Den bedste slangevogn i 2022

1

Gardena slangevogn med metal

Denne Gardena-slangevogn vinder testen, da designet er yderst praktisk og brugervenligt – der er taget højde for alt, hvad man kan ønske sig i en slangevogn.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Gardena slangevogn med metal 809 kr. Labtech Data
Gardena slangevogn Aqua Roll S
Claber Metal 60 Trolley 902,30 kr. Vandslanger
Gardena slangevogn med slange 359 kr. 10-4

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

 

En slangevogn er særdeles praktisk, hvis du ikke ønsker at have din haveslange liggende og rode på terrassen eller i haven. Den fungerer som pladsbesparende opbevaring, da slangen nemt kan rulles op i vognen, som du derefter kan køre hen i et fjernt hjørne, hvor den ikke står i vejen.

En god slangevogn er robust, gør det nemt for haveslangen at rulles ind, er egnet til at opbevare på trang plads og kan ubesværet bevæges rundt.

Vi hjælper i denne slangevogn-test med at finde den bedste model til dig. I vores købsguide gennemgår vi nogle generelle plusser og minusser, som du bør være opmærksom på, når du skal købe en slangevogn, og i sammenligningstabellen kan du sammenligne de forskellige produkter.

Gardena slangevogn med metal#1 Gardena slangevogn med metal – bedst i test

Fordele:

 • Slangelængde op til 60 meter
 • Håndtaget er ergonomisk
 • Godt og praktisk design

Ulemper:

 • Kan være tung at transportere

 

Derfor skal du vælge Gardena slangevogn med metal

Denne Gardena-slangevogn vinder testen, da designet er yderst praktisk og brugervenligt – der er taget højde for alt, hvad man kan ønske sig i en slangevogn.

Håndtaget er lavet ergonomisk med plastik komponenter, hvilket giv et nemt og gnidningsfrit oprul.

Vognen er udstyret med en sammenklappelig fod, der gør, at den ikke kan vælte – heller ikke hvis du hiver lidt voldsomt i den, hvad man jo godt kan komme til, når man er i gang i haven.

Den har en speciel form, hvor hjulene er placeret højt. Det gør, at den står stabilt.

Ydermere kan produktet og mange af  dets komponenter justeres, så de passer perfekt til dig, der skal bruge den – foden og pedalarmen kan let foldes ind, og håndtaget kan sænkes. Det gør også, at du kan spare ekstra meget plads i haven, i skuret eller hvor du nu skal opbevare den.

Koblinger på haveslangen kan nogle gange drille, idet deres placering kan gøre, at slangen bøjer og derfor forstyrrer vandgennemstrømningen. Men det er ikke tilfældet på denne, hvor koblingerne er vinklede og sidder på indersiden af tromlen – det sikrer en ensartet strøm på denne Gardena-slangevogn.

Gardena slangevogn Aqua Roll S#2 Gardena slangevogn Aqua Roll S – bedste billige

Fordele:

 • Kompakt design
 • Haveslangevogn kommer i flere farver

Ulemper:

 • Bygget i plastik
 • Maks. kapacitet er lidt lav

 

Derfor skal du vælge Gardena slangevogn Aqua Roll S

Denne slangevogn udmærker sig ved at have et kompakt design og en lav vægt, der sikrer pladsbesparende opbevaring og gør den nem at transportere. Derudover er den frostbeskyttet, så du i princippet kan have den stående udenfor i haven eller på terrassen året rundt.

Den har et robust håndtag, som gør, at du nemt kan rulle din haveslange ind.

Denne slangevogn fra Gardena kommer med fem års garanti, hvilket indikerer, at den trods plastik-designet er særdeles hårdfør.

Du bør med denne være opmærksom på, at dens kapacitet ikke rækker til en haveslange på over 40 meter.

Claber Metal 60 Trolley#3 Claber Metal 60 Trolley – bedste premium

Fordele:

 • Slidstærk
 • Høj kapacitet
 • Gode hjul

Ulemper:

 • Slange medfølger ikke

 

Derfor skal du vælge Claber Metal 60 trolley

Denne slangevogn fra Claber gør, at haveslangen er godt beskyttet og nem at flytte rundt på alle overflader.

Selve vognens stel samt tromlen er bygget i metal, som til og med er forstærket med en belægning af epoxy-harpiks for øget levetid. Dernæst har den store, robuste hjul, der gør vognen nem og at håndtere og sikrer god stabilitet på alle slags overflader – uanset om du kører den over græsplænen, gennem perlesten eller på fliser.

