Robotplæneklipper test (2022) | Se de 10 bedste robotplæneklippere i test

Drømmer du om en plæneklipper, der slår græsset selv? Der findes mange gode robotplæneklippere på markedet og de sidste par år har der været en stigende efterspørgsel på dem blandt have mennesker. Mange forbrugere kender allerede mærker som Gardena, Bosch og Robomow. De er både nemme og intelligente, og de sidste par år er de blevet meget bedre (Specielt pga. en forøget brugervenlighed), hvilket også har været med til at øge interessen for dem. I denne robotplæneklipper test gennemgår vi alle de ting du bør vide, så du er godt klædt på til at foretage et kvalificeret køb.

Dette er en robotplæneklipper test til dig, som er i tvivl, om du skal anskaffe dig en selvkørende robotplæneklipper, men også til dig som allerede ved, at du gerne vil have en, men bare mangler at finde ud af, hvilken robotplæneklipper du skal have. Måske du også overvejer argumenterne for at skifte din nuværende plæneklipper eller græstrimmer ud? Når du har gennemgået hele testen her skulle du gerne være overbevist – og forhåbentligt også have fundet den robotplæneklipper model der passer til dig.

1

Worx Landroid M500 Plus WR165E

Worx Landroid M500 Plus WR165E er uundværlig til den mellemstore have! Sidste sommer testede vi alle maskinens funktioner, og på ganske kort tid, havde vi en helt forandret plæne. Den var konstant trimmet, græsplæne-grøn, som man ser i diverse havemagasiner, og vi styrede det hele fra en overskuelig og nem app på telefonen. Har du en have der er større end 500 kvm? Så vælger du bare en af de andre robotplæneklippere fra Worx.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Worx Landroid M500 Plus WR165E 4.673 kr. happii.dk
AL-KO Robolinho 500 E Robotplæneklipper
Bosch Indego 350 999 kr. 10-4
Worx Landroid robotplæneklipper L2000 WR155E 9.345 kr. ComputerSalg
Gardena Sileno Life 1000 8.499 kr. 10-4
Robomow RS615U
Grouw U500 app corntrol
Ambrogio NEXT line 4.0 Elite 11.746 kr. Homeshop.dk
McCulloch Robotplæneklipper ROB R1000
Stiga Robotplæneklipper Autoclip M7 9.099 kr. 10-4

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En robotplæneklipper – eller robot græsslåmaskine – er til dig, som vil have den perfekte græsplæne hele sommeren og som gerne vil bruge tiden på noget andet; fx at pleje de andre dele af haven. Udover det er helt grundlæggende praktisk med en robotplæneklipper, så er der bare en fed fornemmelse i at opleve en selvkørende plæneklipper (Selvom det lyder helt tosset).

Orker du ikke at gennemlæse hele vores analyse og test af robotplæneklippere, får du en kort opsummering her:

Den suveræne testvinder 2022 er robotplæneklipperen Worx Landroid M500 Plus WR165E, da den er kraftig, stærk og robust, og så klipper den din græsplæne helt perfekt og uden du skal røre en finger. Der kan også købes smart ladestation til, så plæneklipperen kan blive 100% selvkørende – med app’en kan du nemt styre og kontrollere at alt er som det skal være.

Worx Landroid M500 Plus WR165E er fyldt med intelligent teknologi, der gør det til en leg at holde plænen smuk. Samtidigt sælges den også til en suveræn skarp pris! Derfor er det bestemt ikke mærkeligt, at den er bedst i test.

Hvilken robotplæneklipper skal jeg vælge?

Inden du får den perfekt klippede græsplæne, så skal du finde den robotplæneklipper, som passer til din have. Det er et stort marked med flere forskellige kvaliteter og priser. Derfor vil vi hjælpe dig med at finde den perfekte robotplæneklipper til din have, og det vil vi gøre gennem denne robotplæneklipper test 2021. Vi har valgt en række forskellige robotplæneklippere på markedet, som er nogle af de bedste i forskellige prisklasser.

3 gode råd til køb af din næste robotplæneklipper

 • Tænk over, hvad dit behov er og din haves størrelse
 • Er din have jævn eller ujævn – hvis den er ujævn skal du være sikker på, at robotten kan håndtere arbejdet
 • Elsker du sjove funktioner, der skal styres via app eller er du bare på udkig efter en robotplæneklipper, som klarer arbejdet perfekt for dig?

Robotplæneklipper test 2022 – De bedste robotplæneklippere:

 

worx-landroid-l800-robotplaeneklipper-wr148e-46355-1

#1 Worx Landroid M 500 Plus – Bedste robotplæneklipper

Fremhævede fordele:

Effektiv og fleksibel til små og mellemstore haver
✅ ”Cut to the edge”-system, som sørger for at den kommer ud til kanterne.
Meget nemt at komme i gang.

Worx Landroid M 500 er en noget billigere robotplæneklipper, men der er ikke sparet på kvaliteten. Worx Landroid har lavet flere forskellige robotplæneklippere, så der burde være noget til et hvert behov, men denne er specielt god til de små haver, da den er effektiv og fleksibel. Helt klart den bedste robotplæneklipper til prisen.

Derfor skal du vælge Worx Landroid M 500 Plus robotplæneklipper

Worx Landroid passer perfekt til en have på op til omkring 500 kvm. Derudover er den stabil og brugervenlig – altså 2 gode parametre, som skal tages i betragtning, når man skal vælge robotplæneklipper. Har du både forhave og baghave? Det er intet problem, du kan nemlig inddele haven i zoner, så den selv styrer, hvornår den kører i baghaven og forhaven. App’en er brugervenlig, og man for hurtig kontakt mellem plæneklipperen og app’en. Fra app’en kan du se og justere alt fra klippehøjden, hvor den skal køre, se batteritid osv.

Modellen har desuden let ved at manøvrere rundt i din have, selv ved trange passager, da den ikke er særlig stor. Den er udstyret med bioklip, hvilket betyder, at græsset findeles og pustes ned mellem græsstråene. Dette resulterer i en form for naturlig gødning til græsset, men for at få den fulde effekt kræver det dog, at man lader sin selvkørende robotplæneklipper køre jævnligt, så plænen holder sig smuk hele tiden.

Derudover er Worx Landroid M 500 også udstyret med “cut to the edge”-system, som gør, at den kan komme ud til kanterne i din have. Det kan specielt være en fordel i haver med mange kanter og hjørner, hvor store robotplæneklippere kan have svært at nå ud til. Robotplæneklipperen kan håndtere hældninger op til 35%.

Kom nemt i gang med robotplæneklipperen – det gjorde vi!

Det er relativt nemt at komme i gang med sin nye robotplæneklipper, da pakken indeholder alt du skal bruge. Du skal sætte tid af til, at opsætte en kantafgrænsning, som lægges i kanterne på din plæne og op med ladestationen, så din nye ven får strøm. Det gøres ved at hjælp af de medfølgende pløkker. UPS! Hver opmærksom på, at ledningen skal ligge helt tæt og stramt på jorden, ellers risikerer du senere, at maskinen kører sin egen ledning over, og så skal du i gang med det medfølgende lappegrej ;-).
Designmæssig fungerer ladestationen og robotklipperen godt sammen, så man ikke oplever, at den står og søger efter ladestationen. Den finder selv hen til ladestationen, når den vurderer. at den ikke kan nå at klippe mere enden den går tom for strøm.

Udpakning af græsplæneklipper

Der er indbygget sikkerhedsudstyr, så hvis Worx Landroid M 500 bliver løftet eller tilter, så slukkes den automatisk og så kan du også indstille en pin-kode, som skal tastes hver gang, man skal have adgang til dens betjeningspanel. Desuden er den også udstyret med regnsensor, så den klipper ikke græsset i regnen.

Vi testede denne robotplæneklipper sidste sommer, og var meget overrasket over, hvor intelligent robotten var, og hvor pæn vores græsplæne blev – og endda uden at røre en finger!

