Rosensaks – Se de 7 bedste rosensakse i 2022

1

Fiskars beskæresaks rullegreb powergear ss PX94

Hvis du gerne vil have en rosensaks, som både er den bedste rosensaks, men også har en god pris, skal du vælge Fiskars powergear ss PX94. Rosensaksen har blandt andet scoret 4,5 stjerne på Davidsenshop.dk og får mange rosende ord med på internettet.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Fiskars beskæresaks rullegreb powergear ss PX94
Gardena Comfort beskæresaks 24 mm 161 kr. Proshop.dk
Gardena premium beskærersaks BP 50 345 kr. ComputerSalg
Fiskars beskæresaks Medium PB-8 344 kr. Proshop.dk
Bosch akku beskærersaks 3,6V*U EasyPrune 693 kr. BygXtra
Gardena anvil beskæresaks 140 kr. Proshop.dk
Fiskars beskæresaks SS med parallelgreb

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Når man har en dejlig have, der skal passes, er der mange redskaber, der skal bruges til at vedligeholde haven. Hvis du har rosenbede i din have, har du brug for en rosensaks. Men det kan være svært, at finde den bedste rosensaks til dine behov. Derfor kan du i denne artikel læse mere om test af rosensaks, fordele ved en rosensaks og ofte stillede spørgsmål i forbindelse med beskæring af roser.

Fordele ved en rosensaks: 

 1. Gør beskæring af roser lettere
 2. Giver et glat, fint og skråt snit
 3. Såret på stilken heler bedre

Fiskars beskæresaks rullegreb powergear ss PX94#1 Fiskars beskæresaks rullegreb powergear ss PX94 – Den bedste rosensaks

Hvis du gerne vil have en rosensaks, som både er den bedste rosensaks, men også har en god pris, skal du vælge Fiskars powergear ss PX94. Rosensaksen har blandt andet scoret 4,5 stjerne på Davidsenshop.dk og får mange rosende ord med på internettet.

Fremhævede fordele:

 • 3 gange større klippekraft kontra andre beskærersakse
 • Nem at se i græsset
 • Har en lang levetid

Derfor skal du vælge Fiskars beskæresaks rullegreb powergear ss PX94

Der er mange gode grunde til, at du skal vælge Fiskars beskæresaks rullegreb powergear ss X94. En af de største grunde er, at den har 3 gange så stor klippeevne end andre beskærersakse, så den gør arbejdet i haven meget lettere. En anden ting er, at det er en solid og håndterbar beskæresaks med sideskær, som passer til grene på maks 26 centimeter. Det gode ved beskærersaksen er, at den er af en fibercomp konstruktion med et SoftGrip håndtag, som gør den nem og behageligt at holde ved. Rosensaksens størrelse passer desuden til folk med mellemstore og store hænder.


Gardena Comfort beskæresaks 24 mm#2 Gardena Comfort beskæresaks 24 mm – bedste justerbare rosensaks

Hvis du gerne vil have en nem og justerbar rosensaks, som hurtigt og let kan tilpassses din håndstørrelse, skal du kigge efter en Gardena Comfort beskæresaks 24 mm med justerbar håndtagsbredde.

Fremhævede fordele:

 1. 25 års garanti
 2. Justerbar håndtag
 3. Non-stick belægning

Derfor skal du vælge Gardena Comfort beskæresaks 24 mm

Du skal først og fremmest vælge en Gardena comfort beskæresaks, hvis du gerne vil have en rosensaks, hvor man kan justere håndtagsbredden, så den passer lige netop til din hånd. En Gardena Comfort beskæresaks er perfekt til at beskære blomster, unge skud og frisk træ, fordi dens øvre skær er belagt med non-stick belægning og det nedre skær er af rustfrit stål. Du skal desuden vælge denne rosensaks, hvis du gerne vil have en meget præcis og flot klipning, da det ekstra smalle skærehoved er med til at give en præcis klipning. Du får desuden en saks, hvor fjederen sidder inde i saksen, så den ikke kan blive adskilt fra saksen og er beskyttet mod skidt og snavs.


Gardena premium beskærersaks BP 50#3 Gardena premium beskærersaks BP 50 – Bedste premium saks

Hvis du gerne vil have en rosensaks, som både udstråler premium og føles som premium, skal du på jagt efter en Gardena premium beskærersaks BP 50. Gardena premium beskærersaks har modtaget 4,6 stjerner fra forbrugere over hele verden, og derfor er den vurderet til at være bedste premium saks i test.

