fbpx

Robotplæneklipper test (2020) | Se de 5 bedste robotplæneklippere i test

Robotplæneklipper test 2020 – De bedste robotplæneklippere

BEDSTE ROBOTPLÆNEKLIPPER MODEL VURDERING BEDSTE PRIS BUTIK
1) Robomow RC304U Robomow RC304U - bedste robotplæneklipper i test 9.8/10 7.299,00kr. hos Homeshop.dk LÆS MERE
2) Worx Landroid M500 Worx Landroid M500 robotplæneklipper 9.5/10 4.999,00kr. hos Roboteksperten.dk LÆS MERE
3) Bosch Indego 350 Bosch Indego 400 robotplæneklipper 9.3/10 5.038,00kr. hos Byghjemme.dk LÆS MERE
4) Gardena Sileno Life 1000 Gardena Sileno Life 1000 selvkørende plæneklipper 9.1/10 8.315,00kr. hos Frishop.dk LÆS MERE
5) Robomaw RS615U robomow rs615u robotplæneklipper 8.9/10 (AFP: Error loading price from price table)kr. hos (AFP: Error loading reseller from price table) LÆS MERE

Der findes mange gode robotplæneklippere på markedet og de sidste par år har der været en stigende efterspørgsel på dem blandt have mennesker. Mange forbrugere kender allerede mærker som Gardena, Bosch og Robomaw. De er både nemme og intelligente, og de sidste par år er de blevet meget bedre(Specielt pga. en forøget brugervenlighed), hvilket også har været med til at øge interessen for dem. I denne robotplæneklipper test gennemgår vi alle de ting du bør vide, så du er godt klædt på til at foretage et kvalificeret køb.

Dette er en robotplæneklipper test til dig, som er i tvivl om du skal anskaffe dig en selvkørende robotplæneklipper, men også til dig som allerede ved, at du gerne vil have en, men bare mangler at finde ud af, hvilken robotplæneklipper du skal have. Måske du også overvejer argumenterne for at skifte din nuværende plæneklipper eller græstrimmer ud? Når du har gennemgået testen her skulle du gerne være overbevist – og forhåbentligt også have fundet den robotplæneklipper model der passer til dig.

En robotplæneklipper – eller robot græsslåmaskine – er til dig, som vil have den perfekte græsplæne hele sommeren og som gerne vil bruge tiden på noget andet; fx at pleje de andre dele af haven. Udover det er helt grundlæggende praktisk med en robotplæneklipper, så er der bare en fed fornemmelse i at opleve en selvkørende plæneklipper (Selvom det lyder helt tosset).

Resultatet af denne robotplæneklipper test:

Orker du ikke at gennemlæse hele vores analyse og test, får du en kort opsummering her:

Den suveræne testvinder 2020 er robotplæneklipperen Robomow RC304U, da den er kraftig, stærk og robust, og så klipper den din græsplæne helt perfekt og uden du skal røre en finger. Der kan også købes smart ladestation til, så plæneklipperen kan blive 100% selvkørende – med wifi forbindelse kan du dog altid overvåge.

Robomow RC304U er fyldt med intelligent teknologi, der gør det til en leg at holde plænen smuk. Samtidigt er den også til en suveræn skarp pris!

 

Hvilken robotplæneklipper skal jeg vælge?

Inden du får den perfekt klippede græsplæne, så skal du finde den robotplæneklipper, som passer til din have. Det er et stort marked med forskellige kvaliteter og priser. Derfor vil vi hjælpe dig med at finde den perfekte robotplæneklipper til din have, og det vil vi gøre gennem denne robotplæneklipper test 2019. Vi har valgt en række forskellige robotplæneklippere på markedet, som er nogle af de bedste i forskellige prisklasser.

Et godt tip er, at man kan være heldig at finde robotplæneklippere på tilbud, så er du ude efter en robotplæneklipper, så hold øjnene åbne! Der kan være mange penge at spare, hvis man køber dem på tilbud!

 

Robomow RC304U robotplæneklipper

#1 Robomow RC304U
– Den bedste all-round robotplæneklipper. Et sikkert valg!

Denne robotplæneklipper er blevet testet af både Tænk og Råd Rön, hvor den samlet set klarer sig rigtig godt. Det er en plæneklipper passer perfekt til den gennemsnitlige størrelse have i Danmark. Derudover, er det også en af de mest intelligente robotplæneklippere på markedet i øjeblikket. En rigtig god robotplæneklipper til alle typer have.