 

 

 

Produktdetaljer om Worx Landroid M 500: 

 • Arbejdsareal: 500 – 1.000 kvm (alt efter hvilken størrelse du vælger)
 • Klippehøjde: 20 – 60 mm.
 • Opladningstid: 80 min.
 • Klippebredde: 18 cm.
 • Tyverialarm; pin-kode
 • Wifi + Bluetooth: Ja
 • Vægt: 9 kg.
 • Mål: H20.5 X B40,4 x L55,8 cm.
 • Vandtæt: Ja
 • Hældning: 35%.
 • Tilhørende app: Ja – og endda meget brugervenlig!

AL-KO Robolinho 500 E#2 AL-KO Robolinho 500 E Robotplæneklipper – Testvinder til den lille have

AL-KO er endnu et kendt havemærke, og de har tidligere vist, at man sagtens kan regne med deres maskiner og andet haveudstyr. Denne robotplæneklipper er ingen undtagelse, da den blev testet i 2019 og kåret som den bedste robotplæneklipper i test af Forbrugerrådet Tænk. Dette er en super effektiv robotplæneklipper

Fremhævede fordele:

 • God brugervenlighed, samt et enkelt og let design
 • Opnå pæne og jævne resultater hvis du har en plæne med hældninger
 • Opnår en god bedømmelse af det danske Forbrugerrådet Tænk

Derfor skal du vælge AL-KO Robolinho 500 E Robotplæneklipper

AL-KO Robolinho 500 E Robotplæneklipper ser umiddelbart ikke ud af meget, men ifølge en test udført af Forbrugerrådet Tænk, så er den altså utrolig god til næsten det hele. Maskinen kan klare plæneklipningen uden problemer, uanset om græsset er fugtigt, om der er hældninger, særligt højt græs at få bugt med e.l. Den scorer dog ikke helt så mange point, hvis din plæne er meget ujævn eller hvis græsset er helt vådt.

Har du hældninger i din have, så kan det godt være, at det er denne model du skal investere i, da den kan klare helt op til 45% skråninger. Den er altså et godt køb til haver med flere niveauer, og det er faktisk også en af de ting som Forbrugerrådet Tænk har givet en god bedømmelse til.

Robotplæneklipperen er udstyret md 20 V Li-ion batteri, og den slår altså græsset præcis, når du ønsker det. Den er selvfølgelig udstyret med automatisk ladefunktion, så når den har brug for strøm, finder den selv hjem til ladestationen. Den skal bruge mellem 50 og 60 min på at lade op, og så kan den klippe i 50-60 min.

Ser man på klippeffektivitet, så klarer den det også super godt, men ifølge Forbrugerrådet Tænk, bruger den en smule længere tid på at klippe en helt almindelig græsplæne. Maskinens knive sidder på en ganske effektiv måde, der sikrer, at de kører skiftevis højre og venstre om. Derfor kan de forblive skarpe i dobbelt så lang tid, som knive på andre modeller på markedet. Knivene bliver især rost af Forbrugerrådet Tænk. Du justerer klippehøjden med en drejeknap. Maskinen har en klippebredde på 20 cm.

Høj sikkerhed og lavt lydniveau

Brugervenlighed og sikkerhed er helt i top på denne model. Det kan være svært at installere en robotplæneklipper, hvis man ikke har gjort det før. Det er i hvertfald vigtigt, at man sætter sig godt ind i tingene, og har tid og tålmodighed til det. Robotplæneklipperen får meget gode karakterer af  Forbrugerrådet Tænk, når det kommer til opsætning af ladestation og afgrænsningskablet. Det  er også forholdvis okay at opsætte programmet, så maskinen kører, når du ønsker, og så er det ganske nemt at indstille klippehøjde.

Ser vi på sikkerheden, så slukkes knivsystemet lynhurtigt, hvis maskinen bliver løftet op fra jorden. Dette sker ved hjælp af maskinens smarte sensorer. Sensorerne gør det muligt for robotten at registrere store forhindringer og genstande automatisk ved berøring, og derfor kan den køre uden om, hvis noget kommer i vejen for den på ruten rundt i haven.

Robotplæneklipperen er ganske lydsvag. Producenten selv siger, at den har et lydniveau på 60 dB(A), men Forbrugerrådet Tænk påpeget, at den har et lydniveau på ned til 54 dB(A), hvilket er rigtig godt for en robotplæneklipper.

Produktdetaljer om AL-KO Robolinho 500 E: 

 • Arbejdsareal: 500 kvm
 • Klippebredde: 20 cm
 • Klippehøjde: 25 – 55 mm
 • Opladningstid: 50 – 60 min
 • Klippetid: 50-60 min
 • Hældning: op til 45%
 • Vægt: 7,6  kg
 • Lydniveau: 60 dB(A)
 • Batteritype: 2,25 Ah/20 V Li-ion

Bosch Indego 400 robotplæneklipper

#3 Bosch Indego 350 – intelligent maskine til den lille have

Der er flere grunde til, at Bosch Indego 350 har vundet så mange tests og klasseficeres som et godt køb. En af dem er bl.a. fordi det er en utrolig simpel og robust robotplæneklipper. Derudover klipper den din græsplæne intelligent via “Logicut navigation”-systemet.

Fremhævede fordele:

Simpel og robust robotplæneklipper
”Logicut-navigation”-systemet, som gør det til en intelligent robot græsslåmaskine
Ladestationen er kompakt og kan sagtens placeres vanskelige steder i din have

Derfor skal du vælge Bosch Indego 350 robotplæneklipper

Udover at være simpel og robust, så er det en maskine i super kvalitet, der klipper din græsplæne helt perfekt. Den skiller sig ud fra de andre maskiner på det danske marked – i hvert fald når det gælder manøvrering i din have-, da den klipper din plæne helt slavisk i lange baner, som skulle give en mere jævn klipning og dermed en mere jævn græsplæne. Desuden klipper den banerne forskelligt, så de ikke er ens fra gang til gang og dermed kommer der ikke spor i haven. Hvis den har klippet langsgående baner, så klipper den tværgående baner næste gang.

Bosch Indego 350 klipper også efter bioklip-princippet, så du kan få en sund plæne på en nem måde. Det afklippede græs bliver nemlig fordelt fint og jævnt over plænen, som bliver til gødning og tilføjer naturlige næringsstoffer.

SE OGSÅ: De bedste kompostbeholdere til din have

Opladningsstationen er ret kompakt og kan sagtens placeret nogle vanskelige steder i din have, men følg installationen grundigt, så den bliver opsat helt korrekt. Den passer sig selv godt og finder nemt hjem til sin opladningsstation.

Lille, praktisk og intelligent

Derudover, så er den perfekt til en have på de omkring 400 kvadratmeter eller mindre, og har intet problem med en have med smalle passager. Klippebredden er på omkring 19 centimeter. Bosch Indego 350 er også en af de lettere på markedet, da den vejer omkring de 7.5 kg, hvilket er ret lidt i forhold til mange af de andre maskiner på markedet.

Bosch Indego 350 gør et super godt stykke arbejde i små haver og klipper græsset grundigt og jævnt, så man får en sund og smuk græsplæne. Den er lille, praktisk og intelligent med “Logicut navigation”-systemet. Det er en perfekt robotplæneklipper til dig med en lille have, som ønsker en perfekt græsplæne hele tiden på en smart og effektiv måde.

Vil du have en model af endnu højere kvalitet, som minder om Bosch Indego 350? I så fald skal du opgradere en smule og vælge Bosch Indego 400 S+. Indego 400 S+ er lige niveauet bedre, hvorfor den får en god bedømmelse (ja faktisk en af de bedste), de gange den er blevet testet. Kan du se dig selv give lidt mere for din nye maskine, er Indego 400 S+ modellen nok de ekstra penge værd.

Produktdetaljer om Bosch Indego 350: 

 • Intelligent robot, der klipper efter Logicut-system (Automatisk justering af klippehøjde)
 • Areal: 400 kvm eller mindre
 • Klippehøjde: 30, 40 eller 50 mm
 • Opladningstid:  45 min
 • Vægt: 7,5 kg
 • Sikkerhedsfunktioner: regnsensor, pin-kode, løftesensor og en stop-knap
 • Hældning på 15%

Worx-Landroid-L-WR155E#5 Worx Landroid robotplæneklipper L2000 WR155E – robotplæneklipperen til store arealer

Har du en stor have og ønsker du ikke længere at skulle bruge timer efter timer på at slå græsset? Så skal du vide, at denne maskine er super effektiv og passer til alle græsplæner på omrking de 2000 kvm. Den kan altså klare en del. Derudover er den intelligent og har en masse sjove og brugbare features, så den kan passe haven helt af sig selv uden, at du skal røre en finger.

