00 Gå til forhandler
2.429,00 Gå til forhandler
3.032,80 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Bosch Universal Rotak 36-550 plæneklipper 36V

Det er ikke mærkeligt, at Bosch igen, igen har produceret et produkt, som ligger højst på brugervenlighed og kvalitet hos de fleste haveelskere. Igen har de formået at gøre et af deres produkter til haveelskerens og havenørdens bedste ven. Bosch Universal Rotak 36-550 plæneklipper kan sagtens klare en have på op til 550 kvm efter en enkelt opladning alt efter, om græsset er vådt eller tørt. 

Derudover, har den et godt greb og vejer omkring de 15 kg, hvilket gør den let at håndtere og brugervenlig, når du klipper græsset. 15 kg. er relativt lidt i forhold til mange af de andre maskiner på markedet, især benzindrevne plæneklippere. Det gode ErgoFlex greb er lavet med henblik på, at din ryg og dine skuldre, skal belastes mindst muligt, når du bruger maskinen. Bosch har designet den med fokus på, at den skal være ergonomisk, så man undgår unødig muskelspænding.

Den opsamler det nedfaldne blade, mens du slår græsset, og kan faktisk opsamle op til 40 liter, hvilket er en stor fordel, fordi så undgår du at skulle rive blade op før eller efter.

Et godt batteri

Bosch Universal Rotak 36-550 plæneklipper kan nu klippe en plæne på op til 550 kvm. pr. opladning. Opladningstiden på batteriet er ca. 1 time og 40 minutter. Har du en have, der er større end 550 kvm. eller vil du gerne undgå at klatlade dit batteri mellem hver klipning, så kan du vælge mellem flere forskellige batteripakker. Batterierne er lithium-ion, hvilket betyder, at der går lang tid før de aflader. Derfor kan du med god samvittighed have et reservebatteri liggende. Batteriet er et af de bedste blandt modellerne i denne plæneklipper test.

Klippeegenskaber

Bosch Universal Rotak 36-550 plæneklipper klipper med 38 centimeters bredde, og højden kan justeres i 6 trin fra 25 til 70 millimeter. Dette gøres nemt og enkelt bare ved tryk på én enkelt knap.

Produktdetaljer:

 • Areal: Op til 550 kvm. 
 • Vægt: 15 kg. 
 • LeafCollect-funktion
 • Klippebredde: 38 cm
 • Klippehøjde: 6 trin fra 25 – 70 millimeter.

Makita DLM382PT2#2 Makita DLM382PT2 2x18V plæneklipper med 2 x 5,0 Ah batteri og lader – Brugervenlig akku plæneklipper

Makita er et anerkendt mærke indenfor havemaskiner, og denne batteri plæneklipper er både støjsvag, vibrationssvag og miljøvenlig. Den er ideel til både mindre haver og mellemstore haver og til 560 kvm. Dette er en højtydende og batteridrevet plæneklipper, og så er prisen endnu ovenikøbet overkommelig. En solid andenplads i vores plæneklipper test.

Fremhævede fordele:

 • Robust og holdbar plæneklipper
 • Batterier kan lynlades
 • Overbelastningsbeskyttelse for længere levetid
Reseller Price Read more
3.385,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Makita DLM382PT2 2x18V plæneklipper med 2 x 5,0 Ah batteri og lader

Denne plæneklipper er til dig, der har en lille til mellemstor have, som du ønsker bliver trimmet perfekt hver gang. Det er en brugervenlig plæneklipper, som har ganske få funktioner, men alt hvad du har behov for at få en smuk græsplæne. Der medfølger en opsamler, så du ikke skal rive alt sammen bagefter. Den kan indeholde op til 40 liter, så der burde være plads, ellers kan den nemt tages af og tømmes. 

Når du er færdig med at bruge din Makita DLM382PT2 plæneklipper, så kan rammen nemt klappes sammen, så plæneklipperen ikke fylder så meget i skuret. Har du et lille skur eller et skur, der er godt fyldt op, så er denne plæneklipper også et godt valg.

Vælg det batteri, der passer til din have

Da det er en plæneklipper, der fungerer på batteri, så du kan frit bevæge dig rundt i haven uden at skulle tænke over hverken benzin, olie eller ledning. Plæneklipperen anvender to 18V LXT-batterier, og med disse kan denne plæneklipper trimme en græsplæne op til 560 kvm. Har du allerede maskiner fra Makita? Kan det være en fordel, fordi batterierne herfra typisk også kan bruges til plæneklipperen, så hvis du skulle løbe tør for batteri, kan det lade sig gøre at skifte. Batteriernes størrelse har dog betydning for, hvor længe plæneklipperen kan køre. 

Beskyttelse af motoren 

Makita DLM382PT2 plæneklipper har overbelastningsbeskyttelse. Dette er en rigtig god funktion, fordi vedligeholdelse af plæneklippere er vigtig, da vi gerne vil have dem til at holde i mange år. Overbelastningsbeskyttelse sørger for en længere levetid, hvilket kommer dig til gode. Derudover kan du også altid se, hvis batteriet er ved at gå tom for strøm, da en lampe i så fald vil lyse.

Produktdetaljer:

 • Areal: Op til 560 kvm. 
 • Vægt: 16,8 kg. 
 • Græsopsamler
 • Klippebredde: 38 cm
 • Klippehøjde: 6 trin fra 25 – 75 millimeter.

#3 Stiga Combi 48 Q MAE Batteriplæneklipper – miljøvenlig akku plæneklipper med stærk motor  

Stiga er endnu et godt mærke inden for maskiner til haven. Med denne batteri  plæneklipper har Stiga fundet løsningen på at producere en miljøvenlig og kraftig batteri plæneklipper til haveelskerne. Derudover, så har de også formået at producere en batteri plæneklipper, som er lidt smartere end de andre. Har du en stor have? Så kan denne græsslåmaskine være noget for din have. 

