Rystepudser – Se de 4 bedste rystepudsere i test (2022)

1

Bosch rystepudser PSS 250 AE, 250W

Testens første rystepudser kommer fra Bosch, som er førende indenfor maskiner og værktøj. Bosch PSS 250 AE har fået gode anmeldelser af kunder og klaret sig godt i diverse tests. Det er en maskine, der kan alt det, den skal kunne, og som passer godt til hobbyprojekter og lejlighedsvis brug. Med en motor på 250 watt klarer den de fleste opgaver uden for meget besvær.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Bosch rystepudser PSS 250 AE, 250W 541 kr. Proshop.dk
Bosch GSS 18V-10 rystepudser 18V med 2 x 5,0 1.019 kr. Homeshop.dk
Einhell TE-OS 2520 E rystepudser 250W 635 kr. Proshop.dk
Makita rystepudser BO3711 1.156 kr. ComputerSalg A/S

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hvis du står overfor en opgave, hvor du har brug for at slibe en større eller mindre overflade, så er en rystepudser behjælpelig. Forskellige rystepudsere adskiller sig dog på mange områder, og det kan derfor være svært at finde den rigtige til netop dine behov.

I denne rystepudser test viser vi dig derfor fire rystepudser testvindere og svarer ved hver enkelt på, hvorfor er lige netop disse er nogle af de bedste rystepudsere. Derefter råder vi dig om, hvornår det er smart at bruge en rystepudser, og hvordan du finder slibepapir.

Bosch rystepudser PSS 250 AE, 250W#1 Bosch rystepudser PSS 250 AE, 250W – Bedste rystepudser med ledning

Testens første rystepudser kommer fra Bosch, som er førende indenfor maskiner og værktøj. Bosch PSS 250 AE har fået gode anmeldelser af kunder og klaret sig godt i diverse tests. Det er en maskine, der kan alt det, den skal kunne, og som passer godt til hobbyprojekter og lejlighedsvis brug. Med en motor på 250 watt klarer den de fleste opgaver uden for meget besvær.

Fremhævede fordele:

  1. Passer til flere forskellige typer slibepapir
  2. Minimal vibration
  3. Kraftig motor og god allround-maskine

Derfor skal du vælge Bosch rystepudser PSS 250 AE, 250W

Bosch rystepudser PSS 250 AE ligger i mellemklassen, når det kommer til prisen på rystepudsere, men alligevel kan den alt det, den skal kunne og mere til. I modsætning til flere andre rystepudsere vibrerer denne ikke særlig voldsomt under brug.

PSS 250 AE sliber jævnt og kommer let ind i hjørner og kanter. Derudover er maskinens støvopsamler let at tage af, når den skal tømmes, og let at gøre rent, da den består af plastik.

Funktionel

Den har en god funktionalitet og giver brugeren muligheden for manuelt at indstille svingningstallet ved hjælp af en drejeknap. Med denne rystepudser er det desuden nemt at skifte slibepapir, da det både er muligt at sætte det fast med velcro eller ved at bruge maskinens klemmer. Dermed kan du bruge flere forskellige slags slibepapir, alt efter hvad du foretrækker. Dette gælder i øvrigt også slibepapir fra andre producenter, da slibepladen har standardmål på 92×182 mm.

Produktspecifikationer:

  • 230 Volt
  • 250 Watt
  • Svingningstal: 14.000-24.000 svingninger/min.
  • Mål på slibeflade: 92×182 mm.

Bosch-GSS-18V-10-2x5.0Ah#2 Bosch GSS 18V-10 rystepudser 18V med 2 x 5,0 Ah batteri og lader L-Boxx – bedste akku rystepudser

Bosch GSS 18V-10 er en akku-rystepudser, hvilket kan have sine fordele i forhold til en rystepudser med ledning. Det kan være en god løsning, hvis du bruger den mange forskellige steder, hvor du ikke altid har adgang til strøm. Dette er en lille, men kraftig rystepudser med en god ydeevne, der er nem at håndtere.

Fremhævede fordele:

  1. Mikrofiltersystem
  2. Gummigreb, der øger funktionaliteten
  3. Kan betjenes med én hånd

Derfor skal du vælge Bosch GSS 18V-10 rystepudser 18V

Denne rystepudser har gummigreb, hvilket gør, at den ligger godt i hånden. Med sine 1,7 kg inklusiv batteri bliver vægten ingen stor hindring for håndteringen af maskinen. Den kan dermed let benyttes ved brug af kun én hånd. Det, at den er batteridrevet, gør desuden at du ikke kommer til at tumle med en ledning, der bliver ved med at komme i vejen. Rystepudserens lethed er især praktisk til opgaver, hvor man har brug for at slibe over hovedhøjde. Det kan for eksempel være let slibning af loftet eller den øverste del af en dørkarm.