Fremhævede fordele: 

 • Styres over en app eller manuel betjening
 • Kan nemt klare græsplæner med store arealer op til 2000 kvm.
 • Udstyret med en masse smarte funktioner

Derfor skal du vælge Worx L2000 WR155

Robotplæneklipperen er udstyret med 20 V/4,0 Ah Li-on Batteri, som er effektivt og har en høj kapacitet. Der er heller ikke nogen selvafladning eller memory-effekt.

Worx L2000 WR155 har en klippebredde på 22 cm og du kan ændre klippehøjden mellem 30 og 60 mm. Den kan klare hældninger op til 35%., hvilket gør, at den kan rbuges i de fleste haver. Dette er den største robotplæneklipper hos Worx, da den kan klare helt store arealer op til 2000 kvm.

Lydniveauet er en smule højere end nogle af de andre maskiner i denne test af robotplæneklippere, men ikke særlig meget. Med et lydniveau på 66 db, så er den stadig ganske lydsvag.

Smarte features

Da denne robotplæneklipper fra Worx har wifi, så kan du altså indstille den fra telefonen, og du kan tilpasse robotplæneklipperne efter dine behov ved at vælge mellem 5 unikke indstillinger. App’en gør at du nemt kan lave en automatisk planlægning og navigering af robotplæneklipperen i din have.

Robotplæneklipperen er bl.a. udstyret med regnsencor, zone klip og “Cut-to-Edge”-system. Begynder det at regne, så vender den altså selv hjem til ladestationer.  Den er også udstyret med multi-zone management, så du kan inddele haven i forskellige zoner, hvilket er ekstermt praktisk for dig med en have, der er fyldt med træer og bede.

“Cut-to-Edge”-systemet betyder, at den kommer helt ud til kanten af græsplænen, så der ikke er noget som bliver glemt.

Har du ikke mobilen i hånden en dag, hvor du vil lave nogle ændringer i funktionerne, så kan den selvfølgelig også styres via den smarte LCD-skærm som sidder på plæneklipperen.

Den er selvfølgelig også udstyret med automatisk ladefunktion, så den vender selv tilbage til ladestationen når der er brug for det.

Der er også styr på sikkerheden, da den er udstyret med løftesensor og tilte sensor, så tilter den eller bliver den løftet og fra jorden stopper knivene. Den er også udstyret med pinkøde og låsesystem.

Har du andre ledningsfrie produkter fra Worx, så kan du dele robotplæneklipperens batter med alle andre ledningsfrie Worx 20V-redskaber – super smart!

Produktdetaljer om Worx robotplæneklipper L2000 WR155E:

 • Klippebredde: 22 cm.
 • Klippehøjde: 30 – 60 mm.
 • Opladningstid: 120 min
 • Hældning: op til 35%
 • Vægt: 9,8 kg
 • Batteri: 20 V/4,0 Ah Li-on Batteri
 • Arbejdsareal: 2000 kvm
 • Lydniveau: 66 db

Gardena Sileno Life 1000 selvkørende plæneklipper

#6 Gardena Sileno Life 1000 – Lille, men effektiv

Med Gardena Sileno Life 1000 får du en plæne, der bliver klippet automatisk, pålideligt, stribefrit og totalt ensartet.

Fremhævede fordele:

Den er bade hurtig, effektiv og grundig
Leverer et perfekt resultat i alt salgs vejr (Se vores artikel om vejrstationer her).
Utrolig nem installation og brugervenlighed – bedste robotplæneklipper til nybegyndere.


Derfor skal du vælge Gardena Sileno Life 1000 robotplæneklipper:

Gardena Sileno Life 1000 passer perfekt til mellemstore haver, som er op til 1.000 kvm. Den har et system, som hedder SensorCut, som gør, at den ikke bliver lavet hjulspor i græsset, men derimod, så klipper den din plæne helt perfekt med et balanceret klippemønster, som giver en perfekt vedligeholdt plæne.

Dette er en af de letteste robotplæneklippere på markedet i dag og har en vægt på ca. 7,3 kg., så den er let at flytte rundt på.

Denne Gardena robotplæneklipper  er super effekt og hurtigt til at klippe græsset. Den kan klippe græsset i 65 min. på en opladning. Derudover så er den produceret i gode kvalitets materialer, som gør den til en stærk og god kvalitets maskine. Det gør, at den nemt kan manøvrere rundt i haven – selv gennem trange passager i din have. Den kan også klare alt slags vejr, så du behøver ikke længere bekymre dig om, hvorvidt den klipper græsset godt nok, hvis det er vådt. Selv hvis du har en have med skråninger på op til 30%, så klarer Gardena Sileno Life 1000 det nemt.

Desuden er den udstyret med bioklip, som fordeler det afklippede græs fint på græsplænen og tilføjer naturlig gødning til plænen. Derudover har den også en kollisionsensor, så den ikke kollidere eller bliver generet af forhindringer i haven. Når den er færdig med at klippe græsplænen, så kører den automatisk hen til ladestationen.

Effektiv maskine med nem installation og sikkerheden i orden

Istallationen af Gardena Sileno Life 1000 robotplæneklipper er super nemt, da du bliver guidet gennem hele processen. Du indsatser nemt plænestørrelse og foretrukne klippestider, og ud fra det så planlægger den et klippeskema. Klippeskemaet kan nemt ændres, så det passer efter dit behov og arbejder når du har brug for det.

Den har sikkerhedsudstyrs om løfte- og tiltsensor, så den automatisk slukker, hvis den fx bliver løftet, og så er den også udstyret med en stor STOP-knap, som gør den sikker i haven, hvilket er en fordel med dyr og børn i haven.

Investerer man i en Gardena Sileno Life 1000, så skal man ikke være bekymret for, at den larmer, fordi den har et støjniveauet, der ligger højst på 58 dB. Det svarer til en stille og rolig samtale.

Gardena er et firma, som har specialiseret sig i at lave haveudstyr, som er utrolig slidstærkt, og vil levere kvalitet til havenørderne.

Produktdetaljer om Gardena Sileno Life 1000:

 • Arbejdsareal: 1.000 kvm.
 • Klippehøjde 20 – 50 mm.
 • Klippebredde: 22 cm.
 • Opladningstid: 60 min.
 • Sikkerhedsudstyr; løftesensor, væltesensor,pin-kode, alarm og STOP-knap
 • Vægt: 7,3 kg.
 • Mål: L58 x B39 x H23 cm.
 • Støjniveau: 58 dB
 • Hældning: 30 %
 • Afgrænsningskabel: 200 meter

robomow rs615u robotplæneklipper

#7 Robomow RS615U – kan styres via en app

Robomow RS615U har vundet adskillige bedst i test både i Danmark, Norge og Sverige fx Tænk, Råd & Rön, Aftonbladet og tek.no.

Fremhævede fordele:

✅ Kraftfuld, stærk og grundig robotplæneklipper
✅ Ingen problemer med ujævn eller fugtig jord
✅ Leverer et perfekt resultat og så kan den styres via. En app.


Derfor skal du vælge Robomow RS615U

Du skal vælge denne robotplæneklipper, hvis du har en stor have og ønsker en stor, robust og effektiv robotplæneklipper. I modsætning til de fleste andre robotplæneklippere, der er med i denne guide, så er denne både tung og stor, men enormt kraftfuld.

Robomow RS615U vejer ca. 20 kilo og dermed den tungeste robotstøvsuger i denne test, og så har den en klippebredde på 56 cm., hvilket er den del større end andre robotplæneklippere.

Den passer perfekt til en have på omkring de 1.600 – 3.000 kvm eller under, hvilket gør det til den robotplæneklipper i denne test, som kan klare det største arbejdsareal. Den har ingen problemer med en ujævn eller fugtig græsplæne og så er den utrolig nem at sætte op i den have, så du hurtig kan komme i gang med din nye maskine.