Fremhævede fordele: 

 1. Batteri plæneklipperen har 4 klippesystemer: Opsamling, bagudkast, sideudkast og mulitiklip (bioklip) 
 2. Opsamleren indikerer når den er fuld
 3. Justerbart styr, der kan foldes sammen
Reseller Price Read more
2.495,00 Gå til forhandler
3.770,00 Gå til forhandler
4.398,90 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge – Stiga Combi 48 Q MAE

Plæneklipperen er med batteri, og igen er det dejligt, at vi slipper for ledningerne, så du frit kan bevæge dig rundt i haven. Det er et meget stærkt batteri, som sidder i plæneklipperen, hvilket gør den ideel til haver op til 500 kvm., og så har den flere brugbare funktioner. Derudover kræver den minimal vedligeholdelse. Ser vi på pris, er dette faktisk en af de modeller, som er i den højere ende, hvilket bl.a. skyldes de smarte funktioner.

4 klippesystemer og 5 forskellige klippehøjder 

Stiga Combi 48 Q MAE er en batteri plæneklipper, som kan lige lidt mere end de andre på markedet. Den har 4 klippesystemer hhv. Multiclip-funktion, sideudkast, bagudkast og medfølgende græsbeholder, så du kan vælge dét der passer bedst til haven den pågældende dag. 

Multiclip-funktionen er det samme som bioklip, hvilket betyder, at græsset bliver skåret i meget små dele, og fordeler græsset ud i et fint jævn lag over hele plænen. Det er to store fordele ved bioklip. Den først fordel er, at det ser pænt og ensartet ud, da du ikke har de store klumper med græs liggende overalt. Den anden er, at det giver gødning til græsplænen, hvilket giver en flot, grøn og sund græsplæne. 

Denne batteri plæneklipper har også bag- og sideudkast, hvor du bagefter må rive græsset sammen. Den sidste klippefunktion, er den medfølgende opsamler, som nemt sættes på, og den kan opsamle op til 60 liter græs, hvilket er en del større end de fleste andre plæneklippere. Derudover indikerer den også, når opsamleren er ved at være fuld.

LÆS OGSÅ: Vi sammenligner smarte kompostkværne

Stiga Combi 48 S AE Batteri har 5 forskellige klippehøjder. Den starter fra 27 og går op til 80 millimeter, og så har den en klippebredde på 46 centimeter. Du får altså en batteri plæneklipper, hvor der er fri mulighed for at indstille den, præcis sådan som du gerne vil have din plæne.

Ud af de mange modeller i denne plæneklipper test, er Stiga Combi 48 en af de mest fleksible, netop pga. de mange justeringsmuligheder. 

Batteridrevet, støjsvag og justerbart styr 

Dette plæneklipper batteri er et stort batteri på 5 Ah med 60 volt følger med i pakken og er med til at gøre maskinen til en stærk plæneklipper. Den kan nemt klare en græsplæne på 500 kvm. For at batteriet er fuld opladet, skal det lade i 140 min. Har du en have, der er større end 500 kvm, og stadig ønsker en skubbemodel, kan du med fordel købe to batterier, så du kan bytte rundt på dem, når det ene går tom for strøm. 

Da den er batteridrevet, har den også et begrænset støj- og vibrationsniveau, hvilket også kræver minimal vedligeholdelse. Plæneklipperen er altså ikke til større lydmæssig gene for hverken dens ejermand eller omgivende naboer.
Du kan nemt indstille styret, så det passer til din højde, og så kan det også foldes sammen for at spare opbevaringsplads. 

Der sidder selvfølgelig også et klippeskjold i stål rundt om maskinen, så den bliver beskyttet.

Produktdetaljer: 

 • Areal: op til 500 kvm.
 • Vægt: 24 kg 
 • Batterikapacitet: 4 Ah. 
 • Batterispænding: 60 V
 • Opladningstid: 140 min
 • Græsbeholder: 60 liter
 • klippehøjder: 5 / 27 til 80 mm
 • Klippebredde: 43 cm

#4 Ryobi 36V plæneklipper RLM36X46H5P – Batteridrevet plæneklipper, der kan måle sig med en benzindrevet

Ryobi laver mange forskellige redskaber til haven, og denne batteri plæneklipper er til den større have grundet dens kraftige batteri. Derudover er den også udstyret med en række smarte funktioner, som kommer dig til gode imens din plæne bliver flot klippet. 

Fremhævede fordele: 

 1. Kraftigt 36V motor
 2. Power Assist, der hjælper dig, når maskinen bliver belastet 
 3. Kan klippe helt til kanten af bede med EasyEdge 
Reseller Price Read more
4.699,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Ryobi 36V plæneklipper RLM36X46H5P

Denne Ryobi batteri plæneklipper er både mere kraftig, bedre holdbarhed og længere drifttider end mange andre tidligere lithium teknologier, og på netop ydelsen kan den faktisk godt måle sig med benzindrevne plæneklippere. Heldigvis er den ikke lige så svær at vedligeholde, som benzindrevne plæneklippere. Ryobi RLM36X46H5P er udstyret med det kraftfulde 36V MAX POWER Lithium batteri. Det tager 65 min. at lade batteriet fuldt op.

Det betyder bl.a., at den sagtens kan klare de hårdeste opgaver i vådt og højt græs. Så har det lige regnet og du havde planlagt at klippe græsset, er det altså ikke noget problem. 

Smarte funktioner 

Udover det kraftfulde batteri har plæneklipperen også to smarte teknologier, som hjælper dig med at vedligeholde og gøre det nemmere for at klippe din græsplæne. 

Den første smarte teknologi er IntelliCell, som individuelt overvåger batteriets celler for at sikre maksimal levetid og driftstid på din maskine. IntelliCell sørger bl.a. for at batterierne bliver beskyttet mod overophedning, og det forlænger dermed batteriets levetid. 

Det som er skønt med en akku-plæneklipper er lige præcis det minimale behov for vedligeholdelse – og at maskinen selv kan overvåge og hjælpe med at sikre en længere levetid er prikken over i’et. 

Den anden smarte teknologis er Power Assist, som giver ekstra kraft i korte doser, hvis maskinen blive belastet, for at gøre arbejdet nemmere for dig. Det gør plæneklipningen en del nemmere og behageligere for dig. 

Klip helt ud til kanten med Easy Edge 

Denne kompakte batteri plæneklipper fra Ryobi har også gode klippe-egenskaber, da den er udstyret med en solid metalklinge. Maskinen har en klippebredde på 46 cm, og det er muligt at justere klippehøjden i 5 trin fra 20-70 mm., så du får din plæne præcis som du ønsker. 