Den har en god kapacitet, idet den kan rumme en haveslange på helt op til 85 meter.

Vognen er bygget med en lydløs blok, der forhindrer, at metalkomponenterne slider på hinanden, og den er nem at samle.

Gardena slangevogn med slange#4 Gardena slangevogn med slange – bedste med slange

Fordele:

 • Slange medfølger
 • Kommer med koblinger og mundstykke

Ulemper:

 • Kort slangelængde

 

Derfor skal du vælge Gardena slangevogn med slange

Igen har Gardena præsteret en slangevogn, som er ultra-kompakt og kan gemmes væk på selv den mindste plads. Udover det minimalistiske design skyldes det et teleskopisk håndtag samt en foldemekanisme, der gør, at du kan minimere de fleste komponenter, når vognen ikke er i brug.

Der er tænkt på detaljerne og brugervenligheden i denne vogn, der blandt andet har en smart drejeakse, som forhindrer, at tilslutningsslangen vrider sig, når hovedslangen rulles op eller af.

Som en ekstra bonus kommer denne model ikke bare med en slange, men også meget andet praktisk tilbehør, der tilsammen udgør alt, du skal bruge for at vande din have.

Sådan vælger du den bedste slangevogn

En vogn til din haveslange er et af de redskaber, som du vil undre dig over, at du nogensinde har måttet undvære, når først du anskaffer dig en.

En haveslange er nemlig lang og upraktisk at have med at gøre, og vi kan hurtigt komme til at bruge enormt meget tid på at bakse med den, når vi skal vande planterne hjemme i vores have – både når vores slange skal rulles ud eller ind.

Hvilken model, du skal vælge, afhænger af dine personlige behov og præferencer, og hvilke haveslanger du har derhjemme – i denne købsguide gennemgår vi forskellige modeller og specifikationer, så du har et bedre grundlag for at tage stilling.

Typer af slangevogne

Der findes flere typer af slangevogne med hver deres fordele og ulemper. Hvilken der passer bedst til lige præcis dit behov, kan du få overblik over her.

Den fritstående model

Denne model er måske den mest velkendte til at holde en haveslange, og det er også denne type, vi har gennemgået i den ovenstående test.

Dette er en god allround-model, som dog bedste egner sig til en mindre haveslange og dermed også en mindre have. Det rigtig gode ved dem er, at de er monteret på hjul, sådan at du nemt kan komme rundt i haven med dem. Og mange af dem har veldesignede, manuelle håndtag, der gør det behageligt at rulle din haveslange ind.

Det primære problem ved at bruge disse på større arealer er, at du skal rulle din slange ind manuelt. Det kan være fint, hvis den blot er 20 til 30 meter, men er den meget lang, kan det blive et langsommeligt arbejde, som du måske helst vil være foruden. I så fald kan du med fordel kigge nærmere på en automatisk slangevogn.

Automatisk slangevogn

Denne ærmer sig nemlig rigtig godt til store områder, og derfor vil den også være god til professionelle gartnere, der f.eks. arbejder på skoler, i parker eller lignende. For med det automatiske oprul skal du ikke længere bekymre dig om, hvor lang slangen er – maskinen klarer alt arbejdet. Af samme grund tolererer disse modeller ofte meget lange slanger, og du kan blot lade den stå på et sted uden at bekymre dig om at skulle skubbe den rundt, hvilket kan blive trættende i længden. Især hvis du hele tiden skal rulle slangen ud og ind, mens du skubber den rundt, så der ikke går kludder i den.

Væghængt vandslangeholder

Den sidste mulighed er en vandslangeholder, som du hænger på væggen. Dette er den klart mest pladsbesparende løsning, da disse har et meget kompakt design. Du kan placere dem på væggen i nærheden af din vandkilde, og så er den nem at komme til, når du skal vande planterne. På den måde behøver du ikke at have nogen vogn til at stå og optage plads, hvilket kan være en irritation for folk med meget små haver

FAQ

Hvilken slangevogn er bedst i test?

Den bedste slangevogn i test er Gardena slangevogn med metal, som har et godt og praktisk design og kan håndtere en haveslange på op til 60 meter.

Hvilken type slangeholder skal jeg vælge?

Til en slange på omkring 30 meter er en friststående model god. En automatisk model er god til større arealer.