Robomow RS615 er uden tvivl en super god, robust og effektiv robotplæneklipper i suveræn kvalitet, men det betyder også, at prisen er derefter. Det er dog ikke den dyreste robotplæneklipper på markedet og er derfor et godt køb til en stor have, der kræver meget vedligeholdelse. Den kan klippe græsset effektivt, samt klare alle typer af græsplæner, da den har en kraftig DC-klippemotor, der gør, at den kan undgå forhindringer på plænen undervejs. Desuden klipper den også græsset uden for hjulene, så kanterne på din græsplæne også bliver klippet, hvilket mange andre robotplæneklippere ikke gør.

Smart installation via en app

Den har et indbygget navigationssystem, som gør, at den selv kan finde rundt i haven og så kan du indstille, hvor tit den skal klippe græsset. Du kan selv vælge om græsset skal klippes groft eller fint – det kommer an på, hvor tit du har sat den til at klippe det. På en ladning, kan den klippe din græsplæne i ca. 55-70 min.

Robotten kører indenfor det område af din plæne, hvor du har lagt en kanttråd. Det betyder, at den nødvendigvis ikke behøver at køre på hele plænen, hvis man fx har en meget opdelt have, så kan vælge, at den kun skal køre på et bestemt område. Der er ikke nogen beholder, så det afklippede græs bliver lagt som et tyndt lag over hele plænen og giver ekstra næring til jorden.

Robotplæneklipperen fra Robomaw har også alt det sikkerhedsudstyr, der skal til for at bevæge sig sikkert rundt på græsset blandt dyr og børn. Den har en indbygget sensor, som stopper klipperen, hvis den løftes eller tilter mere en to cm. fra jorden. Hvis den kører ind i noget hårdt, så stopper den, bakker og vender, så den ikke kører ind i det igen. Desuden er der en STOP-knap, så du hurtigt kan stoppe maskinen.

Det er også en intelligent robotplæneklipper, da den kan styres via en app på telefonen. Her kan du se, indstille og ændre på din robotplæneklipper uden at være i nærheden af den. App’en er fuldstændig gratis og brugervenlig. Du kan både starte og slukke den og holde øje med driften. Udover, at det et smart, kan det være en stor hjælp til vedligeholdelse af din plæne.

Produktdetaljer om Robomow RS615U: 

 • Areal: 1.600 – 3.000 kvm eller mindre.
 • Klippebredde: 56 cm.
 • Klippehøjde: 20 – 80 mm.
 • Opladningstid: 90 – 110 min.
 • Vægt: 20 kg.
 • Sikkerhedsudstyr: løftesensor og væltesensor, pinkode og STOP-knap
 • Hældning: 20%

Grouw S600 #8 Grouw U500 app corntrol – Billig robotplæneklipper

Grouw et mærke, som vi begynder at se mere og mere til ift. haveudstyr, og derfor har de selvfølgelig også lavet en robotplæneklipper. Denne robotplæneklipper er til dig, som har en have på omkring 500 kvm og ikke har noget mod en smal klippebredde 18 cm.

Fremhævede fordele:

 • Styres via en app
 • Udstyret med regnsensor
 • Kan klare hældninger op til 35%

Derfor skal du vælge Grouw S600 robotplæneklipper

Denne robotplæneklipper klarer nemt arbejdet for dig med sin kulfrie motor og 28 V /2,0 Ah batteri. den sørger for at give din plæne et pænt resultat og præcis i den højde du ønsker dit græs skal være.

Som de fleste andre robotplæneklippere, har den automatiske opladning, så den går selv tilbage til ladestationen når der ikke er mere strøm. Den kan arbejde i 80 min pr. opladning og det tager ca. 100 minutter for den at lade helt op.

Robotplæneklipperen har en klippebredde på 18 cm og klippehøjden kan justeres fra 20 mm til 60 mm. Du kan altså helt selv vælge, hvordan den skal klippe dit græs. Husk at robotplæneklippere samler ikke græs op, men er til gengæld udstyret med bioklip, så den kan klippe græsset i bitte små stykker, som fungerer som gødning for græsset. Både gødning og den præcise klipning, gør at græsset står meget skarpere og får en mere grønlig farve, så græsplænen ser sund ud. Den kan desuden klare helt op til 35% hældning, så har du en have på omkring 500 kvm., der er en smule kuperet med hældning, så skal du ikke være bekymret for det.

Programmering foregår via en app

Dette er en af de mest enkleste robotplæneklippere ift. installing og programmering af de forskellige programmer, fordi alt det klarer den over appen. Det bliver da ikke meget nemmere? Udover, at denne robotplæneklipper har en yderst god pris og er effektiv, så er den også smart. App’en findes både til IOS og til Android telefoner.

Smart regnsensor, så dit græs bliver slået perfekt

Grouw S600 er udstyret med en regnsensor, så hvis den er ude og slå græsset samtidig med, at det begynder at regne, så finder den selv tilbage til din ladestation. Du får nemlig ikke den bedste resultat, hvis det regner, da det kan henne, at du før en ujævn plæne af det.

Den er også udstyret md en sencor for tilt, løft og forhindring. Desuden kan den køre 1,2 km i timen.

I pakken medfølger en ladestation, 6 knive, 140 meter afgrænsningskabel, 140 pløkker og 4 metal pløkker. Alt det du skal bruge for at komme godt i gang med Grouw S600.

Produktdetaljer om Grouw S600 robotplæneklipper: 

 • Klippebredde: 18 cm
 • Klippehøjde: 20 – 60 mm
 • Opladningstid: 80 min
 • Hastighed: 1,2 km i timen
 • Hældning: op til 35%
 • Vægt: 7 kg
 • Arbejdsareal: 500 kvm
 • Lydniveau: 66 db

Ambrogio NEXT line 4.0 Elite#9 Ambrogio NEXT line 4.0 Elite – Topmoderne, intelligent og supersmart plæneklipper

Denne robotplæneklipper er en del af Ambrogio nye og revolutionerende NEXT-line. Den er blevet udviklet med fokus på digital teknologi, Cloud og tilslutningsmuligheder, så du får et fleksiblet produkt, som du kan tilpasse præcis som du ønsker. Dette er en af deres dyreste modeller og er derfor en luksus udgave af den traditionelle robotplæneklipper.

Fremhævede fordele: 

 • Vælg mellem 3 batteripakker alt efter hvor stor din have er
 • “Reverse”-opladningsfunktion placerer ladestationen udenfor plænen
 • Styres af en app

Derfor skal du vælge Ambrogio NEXT line 4.0 Elite

Ambrogio har virkelig skabt en plæneklipper, der overhovedet ikke er som alle andre modeller på markedet. De har tænkt over alle detaljerne, men også over fejl og mangler ved e traditionelle robotplæneklippere.

Derfor er denne robotplæneklipper fuldt med alverdens smarte funktioner, så din plæne bliver klippet præcis som du ønsker. Med Ambrogio Next-line har du nemlig mulighed for at sammensætte din egen robotplæneklipper og modificere den i overensstemmelse med hvad du ønsker. Du kan fx let tilpasse en robot, som egenligt var til små områder, til at dække et større område uden at skulle ændre robotten. Du kan selvfølgelig styre den med en app. App’en gør, at du kan se alt hvad de sker med den og styre den.

Hvilken batteripakke skal du have?

Som nævnt tidligere i denne artikel, kan du altså vælge mellem 3 batteripakker. Den mindste pakke er Powerpack Medium 5,8 Ah til haver omkring de 1200 kvm. Denne robot har en arbejdstid på 2 timer og 45 min. og genopladningstid på 1 time og 30 min.

Vælger du owerpack Premium 8,7 Ah til en have på 1800 kvm. har den en arbejdstid på 3 timer og 45 min, og genopladningstiden er 1 time og 30 min. Har du i stedet en have på omkring 3200 kvm., kan du passende vælge den helt store batteripakke Powerpack X Premium 8,7 Ah. Den har en arbejdstid på 3 timer og 45 min og en genopladningstid på 1 time og 30 min.

