fbpx

Plæneklipper test 2020 – Se de bedste plæneklipper (Testvindere!)

Foråret står for døren, hvilket betyder at havemøblerne skal frem, og de grønne plæner rundt i landet er klar til at blive slået. Vi har fem forskellige plæneklippere, der er klar til at slå de grønne plæner, men hvilken en af plæneklipperne skal du vælge?

Der er mange forskellige slags plæneklippere på markedet med særlige funktioner og til forskellige behov – er din have stor eller lille? Kantet eller lige? Ujævn eller jævn? Det er nogle gode spørgsmål, som du kan finde svaret på her, hvor du finder den bedste plæneklipper for dig!

Resultat af testen – se de bedste græsslåmaskine i test:

I denne guide gennemgår vi 2 akkuplæneklippere, 2 elektrisk plæneklipper og 2 benzinplæneklippere. Vi har valgt de plæneklippere, som vi synes er bedst i hvert felt, så står du ogå skal investere i en ny plæneklipper, så kan vi varmt anbefalde en af disse 6 gode maskiner. Læs teksten, og find den græsslåmaskine, som passer til din have.

Hvilken plæneklipper/græsslåmaskine skal jeg vælge?

Hvis du er husejer, sommerhusejer, kolonihavehusejer eller noget helt fjerde, så ved du, at en driftsikker og grundig plæneklipper er en uundværlig ting, når græsset begynder at gro og foråret banker på.

Det første, som du skal tænke over, når du skal investere i en ny plæneklipper, er om den skal være på benzin, med ledning eller en akku – altså batteridrevet plæneklipper. I dag går flere og flere over til akku plæneklippere, fordi de er blevet lige så stærke som dem på benzin og fordi det er nemmere at lade et batteri op end at hente og fylde benzin på din plæneklipper. Du kan læse mere om disse 3 forskellige typer nederst i denne artikel.

#1 Bosch Rotak 43 LI Batteri – brugervenlig akkuplæneklipper til mellemstore arealer

Denne formidable plæneklipper fra Bosch er blevet anmeldt som bedst-i-test hos Tænk, magasinet Gør Det Selv og det svenske Råd & Rön. Det er altså ikke helt tilfældigt, at vi også er vilde med dens brugervenlighed, kvalitet og det ensartede resultat. Her får du endda en forbedret version af den gamle model! Et suverænt bud på den bedste plæneklipper på markedet!

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.599,00 3.599,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Bosch Rotak 43 LI Batteri:

Det er ikke mærkeligt, at Bosch igen, igen har produceret et produkt, som ligger højst på brugervenlighed og kvalitet hos de fleste haveelskere. Igen har de formået at gøre et af deres produkter til haveelskerens og havenørdens bedste ven.

Bosch Rotak 43 LI Batteri kan sagtens klare en have på op til 600 kvadratmeter alt efter, om græsset er vådt eller tørt.

Derudover, har den et godt greb og vejer omkring de 13,9 kg, hvilket gør den let at håndtere og brugervenlig, når du klipper græsset. 13,9 kg. er relativt lidt i forhold til mange af de andre maskiner på markedet. Det gode greb er lavet med henblik på, at din ryg og dine skuldre, skal belastes mindst muligt når du bruger maskinen. Bosch har designet den med fokus på, at den skal være ergonomisk. Dette ses bl.a. ved at, man holder på to lodrette håndtag og undgår unødig muskelspænding.

Den opsamler det afklippede græsset mens du slår græsset, og kan faktisk opsamle op til 50 liter, hvilket er en stor fordel, fordi du undgår at skulle rive græsset op bagefter. Den har også en smart LeafCollect-funktion, som opsamler nedfaldende blade. Du tager altså to fluer med et smæk!   

Forbedring af batteriet

Denne nye og forbedrede model har fået et batteri med større kapacitet. Batteriet har nu en kapacitet på 4,0 Ah, og det har haft en stor effekt på driftiden. Bosch Rotak 43 LI Batteri kan nu klippe en plæne på op til 600 kvm. pr. opladning. Opladningstiden på batteriet er ca. 1 time og 40 minutter.

Har du en have, der er større end 600 kvm. eller vil du gerne undgå at klatlade dit batteri mellem hver klipning, så kan du vælge mellem flere forskellige batteripakker. En af disse pakker, indeholder to batterier.

Batterierne er lithium-ion, hvilket betyder, at der går lang tid før de aflader. Derfor kan du med god samvittighed have et reservebatteri liggende.

