1

Ryobi OLT1832

Denne Ryobi-trimmer har en justerbar klippebredde mellem 25 og 35 centimeter, som giver stor fleksibilitet.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Ryobi OLT1832 587 kr. Homeshop.dk
Ryobi RLT3525 164 kr. ComputerSalg
Ryobi RY36ELTX33A 1.999 kr. Homeshop.dk
Ryobi RLT183222S 1.199 kr. BygXtra

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Skal haven stå så flot som overhovedet muligt, er en græstrimmer et uvurderligt værktøj – og en Ryobi-græstrimmer er et godt valg til dig, der vil have en maskine af høj kvalitet.

En græstrimmer kan du bruge til at komme rundt i kanterne og svært tilgængelige steder, hvor det bliver for snævert for plæneklipperen, ligesom du kan bruge den til at skabe en fin og ensartet klipning rundt om postkasse, ved havelågen, omkring terrassen og meget mere.

Som med meget andet have-værktøj, er markedet for græstrimmere vokset, og især de elektriske på batteri er begyndt at vinde indpas i hjemmene. De er lettere, mere miljøvenlige og larmer mindre – blot for at nævne nogle få fordele.

Læs med i denne Ryobi græstrimmer test for at se en gennemgang af nogle af de bedste modeller på markedet. i købsguiden gennemgår vi de vigtigste overordnede faktorer for køb af græstrimmere, og i sammenligningstabellen kan du sammenligne de forskellige produkters specifikationer.

Ryobi OLT1832Ryobi OLT1832 – bedst i test

Fordele:

 • Justerbar klippebredde
 • Justerbart håndtag
 • Hurtigt skift mellem flere klippeindstillinger
 • Kan både klare kantklipning og trimning
 • Kan tilpasses brugere i alle højder
 • Har teleskopskaft

Ulemper:

 • Ikke god til højt græs og grove planter, da den ikke er kraftig nok

Derfor skal du vælge Ryobi OLT1832

Denne Ryobi-trimmer har en justerbar klippebredde mellem 25 og 35 centimeter, som giver stor fleksibilitet.

EasyEdge-teknologien tillader hurtigt skift mellem kantklipning og trimning, og det vil sige, at dette er en meget alsidig græstrimmer, som du er godt dækket ind med, når du skal klippe i haven. Du kan bruge den til at komme til på svært tilgængelige steder.

Dens teleskopskaft med justerbart håndtag gør, at den kan passer brugere i alle højder. Sidst, men ikke mindst, kan trimmerhovedet vinkles i flere trin, sådan at du altid har optimal klippekomfort, når du trimmer haven.

Det er en batteridrevet græstrimmer, som fungerer med en type batteri – Ryobi One+ – som kan bruges til alt dit Ryobi One+-værktøj.

Alt i alt er dette en prisvenlig græstrimmer med god klippebredde og specifikationer, der generelt er gode.

Ryobi RLT3525Ryobi RLT3525 – bedste billige

Fordele:

 • Letvægter
 • Ergonomisk håndtag
 • Batteridrevet græstrimmer

Ulemper:

 • Begrænset klippebredde
 • Skaft kan ikke tilpasses brugere

Derfor skal du vælge Ryobi RLT3525

Med blot 1.8 kg er denne Ryobi-græstrimmer med batteri yderst kompakt og nem at håndtere. Trods den billige pris, har den en kraftfuld motor på 350W, som gør, at den er velegnet og tilstrækkelig til at almindelige haveopgaver.

Maskinens klippebredde er på 25 cm, hvilket gør den god til at rydde både ukrudt og højere græs, som er groet til. Blandt de mange funktioner, maskinen har, er muligheden for nemt at skifte mellem kantklipning og trimning på trimmerhovedet, mens du er i gang med arbejdet.

Den har et ergonomisk håndtag, som gør den behagelig at arbejde med i længere tid ad gangen, samt et metalskaft for maksimal levetid og holdbarhed.