Fordelene med Robomow RC304U:

Designmæssigt flot og smart.
Klipper også græsset uden for hjulene.
Kan nemt og smart styres fra en app.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
7.299,00 7.299,00 Køb nu


Derfor skal du vælge Robomow RC304U robotplæneklipper

I forhold til de andre robotplæneklippere der findes på det danske markedet, så er dette en af de robotplæneklippere, hvor man har gjort meget ud af designet. Den findes desuden også i grøn. Det er ikke så klodset i modsætning til de andre og heller ikke så stor – den ligner faktisk lidt en støvsuger bare til haven. Den er perfekt til en have på omkring de 500 og 1.000 kvadratmeter.

På en opladning, klipper den i ca. 45 til 50 min. Det er altså en kraftig, men lille robotplæneklipper til en god pris.

Designet er en smule trekantet, hvilket gør at den nemt kan komme ud til områder af din have, som andre store robotplæneklippere, har svært ved. Robtten får også klippet kanterne af plænen, da robotten er i stand til at klippe græsset der ligger “uden for hjulene”.

Intelligent robotplæneklipper der nemt kan justeres (højde på klipning, wifi app,

Klippehøjden kan nemt justeres, så din græsplæne bliver klippet i den højde du kunne tænke dig. Desuden har den også løftesikring, så hvis den bliver løftet eller den tilter, så slukker den automatisk.

Det er en meget intelligent robotplæneklipper, da den kan styres fra en app, som er gratis og bare skal downloades til din mobil. Fra app’en kan du starte eller stoppe den, indstille den og holde øje med dens bevægelser og drift-status.

Dermed er Robomow RC304U en perfekt gave til den “gadget-glade” mand med en lille til mellemstor have, som ønsker mere teknologi i haven og en perfekt græsplæne. Eller blot til dig der virkelig vil kæle for din græsplæne. Robomaw RC304U er suverænt den bedste robotplæneklipper på markedet!

Produktdetaljer om Robomow RC304U:

 • Vægt: 11,4 kilo
 • Mål: H21 x B46 cm.
 • Stærk DC-klippemotor, så den kan anvendes på alle typer græs.
 • Arbejdsareal: Op til 1.000 kvm.
 • Klippehøjde: 15 – 60 mm.
 • Opladningstid: 50-70 min.
 • Klippebredde: 28 cm.
 • Sikkerhedsudstyr; løftesikring, pinkode og børnesikring
 • Regnsensor
 • Din plæne må maks have en hældning på 20 grader.
 • Kan styres via app

Et sikkert køb du vil blive glad for!

#2 Worx Landroid M500
– Bedste robotplæneklipper til prisen

Fordelene med Worx Landroid M500:

Effektiv og fleksibel til små haver
✅ ”Cut to the edge”-system, som sørger for at den kommer ud til kanterne.
Meget nemt at komme i gang.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.999,00 4.999,00 Køb nu

Worx Landroid M500 er en noget billigere robotplæneklipper, men der er ikke sparet på kvaliteten. Worx Landroid har lavet flere forskellige robotplæneklippere, så der burde være noget til et hvert behov, men denne er specielt god til de små haver, da den er effektiv og fleksibel. Helt klart den bedste robotplæneklipper til prisen.

Derfor skal du vælge Worx Landroid M500 robotplæneklipper:

Den passer perfekt til en lille have på op til de omkring 500 kvm. Derudover så er den stabil og brugervenlig – altså 2 gode parameter, som skal tages i betragtning, når man skal vælge robotplæneklipper.

Derudover, så har den også let ved at manøvrere rundt i din have og i trange passager, da den ikke er særlig stor. Den er udstyret med bioklip, hvilket betyder, at græsset findeles og pustes ned mellem græsstråene og bliver til gødning, men det kræver, at man lader sin selvkørende robotplæneklipper køre jævnligt, så plænen holder sig smuk hele tiden. Deruover så er den også udstyret med “cut to the edge”-system, som gør, at den kan komme ud til kanterne i din have. Det kan specielt være en fordel i haver med mange kanter og hjørner, hvor store robotplæneklippere kan have svært at nå ud til.