Maskinen har også bio-klip, så i stedet for at græsset klipper i kæmpe store bunker rundt på græsplænen eller i opsamleren, så spreder den små stykker af græs ud på plænen, som gøder græsplænen, hvilket gør den mere grøn og sundere. Ønsker du ikke at bruge bio-klip, kan du med fordel bruge opsamleren, der kan have op til 55 liter græs i.

Med EasyEdge sørger maskinen også for, at du kan komme helt ind til de fleste kanter i haven, så din plæne ser pæn ud helt ud til kanten. 

Du kan selvfølgelig også justere højden på håndtaget og teleskopskaftet, så den passer til alle højder, og plæneklipperen er også nem at opbevare. Håndtaget er nemlig sammenklappeligt og det samme gælder for græsopsamleren.  

Produktdetaljer: 

 • Batterikapacitet: 5 Ah. 
 • Vægt: 18,5 kg.
 • Opladningstid: 65 min
 • Græsbeholder: 55 liter
 • klippehøjder: 5 / 20 til 70 mm
 • Klippebredde: 46 cm.

#5 Bosch CityMower Plæneklipper 18V – Til dig med den mindre have

Bosch er gode til at lave produkter til forskellige kundegrupper, og selvfølgelig skal folk i byen, som har en mindre have på op til 300 kvm., også have en god plæneklipper, men den behøver selvfølgelig ikke de samme kræfter som en plæneklipper til 500 kvm. 

Dette er også en batteridrevet plæneklipper med 18V, og der medfølger både batteri og lader i pakken.

Fremhævede fordele: 

 1. Utrolig let plæneklipper på 9,9 kg
 2. ErgoFlex-håndtag, som bl.a. sikre god kontrol over plæneklipperen
Reseller Price Read more
1.571,00 Gå til forhandler
1.581,00 Gå til forhandler
2.665,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Bosch CityMower Plæneklipper 18V 

Dette er en ganske let græsslåmaskine på bare 9,9 kg, hvilket er meget lidt i forhold til de andre maskiner, vi har været igennem i denne artikel. Det forbedre både manøvredygtigheden i haven og gør den i det hele taget nemmere at arbejde med. 

Denne batteri plæneklipperen er også udstyret med ErgoFlex-håndtag, som sikrer, at maskinen er behagelig at holde på og nem at kontrollere.

Gode klippe-egenskaber – specielt langs kanter og mure

Denne plæneklipper benytter sig af knivskær-skæresystem, og har en klippebredde på 35 cm. Derudover er det også mulig at justere klippehøjden i 3 trin fra 30 – 60 mm. 

Plæneklipperen har også en integreret græskappe, som sikre, at du kan opnå perfekte resultater langs kanter og mure, hvor mange andre plæneklippere typisk kan have svært ved at nå. 

Dette er en god plæneklipper til dig, som har en mindre have, men stadig vil vedligeholde og passe den med godt kram – Bosch plæneklipper skuffer altså næsten aldrig. Da det samtidig er en akku-plæneklipper, så kræver maskinen ikke særlig vedligeholdelse

Produktdetaljer: 

 • Areal: op til 300 kvm.
 • Batterikapacitet: 4 Ah. 
 • Opladningstid: 240 min
 • Vægt: 9,9 kg.
 • Græsopsamler: 31 liter
 • klippehøjder: 3 / 30 til 60 mm
 • Klippebredde: 35 cm.

#6 Black & Decker Plæneklipper CLMA820L2 – Effektiv plæneklipper med den nyeste teknologi 

Batteridrevne plæneklippere er typisk det, som forbrugere leder efter i dag, når de skal ud og finde en ny plæneklippere, og det er der flere gode grunde til. Det er miljøvenligt, og de forskellige producenter er blevet bedre til at producere akku-plæneklippere, som kan klippe større arealer og dermed batterier der holder længere. Black & Decker er ingen undtagelse, og denne maskine kan klare arealer op til 600 kvm. 

Fremhævede fordele: 

 1. 3-i-1 funktion med bioklip, sideudkast og græsopsamler
 2. Autosense motorteknologi, der registrerer arbejdsbyrden
Reseller Price Read more
2.713,90 Gå til forhandler
3.798,00 Gå til forhandler
3.902,21 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Black & Decker CLMA820L2

Med denne batteri plæneklipper kan du vælge mellem både bioklip, sideudkast og græsopsamler. Bioklip er blevet mere og mere populært, da det er godt for plænen fordi det giver nærings til plænen, så den bliver grøn – uden at du har rørt en finger. Du kan dog stadig benytte dig af sideudkast, hvor du efterfølgende skal rive græsset sammen. Sideudkast er smart, fordi det lægger sig i en samlet linje af græs. Har du bagudkast, kan det være et noget større arbejde. 

Du kan selvfølgelig også vælge græsopsamleren, som kan indeholde op til 50 liter græs, og den er selvfølgelig nem og hurtig at tømme. 

Autosense motorteknologi og effektiv maskine

Det havde været smart, hvis plæneklippere kunne registrere arbejdsbyrden og derefter indstille kraftbehovet – det kan denne! Det letter altså opgaven væsentligt, da du skal bruge mindre kræfter og samtidig er det en effektiv maskine. 

Plæneklipperen benytter sig selvfølgelig af Li-Ion batterier, der har en spænding på 36V og en batterikapacitet på 2 Ah. I pakken medfølger 2 af disse batterier og en lader. 

7 Klippehøjdejustering og god komfort 

Denne batteri plæneklipper har en klippebredde på 48 cm, hvilket er ganske bredt, og klippehøjden er justeret i 7 forskellige trin, som får fra 38 mm til 100 mm. Dermed kan du nemt og enkelt justere klippehøjden. 7 trin er også ganske mange. 

Udover det, så har den også en god komfort. Du kan regulere styret som du ønsker, så du opnår den ønskede komfort uanset hvilken højde du har. Håndtaget kan også nemt foldes sammen, så maskinen fylder mindre under transport og opbevaring. 

Produktdetaljer: 

 • Areal: op til 600 kvm.
 • Batterikapacitet: 2 x 2 Ah. 
 • Opladningstid: 240 min
 • Vægt: 9,9 kg.
 • Græsopsamler: 50 liter
 • klippehøjder: 7 / 38 til 100 mm
 • Klippebredde: 48 cm.