Uanset hvilken batteripakke du vælger, så er der ikke en anden robotplæneklipper i denne test, som har en ligeså lang arbejdstid som denne robotplæneklipper. Så hvis du ønsker en model, der kan køre i lang tid ad gangen, er det denne model du skal investere i. Ambriogio har reelt knækket koden for at lave en robotplæneklipper, som netop kan klare de store haver uden at skulle oplades hele tiden.

Udover disse smarte batteri-pakker, så er Li-on batterierne også udstyret med bluetoothtkenologi, som giver oplysninger om bundkortet for at kunne optimere opladningen og strømforbruget. Den overvåger og optimerer altså batteriets tilstand.

Smart design, funktioner og klippemuligheder

Designet på denne robotplæneklipper er en smule anderledes end de fleste andre robotplæneklippere, men det fungerer super godt. Den er også udstyret med en “Soft-bumper”, så den kan sagtens køre ind i ting, uden at den gør i stykker, da den kun få et blød slag grundet den “Soft-bumper”, som sidder ude på spidsen.

Udover de flotte store hjul og farverne i hvid, sort og beige, så er der gemt en Touch-skærm under et lille plastik låg. Det er nemt at åbne. Den smarte skærm gør det nemt for dig at indstille den, men ellers kan du klare det hele fra app’en.

Robotten er udstyret med en ny teknologiplatform og specialudviklet klippemønster, som giver den mulighed for at klippe plænen bedre og tilpasse sig forskellige former og størrelser på grønne områder.

Denne Elite-model har et dobbelthjulm som giver maskinen en større stabilitet og et mindre pres på plænen, så du undgår mønstre på plænen. Du kan også påsætte et hjul med længere pigge, som specielt hjælper robotten med at bevæge sig i fugtige områder og stejlere skråninger.

Disse to funktioner (det specialudviklede klippemønster og hjulene) betyder bl.a. at hvis du har en ujævn have, kan du sagtens bruge denne robotplæneklipper. Den kan godt navigere i en have som er ujævn.

“Reverse”-opladningsfunktion og automatisk rengøring

Den smarte “Reverse”-opladningsfunktion gør, at du kan stille ladestationen udenfor græsplænensområde og den finder stadig frem til ladestationen. Det betyder, at der ikke vil være et lille område i plænen som ikke bliver klippet – nej hele plænen bliver klippet helt perfekt og jævnt.

Derudover kan den også selv finde ud af om det regner, og hvis det regner så kører den ud i regnen og tilbage igen når den er ren.

Ambrogio NEXT line 4.0 Elite er altså ikke bare en noraml robotplæneklipper, men den bringer robotplæneklipperne til et helt nyt niveau.

Produktdetaljer om Ambrogio NEXT line 4.0 Elite:

 • Batteri: 3 slagsl – 1200 kvm = Powerpack Medium 5,8 Ah, 1800 kvm Powerpack Premium 8,7 Ah og 3200 kvm Powerpack X Premium 8,7 Ah

McCulloch Robotplæneklipper ROB R1000#10 McCulloch ROB R1000 –  Robotplæneklipper med nem installation

Denne robotplæneklipper er til dig, der har har en middel-stor have på op 1000 kvm. og ønsker du en robotplæneklipper til en fornuftig pris, så er det bestemt denne model du skal kigge på. Den er blevet anmeldt af blandt andet T3, hvor den får tredjepladsen i deres test af robotplæneklippere, og titlen som den bedste robotplæneklipper i mellemprisklassen. Dette kan du læse mere om i næste afsnit. Modellen er mindre end denne (McCulloch ROB S600 – indsæt link), som er til de små haver, og blev testet at Forbrugerrådet Tænk i 2018, hvor den kom på en andenplads.

Fremhævede fordele: 

 • Udstyret med tyverialarm og intelligente sensorer
 • Ideel til små eller mellemstore haver
 • Støjsvag og vandtæt model

Derfor skal du vælge McCulloch ROB R1000

Er din have omkring de 1000 kvm, og ønsker du, at din plæne skal være perfekt hver dag, uden at du skal bruge energi på det, så bliver du ikke skuffet over denne model.

McCulloch ROB R1000 er nem at installere og programmere, så den hurtigt kan komme i gang med arbejdet. Det er nemt at indstille maskinen med LCD displayet, hvor du kan programlægge hvordan og hvornår du ønsker, at din robot skal køre.

Inden du kan sætte ROB i gang med arbejdet, skal du lægge det lille grønne afgrænsningskabel ned i græsset hele vejen rundt om det område som du ønsker, at ROB skal klippe. Det gøres nemt ved at tage spidsen af din skovl en smule ned i jorden og så lægge ledningen ned og dække den med lidt jord bagefter.

McCulloch ROB klipper ikke den del af græsset, som er udenfor det afgrænsede område. Det betyder, at du skal være meget præcis med, hvor du placerer denne ledning, og det er selvfølgelig bedst at gøre det helt ud til kanten. Har du fx et stort træ eller  bed i haven, så du bare indramme det med ledninger, og så kører maskinen uden om det. Dette kaldes guidekabel teknologi, som er for mere komplekse haver.

McCulloch bliver leveret med 3 knive, og de kan justeres efter den klippehøjde som du ønsker. Du vælger altså selv, hvor højt græs du ønsker. ROB har en klippebredde på 17 cm, og den kan justeres fra 20 til 50 mm i højden.

Der bliver passet rigtig godt på ROB med tyverialarm

Produktet er udstyret med intelligente sensorer, som fungerer som en kontakt- og blokeringssensor. Løfter du ROB op fra græsset, så stopper motoren med det samme, hvilket også er en sikkerhed for dig.

En af de ting som T3 synes er rigtig godt ved denne model er, at den er tyverisikret og man skal indtaste en kode. Koden kan du selv vælge, og der er også et alarmsystem, som begynder, hvis enheden flyttes væk fra sin base. Så du kan trygt lade ROB stå nede i haven i sin ladestation natten over, da det er svært at stjæle den.

Brug McCulloch ROB R1000 i al slags vejr

En stor fordel ved denne model er, at den er vandtæt. Dette kan lade sig gøre, da maskinen kommer med et vandtæt skjold, som gør, at ROB ikke bliver beskadiget af vand og fugt. Så er det lidt vådt udenfor, kan den altså godt køre. Af den grund kan man kalde denne robotplæneklipper fra McCulloch for et godt køb, da den netop kan klare det danske vejr.

Du skal heller ikke være nervøs for at anvende den ude i haven, når solen skinner og alle naboerne også er ude i haven. Den larmer nemlig ikke særlig meget, da den har en lavt lydniveau på 59 db(A).

ROB kan klare hældninger op til 25%, så har du en have, der går op og ned, er det ikke et problem, så længe hældningerne ikke overgår 25%. McCulloch har gjort sit bedste til at skabe en maskine, som gør din græsplæne perfekt, uanset hvilken årstid det er og uden din hjælp.

Denne maskine efterlader heller ikke spor efter sig i græsset, som mange manuelle plæneklippere gør. Den finder også helt alene hjem til ladestationen, når den har brug for at lade op, og så starter den igen, når den er ladet fuldt op. Den har 65 min. arbejdstid på en opladning og det tager 50 min. for ROB at lade helt op.

Produktdetaljer om Mcculloch ROB R1000: 

 • Klippebredde: 17 cm
 • Klippehøjde: 20 – 50 mm
 • Opladningstid: 50 min
 • Hældning: op til 25%
 • Vægt: 7 kg
 • Lydniveau: 59 db(A)
 • Arbejdsareal: 1000 kvm

Stiga Robotplæneklipper Autoclip M7#11 Stiga Robotplæneklipper Autoclip M7 – Robotplæneklipper med lang klippetid og app-styring

Stiga er bestemt et velkendt mærke, når det handler om udstyr til haven. Denne robotplæneklipper er en hjælpende hånd til haver på omkring 750 kvm. Robotten sikre dig en jævn klippet og grøn plæne uden, at du skal gøre noget.