Klippeegenskaber

Bosch Rotak 43 LI Batteri klipper med 43 centimeters bredde, og højden kan justeres i 6 trin fra 20 til 70 millimeter. Den er god til at klippe kanter, da den har en særlig stålkam til formålet. Det røde gitter foran leder græsset mod klingen og sikrer skarpe kanter.

Produktdetaljer om Bosch Rotak 43 LI Batteri:

 • Areal: op til 600 kvm.
 • Vægt: 13,9 kilo.
 • Ergonomisk designet
 • Forbedrede batterier med en kapacitet på 4,0 Ah.
 • Opladningstid: 1 t. og 40 min.
 • Forskellige batteripakker
 • LeafCollect-funktion
 • Klippebredde: 43 centimeters
 • Klippehøjde: 6 trin fra 20 – 70 millimeter.

 

#2 Stiga Combi 48 S AE Batteri – Smart og miljøvenlig testvinder med stærk motor  

Denne miljøvenlige plæneklipper er kåret til testvinder af magasinet Gør Det Selv i maj 2017, og motoren overgik flere andre benzindrevne plæneklippere. Det tyder altså på, at Stiga har fundet løsningen på at producere en miljøvenlig og kraftig plæneklipper til haveelskerne.

Derudover, så har de også formået at producere en plæneklipper, som er en del smartere end de andre.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.945,00 4.945,00 Køb nu

Derfor skal du vælge – Stiga Combi 48 S AE Batteri

3 forskellige klippefunktioner

Stiga Combi 48 S AE Batteri er en plæneklipper, som kan lige lidt mere end de andre på markedet. Den har tre klippefunktioner hhv. Multiclip-funktion, bagudkast eller medfølgende græsbeholder. Multiclip-funktionen er det samme som bioklip. Maskinen skærer græsset i meget små dele, og fordeler græsset ud i et fint jævn lag over hele plænen. Det er en fordel, fordi det ser pænt ud; du ikke har de store klumper med græs liggende overalt, og det giver gødning til græsplænen, hvilket giver et flot og grønt resultat.

Plæneklipperen har også bagudkast, hvor du bagefter må rive græsset sammen. Den sidste klippefunktion, er den medfølgende opsamler, som nemt sættes på. Den kan opsamle op til 60 liter græs, hvilket er en del mere kapacitet end de andre plæneklippere.

Stiga Combi 48 S AE Batteri har 5 forskellige klippehøjder. Den starter fra 27 og går op til 70 millimeter, og så har den en klippebredde på 46 centimeter. Du får altså en plæneklipper, hvor der er fri mulighed for at indstille den, præcis sådan som du gerne vil have din plæne. Den er også rimelig bred, hvilket gør græslåningen en del hurtigere. 

Batteridrevet, selvkørende, støjsvag og SMART

Som nævnt tidligere, så er Stiga Combi 48 S AE Batteri ikke bare en normal plæneklipper – det er en smart plæneklipper. Dermed er prisen også i den høje ende, men du får mere for pengene.

Den miljøvenlige testvinder er også selvkørende med indbygget støjsvag teknologi. Det gør, at plæneklipperen ikke er til større lydmæssig gene for hverken dens ejermand og familie eller omgivende naboer.

Et stort batteri på 5 Ah med 80 volt følger med i pakken og er med til at gøre maskinen til en stærk plæneklipper. Den kan nemt klare en græsplæne på 500 kvadratmeter.

Derudover, så er den selvkørende med baghjulstræk, og så har den et stålskjold, så den ikke bliver så nemt skadet.

Stiga Combi 48 S AE Batteri vejer omkring de 27 kg., hvilket ligger i den høje ende af plæneklippermarkedet, men den har flere funktioner og er selvkørende. Derfor ligger du ikke mærke til vægten på samme med, som med de andre plæneklippere.

Batteriets opladningstid er på en time og et kvarter.

Der er altså flere grunde til, hvorfor dette er en smart plæneklipper, og for at sætte prikken over i’et, så har den også en OLED-skærm, som er placeret på håndtaget. Her kan du aflæse batteristatus og aktivere en energibesparende funktion, så den kører længere på en enkelt opladning.