Fremhævede fordele:

 1. 22 mm klippediameter
 2. 2 forskellige greb
 3. Lavet af rustfrit stål

Derfor skal du vælge Gardena premium beskærersaks BP 50

Hvis du gerne vil have en flot rosensaks, som både er god og flot af udseende, skal du vælge en Gardena premium beskærersaks BP 50. Det er desuden en professionel beskærersaks, som giver et flot resultat i haven. Saksen er fremstillet i rustfrit stål, som er blevet præcisionsslebet, så den giver et perfekt snit. Derudover har man med denne rosensaks mulighed for at skifte bladene ud, så du får dem der passer perfekt til din beskæring. Bladene har desuden savspor og trådskærer, og så har rosensaksen to forskellige greb, som enten kan bruges til kraftfuld beskæring eller effektiv beskæring.


Fiskars beskæresaks Medium PB-8#4 Fiskars beskæresaks Medium PB-8 – bedste holdbare saks

Hvis du gerne vil have en rosensaks, som både er holdbar og af professionel kvalitet, skal du kigge efter en Fiskars beskæresaks Medium PB-8. Denne rosensaks har scoret 5 stjerner i anmeldelser fra brugerne på google. Den er desuden af materiale, som er let at se i græsset, når man er ude i haven.

Fremhævede fordele

 1. Orange farve
 2. Let og slidstærkt håndtag
 3. Både Venstre- og højrehåndslås

Derfor skal du vælge Fiskars beskæresaks Medium PB-8

Der er flere grunde til, at du skal vælge Fiskars beskæresaks Medium PB-8. Det er en blanding mellem en professionel saks, som både er en let og holdbar beskæresaks, der kan holde til lidt af hvert. Med en Medium PB-8 er det ligegyldigt om du er højre- eller venstrehåndet, da saksen har et softgrip håndtag, der passer både til højre og venstre hånd. Rosensaksen har desuden CrMoV- blade i rustfrit stål, som er med til at give det professionelle resultat.


Bosch akku beskærersaks 3,6V*U EasyPrune#5 Bosch akku beskærersaks 3,6V*U EasyPrune – bedste elektriske rosensaks

Hvis du gerne vil have en nem rosensaks, hvor du ikke skal bruge de helt store kræfter, skal du kigge efter en Bosch akku beskærersaks 3,6V*U EasyPrune. Denne rosensaks er en elektrisk en af slagsen, og har scoret fire stjerner på Davidsenshop.dk. Det er en nem og hurtig løsning ved beskæring af roser.

Fremhævede fordele:

 1. Trådløs funktion
 2. Hurtig opladning
 3. Knive i rustfrit stål

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Bosch akku beskærersaks 3,6 V*U EasyPrune

Der kan være flere grunde til at vælge denne Bosch akku beskærersaks, men den største grund er, at den er elektrisk, hvilket gør arbejdet i haven lettere – særligt hvis man ikke har mange kræfter i hænderne.  Men selvom rosensaksen er elektrisk, så kan den nemt anvendes som almindelig beskærersaks, da den elektrisk funktion først aktiveres ved modstand. Batteriet er let at lade op, og så er der ingen selvafladning takket være det gode batteri i saksen.


Gardena anvil beskæresaks#6 Gardena anvil beskæresaks – bedste rosensaks til ældre grene

Hvis du har en gammel rosenbusk, som skal beskæres, kan det være du skal på udkig efter en Gardena anvil beskæresaks. Denne rosensaks er yderst populær, særligt på grund af dens nemme justerbare trin,så saksen let kan indstilles efter behov. Det en perfekt saks til at rydde ud i den gamle have.

Fremhævede fordele:

 1. Kan nemt justeres i trin
 2. Skridsikre og ergonomiske håndtag
 3. Sikker lås ved opbevaring

Derfor skal du vælge Gardena anvil beskæresaks

Hvis du gerne vil rydde ud i gamle grene og kviste, er det en Gardena anvil beskæresaks du skal vælge. Du får en saks, hvor fjederen er integreret i saksen, så den bliver beskyttet mod snavs og ikke falder af saksen. Rosensaksens maksimale beskæringsdiameter er 23 centimeter, så den kan komme rundt om en stor del af havens grene. Du skal desuden vælge en Gardena anvil beskæresaks, fordi den har dejlige ergonomiske håndtag, som gør, at den er behagelig at anvende.


Fiskars beskæresaks SS med parallelgreb#7 Fiskars beskæresaks SS med parallelgreb – forøger klippekraften med 25 %

Hvis du gerne vil have en rosensaks med parallelgreb, der ikke koster alverdens, men samtidig forøger klippekraften med 25 procent, skal du kigge efter en Fiskars beskæresaks SS med parallelgreb. Rosensaksen kan anvendes nemt og enkelt i haven, og så har den et stilrent ydre, som passer i de fleste haveskure.