#7 Gardena PowerMax 42 E (med ledning) – testvinder til store arealer  

Køber du en Gardena PowerMax 42 E, får du en elektrisk plæneklipper, der nemt kan klare en stor have. Den har vundet bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk i en test med 46 andre græsslåmaskiner. Kunderne er også tilfredse med deres køb, da den er eldrevet, brugervenlig og støjsvag. Der er altså flere fordele ved denne som du kan læse mere om, og du skal vide, at du ikke skal være bekymret for pris! Den er helt okay!

Fremhævede fordele: 

 1. Denne elektriske plæneklipper har både opsamler og bioklip 
 2. Kan klare arealer op til 800 kvm
 3. Udstyret med den specielt hærdede DuraEdge kniv, der giver optimale klipperesultater
Reseller Price Read more
1.493,00 Gå til forhandler
1.684,20 Gå til forhandler
2.076,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Gardena PowerMax 42 E 

Gardena Powemax er en elektrisk plæneklipper med ledning, hvilket gør, at den ikke larmer, men det kræver til gengæld, at du finder en lang ledning, så den kan komme rundt i hele haven. Denne elektriske plæneklipper kan klare en have med et areal op til 800 kvadratmeter, og er på 1800 watt.

Bioklip og specielt hærdet kniv til perfekt trimning af græsplænen

Klippehøjden er fra 20 mm. højt græs til 60 mm. inddelt i fem trin, og den har en klippebredde på 42 cm, hvilket er en effektiv størrelse, så plænen hurtigt kan blive klippet. Med den specielt hærdede DuraEdge kniv sørger plæneklipperen for, at din græsplæne bliver perfekt trimmet. 

Plæneklipperen har også bioklip, så den efterlader det afklippede græs i bittesmå stykker jævnt ud over græsplænen. Det ligger sig ned mellem de øvrige græsstrå og virker som gødning for græsplænen, så du får et flot og grønt resultat. 

Plæneklipperen har selvfølgelig også en medfølgende opsamlerboks med en kapacitet på 45 liter, hvilket er en god størrelse, så du undgår at skulle tømme den alt for tit, hvis du ikke ønsker at bruge bioklip. 

Manøvredygtig og brugervenlig 

Gardenas produkter bliver typisk anerkendt for deres brugervenlighed, og Gardena PowerMax 42 E er ingen undtagelse. Den er let at manøvrere med, da den kun vejer 14,3 kg., hvilket typisk svarer til en tredjedel af de fleste benzin-modeller på markedet. Derudover, så har den store baghjul, som også forstærker manøvredygtigheden.

Da maskinen har Ergo-tech plus-håndtagene fra Gardena, er de ergonomiske og gør maskinen særlig behagelig at håndtere og fleksibel at skubbe rundt. 

Styret kan indstilles efter behov, så den passer perfekt til din højde og den kan foldes sammen, så plæneklipperen fylder mindre til opbevaring eller transport. 

Plæneklipperen er selvfølgelig også udstyret med et skjold, så maskinen kan komme helt tæt op af vægge og kantstene, så den kan få alt græsset med. 

Produktdetaljer:

 • Areal: op til 800 kvm.
 • Vægt: 14,3 kg 
 • Effekt: 1800 watt.
 • Klippebredde: 42 cm
 • Klippehøjde: 5 / 20 til 60 mm
 • Opsamlerkapacitet: 45 liter

#8 Bosch AdvancedRotak 690 – Plæneklipper med kraftfuld motor til store arealer 

Bosch har gjort det igen. Denne gang har de lavet en ideel plæneklipper til dig som ønsker en maskine med ledning som skal være kraftfuld, effektiv og lige så smart som de andre Bosch-maskiner. 

Fremhævede fordele: 

 1. Meget lydsvag – 89 dB
 2. Opsamling af blade 
 3. Minimal belastning for krop og ryg
Reseller Price Read more
1.997,00 Gå til forhandler
5.699,00 Gå til forhandler
6.268,90 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Bosch AdvancedRotak 690 

Har du en have på omkring de 750 kvadratmeter og ønsker du ikke at være uvenner med naboen? Så har du her en ideel maskine. Den er larmer ikke, og du skal hverken bekymre dig om benzin eller batterier – du skal bare bruge en forlængerledning. 

Du får nogenlunde det samme som, hvis du køber Bosch Rotak 43 LI Batteri – forskellen er at denne er med ledning. 

Dette er en maskine, som de har vurderet er til deres advanced anvendelsesområde. Det betyder, at du får en maskine, som er lavet til en have, der er en smule mere besværlig end andre fx små bakker osv. Maskinen kan altså klare en del mere. 

Helt op til 7 forskellige trin af klippehøjder og mange andre smarte funktioner

Den har en klippebredde på 42 cm., og klippehøjden kan indstilles fra 20 til 80 millimeter i 7 forskellige trin. Maskinen har nemlig en hærdet og slebet stålklinge af god kvalitet. 

Du kan også her vælge mellem bagudkast, græsbeholder eller Bioklip. Græsbeholderen er på 50 liter og der er en visning af den opsamlede græsmængde, så du kan se, hvor meget græs der er plads til. Hvis du ikke ønsker at bruge en græsbeholder, kan den nemt klappes sammen, hvilket også gør maskinen nemmere at opbevare om vinteren. 

I stedet for opsamling af græs, kan du vælge bagudkast, hvor du skal rive græsset sammen bagefter, eller bioklip. Bioklip er godt for græsplænen, da det tilfører næring, så den bliver mere grøn. De bittesmå afklippede græsstrå bliver fordelt mellem de andre græsstrå, så det ikke ses. 

Ligesom Bosch Rotak 43 LI Batteri, så har denne også Leaf-Collect, som gør at, den samler nedfaldende blade op fra jorden. Dette gøres bedst, når den står i den højeste klippehøjde – 80 mm. Bladene ledes ind i opsamleren. 

God manøvredygtighed og brugervenlighed

Plæneklipperen er udstyret med et teleskophåndtag, som du let kan justere efter din højde og det dermed bliver mere behageligt at slå græsset. Både plæneklipperens kompositlejer og gummihjul reducerer vibrationer, hvilket gør plæneklipningen mere behagelig for dig. 

Derudover, har den også et ErgoSlide-håndtag og letkørende hjul, som gør plæneklipningen lidt mere afslappet. Disse funktioner tilsammen giver en minimal belastning på krop og ryg. 