Det er relativt nemt at komme i gang med sin nye robotplæneklipper, da man skal opsætte en kantafgrænsning, som lægges i kanterne på din plæne og op med ladestationen, så den får strøm og så er det ellers bare i gang. Designmæssig fungerer ladestationen og robotklipperen godt sammen, så man ikke oplever, at den står og søger efter ladestationen.

Der er sikkerhedsudstyr, så hvis den bliver løftet eller tilter, så slukkes den automatisk og så kan du også indstille en pin-kode, som skal tastes hver gang, man skal have adgang til dens betjeningspanel. Desuden er den også udstyret med regnsensor.

Worx Landroid M500 er en god robotplæneklipper til den mindre have som ikke er særlig kompliceret andet end nogle få hældninger.

Produktdetaljer om Worx Landroid M500: 

 • Arbejdsareal: 500 – 1.000 kvm (alt efter hvilken størrelse du vælger)
 • Klippehøjde: 20 – 60 mm.
 • Opladningstid: 80 min.
 • Klippebredde: 17 cm.
 • Tyverialarm; pin-kode
 • Vægt 9 kg.
 • Mål: H20.5 X B40,4 x L55,8 cm.
 • Din plæne må maks have en hældning på 35 grader.

Bosch Indego 400 robotplæneklipper

#3 Bosch Indego 350
– intelligent maskine til den lille have

Fordelene med Bosch Indego 350:

Simpel og robust robotplæneklipper
”Logicut-navigation”-systemet, som gør det til en intelligent robot græsslåmaskine
Ladestationen er kompakt og kan sagtens placeres vanskelige steder i din have

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
5.038,00 5.038,00 Køb nu
5.038,00 5.038,00 Køb nu

Der er flere grunde til, at den har vundet så mange test. En af dem er bl.a. fordi det er en utrolig simpel og robust robotplæneklipper. Derudover så klipper den din græsplæne intelligent via. “Logicut navigation”-systemet.

Derfor skal du vælge Bosch Indego 350 robotplæneklipper:

Udover at være simpel og robust, så er det en maskine i super kvalitet, der klipper din græsplæne helt perfekt. Den skiller sig ud fra de andre maskiner på det danske marked – i hvert fald når det gælder manøvrering i din have-, da den klipper din plæne helt slavisk i lange baner, som skulle give en mere jævn klipning og dermed en mere jævn græsplæne. Desuden klipper den banerne forskelligt, så de ikke er ens fra gang til gang og dermed kommer der ikke spor i haven. Hvis den har klippet langsgående baner, så klipper den tværgående baner næste gang.

Bosch Indego 350 klipper også efter bioklip-princippet, så du kan få en sund plæne på en nem måde. Det afklippede græs bliver nemlig fordelt fint og jævnt over plænen, som bliver til gødning og tilføjer naturlige næringsstoffer.

Opladningsstationen er ret kompakt og kan sagtens placeret nogle vanskelige steder i din have, men følg installationen grundigt, så den bliver opsat helt korrekt. Den passer sig selv godt og finder nemt hjem til sin opladningsstation.

Derudover, så er den perfekt til en have på de omkring 400 kvadratmeter eller mindre, og har intet problem med en have med små passager. Klippebredden er på omkring 19 centimeter.

Bosch Indego 350 er også en af de lettere på markedet, da den vejer omkring de 7.5 kg, hvilket er ret lidt i forhold til mange af de andre maskiner på markedet.

Bosch Indego 350 gør et super godt stykke arbejde i små haver og klipper græsset grundigt og jævnt, så man får en sund og smuk græsplæne. Den er lille, praktisk og intelligent med “Logicut navigation”-systemet.

Det er en perfekt robotplæneklipper til dig med en lille have, som ønsker en perfekt græsplæne hele tiden på en smart og effektiv måde.

Produktdetaljer om Bosch Indego 350: 

 • Simpel og robust robotplæneklipper
 • Højt mekanisk kvalitetsniveau.
 • Intelligent robot, der klipper efter Logicut-system (Automatisk justering af klippehøjde)
 • Til græsplæner der omkring de 400 kvm eller mindre.
 • God til haver med passager, da klippebredden er på omkring de 19 cm.
 • Du kan indstille højden til at være 30, 40 eller 50 mm.
 • Opladningstiden er på omkring de 45 min.
 • Vægt: 7,5 kg – hvilket er en af de letteste på markedet.
 • Alle de normale sikkerhedsfunktioner; regnsensor, pin-kode, løftesensor og en stop-knap.
 • Din plæne må maks have en hældning på 15 grader.

