Sandblæsekabine → Se de 4 bedste kabiner til sandblæsning!

Ved købet af en sandblæsekabine får du mulighed for at opnå optimal og hurtig sandblæsning af alt fra små til mellemstore materialer. Af den grund kan en sandblæsekabine være optimal til gør-det-selv typen, der nyder at gå i gang med større projekter. Du skal dog gerne investere i en god sandblæsekabine for at få det optimale ud af maskinen. Af den grund har vi skrevet denne artikel, der fungerer som en guide til de bedste sandblæsekabiner på markedet. På den måde kan du let og hurtigt danne dig et overblik over, hvilken model, der er den bedste sandblæsekabine til dig.

Bernardo Sandblæsekabine SB 1#1 Bernardo Sandblæsekabine SB 1 – Den bedste sandblæsekabine

Denne sandblæsekabine fra Bernarndo er ideel til dig, der skal have sandblæst små og mellemstore dele. Modellen står fast med gummifødder og har en cap med vision panel og beskyttelsesfilm. Derudover er kabinen udstyret med en cirkulær spændeskive på hætten, der sikrer et støvfrit arbejde.

 1. Ideel maskine til mindre og mellemstore dele
 2. Støvfrit arbejde grundet indbygget spændeskive på hætten
 3. Alt du skal bruge til maskinen medfølger i købet

Derfor skal du vælge en Bernardo Sandblæsekabine SB 1

Hvis du leder efter en ideel sandblæsekabine til sprængning af små og mellemstore dele, så skal du se nærmere på denne model fra mærket Bernardo. Med denne variant får du nemlig en god sandblæsekabine, der kan hjælpe med sprængning af mindre dele. Maskinen er udstyret med vision panel og beskyttelsesfilm, samt en cirkulær spændeskive på hætten, hvilket sikrer et støvfrit arbejde, når du benytter maskinen.

Modellen er udstyret med gummifødder, hvilket sikrer, at den står godt fast. Derudover medfølger der en sandblast pistol med sugerør, 4 kegler fremstillet af keramik og vision panelbeskyttelseshandsker med i købet. Maskinen vejer 17 kg og har et påkrævet lufttryk mellem 6 og 8 bar.


Bernardo SB 2 Sandblæsekabine#2 Bernardo SB 2 Sandblæsekabine – Den bedste sandblæsekabine med udsugning

Hvis du leder efter en ideel sandblæsekabine til professionelt brug, så skal du have fingrene i denne model fra Bernardo. Maskinen er ideel til rustfjernelse, polering, nedbrydning, affedtning o.l. Modellen har en stabil og robust konstruktion. Med sine 55 kg fungerer den som en gulvmodel, der ikke skal flyttes rundt på.

 1. Professionel sandblæsningskabine med god robusthed og stabilitet
 2. Udviklet med en udstødningsåbning med snavsfilter
 3. Arbejdshandsker, sandblæsepistol og keramiske dyser medfølger i købet

Derfor skal du vælge en Bernardo SB 2 Sandblæsekabine

Du får en universelt anvendelig professionel sandblæsningskabine, hvis du investerer i denne model fra Bernardo. Det betyder altså, at denne maskine kan benyttes til en lang række arbejdsopgaver inden for autoværksteder, restaurationsvirksomheder, landbrug og industri. Modellen har en stor dimensioneret dør, der gør det muligt at laste og losse uden problemer. Derudover er den udstyret med en udstødningsåbning med snavsfiler, afløbsåbning og er støvbestandig. Modellen er desuden udviklet med et gennemsigtigt synsfelt med beskyttende film og har arbejdshandsker fastgjort til stellet.

Denne sandblæsekabine har et luftforbrug på 550 liter i minuttet og et lufttryk mellem 4 og 8 bar. Modellen vejer 55 kg og har armhuller i størrelsen 180 mm i diameter. Med i købet medfølger der en sandblæsningspistol med sugeslange, beskyttelseshandsker og fire keramiske dyser i målene 4, 5, 6 og 7 mm. Der er desuden et vindue og indvendig belysning.


Bernardo SB 3 Sandblæsekabine#3 Bernardo SB 3 Sandblæsekabine – Den bedste sandblæsekabine gulvmodel

Med denne sandblæsekabine får du en god og robust gulvmodel, der med sine 125 kg sikrer dig en maskine, der kan holde til lidt af hvert. Modellens design ligner flere af de andre modeller fra Bernardo, så du får altså stadig den samme god opbygning, som beskrevet i de ovenstående produktafsnit.

 1. Robust og tung model, der står fast
 2. Luftforbrug på 400 liter i minuttet for god effektivitet

Derfor skal du vælge en Bernardo SB 3 Sandblæsekabine

Foretrækker du en robust og tung sandblæsekabine? Så skal du se nærmere på denne model. Lige netop denne sandblæsekabine vejer nemlig hele 125 kg og den er derfor en bestandig gulvmodel. Det betyder dog også, at du ikke risikerer, at maskinen pludselig tipper eller virker let under arbejdet. I alt måler denne variant 1220 x 615 x 580 mm og kan håndtere en kornstørrelse mellem 0,149 og 0,250 mm.

Sandblæsekabinen har et luftforbrug på 400 liter i minuttet og et lufttryk på 2,7 til 5,5 bar. Derudover har den en tragt kapacitet på 184 liter. Der er naturligvis også allerede bygget huller til armene, så du kan arbejde sikkert med dine materialer. Hulstørrelsen for disse huller er 180 mm i diameter.


