Skruemaskine test (2022) → Se de 6 bedste skruemaskiner her!

1

Vinder af vores skruemaskine test:

Makita DDF484RTJ

Denne testvinder fra Makita DDF484RTJ en effektfuld maskine med masser af kraft, og med mere end 100 års erfaring producerer Makita produkter, som anerkendes for en enestående ydelse og høj kvalitet rundt om i verden. De forskellige Makita-produkter bliver både brugt af professionelle tømrere og andre byggespecialister, men også af gør-det-selv manden. Vores testvinder er derfor en stærk maskine, som dækker de fleste behov. Ovenikøbet bruger den batterier, og du er derfor ikke begrænset af hverken ledning eller stikkontakt!

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Makita DDF484RTJ 2.716 kr. happii.dk
Bosch PSB 18 LI-2 1.713 kr. Homeshop.dk
AEG BS 18C LI-202C
Bosch Professional GSR 18-2-LI Plus
DEWALT DCD791D2 1.522 kr. happii.dk
Metabo BS 18 Quick

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Du kender det godt. Du har endelig fundet det perfekte billede til at hænge i stuen, eller du har langt om længe fundet den perfekte hylde til køkkenet. Du har måske fundet en reol, som skal skrues sammen. Eller også har du mindre reparationer rundt omkring som endelig skal fikses? Tiden er inde til at bore eller skrue, og det kræver det rigtige værktøj. Men hvilken skal du vælge?

Man siger, at en kombineret bore- og skruemaskine dækker de fleste af dine behov, hvis du bor i lejlighed eller hus og typisk skal hænge noget op, samle eller reparere. Til de tungere opgaver, der fx involverer en betonvæg vil en boremaskine være et bedre valg, da den har flere omdrejninger og derved flere kræfter. Dette kan spare tid og frustrationer! Til boring i beton anbefaler vi, at du bruger en borehammer eller en slagboremaskine.

Der er mange maskiner på markedet, og vi har valgt hovedsageligt at fokusere på bore- og skruemaskiner, da de dækker de flestes behov i de danske hjem. Vi har fundet 6 maskiner, der kan spare dig både tid og kræfter.

Hvilken bore- og skruemaskine skal jeg vælge?

Som tidligere nævnt så er vores fokus i denne artikel på bore- og skruemaskinerne, da disse er behjælpelige til at løse de fleste udfordringer, som danskerne møder i deres hjem. Har du brug for flere mere kraft, fordi du ofte skal bore i massive vægge, kan du med fordel investere i en billig slagboremaskine eller borehammer.

Det kommer an på dine behov! Er du udstyret med 10 tommelfingre, og er du ligeledes typen, som nærmest aldrig har brug for at bore eller skrue? Så kan du overveje at anskaffe dig en billig akku-bore/skruemaskine – den kan hjælpe dig med skrueopgaver og bore. Nogle modeller kan også oplader med samme stik som din akku plæneklipper.

Er du en gennemsnitlig gør-det-selv-type, så kan du overveje samme slags som ovenstående, men med fordel gå efter andre end de helt billige maskiner. At betale lidt mere for en maskine, forsyner der oftest med en maskine med en længere levetid. Skal du ofte bore, kan du også overveje, om en boremaskine er mere passende – da den løser boreopgaverne hurtigere!

De seks maskiner som vi har udvalgt til dig, kan de løse de mest forekommende opgaver. Hvad enten du skal skrue eller bore, så klarer maskinerne opgaven for dig. Vi vil mene, at der er noget for enhver smag og pengepung, og vi håber, at du efterfølgende er klar til at vælge din nye maskine.

#1 Makita DDF484RTJ – bedste boremaskine

Denne testvinder fra Makita DDF484RTJ en effektfuld maskine med masser af kraft, og med mere end 100 års erfaring producerer Makita produkter, som anerkendes for en enestående ydelse og høj kvalitet rundt om i verden. De forskellige Makita-produkter bliver både brugt af professionelle tømrere og andre byggespecialister, men også af gør-det-selv manden. Vores testvinder er derfor en stærk maskine, som dækker de fleste behov. Ovenikøbet bruger den batterier, og du er derfor ikke begrænset af hverken ledning eller stikkontakt!

