Sådan isolerer du dit skur – Tips til hvad og hvordan

Hvis du har flyttet skur, bygget nyt, købt et nyt redskabsskur eller måske har et eksisterende som du gerne vil bruge lidt mere gennem de kolde tider, så er isolering selvfølgelig det kloge træk.

Hvad end det er et stort eller mindre skur der bruges til opbevaring eller måske mini værksted, så er der klare fordele ved at have et isoleret skur.

 

Hvorfor isolerer dit skur?

Vinteren kan være hård med sin frost og fugt, og netop dette trives storslåede i et haveskur der ikke er isoleret netop mod det.

Grunden til hvorfor du skal tænke over isolering og det rigtige tag til skuret er, at du bruger skuret primært til opbevaring af ting. Disse ting skal kunne holde ud at stå i skuret gennem de kolde forår, vinter og efterårs måneder, hvilket sætter sine store begrænsninger nu et haveskur som regel ikke har hulmursisolering, for skuret skal ofte indeholde mere end haveredskaber, løbehjul, kælk og lignede.

Med et isoleret skur vil være koldt men være modstandsdygtig mod frosten. Det giver dig mulighed for at lave skuret om til kombineret værksted og opbevaring af alle de forskellige ting som en husejer ofte har stående. Maling og lignede der ikke kan tåle frost, kan du nu lade stå i skuret, som de fleste godt nok gør alligevel, men finder ud af at malingen ikke virker specielt god til foråret efter en vinter eller to med frost påvirkning.

Og en af de bedste grunde er selvfølgelig, at du kan gøre skuret til et hyggeligt opholdsrum hvor du kan fortrænge, når det er tid til alene tid. Om vinteren der kan blive ret koldt, vil skuret være koldt så hvis du skal bygge nyt skur, så overvej at implementerer en varmekilde i skuret, hvor den hurtigste og nemme løsning er noget elektrisk som dog også koster en del på elregningen.

 

Isolering af skur?

Ligesom med alle andre bygninger over en bestemt størrelse på grunden, så er et nyt skur i haven også underlagt bestemmelser. Det må f.eks. ikke benyttes til beboelse. Hvis det skal være beboelse skal det overholde bygningsreglementets krav til beboelse.

Hvis du skal have lave efterisolering, isolering eller andre isoleringsopgaver, så er det selvfølgelig en opgave du kan gøre selv. De færreste af os er dog født med hænder og hjerne til større opgaver i hus eller have, og her kan du med fordel søge professionel hjælp, så opgaven også bliver udført til tilfredsstille, hvilket gør-det-selv opgaver kan fejle på.

Du kan også vælge at få 3 uforpligtigende tilbud fra håndværkere her

3byggetilbud opgaver til haven

 

Ved gør-det-selv?

Hvis du vælger at klare opgaven selv, så vær opmærksomhed på, at du kan opfugte træværket og danne svamp og råd hvis du efterisolerer et eksisterende skur. Ventilationen kan være besværligt, men sørg for at der er mindst 50 mm. frirum i loftet mellem isolering og tagbeklædning. Ved vægge skal der være mindst 20 mm. ventilation mellem ydervæggene og materialet til isoleringen.

Dampspærre er en anden ting som du skal undlade, da der med stor sandsynlig vil blive dannet svamp på grund af temperatur forskellene inde og ude, ligegyldigt hvilket årstid det er.

Til isolering er mineraluldsprodukt et dejlig ikke vandfølsomt materiale, hvor du kan bruge 95 mm. isolering til at gøre dit skur frostfrit. Du skal selvfølgelig også bruge noget vægbeklædning, vindpap med mere, som du nemmest kan få overblikket over, ved at denne video om isolering af dit haveskur.