Ryobi RY36ELTX33ARyobi RY36ELTX33A – bedste premium

Fordele:

 • Bruger en type batteri, som fungerer til flere Ryobi-maskiner – Ryobi One+
 • Leveres med ét batteri og én oplader
 • Kulfri motor

Ulemper:

 • Tung

Derfor skal du vælge Ryiobi RY36ELTX33A

Denne græstrimmers batteri fungerer med alle dine værktøjer fra Ryobi, så længe de også bærer Ryobi One+-mærkatet. Dens specifikationer tæller blandt andet et teleskopskaft, som du kan udvide og tilpasse din egen højde. Derudover har den et bagmonteret batteri, som giver en bedre vægtfordeling og balance, hvilket gør den behagelig at arbejde med i længere tid ad gangen og giver optimal klippekomfort.

Den har en variable hastighedsudløser, der kan justeres over flere trin og dermed give dig bedre kontrol over maskinens kraft og driftstid. Det er brugbart at kunne justere kraften, f.eks. hvis du skal trimme mere sarte overflader.

Modsat mange andre elektriske græstrimmere, medfølger ét batteri og én oplader til denne. Dermed får du et Ryobi One+-batteri med i købet, som du kan bruge til dine andre Ryobi-maskiner.

Denne fungerer både til kantklipning og trimning.

Ryobi RLT183222SRyobi RLT183222S – bedste batterilevetid

Fordele:

 • Auto feed-spole

Ulemper:

 • Relativt højt støjniveau

Derfor skal du vælge Ryobi RLT183222S

Denne Ryobi One+-græstrimmer kommer med justerbar klippebredde mellem 25 cm og 30 cm og andre gode funktioner, der gør den velegnet til en bred vifte af havearbejde. Med det justerbare håndtag får du optimal klippekomfort og kan justere maskinen til din størrelse. Som med de fleste af Ryobis produkter, kan du bruge batteriet fra denne i næsten alle dine værktøjer fra Ryobi – så længe de også er en del af One+-serien.

Den har en auto feed-spole eller det, der også kaldes automatisk trådfremføring .Det betyder, at maskinen automatisk sender mere tråd til spolen i takt med, at du arbejder, og tråden bruges op.

Den leveres med ikke bare ét batteri, men to batterier og en oplader.

Sådan vælger du den bedste Ryobi-græstrimmer

Der er flere ting at overveje når du skal være en græstrimmer. Maskinerne kommer i mange afarter og med forskellige specifikationer, og dit valg bør være styret af, hvad du skal bruge maskinen til, hvor stort et areal du skal bruge den på, hvad dine personlige behov er og meget andet.

Et af de mest grundlæggende spørgsmål er, om den skal køre på benzin eller el, da dette vil være afgørende for maskinens arbejdskapacitet.

Vægten på maskinen er også en vigtig parameter, da den skal bæres rundt i  længere tid ad gangen.

Vi gennemgår i denne købsguide nogle af de vigtigste parametre og specifikationer, du bør overveje, før du køber din græstrimmer.

Drivmiddel – batteri, ledning eller benzin?

Drivmidlet har selvfølgelig lidt at sige i forhold til dit valg, da der er fordele og ulemper ved dem alle.

Batteri

Som med næsten alle produkter til haven, fås en græstrimmer med flere forskellige former for drivmiddel. I dag er de mest almindelige til forbrugere på batteri. Fordelen ved en græstrimmer på batteri er, at den som regel vejer relativt lidt, larmer mindre end en benzindrevet model og også er mere miljøvenlig. I modsætning til en model med ledning kan du have den med overalt i haven.