Gardena Sileno Life 1000 selvkørende plæneklipper

#4 Gardena Sileno Life 1000 – Lille, men effektiv.

Med Gardena Sileno Life 1000 får du en plæne, der bliver klippet automatisk, pålideligt, stribefrit og totalt ensartet.

Fordelene med Gardena Sileno Life 1000:

Den er bade hurtig, effektiv og grundig
Leverer et perfekt resultat i alt salgs vejr.
Utrolig nem installation og brugervenlighed – bedste robotplæneklipper til nybegyndere.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
8.315,00 8.315,00 Køb nu
8.399,00 8.399,00 Køb nu
8.399,00 8.399,00 Køb nu


Derfor skal du vælge Gardena Sileno Life 1000 robotplæneklipper:

Gardena Sileno Life 1000 passer perfekt til mellemstore haver, som er op til 1.000 kvm. Den har et system, som hedder SensorCut, som gør, at den ikke bliver lavet hjulspor i græsset, men derimod, så klipper den din plæne helt perfekt med et balanceret klippemønster, som giver en perfekt vedligeholdt plæne.

Dette er en af de letteste robotplæneklippere på markedet i dag og har en vægt på ca. 7,3 kg., så den er let at flytte rundt på.

Gardena Sileno Life 1000 er super effekt og hurtigt til at klippe græsset. Den kan klippe græsset i 65 min. på en opladning. Derudover så er den produceret i gode kvalitets materialer, som gør den til en stærk og god kvalitets maskine. Det gør, at den nemt kan manøvrere rundt i haven – selv gennem trange passager i din have. Den kan også klare alt slags vejr, så du behøver ikke længere bekymre dig om, hvorvidt græsset er vådt. Selv hvis du har en have med skråninger på op til 30%, så klarer Gardena Sileno Life 1000 det nemt.

Desuden er den udstyret med bioklip, som fordeler det afklippede græs fint på græsplænen og tilføjer naturlig gødning til plænen. Derudover har den også en kollisionsensor, så den ikke kollidere eller bliver generet af forhindringer i haven. Når den er færdig med at klippe græsplænen, så kører den automatisk hen til ladestationen.

Istallationen af Gardena Sileno Life 1000 robotplæneklipper er super nemt, da du bliver guidet gennem hele processen. Du indsatser nemt plænestørrelse og foretrukne klippestider, og ud fra det så planlægger den et klippeskema. Klippeskemaet kan nemt ændres, så det passer efter dit behov og arbejder når du har brug for det.

Den har sikkerhedsudstyrs om løfte- og tiltsensor, så den automatisk slukker, hvis den fx bliver løftet, og så er den også udstyret med en stor STOP-knap, som gør den sikker i haven, hvilket er en fordel med dyr og børn i haven.

Investerer man i en Gardena Sileno Life 1000, så skal man ikke være bekymret for, at den larmer, fordi den har et støjniveauet, der ligger højst på 58 dB. Det svarer til en stille og rolig samtale.

Gardena er et firma, som har specialiseret sig i at lave haveudstyr, som er utrolig slidstærkt, og vil levere kvalitet til havenørderne.

Produktdetaljer:

 • Arbejdsareal: 1.000 kvm.
 • Klippehøjde 20 – 50 mm.
 • Klippebredde: 22 cm.
 • Opladningstid: 60 min.
 • Sikkerhedsudstyr; løftesensor, væltesensor,pin-kode, alarm og STOP-knap
 • Timer
 • Vægt: 7,3 kg.
 • Mål: L58 x B39 x H23 cm.
 • Lavt støjniveau på 58 dB
 • Din plæne må maks have en hældning på 30 grader.
 • Afgrænsningskabel: 200 meter
 • Ladesystem: automatisk

robomow rs615u robotplæneklipper

#5 Robomow RS615U

Robomow RS615U har vundet adskillige bedst i test både i Danmark, Norge og Sverige fx Tænk, Råd & Röns, Aftonbladet og tek.no.