Fremhævede fordele: 

 • Klipper i 2 timer i op til tre seperate områder
 • Alle installerer og funktioner styres via en app
 • Udstyret med regnsensor

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Stiga Autoclip M7

Det bliver næsten ikke nemmere når disse robotplæneklippere har en app, da det bare gør hele installationsprocessen meget nemmere for dig. Det giver dig også et bedre overblik over hvilke funktioner den har. Brugervenligheden er altså i top. Du kan selvfølgelig også betjene den selve robotten, men det er næsten ikke nødvendigt når du har app’en.

Stiga Autoclip M7 bruger specialfremstillet knive for at gie dig det bedste resultat. Den har en klippebredde på 25 cm., hvilket er en god mellem størrelse, og kan klare kældninger i din have på op til 45%, hvilket er noget af det højeste i forhold til de andre robotter, der er med i denne test.

Den klipper i op til 2 timer af gange i op til tre seperate områder. Dette gør, at du opnår en perfekt klipning af dit græs. Når den er færdig med at arbejde, så kører den selv tilbage til ladestationen – dette kaldes automatisk ladefunktion.

Udover de smarte funktioner og klippemuligheder, er den også udstyret med drejelige baghjul, hvilket gør den mere smidig og manøvredygtig. Den kan altså godt klare, hvis din have er en smule ujævn nogle steder.

Miljøet er jo vigtigt, og derfor har den naturligvis også en mulighed for at vælge ECO-tilstand.

Sikkerhed

Stiga Autoclip M7 er udstyret med både pin-kode, nødstop-knap og løftesencor. Der skal altså bruges en pin-kode for at kunne ændre i robottens indstillinger. Den store nødstop knap sidder helt centralt på maskinen og er rød. Bliver maskinen løftet op, så stopper den.

I pakken sammen med robotplæneklipperen kommer selvfølgelig også ladestationen, og 200 pløkker og en kabellængde på 150 meter. Den skal læggges rundt haven, hvor robotplæneklipperen skal være. Det gøres enkelt ved at tage spidsen af en skovl ned i jorden i en sti langs haven. Derefter lægger du kablet ned og dækker det med lidt jord.

Produktdetaljer om Stiga Robotplæneklipper Autoclip M7:

 • Klippebredde: 25 cm.
 • Klippehøjde: 20 – 50 mm.
 • Opladningstid: 2 timer
 • Hældning: op til 45%
 • Vægt: 9,8 kg
 • Lydniveau: 65-72 db(A)
 • Arbejdsareal: 1000 kvm

#12 Gardena Sileno City 250 – Lydsvag robotplæneklipper til små og komplekse haver

Vi kan anbefale dig at investere i denne Gardena Sileno City robotplæneklipper, hvis du vil have en model, der kan klippe græsset overalt i haven. Lige netop denne model er særligt velegnet til selv komplekse haver med skråninger eller svært tilgængelige / smalle passager. Derudover er den lydsvag i drift, brugervenlig og kan arbejde i al slags vejr.

Fremhævede fordele:

 • Lavt lydniveau og intelligent teknologi sikrer den bedste og mest lydløse klipning
 • Nem at installere og styre grundet brugervenlig opbygning
 • Kan køre i al slags vejr og er let at rengøre

Derfor skal du vælge Gardena Sileno City 250

Det er jo næsten ikke til at få armene ned over denne Gardena Sileno City klipper. Modellen kan kategoriseres som værende bedst i test, når det kommer til komplekse haver, da den klarer enhver opgave med bravur. Lige netop denne robotplæneklipper er blandt andet udviklet med SpotCutting og CorridorCut. Disse teknologier gør det muligt for robotplæneklipperen at komme til ved smalle passagerer, blinde ende, under trampolinen eller havemøbler m.fl.

I alt kan denne robot klare en hældning på op til 35 procent. Kort sagt er der altså ikke den opgave eller have, som Gardena Sileno City 250 ikke kan klare. Som en ekstra bonus er robotplæneklipperen støjsvag i drift med et lydniveau på blot 58 dB(A). Hverken du eller dine naboer vil altså opdage det, når robotten kører rundt for at klippe græsset.

https://youtu.be/9qKSvw9Jk0s

Intuitiv og brugervenlig robotplæneklipper

En anden klar fordel ved Gardena Sileno City robotplæneklipper er, at den kan køre og klare græsslåningen automatisk – altså uden at du skal løfte en finger. Klipningen bliver endda stribefri og jævnt overalt i haven. Vi vil argumentere for, at maskinen er et godt køb, da den med sin SensorControl funktion selv kan udregne, hvornår det er tid til at klippe græsplænen i forhold til væksten, så du ikke oplever for højt græs i haven. 

Derudover registrerer den eventuelle frostgrader og dropper den planlagte klipning, hvis vejret ikke er til det. Det gælder dog kun ved frost, da robotplæneklipperen kan klare alle andre slags vejrforhold. Den vil blandt andet ikke krybe i læ, blot fordi det begynder at regne, flere forskellige andre modeller på markedet gør det.

Vi må også hellere pointere, at denne robotplæneklipper fra Gardena er nem at installere til dine behov og ønsker. Programmeringsassistenten hjælper dig hele vejen igennem den intuitive menu, og så er den nærmest klar til brug. Maskinen kan styres manuelt, hvis du selv vil indtaste forskellige data, f.eks. klippetidspunkter. Gardena Sileno City robotplæneklipper er nem at rengøre, hvilket gør det muligt for dig at rense maskinen ved hjælp af blot en haveslange, når du vil rense den for snavs og resterende græs.

Produktdetaljer for Gardena Sileno City 250:

 • Arbejdsareal: 250 m2
 • Klippehøjde: 20 – 50 mm
 • Opladningstid: 75 min
 • Klippebredde: 16 cm
 • Tyverialarm: Pin-kode
 • Vægt: 7,3 kg.
 • Mål: H23 X B38 x L55 cm
 • Hældning: 35 %

Hvordan virker en robotplæneklipper?

De fleste robotplæneklippere fungerer ved, at man lægger en kantafgrænsning ned i din have – det er en ledning, som skal fx et par cm ned i jorden eller lægges helt i overkanten, men det er meget forskelligt, så undersøg inden du går i gang med at grave. Den skal et par cm ned i jorden og det gøres let ved, at man stikker en skovl et par cm ned i jorden langs hele græsplænen. Alle firmaerne, som udvikler robotplæneklippere har lavet hvert deres klippesystem som de mener er mest effektiv, tidsbesparende eller giver det pæneste resultat.

Installationen af en tilfældig robotplæneklipper:

 1. Vælg først en placering til ladestationen – typisk et sted neders eller i midten af haven. (Se også vores artikel om redskabsskure)
 2. Placer afgrænsningskablet, så den kan finde ud af, hvilket område den skal klippe i.
 3. Nogle robotplæneklippere har et guidekabel, som hjælper den med at komme ned til fjerne steder i haven. Både guidekablet og afgrænsningskablet kan både lægges på jorden eller et stykke under jorden.
 4. Ladestationen skal kobles sammen med kablet.
 5. Nu skal du til at installere selve robotplæneklipperen dvs. indtaste klippetider, klippehøjde osv, så den passer til dit behov.
 6. Så er din robotplæneklipper installeret og så kan du bare sætte dig tilbage og nyde din perfekt klippede have.

Mange tror, at det er kompliceret at installere en robotplæneklipper, men som du kan se, så er det rimeligt nemt. De fleste firmaer har også diverse guides og videoer på nettet, som kan være en god hjælp. Nogle firmaer har sågar også support, så man kan ringe ind eller skrive og få hjælp.

De fleste robotplæneklippere kan selv finde tilbage til deres ladestationen, når den begynder at være tom for strøm, så man ikke behøver at gøre noget. Situationen er selvfølgelig en anden, hvis den har sat sig fast og ikke kan komme væk – så har den altså brug for noget hjælp. Der er nogle ganske få, som har problemer med at komme væk fra forhindringer, hvis først den er stødt ind i en forhindring, men det er kun hvis du leder efter en af de billigste robotplæneklippere på markedet.

Robotplæneklippere har heller ikke nogen beholder til græsset, men til gengæld bliver det spredt ud over din plæne, som giver ekstra og naturlig nærring til din græsplæne og du vil kunne se, at græsset ser sundere ud end hvis du havde brug en græsslåmaskine.

