Plænerens – find den bedste plænerens til din have

Du kender det sikkert: havens græsplæne er lige blevet klippet, og det var meningen, at den skulle fremstå flot og bestå udelukkende af grønt græs, men så hist og her er der vokset ustyrlig ukrudt eller uensartet plamager af mos frem, som spreder sig i plænen i et hastigt tempo? Dét er træls! Og ikke nok med, at det er træls at se på, så kan det faktisk også gøre plænen træls at gå på i bare tæer en sommerdag. Løsningen til det hele er naturligvis: rens til plænen. Og i denne artikel bliver du klog på, hvordan og hvornår plænerens anvendes bedst, samt lære om nogle af de forholdsregler, man skal tage sig, når man har med plænerens at gøre.

Hvilken plænerens skal jeg vælge til min have?

Det, der sker, når man bruger plænerens, er, at midlet går ind i bladene på ukrudtet, og trænger efterfølgende ned i roden på både ukrudt og mos. Plænerenser har således den virkning, at ukrudt og mos bliver beskadiget, så det dør og visner hen. Plænerens har altså en effekt, som varer i lang tid, idet der ikke blot vokser nyt ukrudt og mos op samme sted efter en kort periode, når plænerensen er aftaget igen.

#1 Trim toxan plænerens

Med denne plænerens får du et produkt, som er klar til brug med det samme, og som netop kan bruges mod bekæmpelse af ukrudt. Flasken har en spray funktion, som gør den nem at anvende, idet der blot kan sprayes direkte på ukrudtet.

Derfor er dette produkt også udviklet således, at det ikke forvolder skade på det omkringliggende græs.

 

#2 Turfline plænerens

Til bekæmpelse af tokimbladet ukrudt i plænen og andre græsarealer kan denne plænerens med fordel anvendes. Den er ligeledes klar til brug med det samme og har en smart spray funktion. Den største effektivitet opnås ved anvendelse af midlet i perioder, hvor ukrudtet i er i højeste vækst. Dette middel fungerer således, at det optages gennem ukrudtets blade, og derefter føres videre til vækstpunjterne i ukrudtet, hvor celledelingen i rod og spidser således blokeres. Ukrudtet visner således bort i løbet af to til tre uger.

 


Plænerens er en form for sprøjtemiddel, og det er derfor vigtigt, at man giver det en smule opmærksomhed at tjekke, hvad den plænerens, som man har intention om at benytte, indeholder. Man skal blot læse de anbefalede forholdsregler, som altid fremgår på beholderen, og så naturligvis følge disse anbefalinger. Tager man forbehold som dette, er man på den helt sikre side med anvendelsen af plænerense. Noget andet man skal være opmærksom på, når man skal finde en god plænerens, er, at finde en, som ikke skader ens græsplæne, men som derimod kun giver græsplænen gode betingelser, når det kommer til væksten. Man skal derfor have en plænerens, der målrettet bekæmper ukrudt og mos på en effektiv måde.

Plænerens mod mos i græsplænen

Oplever du mos i din plænerens, skal du have et middel, som er målrettet mos, ligesom dette produkt er. Anvendelsen af dette produkt er nemt og enkelt, idet midlet blot skal blandes op med vand, og derefter vandes direkte på mosset. Midlet misfarver hverken fliser eller skader græsset, men virker derimod direkte på mos, som det effektivt fjerner. For at opnå det bedste resultat med dette produkt, skal det bruges, når temperaturen er over 10 grader.

Hvornår kan man anvende plænerens?

Den største effekt, hvis man ønsker at fjerne mos og ukrudt fra græsplænen, får man, hvis man anvender plænerens over det sene forår og i løbet af sommeren – i perioden mellem maj og juli. Her vokser ukrudt og mos hastigt, men også græsset er i god vækst i denne periode. Det er omvendt en dårlig idé at bruge plænerense fra og efter september, idet plænen som regel begynder at gå i en form for dvæle omkring dette tidspunkt, og desuden er plænen ligeledes ofte våd i perioden efter sommeren, hvorfor det yderligere er en dårlig idé at anvende plænerens her. Det er som tidligere nævnt, vigtigt at man er forsigtig og tager sine forbehold, når det kommer til anvendelsen af plænerens. Det skal nemlig anvendes på en forsvarlig måde, og det er derfor yderst vigtigt, at man gennemser etiketten på produktet, før man tager det i brug hjemme på græsplænen. For hvis man tager sine forbehold og følger de anvisninger, der er på produktet, så skal man ikke være bekymret for, hvorvidt plænerensen kan forårsage skade på græsset.

Hvordan skal man anvende plænerens?

Langt de fleste produkter med plænerens fås som et middel, der skal sprøjtes på og husk at plænen skal være tør, når du anvender plænerens! Her kommer en guide til anvendelse af plænerens:

  • Græsset skal ikke klippes i tre til fem dage op til selve behandlingen, men efter behandlingen skal græsset ikke klippe i tre til fem dage.
  • Har du at gøre med en helt ny plæne, der lige er blevet anlagt, så skal en behandling med plænerens først foretages, når plænen har stået i omkring et halvt år.
  • Når du skal anvende plænerens, skal du spray det på plænen direkte fra beholderen.
  • Her skal man sprøjte plænerens på græsplænen med en afstand på minimum 30 cm.
  • Sprøjt et par gange, eller indtil du kan se, at bladene er blevet fugtige.
  • En tommelfingerregel i denne forbindelse er, at man har brug for omkring 30 tryk på sprøjten per kvadratmeter, og det vil altså sige, at man til et område på 30 kvadratmeter skal bruge omkring én liter plænerens.

Et godt tip er desuden, at man gøder sin græsplæne et par uger forinden man foretager behandlingen med plænerens, og på den måde opnår en bedre virkning.

Har den første behandling med plænerens imidlertid ikke slået ordentlig til, og ønsker du at foretage endnu en behandling, så skal der gerne gå mindst seks uger imellem de to behandlinger, før du atter foretager en behandling med plænerens.