Fordelene med Robomow RS615U:

✅ Kraftfuld, stærk og grundig robotplæneklipper
✅ Ingen problemer med ujævn eller fugtig jord
✅ Leverer et perfekt resultat og så kan den styres via. En app.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere


Derfor skal du vælge Robomow RS615U

Du skal vælge denne robotplæneklipper, hvis du har en stor have og ønsker en stor, robust og effektiv robotplæneklipper. I modsætning til de fleste andre robotplæneklippere, der er med i denne guide, så er denne både tung og stor, men enormt kraftfuld.

Den passer perfekt til en have på omkring de 1.600 – 3.000 kvm eller under, hvilket gør det til den robotplæneklipper i denne test, som kan klare det største arbejdsareal. Den har ingen problemer med en ujævn eller fugtig græsplæne og så er den utrolig nem at sætte op i den have, så du hurtig kan komme i gang med din nye maskine.

Robomow RS615 er uden tvivl en super god, robust og effektiv robotplæneklipper i suveræn kvalitet, men det betyder også, at prisen er derefter. Det er dog ikke den dyreste robotplæneklipper på markedet og er derfor et godt køb til en stor have, der kræver meget vedligeholdelse. Den kan klippe alle typer af græsplæner, da den har en kraftig DC-klippemotor, der gør, at den kan undgå forhindringer på plænen undervejs. Desuden klipper den også græsset uden for hjulene, så kanterne på din græsplæne også bliver klippet, hvilket mange andre robotplæneklippere ikke gør.

Robomow RS615U vejer ca. 20 kilo og dermed den tungeste robotstøvsuger i denne test, og så har den en klippebredde på 56 cm., hvilket er den del større end andre robotplæneklippere.

Den har et indbygget navigationssystem, som gør, at den selv kan finde rundt i haven og så kan du indstille, hvor tit den skal klippe græsset. Du kan selv vælge om græsset skal klippes groft eller fint – det kommer an på, hvor tit du har sat den til at klippe det. På en ladning, kan den klippe din græsplæne i ca. 55-70 min.

Robotten kører indenfor det område af din plæne, hvor du har lagt en kanttråd. Det betyder, at den nødvendigvis ikke behøver at køre på hele plænen, hvis man fx har en meget opdelt have, så kan vælge, at den kun skal køre på et bestemt område.

Der er ikke nogen beholder, så det afklippede græs bliver lagt som et tyndt lag over hele plænen og giver ekstra næring til jorden.

Robotplæneklipperen fra Robomaw har også alt det sikkerhedsudstyr, der skal til for at bevæge sig sikkert rundt på græsset blandt dyr og børn. Den har en indbygget sensor, som stopper klipperen, hvis den løftes eller tilter mere en to cm. fra jorden. Hvis den kører ind i noget hårdt, så stopper den, bakker og vender, så den ikke kører ind i det igen. Desuden er der en STOP-knap, så du hurtigt kan stoppe maskinen.

Det er også en intelligent robotplæneklipper, da den kan styres via en app på telefonen. Her kan du indstille og ændre på din robotplæneklipper uden at være i nærheden af den. App’en er fuldstændig gratis og brugervenlig. Du kan både starte og slukke den og holde øje med driften. Udover, at det et smart, kan det være en stor hjælp til vedligeholdelse af din plæne.

Produktdetaljer om Robomow RS615U: 

 • Tung, kraftfuld, effektiv og robust robotplæneklipper
 • Til græsplæner der omkring de 1.600 – 3.000 kvm eller mindre.
 • Stor klippebredde på 56 cm.
 • Klippehøjde 20 – 80 mm.
 • Opladningstiden er 90 – 110 min.
 • Vægt:20 kg, hvilket gør den til en af robotstøvsugere på markedet, der vejer mest.
 • Sikkerhedsudstyr; løftesensor og væltesensor, pinkode og STOP-knap
 • Regnsensor
 • Din plæne må maks have en hældning på 20 grader.
 • Kan styres via app
 • Lavt støjniveau

Hvordan virker en robotplæneklipper?

De fleste robotplæneklippere fungerer ved, at man lægger en kantafgrænsning ned i din have – det er en ledning, som skal fx et par cm ned i jorden eller lægges helt i overkanten, men det er meget forskelligt, så undersøg inden du går i gang med at grave. Den skal et par cm ned i jorden og det gøres let ved, at man stikker en skovl et par cm ned i jorden langs hele græsplænen. Alle firmaerne, som udvikler robotplæneklippere har lavet hvert deres klippesystem som de mener er mest effektiv, tidsbesparende eller giver det pæneste resultat.