Produktdetaljer:

 • Areal: 750 kvadratmeter
 • Klippebredde: 42 cm
 • klippehøjde: 7 / 20 – 80 mm 
 • Motorydelse: 1.700 watt. 
 • Vægt: 20 kg. 
 • Græsbeholder: 50 liter

#9 Flymo plæneklipper 1500W Turbo 400 – Billig el plæneklipper

Dette er en utrolig billig plæneklipper, men nu skal vi også være korrekte, og sige, at det faktisk er en luftpudeklipper. Så har du en lille have, så er dette specielt en græsslåmaskine til dig. Faktisk er den også rigtig god som en ekstra græsslåmaskine til diverse kanter og skråninger i haven, da den har en rigtig god pris. Dette er en el-plæneklipper med ledning, så det kræver, at du har en lang nok ledning, så du kan komme rundt overalt. 

Reseller Price Read more
1.119,00 Gå til forhandler
1.119,00 Gå til forhandler
1.346,00 Gå til forhandler

Fremhævede fordele: 

 1. Billig og enkel bioklip maskine
 2. Let maskine med 7,8 kg 
 3. “Flyder” på en luftpude

Derfor skal du vælge Flymo plæneklipper

Dette er alt i alt en rigtig enkel og billig plæneklipper, og den kan præcis det den er lavet til. Som nævnt, er den på el og skal tilkobles et stik, hvilket betyder, at du slipper for benzinlugten. 

Denne plæneklipper er anderledes end de fleste andre, fordi den “flyder” på en luftpude, hvilket gør det nemt at klippe græsset i alle retninger. 

Fokus på balance og ergonomi

Flymo som har lavet denne plæneklipper med omtanke på, at den skal være behagelig at slå græsset med, men selvfølgelig skal selve transporten af maskinen også være nem. Derfor kan det praktiske håndtag foldes sammen og den vejer kun 7,8 kg, så du nemt kan bære den, og opbevare den uden, at den fylder for meget. 

For at den skal være manøvredygtig og behagelig at slå græsset med, har Flymo specielt fokuseret på at opnå en optimal balance og ergonomi til komfortabelt arbejde i enhver stilling. Denne problemfrie betjening, gør det både lettere og nemmere at styre den og giver dig en bedre kropsstilling. 

Bioklip er vejen frem 

Denne maskine har KUN bioklip. Det vil sige ikke noget sideudkast eller en opsamlerpose! Der er kun bioklip, hvilket også er det bedste for din plæne. Det giver nemlig næring til din plæne, så du får en grøn og sund plæne. 

Produktdetaljer

 • Motorydelse: 1500 watt 
 • Klippebredde: 40 cm 
 • Klippehøjde: 15 – 41 mm
 • Vægt: 7,8 kg

#10 Makita PLM5600NR Benzinplæneklipper – bedste selvkørende plæneklipper i test

Denne smarte og yderst kraftige maskine er til dig med den helt store have, og som forventer, at din maskine skal yde det bedste hver gang du tænder den. Den er også selvkørende, så den skal blot styres i den rigtige retning. Har du brug for en benzindrevet plæneklipper, der kan klare op til 2.200 kvm? Så skal du læse videre her.

Fremhævede fordele: 

 1. Stærk og kraftig 4-takts motor, som nemt klarer de store arealer
 2. Meget bred klippebredde på 56 cm 
 3. Selvkørende plæneklipper med baghjulstræk
Reseller Price Read more
4.547,00 Gå til forhandler
4.716,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Makita PLM5600NR

Dette er en meget kraftfuld græsslåmaskine, som er lavet til at klare de store plæner på op til 2.200 kvm., så den er ideel til de plæner, hvor el- og batteridrevne plæneklippere må give op. 

Den har også en 70 liter stor græsbeholder, så den kan opbevare en del græs før den må tømmes. Maskinen er selvfølgelig også udstyret med er stålskjold, som sikre motoren og de andre funktioner. Det gør også, at du kan prøve at komme tæt på nogle kanter. Derudover har den også nogle solide hjul med forseglede kuglelejer. 

Den stærke Makita-motor

Makita PLM5600NR har en motor fra Briggs & stratton 675Exi Ready Start og det er en 4-takts motor. Den startes i gang ved hjælp af trækstart. Den kraftige motor gør, at den kan køre mellem 3 og 4,5 kilometer i timen, da den er selvkørende og du altså “bare” skal styre den i den rigtige retning. Da maskinen også er ganske tung med sine 39,8 kg, så er dette specielt en fordel, da du ikke lægger mærke til vægten når du slå græsset. Maskinen er baghjulstrukket. 

Da det er en benzin-motor, så larmer den en del mere end el- og batteridrevne plæneklippere. Der er blevet vurderet, at Makita PLM5600NR har et lydniveau op til ca. 96 decibel, når den kører.

Alt dette gør, at maskinen sagtens kan klare en plæne, der har et areal op til 2.200 kvm. 

Få en perfekt klippet plæne

Klippebredden på maskinen er på 56 cm, hvilket er den bredeste plæneklipper vi har med i testen her, hvilket gør den til en af de mest effektive plæneklippere. Klippehøjden kan indstilles i 5 forskellige trin fra 25 mm til 75 mm, så du kan få din græsplæne præcis som du ønsker. 

Som nævnt tidligere, så har den en græsbeholder på 70 liter, som samler græsset op, men den har også bioklip. Ved bioklip fordeles græsset i et jævnt lag over hele plænen. Det lægger sig imellem de andre græsstrå og tilfører næring til græsset, så du får et grønt og flot resultat. 

Produktdetaljer: 

 • Areal: 2.200 kvadratmeter 
 • Vægt: 39,8 kg
 • Klippebredden: 56 cm
 • Klippehøjden: 5 / 25 – 75 mm
 • Græsbeholder: 70 l 
 • Motor: Benzin “Briggs & stratton 675Exi Ready Start”-motor 
 • Hastighed: 3 og 4,5 km i timen
 • lydniveau: ca. 96 decibel

#11 ALKO Silver 468 SP-A benzin plæneklipper – selvkørende græsslåmaskine

Der er bare noget specielt ved de gode gamle benzinplæneklippere. Det er altså bare dem som fungerer godt på virkelig store arealer. Det er der ingen tvivl om, og denne plæneklipper egner sig specielt godt til arealer op til 1.400 kvm. I forhold til, hvor mange kvm den kan klare, så er prisen også ganske fornuftig!