Produktet tør vi næsten godt sige kommer ind på en 2. plads, i denne græsslåmaskine test

Produktdetaljer om Stiga Combi 48 S AE Batteri:

 • Areal: op til 500 kvm.
 • Vægt: 27 kg.
 • 80 volt batteri på 5 Ah.
 • 3 klippefunktioner; bioklip, bagudkast og græsbeholder.
 • Græsbeholder: 60 liter.
 • 5 klippehøjder:  fra 27 til 70 millimeter.
 • Klippebredde: 46 cm.
 • Stålskjold.
 • Smarte funktioner
 • Energibesparende funktion

#3 Gardena PowerMax 42 E (med ledning) – bedste græsslåmaskine til store arealer

Køber du en Gardena PowerMax 42 E, får du en plæneklipper, der nemt kan klare en stor have. Den har vundet bedst i test hos Tænk.dk i en test med 46 andre græsslåmaskiner. Kunderne er også tilfredse med deres køb, da den er eldrevet, brugervenlig og støjsvag 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.425,00 1.425,00 Køb nu
1.475,00 1.475,00 Køb nu
1.475,00 1.475,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Gardena PowerMax 42 E

Klippe-egenskaber

Gardenas produkter bliver typisk anerkendt for deres brugervenlighed. Gardena PowerMax 42 E er ingen undtagelse. Den er let at manøvrere med, da den kun vejer 12,2 kg., hvilket typisk svarer til en tredjedel af de fleste benzin-modeller på markedet. Derudover, så har den store baghjul, som også forstærker manøvredygtigheden.

Denne elektriske plæneklipper kan klare en have med et areal op til 800 kvadratmeter. Plæneklipperen har en medfølgende opsamlerboks med en kapacitet på 50 liter, hvilket er en god størrelse, så du undgår at skulle tømme den alt for tit.

Klippehøjden er fra 2 cm. højt græs til 6 cm. inddelt i fem trin, og den har en klippebredde på 42 centimeter, hvilket er en effektiv størrelse, så plænen hurtigt kan blive klippet. Den er på 1700 watt.

Plæneklipperen har også bioklip, så den efterlader det afklippede græs i bittesmå stykker jævnt ud over græsplænen. Det ligger sig ned mellem de øvrige græsstrå og virker som gødning for græsplænen, så du får et flot og grønt resultat.

Brugervenlighed

Derudover, så har den brugervenlige og ergonomiske håndtag, som gør den nem at håndtere. Plæneklipperen er elektrisk, og dermed med ledning, hvilket gør, at den ikke larmer. Styret kan indstilles efter behov og kan foldes sammen, så plæneklipperen fylder mindre til opbevaring.

Produktdetaljer om Gardena PowerMax 42 E:

 • Areal: op til 800 kvm.
 • Vægt: 12,2 kilo.
 • Effekt: 1700 watt.
 • Let at manøvrere med
 • Klippebredde: 42 centimeter
 • 5 Klippehøjder: fra 2 til 6 cm
 • Styret kan klappes sammen.
 • Bio-klip
 • Græsbeholder: 50 liter.

#4 Bosch AdvancedRotak 750 – kraftfuld motor til store arealer

Bosch har gjort det igen. Denne gang har de lavet en ideel plæneklipper til dig som ønsker en maskine med ledning som skal være kraftfuld, effektiv og lige så smart som de andre bosch-maskiner.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.080,00 2.080,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Bosch AdvancedRotak 750

Har du en have på omkring de 750 kvadratmeter og ønsker du ikke at være uvenner med naboen? Så har du her en ideel maskine. Den larmer ikke, og du skal hverken bekymre dig om benzin eller batterier – du skal bare bruge en forlængerledning.

Du får nogenlunde det samme som, hvis du køber Bosch Rotak 43 LI Batteri – forskellen er, at denne er med ledning.

Dette er en maskine, som de har vurderet er til deres advanced anvendelsesområde. Det betyder, at du får en maskine, som er lavet til at kunne klare en del, og der forventes det bedste af den hver gang den tændes. 

Klippeegenskaber

Den har en klippebredde på 45 cm., og klippehøjde kan indstilles fra 20 til 80 millimeter i 7 forskellige trin.

Du kan også her vælge mellem bagudkast, græsbeholder eller Bioklip. Græsbeholderen er på 50 liter og der er en visning af den opsamlede græsmængde, så du kan se, hvor meget græs der er plads til. Hvis du ikke ønsker at bruge en bræsbeholder, så kan du vælge bagudkast, hvor du skal rive græsset sammen bagefter, eller bioklip. Bioklip er godt for græsplænen, da det tilfører næring, så den bliver mere grøn. De bittesmå afklippede græsstrå bliver fordelt mellem de andre græsstrå, så det ikke ses.