Installationen af en tilfældig robotplæneklipper:

 1. Vælg først en placering til ladestationen – typisk et sted neders eller i midten af haven.
 2. Placer afgrænsningskablet, så den kan finde ud af, hvilket område den skal klippe i.
 3. Nogle robotplæneklippere har et guidekabel, som hjælper den med at komme ned til fjerne steder i haven. Både guidekablet og afgrænsningskablet kan både lægges på jorden eller et stykke under jorden.
 4. Ladestationen skal kobles sammen med kablet.
 5. Nu skal du til at installere selve robotplæneklipperen dvs. indtaste klippetider, klippehøjde osv, så den passer til dit behov.
 6. Så er din robotplæneklipper installeret og så kan du bare sætte dig tilbage og nyde din perfekt klippede have.

Mange tror, at det er kompliceret at installere en robotplæneklipper, men som du kan se, så er det rimeligt nemt. De fleste firmaer har også diverse guides og videoer på nettet, som kan være en god hjælp. Nogle firmaer har sågar også support, så man kan ringe ind eller skrive og få hjælp.

De fleste robotplæneklippere finder selv tilbage til deres ladestationen, når den begynder at være tom for strøm, så man ikke behøver at gøre noget. Situationen er selvfølgelig en anden, hvis den har sat sig fast og ikke kan komme væk – så har den altså brug for noget hjælp. Der er nogle ganske få, som har problemer med at komme væk fra forhindringer, hvis først den er stødt ind i en forhindring, men det er kun hvis du leder efter en af de billigste robotplæneklippere på markedet.

Robotplæneklippere har heller ikke nogen beholder til græsset, men til gengæld bliver det spredt ud over din plæne, som giver ekstra og naturlig nærring til din græsplæne og du vil kunne se, at græsset ser sundere ud end hvis du havde brug en græsslåmaskine.

Hvilken robotplæneklipper er bedst? 

Som nævnt tidligere oppe, så vurderer vi, at Robomow RS615U er den bedste robotplæneklipper på markedet, fordi den har følgende værdier:

 • Stor, robust og effektiv robotplæneklipper
 • Har det største arbejdsareal blandt dem vi har testet.
 • Kan klare jævn og fugtig jord
 • Kraftfuld DC-motor

Da der findes mange forskellige robotplæneklippere på markedet, så er det vigtigt, at du finder en robotplæneklipper, som har de funktioner du ønsker til en fornuftig pris.

Når du leder efter en robotplæneklipper, så vil vi anbefale dig ikke at vælge en af de billigste modeller, men købe en, som er en lidt større investering, fordi man får typisk en bedre robotplæneklipper af det og du bliver nok højst sandsynligt gladere for den.

Overvejelser omkring køb af robotplæneklipper?

Når du skal vælge en robotplæneklipper, så er der selvfølgelig mange ting du skal overveje. En robotplæneklipper er forholdsvis dyr investering i forhold til en hækkeklipperkompostkværn, el-plæneklipper og mange andre haveredskaber.

Der findes selvfølgelig fordele og ulemper ved alt, og det gør sig også gældende ved robotplæneklippere:

Fordele:

 • Nemt: Arbejdet med at slå græsset bliver selvfølgelig nemmere. Det er velegnet, hvis du er fysisk dårlig eller måske bare hader at slå græs.
 • Sjov: En robotplæneklipper er lidt sjov. For de fleste drengerøve der er fanget i en voksenkrop, kan det være en kærkommen gadget, hvor der kan leges med styring via apps.
 • Miljø: Et batteridrevet haveredskab er mere miljøvenlig end den benzindreven plæneklipper. Dette kan være en vigtig og afgørende faktor for at investere i en robotplæneklipper.
 • Smukt: Du får en græsplæne, som er i perfekt stand hele sommeren igennem.
 • Bioklip:Du undgår at, at der lægger sig store klumper af græs på din plæne, fordi sen selvkørende robotplæneklipper spreder det ud på græsplænen og tilføjer ekstra næring.