Bernardo Sandblæsekabine SB 4#4 Bernardo Sandblæsekabine SB 4 – Til dig, der ønsker en yderst effektiv sandblæsekabine

De ovenstående modeller er alle gode i drift, men hvis du stadig efterspørger en endnu mere kraftfuld og effektiv maskine, så er dette modellen for dig. Med denne variant får du nemlig et yderst højt luftforbrug og lufttryk, samt en sandblæsekabine med tung vægt, så den altid står solidt fast under arbejdet.

 1. Særdeles effektiv sandblæsekabine
 2. Udstyret med vision panel, beskyttelsesfilm og -handsker for høj sikkerhed
 3. Står solidt på jorden grundet høj vægt

Derfor skal du vælge en Bernardo Sandblæsekabine SB 4

Hvis du leder efter en sandblæsekabine med en robust opbygning, der kan holde til meget og aldrig svigter, så skal du investere i denne model fra Bernardo. Maskinen måler 1110 x 820 x 810 mm og vejer hele 160 kg. Du kan derfor være sikker på, at modellen står fast på underlaget. Derudover benytter den et luftforbrug på 680 liter i minuttet og kører med et lufttryk på 8,6 bar.

Maskinen er desuden også udstyret med et vision panel og beskyttelsesfilm, så du altid kan følge med i, hvad du laver, når du benytter maskinen. Der er også indbyggede beskyttelseshandsker, som har en dimension på 180 mm i diameteren på armhullerne. Maskinen har en tragtkapacitet på 148 liter og kommer i et enkelt design.


Hvad kan man benytte en sandblæsekabine til?

En sandblæsekabine benyttes til at foretage en sandblæsning af små eller mellemstore materialer. Sandblæsningens formål er primært at rense en overflade, så der er mulighed for at give den en ny behandling. Sandblæsekabinen hjælper dig med at få et flot resultat på ingen tid. Derudover sørger lige netop denne procedure for, at dine materialer har en ekstra ruhed, hvilket giver mulighed for en bedre vedhæftning af den efterfølgende behandling.

Sandblæsning i en sandblæsekabine fungerer ved, at man benytter de indbyggede handsker til at holde fast i henholdsvis blæsepistolen og materialet. Gennem et lille ‘vindue’ kan du følge med i, hvad du laver. Selve blæsningen håndteres altså manuelt med denne maskine, men alligevel sikrer opbygningen med en blæsepistol, at behandlingen hurtigt er færdig.

Kan en sandblæsekabine både blive benyttet til professionelt og privat brug?

Ja, du har både mulighed for at købe sandblæsekabiner til privaten og professionelt brug. Hvis det drejer sig om brug til større industri, så skal du dog have fingrene i en kompakt og robust model, så du er sikker på, at den kan holde til forbruger. Hvis maskinen primært skal benyttes til mindre opgaver i hjemmet eller værkstedet, så kan en mindre model være udmærket til formålet.

Sådan vælger du den rette sandblæsekabine

Der er naturligvis et par overvejelser, som du burde gøre dig før du køber en sandblæsekabine. Dette skyldes først og fremmest, at du ellers risikerer at komme hjem med en maskine, der på ingen måde passer til dine behov – og da sandblæsekabiner godt kan være lidt dyre i prisen, så ville det være ærgerligt ikke at få det optimale ud af det nye køb. Herunder finder du en række aspekter, som du med fordel kan overveje før du begiver dig på jagt efter din nye sandblæsekabine.

Disse ting skal du overveje før du køber en sandblæsekabine

 • Hvor stor en maskine har du behov for? Når du overvejer størrelsen på din sandblæsekabine, så skal du både indregne, hvor stort et området kabinen må fylde og hvor store elementer, der skal kunne blæses i kabinen
 • Hvilke materialer skal maskinen kunne rense?
 • Hvor ofte skal maskinen benyttes? Dette afgør f.eks. modellens kraft og funktionalitet
 • Ønsker du at benytte det udvalget blæsemiddel flere gange? Det er ikke alle maskiner, der kan fungere med alle typer af sandblæsningsmiddel eller som giver mulighed for at recirkulere midlet, så det kan benyttes flere gange.
 • Hvor meget kraft / trykluft har du mulighed for at benytte?

Mangler du en kompressor?

Nogle sandblæsekabiner har brug for tilslutning til en kompressor for at få det optimale lufttryk til sandblæsning. Af den grund kan du med fordel investere i en kompressor, hvis du ikke allerede har en kraftfuld variant stående derhjemme. I vores store test af kompressorer kan du læse mere om de bedste modeller på markedet. På den måde kan du være sikker på, at du faktisk får en ordentlig kompressor med hjem, der kan holde i mange år og benyttes til en lang række af formål. Læs vores kompressor test her

Andre former for sandblæsning

Der findes naturligvis andre former for sandblæsning end kun en sandblæsekabine. Du kan f.eks. investere i flere forskellige maskiner til formålet eller benytte dig af håndkraft med en stålbørste eller et stykke sandpapir. Fordelen ved en sandblæsekabine er dog, at blæsningen foregår i en aflukket kabine frem for ude i det åbne. Dette mindsker risikoen for skader i forbindelse med arbejdet. Du kan dog udmærket benytte en trykluft sandblæsepistol og en sandblæsningssuger, hvis du gerne vil have muligheden for at sandblæse større materialer.

Du kan f.eks. med fordel investere i denne trykluft sandblæsepistol fra PowerPlus, da den kan benyttes til fjernelse af rust- og malingrester på diverse overflader. Modellen er et trykluftdrevet sprøjteværktøj, der styres manuelt. Det kan være en god ide at benytte en sandblæser, såsom denne variant fra mærket Nederman, når du foretager blæsning med en sandblæsepistol. Denne sandblæsningssuger med udsugning opsuger f.eks. effektivt støv og større partikler i blæsezonen. Lige netop denne model leveres med en medfølgende blæsepistol, så den kan faktisk udmærket benyttes alene.