Fremhævede fordele:

 1. Der medfølger to batterier på 5,0 Ah
 2. Kulløs motor
 3. Den medfølgende lader gør det muligt at oplade batterierne helt på 45 minutter 

Derfor skal du vælge Makita DDF484RTJ

Med denne maskine får du valuta for pengene. Den er højtplaceret i test fra både forbrugerrådet Tænk og det forbrugerråd Råd & Rön.

Med en vægt på 1,8 kilo er dette ikke en af de lettere maskiner i testen. Den vurderes både egnet til gør-det-selv typen og håndværkeren. Med hjælp fra sine to kraftige batterier på 5 Ah klarer den alle opgaver – store som små – boring af huller og de store skruer får også nemt en tur!

Udover de mange kræfter forsyner de to batterier også maskinen med mange timers arbejde. Den kulløse motor giver en længere drifttid, og du kan derfor arbejde længe. Skulle du alligevel opbruge batterierne, kan disse hurtigt genoplades igen med lynladeren. Du kan derfor hurtigt komme videre med dine opgaver.

Dertil har maskinen i sig selv god holdbarhed og brugervenlighed. Det vurderes, at den kan bore op til 13 millimeter i stål og 38 millimeter i træ. Du får derfor en maskine, som sagtens kan klare de mere krævende bore- og skrueopgaver.

Til opbevaring kan du tilkøbe en kuffert til maskine og andet smart tilbehør, som gør, at du kan få den helt store pakke og klare selv udfordrende skuearbejde, som bliver legende let.

Alt i alt får du med Makita DDF484RTJ en effektiv og kraftfuld maskine for pengene.

Produktdetaljer:

 • Kulfri motor
 • Ekstra batteri medfølger
 • Akku-kapacitet: 5,0 Ah
 • Batterispænding: 18 Volt
 • borediameter i træ: 38 mm
 • borediamater i stål: 13 mm

#2 Bosch PSB 18 LI-2 –  Bedst til prisen

Med Bosch PSB Li-2 får du meget maskine for pengene, da denne populære Bosch PSB 18 LI-2 er en rigtig stærk spiller på markedet. De vurderer selv anvendelsesområdet til at være advanced, så du får en maskine, som kan klare selv de fleste udfordringer – også de krævende! Den klarer fx nemt at bore i mursten og er en boremaskine, der bruger batterier, så du undgår irriterende ledninger.

Fremhævede fordele:

 1. Har slagborefunktion, så den nemt kan bore i mursten
 2. Har beskyttelse mod overopladning
 3. Lader hurtigt

Derfor skal du vælge Bosch PSB 18 LI-2 

Mærket Bosch kræver ikke særlig meget introduktion – mærket er kendt for kvalitet og funktionalitet. Dette gør sig også gældende med deres Bosch PSB 18 LI-2. Her har du en maskine, som klarer sig godt i tests, er nem at bruge og byder på en slagborefunktion. Slagborefunktionen gør det nemmere for dig at bore i hårde materialer som fx mursten. Du kan derfor bruge den til flere opgaver end en almindelig bore- og skruemaskine.

Derudover medfølger der 2 stks 2,5 Ah batterier, som sikrer både kraft og hurtig ladetid.

Med de to batterier risikerer du ingen irriterende ledninger, som kan forstyrre dig, når du arbejder. Maskinen har indbygget beskyttelse mod overopladning, som forlænger maskinens levetid. Derudover er batterierne hurtigt ladet op, så du ikke bliver unødvendigt forsinket, når du arbejder.

Maskinen borer godt, og den klarer sig bedst i træ og sten, hvor den ifølge Tænks tests får bedømmelsen ”meget god”. Dog opnår den i samme test kun ”middel”, når det kommer til at bore i metal. Den kan bruges af både fagfolk og hjemme i værkstedet, hvor den kan imødekomme langt de fleste krav.

Derudover vurderes den som både brugervenlig og sikker, og du får altså et effektivt maskineri, der holder længe, når du køber en Bosch PSB 18 LI-2, som vi vurderer som værende ”bedst i prisen”.

