Hvorfor vælge småsten som belægning i indkørsel og have?

Hvorfor vælge småsten som belægning i indkørsel og have?

Belægningen i indkørslen kan være med fliser eller småsten, hvilket er ganske praktisk af flere årsager.

Din bil eller biler skal køre henover, stå parkeret og ellers bruges som måske bare bruges som et let fremkommelig sted. Her ønsker du logisk nok ikke ukrudt og vild bevoksning som ofte ses ved et sommerhus eller lignede. Belægning er nydelig, og så er belægning også med at holde ukrudt væk.

Småsten eller skærver i haven giver mange flere muligheder som bunddække eller pynt. Det svære bliver selve arbejdet med at smide sten ud i bede eller stier.

Fordele ved at bruge småsten og gode tips til anlæg af din have er, hvad du finder inspiration til her.

Anlæg haven? 

brug granitskærver på stier og bede i haven

Når du skal have lagt småsten og skærver, så kan der være prismæssige fordele i at bestille online. Dog kan du ved lokale forhandlere ofte finde mange bedre priser for større mængder, det kræver bare en vognmand også.

 

Vi anbefaler Grusdirekte indenfor sten, grus, belægning m.m.

Køb billige granitskærver ved GrusdirekteBilligt, hurtigt og nem levering dig – derfor anbefaler vi Grusdirekte

 

Skærver eller småsten?

find de rigtige småsten til belægning

Materialet der er billigst er skærver eller småsten, der både kan være i indkørsel eller i som bunddække i dine bede. 8-16 mm. er en god størrelse til indkørslen, for de er ikke for små til at sidde fast i dækkene, eller for store til at være irriterende at køre over, samtidig kan regnvandet nemt løbe igennem stenene.

Hvis det er en ny grund, eller der aldrig har været belægning før, så skal der grus, sand og stenmel til også, inden du belægger med granitskærver. Her kommer en vognmand til sin ret også, for du skal måske bruge rigtige mange tons hvis indkørslen er 15-25 meter lang.

Ulempen ved granitskærver eller småsten er, at de er naturmateriale. Det betyder som regel også, at du ofte finder nuance forskelle. Det kan nogen lide, mens andre gerne vil have slavisk orden også i farverne.

De hyppigste brugte typer sten:

  • Granitskærver: Du finder disse i hvide, sorte og rødlige nuancer til dine bede eller indkørsel.
  • Nøddesten: Nøddesten giver et lidt rustisk snit over haven, for de kommer i str. 16-32 mm. som er ret store.
  • Perlesten: Ikke et godt valg til indkørsel, da stenene kun kommer i str. 4-8 mm. og vil sætte sig fast i bildæk. Velegnet som pynt eller til stier i have, hvor de tager sig godt ud.
  • Singels: De store sten der kommer i størrelse 32-64 mm. er ikke egnet til indkørsel eller stier. Perfekt til pynt eller som dræn f.eks. langs husmuren.
  • Ærtesten: Perfekte til indkøsel da de normalt kommer i str. 8-16 mm. De er selvfølgelig også velegnet til de fleste formål i haven eller måske gårdspladsen.

 

Bakkemateriale eller sømateriale?

brug de rigtige småsten til pynt i havenSmåsten giver dig et andet valg som du skal tage, for med småsten skelnes der mellem sø- og bakkemateriale.

Bakkemateriale er kantet sten der er hentet fra en grusgrav, og vil som sådan, ofte se noget beskidte ud fra jord og sand. Det beskidte bliver over tid fjernet af naturens kræfter, eller du kan vælge at give lidt mere i pris for vasket sten.

Småsten af sømateriale er selvfølgelig fra vandets bund. Her får du sten hvor kanterne ofte er rundende på grund af vandets påvirkning. Stenene lægger sig ikke helt så naturligt som bakkemateriale i indkørsel og have, så du skal grænse af i siderne eller rundt om, så de ikke ”forsvinder”.

 

Start ud med underlaget

Husk inden du går i gang, at du sjældent bare kan smide noget ud på jorden, hvis det også skal kunne holde til f.eks. bilens daglige vægt belastning

Husk at få lagt det rigtig underlag der kan holde til noget, så dine småsten eller skærver ikke bare forsvinder nedefter indenfor en relativ kort tidsperiode – for så skal du nemlig starte forfra.

I dine bede kan du hjælpe imod ukrudtet, ved at bruge en fiberdug under dine granitskærver, flis og også hvis du bruger jordbær som bunddække, som er ganske velegnet i kombination med skærver og sten.

 

Få anlagt belægning?

Få 3 tilbud på belægningsopgaveDet er logisk nok billigere at klare opgaverne selv, men det kan også være et stort arbejde. Hvis du vil betale dig fra besværet, kan du hyre den lokale håndværker. Problemet er ofte, at de er svære at få ud til sig. Her kan du med fordel benytte en anden og ret smart løsning.

Brug 3byggetilbud som fungerer nemt og smertefrit. Du indtaster dit problem der skal løses med beskrivelse og dine data. Så finder 3byggetilbud respektive håndværker indenfor anlægopgaven, der giver dig et bud på opgaven. Her kan du sammenligne priser og vælge til eller fra.

Kom igang med opgaven nu, ved at indhente tilbud på anlægsopgaven