Hus

Rens af kloak og tagrender – Undgå skader med lidt arbejde

Denne side er reklamefinansieret / affiliate

Hvis du er husejer, så er din kloaker, brønde og tagrender noget, som du skal bruge tid på at efterse. Efteråret er smukt med de faldende blade og nuancer, men som boligejer betyder det også, at det kan få konsekvenser for dit hus hvis ikke, at du forholder dig til nedfald.

Nedfaldet blade løber med nedløbsrørene ned og stopper brøndene, hvilket gør, at regnvandet ikke kan blive ledt væk fra huset og dermed kan ende op med fugt i sokkel eller eventuel kælder. Her kan det være en stor kamp at få forsikringen til at dække udbedringer, for manglede vedligeholdelse er ikke noget forsikringsselskaber vil betale for.

Læs her hvordan og hvorfor rens af kloak og tagrender er nødvendigt for alle boligejere.

 

Rens af kloak?

Du gør dig selv en tjeneste ved regelmæssigt lige at gå dine brønde efter, så ikke kloakken bliver ramt og jeres kloakering bliver stoppet til. Dine brønde og kloaker skal renses regelmæssigt, for fedt, skidt, jord og andet vil komme ned og gøre gennemløbet i kloakrørene trængt.

Hvis du er den type husejer som ikke gider at bruge tid på vedligeholdelsen, så er den gode langsigtet investering, at bruge en kloakmester til at få kigget på din kloak. Det er ikke den dyre investering med en autoriseret kloakmester, og samtidig er det ganske hurtigt at søge på f.eks.  rensning af kloak i Midtjylland, Fyn eller andet sted og få aftalt et besøg. Det giver dig en sikrer bolig, og ingen uventet regninger for manglede vedligeholdelse af brønde og kloaker.

 

rens nedløbsrør for nedfaldende bladeRens tagrender og afløbsrør?

Ligesom du skal tjekke dine brønde regelmæssigt, så skal du selvfølgelig også holde øje med og rense dine tagrender, nedløbsrør og afløb, hvilket især er vigtigt efter løvfald om efteråret.

Vand der løber udover tagrenden sker som regel fordi afløbsrøret er stoppet eller at der har samlet sig store plamager af blade, mos og skidt.

Tagrenden kan du rense ganske enkelt med et par handsker, en spand og en stige. Det kan tage lidt tid, hvor det selvfølgelig gælder om, ikke at presse alt skidt ned i afløbsrøret.

Selve afløbsrøret er lidt svære at rense, for der kan sidde grene, mos og blade fast i selve røret. Her kan du afmonterer nedløbsrøret forneden, og så ellers bruge en slange med spulehoved til at få skidtet ud, hvilket plejer at virke de fleste gange. En vandslange med spulehoved bruges til at fjerne aflejringer i rør, brønde osv. Den sender nemlig vandet bagud så slangen arbejder sig selv ind i røret og skyller skidtet bagud.

Hvis der siver vand af ud af samlingerne i røret, så kan problemet være at røret er stoppet for neden, eller det kan være brønden, der ikke kan tage vandet.

Rens af brønd?

Hvis din brønd er stoppet, skal du tage nedløbsrøret af forneden og åbne din brønd. Her renser du brønden med en rensegrab, hvor du kan fjerne sand, blade og sand med. Et godt stykke værktøj der er ganske god til at få fjernet det nogle ulækre slam fra brønden.

Alternativt kan du bruge en split og slange med spulehoved for at få spulet igennem. Hvis det ikke hjælper, gør du klogt i at allierer dig med en kloakmester.

Få et par tips til hvordan du renser din brønd i denne video:

Hvis det ikke hjælper noget at rense nedløbsrør og tagrende, så kan det tænkes, at dine tagrender er for gamle og derved for små. Tagets areal fortæller hvor store mængder vand dine tagrender og nedløbsrør skal kunne klare, og måske dette er noget, som du skal overveje at få udskiftet på sigt.

Var artiklen nyttig for dig?
Sending
User Rating 4.75 (4 votes)

Giv dit besyv med

Sending