Produktdetaljer:

 • Slagborefuktion
 • Akku-kapacitet: 5,0 Ah
 • Batterispænding: 18 Volt
 • Maks. borediameter i træ: 35 mm
 • Maks. borediamater i stål: 13 mm

#3 AEG BS 18C LI-202C – Fin brugervenlig maskine med god holdbarhed

 Med en AEG boremaskine kan du trygt gå i gang med dit arbejde – både dig hjemme i hobbyværkstedet eller dig, som bruger værktøj professionelt. Med AEG får du solidt håndværk, som du nemt og hurtigt kan komme i gang med. Den effektive skruemaskine er din pålidelige hjælper. Her er ingen forstyrrende ledninger, da maskinen kører på batteri (der medfølger 2 styks).

Fremhævede fordele:

 1. Maskinen har to mekaniske gear
 2. Medfølger 2 Ah-batterier
 3. LED arbejdslys

Derfor skal du vælge AEG BS 18C LI-202C

AEG BS 18C LI-202C er en kraftig og robust maskine, som nemt løser dine problemer med at skrue og bore. Det er en brugervenlig maskine, som med sit kompakte design vurderes til at have en god holdbarhed. Dog borer den ikke ligeså godt som testvinderen, og dens batterilevetid kunne være bedre. Med det sagt, så opvejer maskinen med sit arbejdslys, som gør det nemt for dig at arbejde på alle tider af døgnet og uden at være afhængig af en pandelampe. Gearfunktionen gør det nemt for dig at tilpasse styrken til dit arbejde, da den har to gear.

Den er en af de tyngste modeller, der findes op markedet

Produktdetaljer:

 • Ekstra batteri medfølger
 • Akku-kapacitet: 5,0 Ah
 • Batterispænding: 18 Volt
 • borediameter i træ: 45 mm
 • borediamater i stål: 13 mm

#4 Bosch Professional GSR 18-2-LI Plus – EN let, men god og kraftfuld maskine

Igen er Bosch på banen med en god kandidat i vores test. Den lave vægt på 1,3 kilo gør maskinen nem at håndtere, mens den korte konstruktion gør den ideel til opgaver på trange områder.

Fremhævede fordele:

 1. Auto Lock borepatron
 2. ECP-teknologi beskytter motoren mod overbelastning, overophedning og dybafladning.
 3. Maskinens lave vægt på 1,3 kilo

Derfor skal du vælge Bosch Professional GSR 18-2-LI Plus 

Denne maskine rangerer ligesom det andet Bosch produkt højt på hitlisten i diverse tests. Du får her et robust værktøj, som du kan have høje forventninger til. Kan både arbejdes med intensivt i perioder eller løbende. Med sit integrerede LED-lys kan du nemt arbejde mørke steder, uden at du skal opstille lamper eller bære pandelampe. Med den smarte 10 mm BOSCH Auto-Lock borepatron kan du nemt skifte bits og tilpasse dit arbejde.

Vi anbefaler denne Bosch boremaskine til den professionelle gør-det-selv-type, og du vil især blive glad for den, hvis du kaster dig ud i større projekter, som fx nyt køkken, eller hvis du skal bygge en terrasse.

Designet er kompakt og holdbart, imens har batterierne god levetid. Dog er den med sine kun 1,3 kilo en af denne artikels letvægtere, men det går ikke udover dens evner. Der medfølger 2 1,5 Ah batterier, som du hurtigt kan skifte, når du arbejder.

Produktdetaljer:

 • Ekstra batteri medfølger
 • Støv- og vandafvisende design
 • Kort længde på 169 mm
 • Akku-kapacitet: 1,5 Ah
 • Batterispænding: 18 Volt
 • borediameter i træ: 30 mm
 • borediamater i stål: 10 mm
 • skruediamater: 7 mm

#5 DEWALT DCD791D2 -en kraftig maskine til tunge boreopgaver

En solid og kraftig maskine til den seriøse gør-det-selv entusiast eller den professionelle håndværker. En ideel maskine til de fleste bore- og fastgørelsesopgaver. Med en smart kulløs motor får du mest ud af køretiden pr. batteriopladning. Den er fra mærket Dewalt, som er kendt inden for værktøj, og i testen fra Tænk er denne maskine den kraftigste af de to Dewalt-maskiner i testen. Derudover er den med batteri, så du ikke bliver generet af en ledning.

