Siveslange til hæk – Se 6 udvalgte siveslanger til formålet

Har du netop plantet en ny hæk eller startet dit helt eget blomsterbed i haven? Så er en siveslange netop hvad du har brug for til dine nye planter, for at vande dem korrekt. Siveslangen vander nemlig præcist der, hvor du har brug for det, og du mindsker samtidig vandspildet. Vi hjælper dig på vej med at finde den bedste siveslange til dig i vores siveslange test, som du kan finde nedenunder. Her hjælper vi dig igennem forskellige slags siveslanger i forskellige længder og funktioner, så du kan være sikker på at finde den siveslange, der passer bedst til dit nye bed.

Vi har efterfølgende lavet en lille guide til hvordan du bruger din nye siveslange på den mest optimale måde, så du kan mest ud af slangen, så du sparer på vandet, så meget som muligt.

#1 Hortus Siveslange 30 meter – bedste siveslange i test

Siveslangen på 30 meter fra Hortus er ideel til vanding af bede, græsplænen og i forbindelse med hækplantning og generel nyplanting.

Denne siveslange er perfekt til dig, der ønsker en slange, som du kan vande dine bede, din græsplæne og når du skal plante hæk og andre planter. Siveslangen fra Hortus er nemlig perforeret med mange små huller langs hele slangen, så vandet langsomt siver ud i små mængder, lige der hvor vandet skal bruges. Dette er både super effektivt og så minimerer den vandspild, sammenlignet med en almindelig haveslange.

Slangen leveres med 1 stk. mellemled og 2 stk. slangekoblinger. Slangen er 30 meter lang og er 13 millimeter i diameter.


#2 Netafim Unitechline Siveslange – siveslange med jævnt og ensartet vandtryk

Siveslangen fra Netafim er anbefalet til beplantning af hæk og bede. Det er en effektiv og vandbesparende løsning til din have. Producenten Unitechline regnes for at være det bedste siveslange system på markedet og er lavet til professionel brug.

Netafim siveslangen er den perfekte løsning til dig, der lige har plantet en hæk eller hvis du ønsker en effektiv og vandbesparende løsning til din have. Du kan effektivit vande op til 60 meter på en gang med denne siveslange. Vandet drypper langsomt fra hullerne i slangen, som resulterer i at vandet kan nå at trænge ned i jorden og ned til planternes rødder.

Netafim siveslangen er lavet i et system, hvor dryphullerne er forsynet med membraner, som resulterer i et jævnt og ensartet vandtryk langs slangens længde. Slangen er stiv i det, hvilket gør den utrolig holdbar og mindsker risikoen for at slangen bliver trykket flad eller lavet et knæk.

Siveslangen giver 1,6 liter i timen per hul. Der er typisk 30 centimeter mellem hullerne, og en slange på 30 meter har omkring 100 huller og giver dermed 160 liter i timen, Du kan med fordel koble flere sæt sammen, op til 60 meter siveslange i ét system.

Denne pakke indeholder et endestykke, et han-kobling ½” til Gardena system og 10 spyd til at holde slangen på plads.


#3 Unitechline Siveslange – siveslange, hvor du selv vælger længden

Denne siveslange er anbefalet ved beplantning af hæk og bede, og er en effektiv og vandbesparende løsning til din have. Med denne slange vælger du selv, hvor meget du ønsker og du kan derefter vælge det tilbehør du vil have til siveslangen.

Med Unitechline siveslangen vælger du selv hvor mange meter slange du ønsker. Unitechlines siveslanger har selvrensende dyser, som betyder at den kan gemmes under jorden. Der er 30 centimeter mellem hullerne i denne siveslange, hvilket giver op til 1,6 liter vand per time, per kvadratmeter.

Når du har valgt din ønskede længde på siveslangen, kan du vælge imellem tilbehør som en vandingscomputer, som du kan koble til systemet, så vandingen kører automatisk. Du kan vælge en kobling der skal sidde mellem siveslange og hovedslange, en hovedslange eller PE-rør 20 på 20/4 mm., et endestykke, et samlestykke, en vinkel, et T-stykke, kobling til PE-tør eller en drypslange til Gardena havesystem og et jernspyd.