Hvilken robotplæneklipper er bedst i test? 

Som nævnt tidligere oppe, så vurderer vi, at Robomow RS615U er den bedste robotplæneklipper på markedet, fordi den har følgende værdier:

 • Stor, robust og effektiv robotplæneklipper
 • Har det største arbejdsareal blandt dem vi har testet.
 • Kan klare jævn og fugtig jord
 • Kraftfuld DC-motor

Da der findes mange forskellige robotplæneklippere på markedet, så er det vigtigt, at du finder en robotplæneklipper, som har de funktioner du ønsker til en fornuftig pris.

Når du leder efter en robotplæneklipper, så vil vi anbefale dig ikke at vælge en af de billigste modeller, men købe en, som er en lidt større investering, fordi man får typisk en bedre robotplæneklipper af det og du bliver nok højst sandsynligt gladere for den.

Overvejelser omkring køb af robotplæneklipper?

Når du skal vælge en robotplæneklipper, så er der selvfølgelig mange ting du skal overveje. En robotplæneklipper er forholdsvis dyr investering i forhold til en hækkeklipperkompostkværn, el-plæneklipper og mange andre haveredskaber.

Der findes selvfølgelig fordele og ulemper ved alt, og det gør sig også gældende ved robotplæneklippere:

Fordele:

 • Nemt: Arbejdet med at slå græsset bliver selvfølgelig nemmere. Det er velegnet, hvis du er fysisk dårlig eller måske bare hader at slå græs.
 • Sjov: En robotplæneklipper er lidt sjov. For de fleste drengerøve der er fanget i en voksenkrop, kan det være en kærkommen gadget, hvor der kan leges med styring via apps.
 • Miljø: Et batteridrevet haveredskab er mere miljøvenlig end den benzindreven plæneklipper. Dette kan være en vigtig og afgørende faktor for at investere i en robotplæneklipper.
 • Smukt: Du får en græsplæne, som er i perfekt stand hele sommeren igennem.
 • Bioklip: Du undgår at, at der lægger sig store klumper af græs på din plæne, fordi sen selvkørende robotplæneklipper spreder det ud på græsplænen og tilføjer ekstra næring.

Ulemper:

 • Slåning af græs: Ikke alle har en plan græsplæne uden forhindringer. Hvis du har en speciel græsplæne så vil robotplæneklipperen selvfølgelig kunne klare det meste, men du slipper nok ikke for at slå en del selv, hvor især kanter er problemet.
 • Tyveri: En af de største ulemper ved robotplæneklippere er den høje værdi. Det er ligesom med alt andet af værdi, noget der tiltrækker folk med forskruet moralbegreber. For tyveri af robotplæneklippere er stigende, og det er ret nemt at gå ind i en have og stjæle fra f.eks. et ulåst haveskur. De fleste modeller har pin-kode indbygget, som gør det sværer for andre at bruge robotplæneklipperen og så kommer nogle modeller også med GPS, så du kan spore den.
 • Batteri: Batteridrevet er smart, og en robotplæneklipper der oplader sig selv er dejlig nemt. Batteriet kan dog være et problem ved mange redskaber. For det første forlænger det tiden som græsslåningen tager, hvis der skal oplades hele tiden. Men batterier betyder også, at man skal kigge på specifikationer for de forskellige modeller, for en kort brugertid og lang opladningstid kan være et irriterende køb.

SE OGSÅ: Sammenligning af ukrudtsbrændere

Havens opbygning

Havens opbygning har stor betydning for valg af robotplæneklippere, da det nemlig ikke er alle som kan klare de helt store haver. Der er nemlig stor forskel på Robomow RS615U og Worx Landroid M500, da Robomow RS615U er til store haver og Worx Landroid M500 – og også hvordan de klarede sig her i testen. Hvis du har mange passager i din have, så skal du således også have en der nemt kan navigere rundt til hjørnerne og manøvrere på smalle passager. Det er fx Worx Landroid M500, Gardena Sileno Life 1000 og Robomow RC304U gode robotplæneklippere grundet deres design og finesse. Inden du vælger en robotplæneklipper, så find det behov som den skal dække og vælge model derefter – husk derfor at gennemgå hele testen her nøje.

VIGTIG: Robomaw (Producent af selvkørende plæneklippere) har lavet denne video. Den handler om installation af deres maskiner, men stort set hele instrukstionen gør sig gældende for andre producenters maskine også. Den er rigtig god at se inden du køber din maskine, da den giver gode råd / tips til installationen af din maskine, og samtidigt forklarer dig kravene til din have.

Robotplæneklipper tilbud og pris – hvad skal du forvente?

Som du nok kan se i denne artikel, så findes der mange robotplæneklippere på markedet og i forskellige prisklasser. Husk at kvalitet og pris typisk hænger samme, så ønsker du en robotplæneklipper, der skal holde i mange år, kan det også være en god idé at se det som en investering. Prisen på robotplæneklippere er jo selvfølgelig mindre, hvis din have ikke er særlig stor, men jo større din have er, jo mere skal den også kunne klare. Du kan være heldig, at finde nogle tilbud på robotplæneklippere.

Garage til robotplæneklippere

Det er altid en god idé med overdækning til robotplæneklipper. Ligesom at robotplæneklipperen har en ladestation, så er det muligt at tilføje en garage oven på ladestation. Det er for at beskytte robotplæneklipperen endnu mere, da garagen gør robotplæneklipperen endnu mere modstandsdygtig over for mange typer vejrforhold. Du skal være opmærksom på at købe den garage, som passer til din robotplæneklipepr. Du kan ikke bare købe en tilfældig garage og sætte på.

Garage til Gardena Sileno

Har du en Gardena Silone robotplæneklipper, så er det denne garage, som passer til. Garagen giver den ekstra beskyttelse til robotplæneklipperen og det er super let at montere den oven på ladestationen. Designmæssigt passer den fint til Gardena Sileno.

Worx Garage

Denne garage passer til alle modeller fra M- og L-seriere fra Worx Landroid, og den kan også bruges hvis din robot oplades fra siden. Garagen sørger for at robotplæneklipperen altid står i læ for regn, vind og skarp sol. Materialet er nemlig anti-UV, så solens skarpe stråler vil ikke påvirke din robot. Derudover er den super nem at installere på ladestationen, da den sættes fast på den ene side.

Robomow Garage til S-modeller

Med denne garage kan du passer ekstra godt på din robotplæneklipper fra Robomow. Den bskytter nemlig mod sollys og regn, så den altid er ren og klar. Det kan være en god investering, da beskyttelsen mod solen, giver batteriet en længere levetid. Denne garage passer til alle Robomow RS-, MS og TS-modeller.

Vedligeholdelse og vinteropbevaring af din robotplæneklipper

Vedligeholdelse af robotplæneklippere er selvfølgelig vigtigt, og jo bedre produktet bliver vedligeholdt, jo længere levetid har den. Der skal umiddelbart ikke særlig meget vedligeholdelse til, hvilket er endnu en skøn ting ved robotplæneklippere.

Det betyder bl.a. at knivene skal skiftes en gang i mellem ved behov. Er den sløv eller ser græsset flosset ud på toppen, så skal knivne skiftet. Det er lidt forskellige, hvor mange knvie en robotplæneklipper har, men typisk er det omkring 3 knive.

Vinteropbevaring af robotplæneklippere er en god idé. Inden du lægger den væk for vinteropbevaring, så skal du lade den helt op, rengøre den og udskifte knivene. Det kan være en god idé, efter nogle år, at sende den til service og få opdateret softwaren. Vinteropbevaringen af maskinen skal foregå et frostsikre sted, da de fleste robotter ikke er glad for frost. Det er en god idé at vinteropbevare den fra efteråret til foråret. Når der ikke er mere havearbejdet om efteråret, så sættes den ind til vinteropbevaring, og når foråret er i gang og det er tid til at få klippet græsset, så skal robotten ud og arbejde igen.

FAQ

🏆 Hvilke robotplæneklippere er bedst i test?