Fremhævede fordele:

 1. Klarer sig godt i boretest af metal
 2. Brugervenlig
 3. Batteri holder længe

Derfor skal du vælge Dewalt DCD791D2

Det amerikanske mærke DEWALT har ry for at levere gode og professionelle maskiner – og de skuffer ikke. Her får du en maskine, som ligger godt i hånden og er effektiv. Den scorer, som en af de få, rigtig godt i testen om at bore i metal. Derudover får den fine bedømmelser i forbrugerrådets Tænks test. Den vurderes til at være meget god i boretest samt håndtering.Tænk giver også Dewalt DCD791D2 rigtig gode karakterer, når det kommer til brugervenlighed. Den ligger som sagt godt i hånden, har en fornuftig vægt og sikkerheden er i top. Den har LED-arbejdslys og hurtigt stop – begge ting som er vigtig for brugervenligheden.

Der medfølger 2 batterier i pakken af batteri-typen Li-Ion, som har en spænding på 18 volt og batterikapaavitet er på 2,0 Ah. Derudover holder batterierne længe, så arbejdet glider nemt og pausefrit. Den har hurtigtopladning, så du hurtigt kan komme i gang igen, når batterierne løber tør for strøm.

Den bliver leveret i en kuffert, hvor du nemt kan opbevare maskinen, batterier, ladestationen og andet tilbehør

Produktdetaljer:

 • Akku-kapacitet: 2,0 Ah
 • Spænding: 18 volt
 • Batterispænding: 20 Volt
 • To gear
 • borediameter i træ: 40
 • borediameter i stål: 13 

#6 Metabo BS 18 Quick – en let maskine med godt batteri

Med Metabo kan du arbejde som en professionel hjemme hos dig selv! Med en let, men kraftfuld maskine kan du klare mange og alsidige opgaver. Det smarte quick system giver dig et lynskift af værktøjsholder og indsatsværktøj, så du kan arbejde fleksibelt, nemt og sikkert. Derudover ligger denne model højst blandt Metabo-maskinerne i bore- og skruemaskinetesten fra Tænk.

Fremhævede fordele:

 1. Indbygget LED lys
 2. Metabo quick system
 3. Medfølgende bitssæt

Derfor skal du vælge Metabo BS 18 Quick 

Med Metabo BS 18 Quick har du en lille, men handy bore- og skruemaskine, som nemt hjælper dig med at løse dine handy problemer. Med sin lave vægt og korte længde er den klar til at udføre alsidige opgaver for dig, og specielt hvis du skal udføre arbejde, som er mere tidskrævende, da den er behagelig at arbejde med – selv i lange perioder. Det er en af de positive ting, som Tænk ligger vægt på.

Den har et fornuftigt batteriforbrug og er den model blandt Metabo-maskinerne, hvis batteri holder bedst, ifølge Tænk’s test. Derudover medfølger der to batteri i pakken og den benytter sig af batteri-typen Li-Ion, som har en spænding op 18 volt. Der er også beskyttelse mod overladning

Derudover har den LED-arbejdslys, så du kan se, hvor du arbejder selv steder, hvor der ikke er meget lys. Den har også hurtig stop, som hjælper på sikkerheden. I følge tænk, er sikkeren også i top.

Du får Metabo BS 18 Quick i en kuffert med de to batterier og tilhørende tilbehør, så du får et værktøj, som kan bruges til de fleste bore- og skrueopgaver.

Produktdetaljer:

 • Ekstra batteri medfølger
 • Akku-kapacitet: 2,0 Ah
 • Medfølger to batterier
 • Batterispænding: 18 Volt
 • To gear
 • Beskyttelse mod overopladning
 • borediameter i træ: 20 mm
 • borediamter i stål: 10mm

Kort resultat af testen

For at kunne give dig de bedste anbefalinger af maskiner har vi undersøgt flere anmeldelser, tests og webshops. De kilder vi arbejder ud fra dækker typisk hele Skandinavien, og det giver et bredt og godt udvalg for vores anbefalinger.