Ligesom Bosch Rotak 43 LI Batteri, så har denne også Leaf-Collect, som gør at, den samler nedfaldende blade op fra jorden. Dette gøres bedst, når den står i den højeste klippehøjde – 80 mm.

Brugervenlighed

Plæneklipperen er udstyret med et teleskophåndtag, som du let kan justere efter din højde og det dermed bliver mere behageligt at slå græsset. Derudover, har den også et ErgoSlide-håndtag og letkørende hjul, som gør plæneklipningen lidt mere afslappet.

Produktdetaljer om Bosch AdvancedRotak 750:

 • Areal: 750 kvadratmeter
 • Klippebredde: 45 cm
 • 7 klippehøjder: 20 til 80 mm.
 • Motorydelse 1.700 watt.
 • Vægt: 16 kg.
 • Græsbeholder: 50 liter
 • Bioklip
 • Leaf-Collect
 • Lydsvag
 • ergonomiske håndtag

#5 Makita PLM5600NR – til dig der forventer det yderste af maskinen hver gang

Denne smarte og yderst kraftige maskine er til dig med den helt store have, og som forventer at din maskine skal yde det bedste hver gang du tænder den. Den er selvkørende, så skal den blot styres i den rigtige retning.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.333,00 4.333,00 Køb nu
4.543,00 4.543,00 Køb nu
4.543,00 4.543,00 Køb nu

Derfor skal du vælge Makita PLM5600NR

Dette er en meget kraftfuld græsslåmaskine, som er lavet til at kunne håndtere de store plæner på op til 2.200 kvadratmeter, så den er ideal til de plæner, hvor el- og batteridrevne plæneklippere må give op.

Den har også en 70 liter stor græsbeholder, så den kan opbevare meget græs før den må tømmes.

Motor

Makita PLM5600NR har en motor fra Briggs & stratton 675Exi Ready Start motor på 160 ccm. Den startes i gang ved hjælp af trækstart. Den kraftige motor gør, at den kan køre mellem 3 og 4,5 kilometer i timen, da den er selvkørende og du altså “bare” skal styre den i den rigtige retning. Baghjulstrækket.

Da det er en benzin-motor, så larmer den en del mere end el- og batteridrevne plæneklippere. Der er blevet vurderet, at Makita PLM5600NR har et lydniveau op til ca. 96 decibel, når den kører.

Da det er en benzin-plæneklipper, så vejer den en del mere end el- og batteridrevne plæneklippere. Denne vejer 39,8 kg, men det er vigtigt at huske på, at den er selvkørende og du derfor ikke lægger mærke til vægten når du slår græsset.

Klippe-egenskaber

Klippebredden er på 56 cm, hvilket er den bredeste plæneklipper vi har med i testen her, hvilket gør den til en af de mest effektive plæneklippere. Klippehøjden kan indstilles i 5 forskellige trin fra 25 mm til 75 mm, så du kan få din græsplæne præcis som du ønsker.

Som nævnt tidligere, så har den en græsbeholder på 70 liter, som samler græsset op, men den har også bioklip. Ved bioklip fordeles græsset i et jævnt lag over hele plænen. Det lægger sig imellem de andre græsstrå og tilfører næring til græsset, så du får et grønt og flot resultat.

Produktdetaljer om Makita PLM5600NR:

 • Areal: 2.200 kvadratmeter
 • Vægt: 39,8 kg
 • Klippebredden: 56 cm
 • Klippehøjden: 5 trin fra 25 mm til 75 mm
 • Græsbeholder: 70 liter.
 • Benzin “Briggs & stratton 675Exi Ready Start”-motor
 • Selvkørende
 • 3 og 4,5 kilometer i timen
 • Bioklip
 • lydniveau: op til ca. 96 decibel

#6 AL-KO Highline 51.5 SP-A – Perfekt til store arealer

En stærk testvinder hos både Tænk og Råd & Rön. Denne egner sig specielt til store haver på over 1.000 kvadratmeter. Den er selvkørende, har baghjulstræk og dens bredde på 51 cm sikrer en effektiv græsslåning.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.699,00 2.699,00 Køb nu
3.049,00 3.049,00 Køb nu

Derfor skal du vælge AL-KO Highline 51.5 SP-A

Denne benzindrevne plæneklipper er perfekt til de store haver på over 1.000 kvradratmeter – ifølge producenten kan den klare et areal op til 1.800 kvadratmeter.