Ulemper:

 • Slåning af græs: Ikke alle har en plan græsplæne uden forhindringer. Hvis du har en speciel græsplæne så vil robotplæneklipperen selvfølgelig kunne klare det meste, men du slipper nok ikke for at slå en del selv, hvor især kanter er problemet.
 • Tyveri: En af de største ulemper ved robotplæneklippere er den høje værdi. Det er ligesom med alt andet af værdi, noget der tiltrækker folk med forskruet moralbegreber. For tyveri af robotplæneklippere er stigende, og det er ret nemt at gå ind i en have og stjæle fra f.eks. et ulåst haveskur. De fleste modeller har pin-kode indbygget, som gør det sværer for andre at bruge robotplæneklipperen og så kommer nogle modeller også med GPS, så du kan spore den.
 • Batteri: Batteridrevet er smart, og en robotplæneklipper der oplader sig selv er dejlig nemt. Batteriet kan dog være et problem ved mange redskaber. For det første forlænger det tiden som græsslåningen tager, hvis der skal oplades hele tiden. Men batterier betyder også, at man skal kigge på specifikationer for de forskellige modeller, for en kort brugertid og lang opladningstid kan være et irriterende køb.

Havens opbygning

Havens opbygning har stor betydning for valg af robotplæneklippere, da det nemlig ikke er alle som kan klare de helt store haver. Der er nemlig stor forskel på Robomow RS615U og Worx Landroid M500, da Robomow RS615U er til store haver og Worx Landroid M500 – og også hvordan de klarede sig her i testen. Hvis du har mange passager i din have, så skal du således også have en der nemt kan navigere rundt til hjørnerne og manøvrere på smalle passager. Det er fx Worx Landroid M500, Gardena Sileno Life 1000 og Robomow RC304U gode robotplæneklippere grundet deres design og finesse. Inden du vælger en robotplæneklipper, så find det behov som den skal dække og vælge model derefter – husk derfor at gennemgå testen her nøje.

VIGTIG: Robomaw (Producent af selvkørende plæneklippere) har lavet denne video. Den handler om installation af deres maskiner, men stort set hele instrukstionen gør sig gældende for andre producenters maskine også. Den er rigtig god at se inden du køber din maskine, da den giver dig råd/tips til installationen af din maskine, og samtidigt forklarer dig kravene til din have.

Testkilder

For at kunne anbefale de bedste robotplæneklippere til dig, tager vi udgangspunkt fra en masse forskellige test, så du kan finde den robotplæneklipper som passer perfekt til din have. Vi tager udgangspunkt i test fra hele Skandinavien og nu vil vi gennemgå de kilder, som vi har fundet informationer fra.

Danske kilder:

Forbrugerrådet Tænk er en meget anerkendende portal, som bruger meget objektive kilder, når de laver test af varer og tjenesteydelser.

Testen omfatter 12 robotklippere i 2014 og beskrivelserne er alle detaljerede og objektive, og dermed er det en pålidelig kilde. Det skyldtes også deres tætte samarbejde med Forbrugerstyrelsen.

I 2017 lavede de en ny test af 19 forskellige robotplæneklippere.

Hvilke kriterier har der været fokus på i den nye test fra 2017?

 • Plæneklipning 60%
 • Brugervenlighed 15%
 • Batteri 15%
 • Engergiforbrug 5%
 • Støj 5%

I denne test har de haft fokus på kvaliteten af selve plæneklipning, men også brugervenligheden og batteriet. Kvaliteten af plæneklipning er vigtigt fordi, hvis ikke det gøres ordentlig, så kommer der mærker, mønstrer og ujævnheder i græsplænen. Brugervenligheden er vigtig og den skal være nem at sætte op, så man hurtigt kan komme i gang og nyde sin dejlige nye robot. Der skal også være tilstrækkeligt med batteri, så den ikke skal holde pauser hele tiden og dermed danne en ujævn græsplæne, hvis den pludselig går tom for batteri. Støj er også en vigtig faktor, da det er irriterende at høre på, hvis den er for h’j og kører ofte og derudover, så er man ikke interesseret i sure naboer.

Alt om data lavede en test i 2016 med 3 forskellige robotplæneklippere, men de har holdt sig i den billigere ende af markedet.

Hvilke kriterier har der været fokus på i testen?

