Sådan lægger du selv omfangsdræn ved huset

Er du husejer, er du måske én af dem, som har prøvet at ligge vågen om natten og spekulere over, om den der lille revne i sokkelen mon er noget, som kan vokse, eller om den der sorte plet er skimmelsvamp.

Det har vi, og derfor sætter vi her fokus på ét af de problemer, som mange husejere møder, nemlig fugt. I mange tilfælde kan et omfangsdræn omkring hele huset være løsningen, som redder dig og dit hus fra fugt og skimmelsvamp.

Læs derfor med her og bliv meget klogere på, hvad et omfangsdræn er, og hvordan du selv kan lægge et omkring dit hus.

Selve problemet

Som bekendt regner det rigtig ofre rigtig meget her i skønne Danmark. Det betyder naturligvis, at dit hus skal være sikret mod regnen og den fugt, den kan give, hvis den kommer ind de forkerte steder.Den jord, som ligger umiddelbart rundt om dit hus, må ikke blive for fugtig. Gør den det, er der nemlig risiko for, at soklen suger vandet til sig, og at der dannes svamp.

For at undgå dette kan det være nødvendigt med et omfangsdræn rundt om huset, som kan lede regnen væk.

Det kan godt lyde som et stort projekt at anlægge omfangsdræn, men rent faktisk er det én af de ting, som du sagtens kan klare selv.

Gør det selv

Det er i alles interesse, at vores huse bliver sikret bedst muligt mod vand og fugt, og derfor er der gjort en stor indsats for, at det skal være nemt og ligetil at anlægge disse omfangsdræn selv. Du kan rent faktisk købe et komplet omfangsdræn lige her, og dermed får du alt, hvad du skal bruge til selve anlæggelsen.

Hvor meget gør-det-selv selve anlægsprocessen bliver, er naturligvis helt op til dig. Har du mulighed for at gøre det selv, er det en rigtig fornuftig og besparende metode, men mangler du lige de evner, som gør, at du tør kaste dig ud i et sådant projekt, er der heldigvis også råd for det.

Du kan få rådgivning i forhold til anlægsprocessen, som klæder dig helt anderledes godt på til at komme godt i gang og, ikke mindst, sikkert i mål.

Igen er det naturligvis helt op til dig, hvor meget vejledning du har brug for, men vil du gerne have et godt resultat, er det i høj grad anbefalelsesværdigt at tage al den hjælp, du kan få.

Fugt i huset og fundamentet er ikke til at spøge med. Bliver der først fugtigt i dit hjem, giver det rigtig gode betingelser for svampevækst. Den uheldige udvikling fortsætter, for svampevækst kan give dårligt indeklima samt forårsage hudeksem og åndedrætsbesvær.

Med andre ord: Undgå fugt. Omfangsdrænet er et rigtig godt sted at starte, og her er du blevet præsenteret for al hjælp, du skal bruge.