Kan sluttes til støvsuger

Bosch GSS 18V-10 kommer med et mikrofiltersystem, som effektivt suger smuld op når du sliber. Det er praktisk, da du derved undgår et stort svineri under brug og slipper for at skulle bruge tid på at gøre rent bagefter. Alternativt kan du også vælge at tage mikrofiltreret af, så du i stedet kan tilslutte en støvsuger, der har en større sugeevne, direkte til rystepudseren.

Desuden har akkumaskiner fra Bosch den fordel, at de fleste bruger samme type batteri. Det vil sige, at du kan nøjes med et enkelt eller to batterier, selvom du har flere batteridrevne Bosch-maskiner.

Produktspecifikationer:

  • 18 Volt
  • Batteridrevet
  • Svingningstal: 11.000-22.000 svingninger/min.
  • Mål på slibeflade: 113×101

Einhell TE-OS 2520 E rystepudser 250W#3 Einhell TE-OS 2520 E rystepudser 250W – billig rystepudser

Den næste rystepudser, vi har valgt at introducere dig til, kommer fra det tyske firma Einhell. Det er et mindre kendt mærke i Danmark end eksempelvis Bosch, hvilket er en af grundene til, at du kan få en Einhell TE-OS 2520 E til en billig pris. I tests og brugeranmeldelser har rystepudseren dog klaret sig ganske godt, og bliver anbefalet, hvis du skal bruge en rystepudser til hobbybrug.

Fremhævede fordele:

  1. God til prisen
  2. Kraftig motor, gør den god til større arealer
  3. Nem udskiftning af slibepapir

Derfor skal du vælge Einhell TE-OS 2520 E rystepudser 250W

Einhell TE-OS 2520 E er rigtig god til prisen. Selvom den er billigere end mange andre af sin slags, er det en god rystepudser, hvor der er tænkt på brugervenligheden. Den har en god klemmeteknik, som gør det nemt for brugeren at skifte slibepapir. Derudover får man med TE-OS 2520 E en velfungerende opsugning af savsmuld. Generelt kan den alt det, man forventer af en rystepudser.

God motor

En af denne rystepudsers store kvaliteter er dens motor. Einhell har valgt at gøre rystepudseren lidt større således, at den kan gemme på en større motor. Det giver en rigtig god ydeevne, hvor du ikke behøver at blive frustreret over, at det går langsomt fremad. Generelt ser man en bedre motor i rystepudsere, der kører på el, end i dem, der kører på batteri.

Denne rystepudser er især godt egnet til brug på større overflader. Dens store slibeskiver gør, at den nemmere giver et jævnt resultat i forhold til rystepudsere med mindre slibeflader, der er hurtige til at efterlade ujævnheder, hvis man sliber skævt.

Produktspecifikationer:

  • 230 Volt
  • 250 Watt
  • SMakita rystepudser BO3711#4 Makita rystepudser BO3711 – God rystepudser med batteri

Makita rystepudser BO3711

Den sidste rystepudser i denne test er fra Makita. Makita er et populært mærke blandt mange handymænd. Deres produkter er udviklet til både professionelt arbejde og til hjemmebrug. Makita rystepudser BO3711 er batteridrevet og oplever gode brugeranmeldelser, hvor det blandt andet bliver fremhævet, at den også er nem at finde ud af, hvis man bruger en rystepudser for første gang.

Fremhævede fordele:

  • Lydsvag rystepudser
  • Stabil klemmemekanisme

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Makita rystepudser BO3711

Som det typisk er med maskiner fra Makita, er dette en, man kan regne med. Både i forhold til materialer og design får man indtrykket af en rystepudser i høj kvalitet. I en test af forskellige rystepudsere gav 90 % af de adspurgte ejere af en Makita BO3711 den fire eller fem stjerner. Det er en stabil maskine, der blandt andet formår at holde særligt godt fast på slibepapiret. Makita BO3711 er en let rystepudser, der er ideel til mindre slibeopgaver.

Yderst støjsvag

Med en Makita rystepudser BO3711 får man en meget støjsvag maskine. Generelt er det et larmende arbejde, når man sliber. Derfor kan det være rart for hovedet at bruge en, der ikke larmer lige så meget som den gængse rystepudser. Det gør sig især gældende, hvis man skal give sig i kast med et stort og tidskrævende projekt, hvor man skal bruge den lang tid ad gangen. Derudover har den et indbygget antivibrationssystem, så armene ikke bliver lige så trætte, når man skal bruge maskinen længe.

Produktspecifikationer:

  • 230 Volt
  • 190 Watt
  • Svingningstal: 8.000-22.000 svingninger/min.
  • Mål på slibeflade: 93×228 mm.

Hvilket formål kan en Rystepudser bruges til?