Fremhævede fordele:

 1. Selvkørende og forhjulstrukket plæneklipper, hvilket gør arbejdet nemmere for dig
 2. Kun bioklip og sideudkast
 3. Udstyret med ekstra store hjul
Reseller Price Read more
2.799,00 Gå til forhandler
2.998,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge ALKO Silver 468 SP-A 

Udover at være en stærk benzindrevet plæneklipper, har den selvfølgelig også en række andre smarte funktioner, men først lidt fokus på motoren. Den er udstyret med en motor ALKO Pro 145 QSS, som har en ydelse på 2,1 kW, hvilket giver 2850 omdrejninger pr. min. 

2-i-1 funktion – Bioklip og sideudkast 

Med denne plæneklipper er det ikke muligt at tilføje en opsamler, men til gengæld kan du vælge bioklip, som i dag også er en af de mest eftertragtede funktioner hos plæneklipperen, fordi man får en pænere plæne af det. De små stykker græs bliver fint fordelt på hele plænen, og fungerer som gødning, så plænen bliver ekstra grøn og sund. Derved indgår de små afklippede stykker i det biologiske kredsløb, da det bliver næring til plænen.  

Ønsker du ikke at benytte dig af bioklip kan du i stedet vælge sideudkast, hvor du efterfølgende hurtigt kan rive græsset sammen. Græsset ligger dig nemlig i en bane. 

Klippebredden på ALKO Silver 468 SP-A er 46 cm, så det er bestemt en af de bredde plæneklippere. Klippehøjden kan ændres i fire trin fra 30 til 85 mm. Maskinen klarer altså nemt og effektivt en stor plæne. Denne plæneklipper indgår i kategorien rotorklipper. 

Brugervenlig plæneklipper, som er selvkørende og med ekstra store hjul

Selvkørende og forhjulstrukket plæneklipper, så bliver det vist ikke nemmere for dig at klippe græsset på din store plæne. Maskinen er også udstyret med XL hjul med kuglelejer, som både er skånsomme for græsset og gør det nemt for dig at manøvrere med den. Hjulene er 220 og 205 mm store. 

ALKO har selvfølgelig også monteret et behageligt og ergonomisk greb på plæneklipperen, så det alt i alt bliver en behagelig oplevelse for dig at klippe græsset.  

Produktdetaljer: 

 • Areal: 1.400 kvadratmeter
 • Motor: ALKO Pro 145 QSS 
 • Ydelse: 2,1 kW 
 • Omdrejninger/min: 2850 
 • Vægt: 26,9 kg
 • Klippebredden: 46 cm
 • Klippehøjden: 4/ 30 mm – 85 mm

Texas Razor 5150 TR/W12#Texas Razor 5150 TR/WE – God selvkørende plæneklipper med elstart

Texas er også et velkendt havemærke, og de producerer alt fra græsslåmaskiner til fliserenser – altså mere eller mindre de fleste havemaskiner vi har brug for som haveejere. Derfor er det ikke underligt, at der også er en Texas plæneklipper med i denne test.

Denne benzindrevne græsslåmaskine er både bred og tung, men også selvkørende. Har du en have på omkring de 1.000 kvm, så er dette et godt bud.

Fremhævede fordele:

 • 4-i-1 plæneklipper
 • elstart, så den er nem at starte
 • Selvkørende og udstyret med store hjul
Reseller Price Read more
2.595,00 Gå til forhandler
3.299,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Texas Razor 5150 TR/WE

Motoren i denne plæneklipper er en Powerline TG570E 4 takts motor med elstart. Den er selvkørende og motoren kan yde 3,2 kWm, hvilket gør den ideél til større haver på omkring de 1.000 kvm.

Derudover er det en kraftig og robust maskine, da den med sine 43 kg. er en tung plæneklipper. Det lægger du jo selvfølgelig ikke mærke til, da den er selvkørende, men du skal være opmærksom på dens vægt, hvis den skal bæres ind i skuret eller transporteres et andet sted hen. Det er ikke en let maskine, der er lavet til at blive transporteret, men til gengæld er det både en robust og stærk maskine, der kan klare en god del.

4-i-1 klipperfunktioner

Dette er altså en funktionel brenzindrevet plæneklipper, som har 4-i-1 funktion, da den både har bagudkast, sideudkast, opsamler og bioklip. Du kan jo prøve at se, hvad du synes fungerer bedst, men som udgangspunkt er det bedst for plæne, at man klipper med bioklip, fordi det giver nærring til græsset. Opsamleren er på 65 liter, hvis man har lyst til at bruge den. Den har en god størrelse, så man ikke skal tømme den hele tiden.

Denne benzindrevne plæneklipper har en klippebredde på 51 cm., og har i alt seks forskellige højdeindstillinger fra 28 – 75 mm. Det er alt i alt en maskine, som er lavet til de større arealer, da den både er på benzin med en god motor, men også har en bred klippebredde.

Inden brug skal den have noget plæneklipperolie. Den skal gerne have omkring 0,6 liter

Modellen er i denne græsslåmaskine test klart en af de bedste til større haver.

Produktdetaljer:

 • Areal: 1.000 kvadratmeter
 • Motor: Powerline TG570E (4-takts motor)
 • Ydelse: 173 cm³
 • Vægt: 43 kg
 • Opsamler: 65 liter
 • Klippebredden: 51 cm
 • Klippehøjden: 6/ 25-75 mm

AL-KO plæneklipper Highline 51.5 SP-13#AL-KO plæneklipper Highline 51.5 SP-A – AL-KOs benzindrevne multitalent

Dette er den anden maskine fra AL-KO i denne plæneklipper test, men denne gang er det en benzindrevet plæneklipper fra serien AL-KO Highline, og den har en rigtig god pris. Den var testvinder hos Forbrugerrådet Tænk i i Maj 2016 og April 2018. Vi har altså at gøre med en maskine, som er af god kvalitet. Det er selvfølgelig også en selvkørende plæneklipper, og den kan klare plæner op til 1.800 kvm.