Den helt store ulempe er, at en græstrimmer på batteri generelt ikke kører så lang tid på en opladning. Det vil sige, at hvis du har et større areal, eller hvis du f.eks. skal bruge maskinen i professionelt øjemed – f.eks. til arbejde i parker, på skoler og lign. – bør du formentlig ikke vælge en model med batteri, da du her kan opleve, at den hurtigt løber død, før du er færdig med arbejdet. En anden ulempe ved en græstrimmer på batteri er, at den ikke altid er lige så kraftig som modellerne på benzin. Det vil sige, at den måske ikke er den mest velegnede modeltype til dig, der skal trimme genstridigt ukrudt eller meget højt og tykt græs.

Benzin

En græstrimmer på benzin er god til netop de opgaver, hvor den batteri-drevne model kommer til kort. De bruges ofte til erhverv. Modsat en model på batteri, skal en benzindrevet græstrimmer jo ikke lades op, og den kan køre lang tid på en smule benzin. Den er også kraftig og kan bruges til at fjerne selv det mest robuste ukrudt og græs. Ulempen er selvfølgelig, at den larmer relativt meget – du kommer til at skulle anvende høreværn, når du bruger den. Der er sågar nogle steder i verden, hvor man har bandlyst brugen af græstrimmere, fordi de simpelthen larmer for meget. Derfor er det også ofte professionelle, der bruger disse, da de har behov for at kunne være i gang i længere tid end de fleste privatpersoner hjemme i haven.

En model på benzin er ofte også relativt tung, da den jo har en stor motor, som du også skal bære rundt på. Dette kan man ofte komme omkring med en skulderstrop. Det er også vigtigt at kigge efter, om vægten på din græstrimmer er distribueret godt mellem hovedet og håndtaget. Generelt set er maskinerne på benzin ofte velegnet til professionel brug i erhverv.

Ledning

En græstrimmer med ledning er for nogen den gyldne mellemvej, da disse er lette, miljøvenlige og mindre støjende – akkurat som en græstrimmer på batteri. Men til gengæld skal de ikke lades op, da de jo er tilsluttet med ledning. Det betyder, at du kan trimme lige så længe, du vil, uden at bekymre dig om, hvorvidt du nu kan nå det, før græstrimmeren løber tør for strøm.

Deres åbenlyse ulempe er, at ledningen begrænser deres rækkevidde, og du kan opleve, at den ikke er lang nok til at komme rundt i haven, medmindre du har en forlængerledning – som også kan påvirke ydeevnen, hvis den bliver lang nok.

Derfor er disse bedst egnet til dig, der har en meget lille have.

Alt i alt finder du et godt kompromis mellem power, rækkevidde og komfort i en græstrimmer med batteri.

Vægt

Vægten er noget, der i høj grad bør spille ind, når du køber en ny græstrimmer. Næsten alle produkter til haven vejer, og de fleste af dem skal du slæbe rundt på i længere tid ad gangen, ligesom du skal manøvrere dem rundt i alle mulige vinkler. Derfor betyder vægten noget – er den for tung, eller er vægten distribueret dårligt mellem hovedet og håndtaget, kan du hurtigt blive træt i ryg og arme, hvilket kan være en hindring for havearbejdet. Der findes modeller, der vejer omkring 1-1.5 kg, hvilket er meget let. Disse er dog ikke altid de mest kraftfulde maskiner, og generelt kan man sige, at der i visse tilfælde er en sammenhæng mellem vægt og power, når du køber en græstrimmer – jo tungere, des stærkere.

Derfor skal du foretage dig en afvejning – hvor stærk en maskine og hvor gode specifikationer har du brug for, og hvor høj vægt kan du leve med?

FAQ

Hvilken Ryobi-græstrimmer er bedst i test?

Den bedste Ryobi-græstrimmer i test er Ryobi OLT1832, som har mange gode specifikationer, heriblandt justerbar klippebredde. Læs resten af testen for flere detaljer om testvinderen.

Skal jeg købe en elektrisk eller benzindrevet græstrimmer?

En græstrimmer på benzin er tungere, men kraftigere og kan køre længere tid, mens en elektrisk er miljøvenlig, mere støjsvag og velegnet til mindre projekter i haven.