Sådan skaber du den skønneste have til sommer

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er de færreste af os, der kan forestille os en hverdag og en bolig uden en have. Det er denne, der giver den naturlige forlængelse af hjemmet, som der er mange af os, der har behov for, når vi skal opbygge noget energi fra vinden og vejret. Og det er også denne, der sørger for at give det frirum, som kan være en nødvendighed i en hverdag, der er fyldt med forskellige former for vaner og andre trivialiteter.

Det handler om at yde nu, så du kan nyde til sommer

Er det noget, som du kan nikke genkendende til? Så kan det være, at det er ved at være tid til, at du gør noget ved din have, således den kommer til at ligne den grønne oase, som du drømmer om. Den skal være det frirum, som du har behov for. Og derfor er det ikke for sent at komme i gang nu. Der er nemlig ikke noget, der er skønnere end at kunne nyde de lange sommerdage og lune aftner ude i haven frem for at være tvunget til at lave alle mulige former for havearbejde for at forsøge at nå i mål, så man også kan komme til at nyde.

SE OGSÅ: Spændende sommertrends hos Mytrends.dk

Din terrasse bliver din nye hverdag

Derfor bør du starte med at tage et kig på din terrasse. Ofte er det nemlig denne, der lader dig rykke en del af din hverdag udendørs til sommer. Det er her, hvor du kan slappe af efter en lang dag, det er her, hvor du kan samles med hele familien med mad fra grillen, og det er her, hvor du bare kan nyde det gode vejr.

Derfor bød du sørge for et plant underlag samt en hyggelig stemning. Er din belægning af sten eller fliser flækkede eller ødelagte, bør du udskifte dem, og er din terrasse at træ, er det måske ved at være tid til en omgang olie.

Sørg for den gode stemning og den hyggelige atmosfære

Dernæst bør du fylde din terrasse med hygge. Det kan blandt andet være nogle gode havemøbler, som du kan slænge dig veltilfreds i med en god bog eller en kølig drinks. Og det kan være nogle hyggelige lanterner og lyskæder, der lader dig skabe en hyggelig stemning og god atmosfære, når mørket begynder at falde på. Og så må du ikke glemme naturligheden, som du kan få fra krukker og potter med skønne, velduftende og farveriger planter og blomster.

Husk de grønne områder

Og husk så de grønne områder. Sørg for at have en plæne der kan kildre dig mellem de bare tæer til sommer, sørg for at der er luget ud i dine bede, så dine blomster kan stå frit i fuldt flor og sørger for at have det privatliv, som du har behov for. Det kan du blandt andet opnå med noget afskærmning fra naboer og forbipasserende med færdighække og hegn.