Fremhævede fordele:

 • Flere gode og effektive funktioner, der gør arbejdet bedre for dig
 • 4 klippesystemer
 • Selvkørende, baghjulstrukket og store baghjul
Reseller Price Read more

Derfor skal du vælge AL-KO highline 51.5 SP-A

AL-KO highline 51.5 SP-A er selvkørende og baghjulstrukket, så den har en fast kørehastighed, og er udstyret med AL-KOs egen motor. Plæneklipperen er udviklet i Tyskland og produceret i Østrig, så det er en maskine af høj kvalitet og gode materialer, som er produceret med omtanke. Hvis du læser denne græsslåmaskine test, og er på udkig efter noget af høj kvalitet, så er Highline græsslåmaskinen her et godt bud.

Tekniske detaljer om denne smarte og komfortable plæneklipper

Klippehøjden kan indstilles i 7 trin frz 30 til 80 mm, så du kan få din plæne præcis som du ønsker. Den har en klippebredde på 51 cm, hvilket er en bred plæneklipper og gør den egnet til plæner med store arealer op til 1.800 kvm. Der er ingen tvivl om, at denne plæneklipper klarer arbejdet hurtigt, da den er selvkørende med den stærke 2,1 kW AL-KO Pro motor med OHV-teknologi med overliggende ventiler. Derudover er den også udstyret med XXL-letkørende hjul med kuleleje, og den er baghjulstrukket.

Den plæneklipper i fraa AL-KOs Highline serie har 4 klippesystemer; bioklip, sideudkast, klipning og opsamling. Opsamleren har en kapacitet på 70 liter, men du kan md frodel bruge bioklip, som giver næring til plænen og du kan ikke se de må græsstykker. Du kan selvfølgelig også bruge sideudkast eller traditionel klipning, men så skal du selv samle græsstykkerne op når du er færdig med at klippe græsset.

Denne benzindrevne plæneklipper har yderligere en smart funktion, som gør at den kaster græsset helt i enden af opsamleren, så den bliver helt fuldt op. På den måde undgår du at skulle tømme en opsamler som kun er halvfyldt.

Derudover er AL-KO Highline også ganske ergonomisk designet, som øger komforten under arbejdet. Den er udstyret med et stålskjold, som beskytter maskinen samtidig med at du kan komme op til kanterne.

Produktdetaljer:

 • Areal: 1.800 kvadratmeter
 • Motor: AL-KO Pro 140 Quick Start
 • Ydelse: 2,1 kW
 • Vægt: 38,5 kg
 • Opsamler: 70 liter
 • Klippebredden: 51 cm
 • Klippehøjden: 7/ 30-80 mm

Gode råd inden du køber en plæneklipper

Plæneklipper, græsslåmaskine; kært barn har mange navne, men ikke nok med det så findes der også mange forskellige typer. Vi har lavet en oversigt over de forskellige modeller, så du kan finde den græsslåmaskine, som passer bedst til din have. 

Der findes følgende typer af plæneklippere til normale haver:

 1. Akku plæneklippere (Batteri-drevne)
 2. El-drevne plæneklippere (med ledning) 
 3. Benzindrevne plæneklippere
 4. Robotplæneklippere
 5. Havetraktorer
 6. Håndskubbere

Derudover kan det også være smart at anskaffe sig en god løvsuger til at fjerne blade fra græsplænen, inden du går i gang med at klippe den.

Håndskubbere og havetraktorer

Håndskubbere og havetraktorer er ikke med i denne test, håndskubberen kun er velegnet til meget små haver, og havetraktorer(med vogn) er velegnet til meget store haver. Ingen af disse produkter har været med i vores test. 

Robotplæneklippere

Robotplæneklippere er bestemt det nyeste inden for plæneklippere, men her anbefaler vi, at læse vores guide om robotplæneklippere – link –, da der findes mange forskellige typer, og det er en stor investering, som kræver, at man sætter sig godt ind i det produkt man køber. Læs vores store guide til robotplæneklipper her

Akku plæneklippere

Hvorfor vælge en akku plæneklipper? Hvis man ikke gider el- eller benzindrevne plæneklippere, så skal man begive sig ud i en akku plæneklipper og de sidste par år har de forskellige producenter udvidet deres teknologi, så kapaciteten på batterierne er blevet større. 

Du opnår den optimale komfort med en akkuplæneklipper, netop fordi du undgår at skulle tænke på benzin, ledning og støj. 

Ulemperne for batteridrevne-plæneklippere er, at selvom producenternes teknologi er blevet bedre, så er der en begrænsning for, hvor langt et batteri kan køre på en opladning. Dette løser mange producenter ved enten at sælge batteri løst eller have forskellige batteripakker, så man kan vælge fx to batteri. På den måde undgår man nemlig at klatlade sit batteri og man har altid et i reserve. 

Hvis du har flere batterier, så er der ikke grænser for, hvor stor din græsplæne skal være, fordi så kan du bare skifte batterierne ud. Hvis du har et batteri, så er de el-drevne plæneklippere bedst til arealer på omkring de 400-500 kvm. 

Du skal også være opmærksom på, at som årene går, kan det være nødvendigt at investere i nye batterier til maskinen.

Den sidste ulempe, er at batteridrevne plæneklipper ligger i den høje ende af prismarkedet. Til gengæld får du en maskine, der ikke vejer særlig meget, er let at manøvrere og ikke larmer særlig meget. 

Elektrisk plæneklipper

El-drevne eller elektriske plæneklippere er typisk billigere – kigger man op pris – end de andre modeller, og man får meget for pengene. Driftsikkerheden og effektiviteten er høj, mens støjniveauet er lavt, så heller ingen uenigheder med naboen her. 

Motoren har heller ikke brug for vedligeholdes, det eneste der skal vedligeholdelse, er at maskinen skal holdes ren og kniven skal være skarp. 

Ligesom de batteridrevne plæneklippere, så vejer disse modeller ikke særlig meget, hvilket gør dem nemme at manøvrere med – både når du slår græs, men også når den skal flyttes eller pakkes væk.

Den største ulempe ved de elektriske plæneklippere er ledningen. Det kræver, at du bruger en forlængerledning. I starten kan det være svært at manøvrere med en ledning, men hvis du finder den rigtige teknik, så er det intet problem. En god teknik, kan være at at starte tæt ved stikkontakten, og derefter bevæge sig længere og længere ud. Det kræver tilvænning, hvis man ikke har prøvet det før, men efter et par gange, vil du have helt styr på det. 