Det smarte design, gør at den kan komme tæt op af mure og kanter, hvilket mange andre plæneklippere ikke tager højde for, men hvor man forventer at skulle bruge en kantklipper bagefter.

Klippeegenskaber

Klippehøjden kan justeres i 7 trin fra 20 til 80 mm, og den er ganske bred. Den har en klippebredde på 51 cm. Deruodver så har den 4 forskellige klippeindstillinger: Klip, bioklip, sideudkast eller opsamling.

Græsbeholderen indeholder 70 liter, hvilket også tyder på, at det er en maskine, som nemt skal kunne klare de 1.000-1.800 kvm.

Brugervenlighed

Den vejer en del mere end, hvis man ser på de el- eller batteridrevne plæneklippere, hvilket er kendetegnet for de fleste benzindrevne plæneklippere. Det er vigtigt, at huske, at den er selvkørende, du skal bare styre den i den rigtige retning.

Alt i alt, får man her en god benzindrevet plæneklipper, som er effektiv og selvkørende.

Produktdetaljer om AL-KO Highline 51.5 SP-A:

 • Areal: 1.000 -1.800 kvadratmeter.
 • Klippebredde: 51 cm.
 • 7 klippehøjder: 30 til 80 mm.
 • Vægt 38,5 kg.
 • Græsbeholder: 70 liter.

Dette bør du vide, inden du køber en plæneklipper

Plæneklipper, græsslåmaskine; kært barn har mange navne, men ikke nok med det så findes der også mange forskellige typer. Vi har lavet en oversigt over de forskellige modeller, så du kan finde den græsslåmaskine, som passer bedst til din have.

Der findes følgende typer af plæneklippere til normale haver:

 • Akku plæneklippere (Batteri-drevne)
 • El-drevne plæneklippere (med ledning)
 • Benzindrevne plæneklippere
 • Robotplæneklippere
 • Havetraktorer
 • Håndskubbere

Håndskubbere og havetraktorer

Håndskubbere og havetraktorer er ikke med i denne test, håndskubberen kun er velegnet til meget små haver, og havetraktorer er velegnet til meget store haver. Ingen af disse produkter har været med i vores test.

Robotplæneklippere

Robotplæneklippere er bestemt det nyeste inden for plæneklippere, men her anbefaler vi, at læse vores guide om robotplæneklippere – link -, da der findes mange forskellige typer, og det er en stor investering, som kræver, at man sætter sig godt ind i det produkt man køber.

Akku plæneklippere

Hvorfor vælge en akku plæneklipper? Hvis man ikke gider el- eller benzindrevne plæneklippere, så skal man begive sig ud i en akku plæneklipper og de sidste par år har de forskellige producenter udvidet deres teknologi, så kapaciteten på batterierne er blevet større.

Du opnår den optimale komfort med en akkuplæneklipper, netop fordi du undgår at skulle tænke på benzin, ledning og støj.

Ulemperne for batteridrevne-plæneklippere er, at selvom producenternes teknologi er blevet bedre, så er der en begrænsning for, hvor langt et batteri kan køre på en opladning. Dette løser mange producenter ved enten at sælge batteri løst eller have forskellige batteripakker, så man kan vælge fx to batteri. På den måde undgår man nemlig at klatlade sit batteri og man har altid et i reserve.

Hvis du har flere batterier, så er der ikke grænser for, hvor stor din græsplæne skal være, fordi så kan du bare skifte batterierne ud. Hvis du har et batteri, så er de el-drevne plæneklippere bedst til arealer på omkring de 400-500 kvm.

Du skal også være opmærksom på, at som årene går, kan det være nødvendigt at investere i nye batterier til maskinen.

Den sidste ulempe, er at batteridrevne plæneklipper ligger i den høje ende af prismarkedet. Til gengæld får du en maskine, der ikke vejer særlig meget, er let at manøvrere og ikke larmer særlig meget.

Elektrisk plæneklipper

El-drevne plæneklippere er typisk billigere end de andre modeller, og man får meget for pengene. Driftsikkerheden og effektiviteten er høj, mens støjniveauet er lavt, så heller ingen uenigheder med naboen her.

Motoren har heller ikke brug for vedligeholdes, det eneste der skal vedligeholdelse, er at maskinen skal holdes ren og kniven skal være skarp.

Ligesom de batteridrevne plæneklippere, så vejer disse modeller ikke særlig meget, hvilket gør dem nemme at manøvrere med – både når du slår græs, men også når den skal flyttes eller pakkes væk.