Du vil blive præsenteret for at alsidigt udvalg samt vores bud på bedst-i-test og bedst-til-prisen.

 1. Testvinder: Makita DDF484RTJ
 2. Bedst til prisen: Bosch PSB 18 LI-2 (2×2,5 Ah)

Ud fra de testresultater og anmeldelser vi har fundet, så er Makita DDF484RTJ testvinderen, fordi du her får en effektiv bore- og skruemaskine med gode hestekræfter og er brugervenlig.

Som et bud på bedst-til-prisen vil vi gerne rette blikket mod Bosch PSB 19 LI-2. Denne effektive maskine kan både skrue og bore, og har derudover indbygget slagborfunktion som den eneste af vores udvalgte maskiner. Du får hermed en maskine, som kan dække mange alsidige behov.

SE OGSÅ:

Gode råd og overvejelser inden du vælger en bore- og skruemaskine

Der er som tidligere nævnt rigtig mange forskellige maskiner på markedet, og det kan være svært at vælge den rigtige. Nogle kan også undre sig over, om det kan svare sig at købe én, men det er næsten sikkert og vist, at du får brug for den på et eller andet tidspunkt. Til ophængning af hylder, når du skal bygge eller måske til kilnkearbejde i badeværelset?

Vi vurderer, at den alsidige maskine er et must-have i din værktøjskasse.

Men hvordan vælger du den bedste, som passer til dine behov?

Ud fra vores resultater og de tests som vi har gennemgået er det typisk de billigste bore- og skruemaskiner til få hundrede kroner, som klarer sig dårligt – men det er også set, maskiner til over 1000 kroner ikke scorer højt. Så det er med at have tungen lige i munden.

Du skal huske at have dine opgaver i tankerne, når du skal vælge maskine, da det teknisk set er materialerne, som du skal bore i/arbejde med, som er afgørende for, hvilken maskine der passer til dig

Er det normalt bore- og skruearbejde, dvs. de lettere opgaver, du skal kaste dig ud i, så kan en maskine i den billigere ende af skalaen fint dække dine behov. Kræver du, at den også skal kunne bore i metal, så vær opmærksom på, at den skal have flere kræfter (antal Volt er en god indikator).

Står du overfor et projekt, der involverer mursten og beton, så kan du vælge en slagboremaskine. Denne er kraftigere end almindelige boremaskiner, fordi slagboremaskinen slår sig igennem det materiale, der arbejdes med. Den kan også løse de opgaver, som en normal boremaskine klarer, men den vejer væsentlig mere, så du skal tænke over, om den er nødvendig til de almindelige projekter.

De maskiner, som scorer bedst i test er typisk også dem, der har gode batterier. Dels i forhold til batteriernes levetid, men også at der er to, så du kan skifte undervejs og ikke blive nødsaget til at stoppe dit arbejde unødvendigt før tid.

Når du shopper efter din næste maskine, så skal du være opmærksom på Volt. Volt siger noget om, hvor kraftigt maskinens batteri er, og hvor meget spænding der bliver sendt til den. Er der mange Volt, så har du et kraftigt batteri og derved mere power. I forhold til batterilevetid kan du se på maskinens ampere også kaldet Ah. Høj ampere er lig med lang batterilevetid.

Vi har i vores gennemgang vægter maskiner, der både kan skrue og bore, højt. Men det kan ikke altid være nok. Hvis du skal bore i beton eller andre hårde materialer, så anbefales det, at du investerer i en slagboremaskine eller borehammer for at opnå de bedste resultater.

Test kilder

I vores stræben efter at give dig de bedste maskiner på markedet at vælge imellem, så baserer vi vores anbefalinger på en masse forskellige tests og informationer fra hele Skandinavien. Vi gennemgår løbende nye tests, mens vi tilpasser vores artikel, så den så godt som muligt kan dække dine behov.

Vi vil nu gennemgå kilder, som vores informationer stammer fra.

