Rullegræs (Tips) – Hvad og hvordan lægger du rullegræs?

Græsplænen hører sig til i haven, og hvad er flottere end en ny grøn plæne? Anlæg af ny græsplæne er ikke en nem opgave ligegyldigt hvilken type græs du vælger.

Du kan vælge at få den flotte færdige græsplæne med det samme. Rullegræs et blevet et populært valg som den hurtige løsning frem for at så og vente på græsset gror.

Anlæggelse af både den traditionelle græsplæne eller med rullegræs, kan gøres nemt og hurtig med en anlægsgartner. Resultatet ved at bruge en professionel bliver også langt bedre.

Hvis du overvejer at bruge rullegræs som løsning på den nye eller ældre have, så tag de nedenstående tips med i overvejelserne.

Se også: Hvordan får man den perfekte grønne græsplæne?

 

Hvad er rullegræs?

Er du i tvivl om, hvad rullegræs er? Kort sagt, er det færdig græs der er rullet sammen, og klar til at blive rullet ud på et jævnt underlag. Rullegræs er groet på en mark efter alle kunstens regler, og vil derfor fremstå nyt, flot og klar til brug med det samme.

Da det færdige græs er forbundet med udgifter, så vil prisen selvfølgelig være mange gange højere end når du sår en græsplæne.

Hvor bruges rullegræs?

Rullegræs er blevet mere og mere udbredt blandt boligejere, men også i professionel sammenhæng i det offentlige og private erhvervsliv. Fordelen ved rullegræs er, at en opgave kan blive færdig til tiden indenfor et par uger, hvorefter du nemt og pænt kan klippe det til.  Alternativet er at vente på græsfrøene spirer og græsset vokset op. Har du anlagt en stor plæne anbefaler vi at du anskaffer dig en ordentlig græsslåmaskine eller endnu bedre – en robotplæneklipper.

Fordele & ulemper?

Fordelen ved rullegræs er, at græsset er klar indenfor et par uger. Du får ikke bare en flot grøn plæne med rullegræs, men i starten vil den også være dejlig ukrudtsfri. Helt ligesom med græsplænen du sår, så vil ukrudtet også vokse frem i rullegræsset med tiden og plænedress kan være nødvendig.

Den store ulempe ved rullegræs er prisen. Her kan du nok godt regne med en prisforskel på op til 10-20.000 kr. Den nøjagtige pris skal du som regel kontakte forhandler om, da prisen sjældent står beskrevet online.

 

Hvordan lægger du rullegræs?

Hvad end du sår græs eller bruger rullegræs, så er udgangspunkt for anlæggelse det samme. Jorden skal være i orden, fræset og plan. Her vil planen for anlæggelse se sådan ud:

  1. Gør underlaget klar: Du skal gøre jorden klar. Dvs. at den skal fræses, pløjes eller graves igennem(måske endda grubbes). Her gælder det selvfølgelig om at fjerne alt ukrudt og sten, hvilket kan være en irriterende opgave på et stort område. Planér og riv jorden så den bliver fast og jævn. Her gælder det om at jorden er trykket ens, så du ikke får ujævn græsplæne fordi der bliver skabt huller.
  2. Gødning: Gød jorden inden pålægning af græsset, hvilket gøres igen 3 uger efter du har anlagt græsplænen.
  3. Læg græsset: Læg græsset ud forbandt, hvilket er det samme der gøres med mursten, hvor græsset ikke overlapper hinanden. Rullegræs kan ikke holde sig for evigt, så det gælder om at få det rullet på snarest, efter du har modtaget det. Sørg for at der er god forbindelse mellem græssets rødder og jorden med en let tromling.
  4. Vand: Vand grundigt efter græsset er lagt ud, og gør det hver anden dag de næste tre uger, hvis det ikke regner. Her kan du med fordel tjekke at rullegræsset er fugtigt, uden at svømme i vand.

Se denne korte video med en præcist gennemgang af hvordan du lægger rullegræs:

3 kommentarer til “Rullegræs (Tips) – Hvad og hvordan lægger du rullegræs?”

Der er lukket for kommentarer.