Den største ulempe ved de elektriske plæneklippere er ledningen. Det kræver, at du bruger en forlængerledning. I starten kan det være svært at manøvrere med en ledning, men hvis du finder den rigtige teknik, så er det intet problem. En god teknik, kan være at at starte tæt ved stikkontakten, og derefter bevæge sig længere og længere ud. Det kræver tilvænning, hvis man ikke har prøvet det før, men efter et par gange, vil du have helt styr på det.

Selvom at maskinen ikke kan løbe tør for energi, så skal du finde den en forlængerledning, som er lang nok til at kunne komme hele vejen rundt i din have.

Benzindrevne plæneklippere

Benzindrevne plæneklippere er det mest normale på markedet, men det skyldes at både el- og batteridrevne plæneklippere er rimelig nye på markedet, og det er først de sidste par år, at producenterne har formået at producere el- og batteridrevne plæneklippere, som er lige så stærke som benzindrevne plæneklippere.

Benzindrevne plæneklippere er specielt ideel til de store haver, hvor ledningerne bliver for korte og for upraktisk, og det samme gælder for batteri plæneklippere. Det er upraktisk at skulle skifte mere end 2 batterier på en græsslåning.

Derudover, så mener nogle, at benzindrevne plæneklippere har en kraftigere motor end de to andre typer.

Bagsiden er dog, at de benzindrevne plæneklipper larmer og forurener en del mere end de to andre alternativer. To vigtige faktorer, når man har to alternativer som gør præcis det modsatte. De vejer også en del mere end de el- og batteridrevne plæneklippere – netop fordi der skal være plads til motor osv. Dog er de fleste benzindrevne plæneklippere selvdrevne, så man lægger ikke så meget mærke til de under græsslåningen, men når den skal flyttes.

De kræver også en del mere vedligeholdelse end de to andre alternativer. Der skal skiftes olie og filtre efter behov, og den skal opbevares sikkert om vinteren.

Akku, elektrisk eller benzindrevet plæneklipper?

Nu tænker du nok; hvilken plæneklipper skal jeg vælge?

Nu har vi listet fordelene og ulemperne ved alle tre modeller, derfor er det op til dig at finde ud af, hvad der passer til dit behov, din have og hvilke forventninger du har til din græsplæne.

Plæneklipper til den lille have

En lille have i dette tilfælde er haver op til 400 kvadratmeter, og her er de el- og batteridrevne plæneklippere ideelle.

Vælger du en elektrisk plæneklipper, så skal ud sikre dig, at du har en forlængerledning, som er lang nok, så du kan komme rundt i alle hjørner af haven.

Køber du derimod en akkuplæneklipper, så skal du tjekke om du har brug for et batteri eller to batterier.

Plæneklipper til den mellemstore haven

Til de mellemstore haver på 500 til 1000 kvadratmeter, er enten de elektriske eller benzindrevne græsslåmaskiner. Vælg det, som du er komfortable med. Det er to forskellige måder at slå græs på, så vælg det, der passer til dig.

Plæneklipper til den store have

Til de store haver på over 1000 kvadratmeter, er benzindrevet plæneklipper perfekt – specielt dem som også er selvkørende, fordi så slipper du, for at skulle skubbe den frem, da benzindrevne plæneklippere typisk vejer en del mere end de to andre typer.

Prøv også at finde en græsslåmaskine, som har en bred klippebredde; jo hurtigere går det, hver en centimeter tæller.

Vedligeholdelse af plæneklippere

Uanset hvilken plæneklipper som du vælger så skal kniven altid være skarp. Det er altafgørende for, at din plæneklipper kan være effektiv. Du kan selv slibe kniven med en elektrisk slibesten, vinkelsliber eller bare en fil, men det kan også gøres hos en butik eller byggemarked, som har stor viden om plæneklippere.

Uanset hvilken have du har, så er det en god idé at fjerne store sten på græsplænen, så det ikke sløver kniven. Kan de ikke fjernes, så skal du være opmærksom på, at du må slibe kniven oftere end andre.

Resultat af testen

Vi har haft en gennemgang af 2 akkuplæneklipper, 2 elektrisk plæneklipper og 2 benzindrevne plæneklippere. Det er nu klart, at hvilken en af disse modeller man vælger, så op til ens personlige præferencer. Alle 6 græsslåmaskiner er i den øverst del af deres felt.

Det man som haveejer ønsker, er en maskine som er driftsikker og får arbejdet gjort ordentligt og godt.

No Responses

Join The Discussion