Danske kilder:

Pricerunner test

En gennemgående test af 8 bore- og skruemaskiner på markedet. Testen blev foretaget i july 2017 og resultaterne er derfor stadig friske og ikke mindst gældende. I testen havde følgende egenskaber indflydelse på maskinernes karakterer:

 • Ydeevne
 • Byggekvalitet
 • Funktioner

Samtidig blev der lagt vægt på materialevalg, brugervenlighed og ergonomi. Disse faktorer blev sammenholdt med prisen på maskinen i et forsøg på at fastsætte dens værdi til prisen. Det resulterede i, at man i testen havde højere forventninger til en dyr maskine end til en, der var billig og omvendt.

Forbrugerrådet Tænk

I januar 2018 testede Forbrugerrådet Tænk 62 bore- og skruemaskiner.

Testen lægger sig meget op af den test, der blev udført af det svenske Forbrugerråd Råd & Rön tilbage i 2017,

I denne forbindelse testede man boremaskinerne i flere forskellige materialer bl.a.: træ, metal og beton. For at finde ud af, hvor effektivt maskinerne var, blev der fx boret huller i forskellige størrelser på maksimal hastighed. Man udførte også en holdbarhedstest, hvor hver model kørte i op til 3.000 timer med varieret belastning. Derefter blev maskinens forskellige dele og mekanik gennemgået. I et forsøg på at danne sig et indtryk at brugervenligheden så man på, hvor behagelige maskinerne var at arbejde med, samt hvor nemme eller svære de var at betjene. i den sammenhæng testede man også batteriet i forhold til i opladningstid og hvor længe en fuld opladning varede.

Svenske kilder:

Råd & Rön

Det svenske forbrugermagasin udførte i december i 2017 en gennemgående test af boremaskiner med følgende kriterier:

 • Skrue-/boretest
 • Brugervenlighed
 • Funktioner
 • Holdbarhed

Testen fra 2017 er en fornyet test af boremaskiner, og den indeholder restresultater for 41 bore- og skruemaskiner med batteri. Alle maskiner blev testet ud fra ovenstående kriterier. I testen så man bl.a., at flere af maskinerne har problemer med batterier, som løber for hurtig tør for kraft.

Konklusion

I denne test har vi gennemgået 6 maskiner fra flere forskellige kilder. Ud fra kilderne har vi vurderet, hvad der er vigtigt at forholde sig til, når man vil investere i en bore- og skruemaskine. Du kan nærmest ikke bo nogle steder, uden at du på et eller andet tidspunkt skal hænge noget op, bygge eller bore. Derfor har vi nøje udvalgt maskiner, som kan tilgodese stort set alle almindelige menneskers behov. Ved hver maskine har vi angivet de enkelte maskiners særegne kvaliteter, så du har et godt udgangspunkt at tage din beslutning ud fra.

Vi har også givet vores bud til, hvilke maskiner, der er bedst-i-test og bedst-til-prisen.

Her vil vi igen fremhæve vores testvinderMakita DDF484RTJ. En effektiv sag som både kan skrue og bore med kraft og brugervenlighed. Eller vores bud på bedst-til-prisen Bosch PSB 19 LI-2. Udover at kunne skrue og bore har denne indbygget slagborfunktion som den eneste af vores udvalgte maskiner. Du får hermed en maskine, som kan dække mange alsidige behov.

Endelig er valget op til dig, om hvilken maskine, der passer bedst til dine behov og projekter. Vi kan ikke sige, hvilken du skal vælge, vi kan kun sige, at det er sikkert, at du får brug for én.

Vi anbefaler også at du læser:

✅ Hvilken skruemaskine skal jeg vælge?

Makita DDF484RTJ er testvinderen i denne artikel, men der findes mange modeller og vi har samlet nogle af de bedste modeller på markedet, så du kan finde den der passer bedst til dig.

🤔 Hvad er forskellen på en skruemaskine og boremaskine?

⭐ Hvilken type skruemaskine skal du vælge?

Når du skal vælge din næste skruemaskine, skal du vælge en som har et stort nok batteri til dit behov. Du skal også tænke på brugervenlighed, holdbarhed og funktionerne. Læs mere i artiklen, for at finde din næste skruemaskine.