Fremhævede fordele:

 1. “klip-let” anti-klæbebelægning forøger klippekraften med 25 %
 2. Håndtag, der følger håndens bevægelser

Derfor skal du vælge Fiskars beskæresaks SS

Der kan være flere grunde til, at du skal vælge en Fiskars beskæresaks SS med parallelgreb. For det første, er denne rosensaks en saks med lav vægt, skarpe blade og behagelige håndtag, som gør havearbejdet let, da den følger håndens bevægelser. En anden fordel ved denne saks er, at det er en beskæresaks med udveksling, som er med til at forøge klippekraften med 25 procent. Men ikke nok med det, så har den ene klinge på  rosensaksen en anti-klæbebelægning, hvilket gør den let at klippe med.


Hvordan beskærer jeg roser?

Det kan være lidt forskelligt, hvordan man skal beskære roser, alt efter hvilken type rosenbusk det er. Men hvis du har roser i et bed, så kan du enten lave en hård beskæring, hvor du beskærer, så der kun er 10 til 20 centimeter tilbage af stilken. Hvis du skærer så der er 20 til 30 centimeter tilbage, er det en moderat beskæring. Du kan også lave en let beskæring, så du beskærer således, at det kun er toppen af roserne du skærer af.

Hvornår skal roser beskæres?

Der er fire generelle tips til, hvornår dine roser skal beskæres. Det kan afhænge lidt af, hvilken type rosenbusk du har, men disse tips er overordnet for alle rosenbuske. Først og fremmest, skal du altid sørge for at skære døde, sygdomsramte og plettede grene af, da disse ikke gavner væksten for rosenbusken. Hvis der yderligere er beskadigede og knækkede grene, skal de også fjernes ved, at man beskærer rosenbusken tilbage til frisk ved roden. Det kan også nogle gange ske, at der er grene som vokser på tværs eller indad i busken, hvis dette sker, skal disse grene fjernes. Hvis rosenbusken har vildskud, skal disse beskæres ved roden. Hvis du holder øje med disse fire generelle tips, så er du sikker på, at du beskærer rosenbusken, når den har brug for det.

Hvis du gerne vil have et bestemt tidspunkt for, hvornår du skal beskære dine roser, kan du gå ud fra at de skal beskæres midt i april. På dette tidspunkt er du sikker på, at frost og nattefrost er ved at være ovre, og at foråret er kommet godt i gang.

Er en rosensaks og beskærersaks det samme?

En rosensaks og beskærersaks bruges til samme formål, og de to navne til saksene bruges ofte i flæng om det samme. Men der er altså en forskel på en rosensaks og en beskæresaks. En rosensaks har et mindre hoved end en beskæresaks, og bruges derfor ofte til at beskære mindre grene end end almindelig beskæresaks. Men selvom der egentlig er en forskel på rosensaksen og beskæresaksen, så kan man sagtens kalde en rosensaks for beskæresaks. Man kan altså sige, at en rosensaks er en beskæresaks til grene med en mindre diameter.

Hvorfor er det vigtig, at bruge en god saks til beskæring af roser?

Når du skal beskære dine roser, er det vigtigt, at du har en god saks. Først og fremmest er det vigtigt når man arbejder i haven, at man har udstyret i orden. Men det er særlig vigtigt, at have en god og skarp saks, når man beskærer sine roser. Hvis rosensaksen ikke er iorden, kan man risikere at få en grim busk med tiden. Det er altså vigtigt at have en god saks, som kan give et glat, fint og skråt snit, så man får den flottest mulige plante med tiden.

Find en billig rosensaks

Der findes mange forskellige rosensakse på markedet, og mange af dem er i forskellige prisniveauer. Derfor er det altid en god ide, at overveje hvor mange penge du vil bruge på din rosensaks og hvor meget du skal bruge saksen. Hvis du ikke bruger din rosensaks ret ofte, kan du sagtens købe en billig en af slagsen. Men hvis du derimod bruger din rosensaks ret ofte, og gerne vil have en der har en lang levetid, kan det være en god ide at kigge efter en i et lidt højere prisniveau. Dog findes rigtig mange fine og holdbare rosensakse til rimelige priser, det er en god ide at have øjnene åbne, når du køber en ny saks.

4 ting, som du skal være opmærksom på før du køber en rosensaks

Når du skal ud og købe en rosensaks, så kommer der her fem ting, som du skal være opmærksom på:

 • Hvor meget du vil bruge saksen?
 • Du skal finde en saks, som laver et fint, glat og skråt snit
 • Du skal også finde en rosensaks, som passer til din håndstørrelse, og som føles god i hånden og let at klippe med
 • Hvis du har færre kræfter i hænderne, kan du overveje en elektrisk rosensaks.