 • Kvalitetsindtryk
 • Brugervenlighed
 • Funktioner
 • Ydeevne
 • Pris
 • Støjniveau

Denne test fokuserer altså på at finde en billig robotplæneklipper i god kvalitet.

Hermed har vi taget dig gennem de test, som vi har læst for at kunne anbefale robotplæneklippere til dig, så nu er det bare om at vælge den, som du kunne tænke dig.

Pricerunner test

En meget omfattende og gennemgående test af 15 modeller. Testen blev lavet i 2018 og fokuserede på følgende egenskaber:

 • Yderevne
 • effektivitet
 • Pålidelighed
 • Brugervenlighed
 • Design og byggekvalitet
 • Funktionalitet og sikkerhed.
 • Støjniveau
 • Højde på klippebladende

De har givet karakterer efter robotplæneklipperens prisværdi – hvor god er den inden for området i forhold til prisen?

Svenske kilder:

Aftonbladet.se er en net-avis i sverige, som har lavet en artikel i 2014, der testede robotplæneklippere. i 2018 lavede de en fornyet test af 13 forskellige robotplæneklippere

Det er desuden den største net-avis i Sverige og er derfor en meget pålidelig kilde med over 3,5 millioner læsere hver dag.

Hvilke kriterier har der været fokus på?

 • Batteri, græsklipning(højde) og brugervenlighed.

Råd & Rön er et forbrugermagasin i Sverige, som bedømmer og sammenligner forskellige forbrugsgoder. I 2014 lavede de en test af 14 forskellige robotplæneklippere med et meget subjektivt perspektiv. Det er derfor en meget pålidelig kilde, som har givet karakterer til de forskellige robotplæneklippere.

I 2018 lavede de en opdateret udgave af deres robotplæneklipper og testede 30 forskellige modeller, hvilket gør det til en meget omfattende test i forskellige prisklasser og til forskellige havetyper.

Hvilke kriterier har der været fokus på i den nye test?

 • Plæneklipning 50%
 • Brugervenlighed 20%
 • Batteri 15%
 • Energiforbrug 5%
 • Støj 10%

Norske kilder:

 • Tek.no lavede i 2017 en test af forskellige robotplæneklippere til en fornuftig pris – dermed er der forskellige kvaliteter og prisklasser med i testen.

Hvilke kriterier har der været fokus på i denne robotplæneklipper test?

I testen kiggede man bl.a. på:

 • Hvor godt klipper den
 • Hvor ofte skal den klippe for at holde græsset nede
 • Hvor præcis er den
 • Hvor manøvredygtig er den
 • Hvor meget støjer den
 • Hvor brugervenlig er den
 • Pris

Disse kriterier er alle vigtige når du skal vælge din robotplæneklipper. Læs om resten af testen på deres hjemmeside.

Konklusion

I denne test har vi gennemgået 5 forskellige robotplæneklippere fra 6 forskellige kilder, der hver har lavet deres egne vurderinger. Ud fra disse kilder har vi vurderet, hvad der er vigtig, når man ønsker at investere i en robotplæneklipper – alle resultater er præsenteret her i testen. Det er nemlig ingen hemmelighed, at det er en dyr investering, men den skal gerne kunne betale sig og resultatet skal leve op til ens forventninger.

Når først du har investeret i en robotplæneklipper, så kommer du ikke til at klippe græsset med en normal plæneklipper igen. En god robotplæneklipper leverer nemlig topresultat, hvor græsset ser sund, klippet og smukt ud hele tiden.

Vi mener, at Robomow Rs615U er – mener vi – den bedste og mest effektive og robuste maskine til mellemstore og store haver. Derfor er den vores test-vinder. Bedst til prisen er Worx Landroid M500, da du får meget for pengene til en lille have. Den gør arbejdet ordentligt og så har den det smart “cut-to-the edge”- system, så den kommer helt ud til kanterne.

Gardena Sileno Life 1000 er perfekt til den lille og mellemstore have, og perfekt som den første robotplæneklipper, da den er brugervenlig og simpel. Har du en lille have og vil have noget i god kvalitet, så skal du have fat i enten Bosch Indego 350 ellerRobomow RC304U

Nu er det bare om at vælge, hvilken du skal have og så er det om at komme i gang, så du kan få den perfekte plæne hele tiden.

No Responses

Join The Discussion