Du bruger slanen ved at rulle den ud langs det sted, der skal vandes. Start med den ende, der er længst væk fra stedet, hvor vandet trækkes fra. Før slangen gennem det første hul på endestykket. Bøj slangen i enden, så den kan gå tilbage i retningen mod andet hul og stram til. Dette holder nemlig vandet i slangen, så der kun kommer dråber ud gennem de små huller langs slangen. Fastgør, dernæst, siveslangen i jorden med jernspydene, og sørg for at lave 3 til 4 meters mellemrum. Når du når til enden så skal du tilpasse længden, hvis du ønsker den kortere. Montér så koblingen, så du kan koble din haveslange til siveslangen.


#4 Fiskars siveslange 15 meter – 70% vandbesparende siveslange

Siveslangen fra Fiskars er 15 meter lang og har en Flow-ventil, som sikrer et korrekt vandtryk hver gang. Fiskars er et stort og kendt brand inden for madlavnings- og haveredskaber. Deres slanger er af høj kvalitet og er vandbesparende.

Siveslangen fra Fiskars kan du med fordel skære i slangen hvis du ønsker den kortere. Du sparer op til 70% vand, når du vander med denne siveslange samt så sørger Flow-ventilen for det optimale vandtryk, når du vander.

Fiskars siveslangen er 39 millimeter bred, 39 millimeter lang, 65 millimeter i højden og vejer 1,8 kg


#5 Green it siveslange 15 meter – siveslange, der kan tilkobles produkter fra andre mærker

Siveslangen fra Green it er med to almindelige ½” slangekoblinger, som passer sammen med andre mærker som Fiskars og Gardena.

Siveslangen er 155 meter og skal kobles til vandhanen. Den ligger lige så stille og siver vand ud til blomster og bed. Green It siveslangen er en let og effektiv måde at vande dine planter og bede i sommervarmen.

Med siveslangen får du 2 styk ½” slangekoblinger.


#6 Hozelock siveslange 25 meter – siveslange, der er ideel til at rodfæste nye planter og hække

Denne siveslange fra Hozelock er 25 meter lang og er velegnet til at vande nyplantede hække, blomsterbede, grøntsager og drivhuse, og er ideel til at rodfæste nyplantede planter og hække.

Slangen leveres komplet med koblinger, som giver dig mulighed for at serieforbinde siveslanger op til 50 meter i alt.

Desuden er slangen fri for Phthalater.


Sådan fungerer en siveslange

En siveslange er utrolig effektiv, da den kun vander, der hvor der er brug for det, så du på den måde undgår for dyrt vandspild og samtidig mindsker fordampningen. Siveslangen vander jorden i sin fulde længde, fra de små huller, der sidder i siden af slangen.

Når du skal til at bruge din siveslange, fører du en almindelig vandslange hen til begyndelsen af det område, som du ønsker at vande. Du monterer din siveslange i enden af din almindelige vandslange. Hvis du endnu ikke har en haveslange, kan du finde den bedste haveslange i vores haveslange test, så du kan komme ordentligt i gang med din vanding med siveslangen.

Du kan, eksempelvis, placere din siveslange i din hæk, i dit blomsterbed, og så videre. Hvis du ikke ønsker man skal kunne se siveslangen, kan du også med fordel grave den et par centimeter ned i jorden. På denne måde når vandet heller ikke at fordampe på overfladen af jorden.

Har du plantet en hæk, så anbefales det at vande 2 til 4 gange om ugen, dog afhængig af hvor meget det regner i den pågældende uge. Der skal vandes i ét vækstår fra april måned til oktober måned. Lad vandet være tændt i mellem 2 til 3 timer, når du vander med siveslangen. Det sikrer nemlig at vandet trænger ned i jorden og ikke fordamper mens den ligger på jordens overflade, selv ved høje temperaturer.

Man kan få siveslanger i mange forskellige størrelser. Oftest er de mellem 15 og 30 meter, men som du kan se i vores test, tilbyder nogle brands, at købe siveslangen per meter.

Siveslange eller drypslange?

Siveslanger og drypslanger har samme princip, da de begge vander jorden ved at der ledes små vandmængder ud, der hvor der er brug for det. Drypslanger fungerer således at de er monteret på en anordning på vandslangen, der leder vandet ud i drypslangerne, hvorfra der drypper vand ned på jorden. Drypvandslanger fungerer oftest som et anlæg, der kan vande større områder ad gangen.