Robomow RC304U er bedst i test, men læs hele testen for at finde den robotplæneklipper som passer bedst til dig og din have.

✅ Hvordan er robotplæneklipperne blevet testet?

Der findes mange robotplæneklippere på markedet, og det kan derfor være svært at finde den rette til net op din have. Robotplæneklipperne er blevet vurderet ud fra brugervenlighed, batterikapacitet, energiforbrug og støjniveau.

✅ Hvordan virker en robotplæneklipper?

Robotplæneklippere klipper dit græs præcis i den højde som du ønsker. Hver maskine har sit eget system, nogle kører i baner og andre i lidt mere komplekse systemer, men den har styr på! Med en robotplæneklipper har din plæne aldrig været flottere uden, og helt uden at du har rørt en finger.

Testkilder

For at kunne anbefale de bedste robotplæneklippere til dig, tager vi udgangspunkt fra en masse forskellige test, så du kan finde den robotplæneklipper som passer perfekt til din have. Vi tager udgangspunkt i test fra hele Skandinavien og nu vil vi gennemgå de kilder, som vi har fundet informationer fra.

Danske kilder:

BT.dk – Undgå at slå græs: Her er den bedste robotplæneklipper

Bedsteitest.dk – Stor test af de bedste robotplæneklippere i 2021.

Forbrugerrådet Tænk er en meget anerkendende portal, som bruger meget objektive kilder, når de laver test af varer og tjenesteydelser.

Hele testen omfatter 12 robotklippere i 2014 og beskrivelserne er alle detaljerede og objektive, og dermed er det en pålidelig kilde. Det skyldtes også deres tætte samarbejde med Forbrugerstyrelsen.

I 2019 lavede de en ny test, så der i alt er blevet testet 14 forskellige robotplæneklippere.

Hvilke kriterier har der været fokus på i den nye test fra 2019?

 • Plæneklipning 60%
 • Brugervenlighed 15%
 • Batteri 15%
 • Engergiforbrug 5%
 • Støj 5%

I denne test har de haft fokus på kvaliteten af selve plæneklipning, men også brugervenligheden og batteriet. Kvaliteten af plæneklipning er vigtigt fordi, hvis ikke det gøres ordentlig, så kommer der mærker, mønstrer og ujævnheder i græsplænen. Brugervenligheden er vigtig og den skal være nem at sætte op, så man hurtigt kan komme i gang og nyde sin dejlige nye robot. Der skal også være tilstrækkeligt med batteri, så den ikke skal holde pauser hele tiden og dermed danne en ujævn græsplæne, hvis den pludselig går tom for batteri. Støj er også en vigtig faktor, da det er irriterende at høre på, hvis den er for høj og kører ofte og derudover, så er man ikke interesseret i sure naboer.

Alt om data lavede en test i 2016 med 3 forskellige robotplæneklippere, men de har holdt sig i den billigere ende af markedet.

Hvilke kriterier har der været fokus på i testen?

 • Kvalitetsindtryk
 • Brugervenlighed
 • Funktioner
 • Ydeevne
 • Pris
 • Støjniveau

Denne test fokuserer altså på at finde en billig robotplæneklipper i god kvalitet.

Hermed har vi taget dig gennem de test, som vi har læst for at kunne anbefale robotplæneklippere til dig, så nu er det bare om at vælge den, som du kunne tænke dig.

Pricerunner test

En meget omfattende og gennemgående test af 15 modeller. Testen blev lavet i 2018 og fokuserede på følgende egenskaber:

 • Yderevne
 • effektivitet
 • Pålidelighed
 • Brugervenlighed
 • Design og byggekvalitet
 • Funktionalitet og sikkerhed.
 • Støjniveau
 • Højde på klippebladende

De har givet karakterer efter robotplæneklipperens prisværdi – hvor god er den inden for området i forhold til prisen?

Svenske kilder:

Aftonbladet.se er en net-avis i sverige, som har lavet en artikel i 2014, der testede robotplæneklippere. i 2018 lavede de en fornyet test af 13 forskellige robotplæneklippere

Det er desuden den største net-avis i Sverige og er derfor en meget pålidelig kilde med over 3,5 millioner læsere hver dag.

Hvilke kriterier har der været fokus på?

 • Batteri, græsklipning(højde) og brugervenlighed.

Råd & Rön er et forbrugermagasin i Sverige, som bedømmer og sammenligner forskellige forbrugsgoder. I 2014 lavede de en test af 14 forskellige robotplæneklippere med et meget subjektivt perspektiv. Det er derfor en meget pålidelig kilde, som har givet karakterer til de forskellige robotplæneklippere.

I 2018 lavede de en opdateret udgave af deres robotplæneklipper og testede 30 forskellige modeller, hvilket gør det til en meget omfattende test i forskellige prisklasser og til forskellige havetyper.

Hvilke kriterier har der været fokus på i den nye test?

 • Plæneklipning 50%
 • Brugervenlighed 20%
 • Batteri 15%
 • Energiforbrug 5%
 • Støj 10%

M3.se

Norske kilder:

 • Tek.no lavede i 2017 en test af forskellige robotplæneklippere til en fornuftig pris – dermed er der forskellige kvaliteter og prisklasser med i testen.

Hvilke kriterier har der været fokus på i denne robotplæneklipper test?

I hele testen kiggede man bl.a. på:

 • Hvor godt klipper den
 • Hvor ofte skal den klippe for at holde græsset nede
 • Hvor præcis er den
 • Hvor manøvredygtig er den
 • Hvor meget støjer den
 • Hvor brugervenlig er den
 • Pris

Disse kriterier er alle vigtige når du skal vælge din robotplæneklipper. Læs om resten af testen på deres hjemmeside.

Andre kilder: 

T3 har lavet en robotplæneklipper test, hvor de har gennemgået forskellige modeller til forskellige typer af haver. De kommer med deres bud på, hvilke robotplæneklipper, som de synes er bedst.

Konklusion

I denne test har vi gennemgået 12 forskellige robotplæneklippere, som har haft forskellige funktioner og muligheder, og dermed passer til forskellige behov. Med hjælp fra diverse kilder, heriblandt Tænk og Råd & Rön, har vi vurderet, hvad der er vigtigt, når man ønsker at investere i en robotplæneklipper. Det er nemlig ingen hemmelighed, at det er en dyr investering, men den skal gerne kunne betale sig og resultatet skal leve op til ens forventninger.

Når først du har investeret i en robotplæneklipper, så kommer du ikke til at klippe græsset med en normal plæneklipper igen. En god robotplæneklipper leverer nemlig et topresultat, hvor græsset ser sund, klippet og smukt ud hele tiden. Dette skyldes primært bioklip funktionen, som alle robotplæneklippere har.

Vi mener, at Robomow Rs615U er den bedste, mest effektive og robuste maskine til mellemstore og store haver. Derfor er den vores testvinder. Bedst til prisen er Worx Landroid M500, da du får meget for pengene til en lille have. Den gør arbejdet ordentligt og så har den det smart “cut-to-the edge”- system, så den kommer helt ud til kanterne.

Nr. 3 i vores test robotplæneklipper er AL-KO Robolinho 500 E Robotplæneklipper, som er testvinderen til den lille have. Den har fået topkarakterer af Forbrugerrådet Tænk, da den er effektiv, sikker og brugervenlig.

Gardena Sileno Life 1000 er perfekt til den lille og mellemstore have, og den får endda en god bedømmelse fra flere testkilder, da den er brugervenlig og simpel. Har du en lille have og vil have noget i god kvalitet, så kan du dog også vælge en Bosch Indego 350 eller en Gardena Sileno City 250. Vi har gennemgået en del flere modeller i vores test af robotplæneklippere, så læs mere i artiklen, hvis du vil blive klogere på de andre robotplæneklippere, der tæller som værende bedst i test.

Vi tør godt garantere, at du vil finde en robotplæneklipper, der passer til dine ønsker og din have, så du kan få den perfekte plæne hele tiden.

SE OGSÅ: Gør din græsplæne en tjeneste – invester i en god plænelufter

En kommentar til “Robotplæneklipper test (2022) | Se de 10 bedste robotplæneklippere i test”

Der er lukket for kommentarer.