Rengøring og vedligeholdelse af swimmingpool (Tjekliste!)

Ejer du en pool eller overvejer om du ikke skal investerer i en ny swimmingpool? Ligesom ved så meget andet, så er det ikke kun sjov og spas. Der følger også rengøring og vedligeholdelse med en pool.

Spar tid på rengøring og vedligeholdelse af swimmingpool når du køber din nye swimmingpool. Med den moderne teknik kan du bruge mindre tid på arbejdet og mere tid på afslapningen. Her er automatiseret udstyr som en støvsuger guld værd.

Automatisk vandbehandling

Inden der der kommer vand i swimmingpoolen, skal du have foretaget vandbehandling. Her vil automatisk vandbehandling gøre arbejdet nemt for dig i hverdagen.

Du finder forskellige produkter der kan klare opgaven, hvor teknikken kan være så enkel, at du kan få besked på din smartphone hvis der er noget galt med vandet. Vandkvaliteten er logisk nok essentiel i forhold til poolen.

Der kommer mikroorganismer og forurening i vandet hele tiden. Det betyder, at vandbalancen skal opretholdes ved at fjerne eller tilføre bestemte værdier.

PH-værdien

Hvis du oplever at vandet bliver grøn, kommer det ofte af alger. Årsagen er en forkert PH-værdi, hvor der måske mangler klor i vandet. Uklart eller mælket vand er et symptom, hvis vandets pH-værdi er for højt. En for lav pH-værdi kan give syrligt vand.

Tilførelse af bakterier i vandet kommer fra generel miljøforurening men også fra os mennesker eller hvis du har hund, som elsker at bade. Konsekvenser af en forkert pH-værdi kan være hudkløe, røde øjne eller generel sygdom.

PH-værdien bør holdes mellem 7 og 7,4 og skal testets flere gange om ugen med f.eks. et testsæt. Det gør sig gældende både for swimmingspools med klor, men også med det populære saltvand som er nemmere at svømme i, hvor du kan bruge en saltmåler eller andet test produkt.

Produkter til opretholdes går ofte under navne som pH- eller eller pH+ til enten at sænke eller hæve pH-værdien.

Klor?

Hvis du har swimmingpool med klor, så du også huske at regulerer klor indholdet. Klor er med at opretholde vandets værdi ved at fjerne bakterier og alger. Forkert klor indhold udmønter sig i at grøn- og brunalger giver poolens vand det grønlige skær. Forurening fra mennesker og dyr kan også give vandet det urene grålige vand.

Klor fungerer som desinficeringsmiddel og i samarbejde med andre tilførte kemikalier i svimmingpoolen, nedbryder det algernes cellevægge.

Solens stråler er dejlige, men er med at nedbryde kloren. Her er det tilrådeligt at tilsætte stoffet Cyanur, der er med at give kloren beskyttelse mod påvirkning fra solens stråler. Der findes en del klorprodukter der allerede har cyanur tilsat, hvilket du skal kigge efter først. Et for højt indhold kan nedbryde en klorlås.

Rengøring og udstyr?

De almindelige produkter og remedier til at rengøre svømmepoolen er ting som:

  • Teleskopstangen er det almindelige redskab til at gøre rent. Der kan bruges forskellige hoveder, bassinbørster eller net.
  • Bundt- og overflade net til at fjerne blade på overfladen og bunden.
  • Støvsugerslange til skimmeren hvis du støvsuger manuelt. Her er den automatiseret støvsuger det smarte valg. Mundstykke og Skim Vac benyttes også til støvsugen.
  • Vandlinierensepasta til rengøringen af kanten hvor vand og luft mødes. Her vil nedfald og andet skabe en sort streg, helt ligesom der kommer i et toilet, som vil gro fast hvis du ikke renser den.
  • Metalpolish til at rengøre den rustfri stige i poolen.

Brug de forskellige remedier, hvor de automatiseret løsninger sparer dig masser af tid. Du skal nemlig have renset pool jævnligt. Her er blade og andet selvfølgelig noget der skal fjernes, så de ikke propper støvsugeren til.

Rens kurven i skimmeren og i pumpen for blade og andet. Støvsug jævnligt bunden og rens siderne.

Filtret renser du et par gange om året med filterrens. Vandet skal skiftes hvert femte år. Helt ligesom efterfyldning af vand sikkert bliver nødvendigt alt afhængig af type og vejrforhold. For lavt vandindhold kan smadre dit rensningsanlæg.

Sørg for regulering af pH-værdien ved at teste vandet et par gange om ugen.

En kommentar til “Rengøring og vedligeholdelse af swimmingpool (Tjekliste!)”

Der er lukket for kommentarer.