Rystepudsere bruges generelt til mindre slibearbejde. De kan dog være behjælpelige i mange forskellige sammenhænge. Det kunne for eksempel være, hvis du har brug for:

  • At slibe præcist efter en optegnet streg. Rystepudsere er relativt nemme at kontrollere samtidig med, at deres form gør det nemt at slibe ret præcist.
  • At gøre overflader jævne. En rystepudsere er et rigtig godt værktøj, når man skal slibe fint for at sørge for, at større overflader er helt jævne. Det kan for eksempel være en væg, man har spartlet.
  • At slibe grovere overflader. Selvom rystepudsere oftest bliver brugt til finslibning, kan man ved hjælp af noget grovkornet sandpapir også sagtens slibe grovere. Dog kan de have svært ved at fjerne tykke lag materiale såsom maling.
  • At slibe gamle træmøbler. Ved at slibe gamle træmøbler med en rystepudser kan man komme ind til træets naturlige farve igen i stedet for den falmede farve, som den slags får med årenes løb.

Rystepudser eller excentersliber?

Rystepudseren er tæt beslægtet med en excentersliber. Forskellen er i bund og grund, at sandpapiret ved excenterslibere kører i ring i stedet for frem og tilbage. Hovedet på en excentersliber er i modsætning til en rystepudser rundt. Selvom rystepudsere og excenterslibere ligner hinanden, er der dog stor forskel på, hvilken der er bedst, alt efter hvilket formål de skal bruges til.

Begge maskiner er gode til slibning af større overflader. Ligeledes giver de begge en glat finish. Excenterslibere har mere kraft end en rystepudser. Derfor kan det generelt være en fordel at vælge en excentersliber til større opgaver, hvor en rystepudser ikke er nok. Dette gælder især, hvis man skal fjerne tykke lag lak eller maling.

Excenterslibere kan dog også være lidt sværere at styre end rystepudsere, og derfor kan det være en god idé at vælge en rystepudser til mindre opgaver, der kræver præcision frem for mere kraft.

I modsætning til excentersliberen med det runde slibehoved er en rystepudser god til at komme ind til kanter og hjørner. Til gengæld kan en excentersliber nemt slibe buede overflader, hvilket rystepudseren ikke kan klare.

Generelt kan man altså sige, at en rystepudser i de fleste tilfælde er mere end tilstrækkelig. Dette gælder for eksempel, hvis man skal slibe sin bordplade. Den kan nemlig både klare store områder og komme ind i kanter. Hvis der skal fjernes tykkere lag af materiale, eller hvis det er en krum overflade, der skal slibes, er excentersliberen at foretrække.

Du kan læse vores excentersliber test her. 

Rystepuder tilbud og priser

Pris og kvalitet følger typisk hinanden, men derfor kan du selvfølgelig stadig godt være heldig at finde en god maskine på tilbud og til en rigtig god pris.

Slibepapir til rystepudser

Når du har valgt en rystepudser, har du også brug for slibepapir. Her er der flere ting, du skal huske på, hvis du vil sikre dig, at du får det rigtige i første omgang. Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du køber slibepapir, der har den rigtige størrelse i forhold til den maskine, du har anskaffet dig. Derfor skal du være opmærksom, hvis du køber en rystepudser, hvor slibefladen har nogle atypiske mål.

Du bør desuden være opmærksom på, om din rystepudser holder fast på sandpapiret ved hjælp af klemmer eller velcro. Det bedste er, hvis den kan gøre begge dele. I så fald kan du nemlig både bruge velcroslibepapir i den rigtige størrelse og helt normalt sandpapir. Hvis den kun kan holde fast på slibepapiret ved hjælp af velcro, kan du være nødsaget til at skulle købe det, der er fremstillet specielt til din maskine, hvilket kan være lidt dyrere. Slibepapir med velcro har til gengæld den fordel, at det er nemt at sætte på og tage af.

For at få det bedste resultat bør du købe slibepapir med forskellige kornstørrelser. Når du skal i gang med arbejdet bør du starte med det grove slibepapir, da dette naturligvis sliber kraftigst. Herefter anbefaler vi, at du kører det over med det fine sandpapir således, at du får et jævnt og glat resultat. På Frishop kan du blandt andet få en pakke med sandpapir med forskellige kornstørrelser, så du er godt dækket ind, hvis den passer til din maskine.

Ofte følger der en brugsanvisning med, når man køber en rystepudser, hvori der står hvilket sandpapir, der er anbefalet til lige netop den maskine. Hvis ikke det er tilfældet for dig, har du her fået nogle tips til de ting, du skal være opmærksom på, når du køber sandpapir til rystepudsere på egen hånd.

FAQ

Hvilken rystepudser er bedst?

Den bedste rystepudser i vores test er Bosch rystepudser PSS 250 AE, men læs hele artiklen, så du kan finde den rystepudser, der er bedst til dig.

Skal jeg vælge en rystepudser eller excentersliber?

Det kommer an på, hvad du skal bruge den til. Læs fra forskellen på disse to maskiner er i vores artikel.

Hvad kan jeg bruge en rystepudser til?

Du kan bruge en rystepudser til flere ting fx at slibe havemøblerne og andre gamle træmøbler, finslibning og gøre overflader jævne. Læs mere om dette i artiklen.