Selvom at maskinen ikke kan løbe tør for energi, så skal du finde den en forlængerledning, som er lang nok til at kunne komme hele vejen rundt i din have. 

Benzindrevne plæneklippere

Benzindrevne plæneklippere er det mest normale på markedet, men det skyldes at både el- og batteridrevne plæneklippere er rimelig nye på markedet, og det er først de sidste par år, at producenterne har formået at producere el- og batteridrevne plæneklippere, som er lige så stærke som benzindrevne plæneklippere. 

Benzindrevne plæneklippere er specielt ideel til de store haver, hvor ledningerne bliver for korte og for upraktisk, og det samme gælder for batteri plæneklippere. Det er upraktisk at skulle skifte mere end 2 batterier på en græsslåning. 

Derudover, så mener nogle, at benzindrevne plæneklippere har en kraftigere motor end de to andre typer.

Bagsiden er dog, at de benzindrevne plæneklipper larmer og forurener en del mere end de to andre alternativer. To vigtige faktorer, når man har to alternativer som gør præcis det modsatte. De vejer også en del mere end de el- og batteridrevne plæneklippere – netop fordi der skal være plads til motor osv. Dog er de fleste benzindrevne plæneklippere selvdrevne, så man lægger ikke så meget mærke til de under græsslåningen, men når den skal flyttes. 

De kræver også en del mere vedligeholdelse end de to andre alternativer. Der skal skiftes olie og filtre efter behov, og den skal opbevares sikkert om vinteren. 

Akku, elektrisk eller benzindrevet plæneklipper?

Nu tænker du nok; hvilken plæneklipper skal jeg vælge? 

Nu har vi listet fordelene og ulemperne ved alle tre modeller, derfor er det op til dig at finde ud af, hvad der passer til dit behov, din have og hvilke forventninger du har til din græsplæne.

Plæneklipper til den lille have

En lille have i dette tilfælde er haver op til 400 kvadratmeter, og her er de el- og batteridrevne plæneklippere ideelle. 

Vælger du en elektrisk plæneklipper, så skal ud sikre dig, at du har en forlængerledning, som er lang nok, så du kan komme rundt i alle hjørner af haven. 

Køber du derimod en akkuplæneklipper, så skal du tjekke om du har brug for et batteri eller to batterier. Producenter har de sidste mange år arbejdet på at batteri plæneklippere skulle blive bedre og bedre. Derfor er det for mange haveejere i dag ikke brug for at købe endnu et batteri.

SE OGSÅ: Fjern effektivt ukrudt med en ukrudtsbrænder

Plæneklipper til den mellemstore haven 

Til de mellemstore haver på 500 til 1000 kvadratmeter, er enten de elektriske eller benzindrevne græsslåmaskiner. Vælg det, som du er komfortable med. Det er to forskellige måder at slå græs på, så vælg det, der passer til dig.

SE OGSÅ: Smarte plæneluftere til din græsplæne

Plæneklipper til den store have

Til de store haver på over 1000 kvadratmeter, er benzindrevet plæneklipper perfekt – specielt dem som også er selvkørende, fordi så slipper du, for at skulle skubbe den frem, da benzindrevne plæneklippere typisk vejer en del mere end de to andre typer. 

Prøv også at finde en græsslåmaskine, som har en bred klippebredde; jo hurtigere går det, hver en centimeter tæller. 

Sådan plejer du din plæne bedst 

Det er faktisk ganske vigtigt at pleje sin plæne, fordi ellers bliver den grå og kedelig, og de fleste husejere ønsker selvfølgelig, at deres plæne er sund og grøn! Plejning af en plæne kan selvfølgelig gøres på forskellige måder, og det kommer også an på hvilke problemer din plæne oplever. Hvis din plæne er meget “tynd”, altså der er langt mellem græsstråene, kan du med fordel så lidt mere, men her er det vigtig at købe den type græs, som supplerer og plejer plænen. Du kan læse vores artikel om græs her. Det vil gøre, at der kommer flere græsstrå op og du vil undgå ukrudt i plænen. 

Har du meget ukrudt i plænen, så kan du læse vores artikel om plænerens, hvor vi guider dig til, hvordan du kan komme af med ukrudt. 

Bioklip til plænen er noget af det bedste du kan gøre for din plæne

Bioklip er stadig en af de nye funktioner på græsslåmaskiner, og har du det ikke endnu, bør du næste gang investere i en plæneklipper som har bioklip. Det er ægte pleje for plænen! Den bliver både sund og grøn af det og uden at du har rørt en finger! Ja tak! 

Sådan vedligeholder og plejer du bedst dine plæneklipper

Uanset hvilken plæneklipper som du vælger så skal kniven altid være skarp. Det er altafgørende for, at din plæneklipper kan være effektiv. Du kan selv slibe kniven med en elektrisk slibesten, vinkelsliber eller bare en fil, men det kan også gøres hos en butik eller byggemarked, som har stor viden om plæneklippere. 

Uanset hvilken type have du har, så er det en god idé at fjerne store sten på græsplænen, så det ikke sløver kniven. Kan de ikke fjernes, så skal du være opmærksom på, at du må slibe kniven oftere end andre. 

I forhold til, hvilken plæneklipper, der kræver mest vedligeholdelse, så er den benzindrevne plæneklipper, hvilket bl.a. skyldes påfyldning af olie og benzin regelmæssigt. Der er det altså en del lettere med både el- og batteridrevne plæneklippere. 

Resultat af testen 

I denne plæneklipper test har vi gennemgået 13 af de bedste plæneklippere på markedet; 6 akkuplæneklippere, 3 elektriske plæneklippere og 2 benzindrevne plæneklippere. Flere af maskinerne har vundet bedst i test hos bl.a. Forbrugerrådet Tænk. 

Du har nu fået en masse informationer om alle 13 plæneklippere, og gode råd til hvordan man bedst vedligeholder både sin plæneklipper og græsplæne. Det er vigtigt t huske på, at du skal vælge den plæneklipper, som passer bedst til din have. Har du en lille have, så behøver du ikke investere i en plæneklipper med motor.Det man som haveejer ønsker, er en maskine som er driftsikker og får arbejdet gjort ordentligt og godt. 

Bosch Rotak 43 er bedste plæneklippper i test.

2 thoughts on “Plæneklipper Test 2021 – Se de 13 bedste plæneklippere i test!”

Comments are closed.