Den bedste stanghækkeklipper i 2022

1

DeWalt DCMPH566N

Med denne elektriske DeWalt-stanghækkeklipper kan du trimme hække og bevoksninger på over 3 meters højde ubesværet i længere tid ad gangen.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
DeWalt DCMPH566N 1.495 kr. 10-4
Ryobi OPT1845 999 kr. XL-BYG
Makita DUN500WZ 2.728 kr. Homeshop.dk
Stihl HLA 56 2.695 kr. Hylte Hunting & Outdoor
Einhell GE-HH 18/45 919 kr. Homeshop.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En stanghækkeklipper er det ideelle værktøj til dig, der står overfor større opgaver med at trimme små træer eller buske. Den adskiller sig fra en almindelig hækkeklipper ved at være længere – længden betyder, at du kan foretage en større beskæring af hækken derhjemme, uden du skal op og stå på en stige. Det er også ofte ensbetydende med en større klippebredde, hvilket gør det lettere at trimme større dele og flere vinkler af hækken på én gang.

Vægten og længden på din maskine er vigtig at have fokus på, selvom sidstnævnte ofte kan indstilles. Samtidig bør du overveje, om den skal køre på benzin eller el, og om batteriet eventuelt er kompatibelt med nogle af dine andre havemaskiner.

Der findes flere forskellige modeller, og vi hjælper dig i denne den stanghækkeklipper-test med at finde den, der passer præcis til dine behov og præferencer. I vores købsguide gennemgår vi nogle af de vigtigste faktorer for stanghækkeklippere, og i sammenligningstabellen kan du sammenligne modellerne.

DeWalt DCMPH566N#1 DeWalt DCMPH566N – bedst i test

Pros:

 • Hovedet kan drejes i flere positioner
 • Velbalanceret design
 • Relativt kraftig motor

Cons:

 • Nogle brugere klager over, at håndtaget ikke er behageligt i længere tid

 

Derfor skal du vælge DeWalt DCMPH566N

Med denne elektriske DeWalt-stanghækkeklipper kan du trimme hække og bevoksninger på over 3 meters højde ubesværet i længere tid ad gangen. Takket være batteriet kan du, modsat modeller med ledningen, bruge den hvor som helst, du ønsker.

Når det kommer til stanghækkeklippere er det utrolig vigtigt, at vægten er distribueret ordentligt på maskinen, så du kan bruge den i lang tid ad gangen uden at blive træt. Dette er i høj grad tilfældet på denne maskine, der vejer i alt 4.6 kg – selvom dette er en forholdsvis gennemsnitlig vægt for stanghækkeklippere, rapporterer brugere, at den føles let at bruge, netop fordi vægten der distribueret fornuftigt mellem saven og motoren.

Med batteriet kan den kører i op til 75 minutter, før den skal lades op igen. Fordi hovedet kan drejes og indstilles til hele syv forskellige positioner, har du stor fleksibilitet til at klippe i flere vinkler, når du bruger maskinen.

Modeller fra DeWalt er typisk meget vellidt af professionelle, da udstyret som regel er af høj kvalitet og holder i lang tid.

Ryobi OPT1845#2 Ryobi OPT1845 – bedste billige

Pros:

 • Kommer med seletøj
 • Dobbeltside svær gør det lettere at forme din hæk

Cons:

 • Kan ikke klare emner tykkere end halvanden centimeter
 • Ikke god til tungere opgaver

 

Derfor skal du vælge Ryobi OPT1845

Med et skaft, der kan forlænges, kan denne model opnå en rækkevidde på op til 2,3 meter. Selve sværdet er diamantslebet, hvilket giver meget nøjagtige og præcise snit og resulterer i en flot, skulpturel busk hjemme i haven.

Derudover er den udstyret med en særlig sav-funktion, som gør den effektiv, hvis du har behov for at klippe større grene. Skifter du til denne funktion, kan du save igennem grene på op til 18 mm.

Med et 18 volt batteri får du lang driftstid, holdbarhed og forøget kraft.

En fordel ved denne model er også, at den er en del af Ryobis One+-serie, hvor flere produkter kan bruge samme batteri.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at batteri og lader ikke følger med til denne model – det skal du altså selv købe ved siden af.

Makita DUN500WZ#3 Makita DUN500WZ – bedste premium

Fordele:

 • Praktisk design
 • Holbar motor

Ulemper:

 • Batterilevetiden kan være for kort for nogle

 

Derfor skal du vælge Makita DUN500WZ

Denne batteridrevne Makita stanghækkeklipper er meget vellidt af brugerne, blandt andet fordi den har et meget smalt design, som sikrer en nem håndtering og gør den god til at komme rundt på svært tilgængelige steder. Dette er hjulpet på vej af klippehovedet, som er meget fleksibelt og kan justeres i flere retninger.

Motoren er kulfri, hvilket betyder, at den slides langsommere end en almindelig el-motor, hvorfor du bør kunne forvente en forøget levetid fra denne model.

Maskinen har en særlig teknologi, der beskytter den mod støv og fugt, og den har også overbelastningsbeskyttelse, hvilket er med til at passe på batteriet.

Stihl HLA 56#4 Stihl HLA 56 – bedste transporterbare

Fordele:

 • Letvægter
 • Støjsvag i forhold til andre modeller

Ulemper:

 • Lang opladningstid

 

Derfor skal du vælge Stihl HLA56

Denne model er ideel til dig, der leder efter en hækketrimmer, som kan komme med rundt på forskellige opgaver: For det første er den med sine 3.8 kilo utroligt let, hvilket også gør den nem at håndtere i længere tid ad gangen. Derudover er det muligt at dele skaftet i to, så du kan pakke den ned og få plads til den de fleste steder.

Den samlede længde er på 210 centimeter, men når maskinen transporteres, kan du få den helt ned på 115.

Den har et såkaldt loop-håndtag, der giver høj bevægelsesfrihed og mulighed for en god, ergonomisk arbejdsstilling.

Den har en vedligeholdelsesfri EC-Motor, som giver en længere køre- og levetid. En særlig teknologi fra Stihl justerer antallet af omdrejninger efter belastningsniveauet, således at det holdes optimalt og konstant.

Den vedligeholdelsesfri EC-Motor giver maskinen længere køretid, og en betydelig længere levetid. STIHL´s nye EC-elektronik styrer omdrejningstallet på motoren efter belastning, og holder det optimalt og konstant, f.eks. når der klippes i en meget grove gren, op til 16 mm, med høj motorbelastning. Overbelastningsbeskyttelsen sikrer en bedre holdbarhed.

Einhell GE-HH 18/45#5 Einhell GE-HH 18/45 – bedste med teleskopskaft

Fordele:

 • Forlæng skaftet til op til to meter
 • Skarpt skær i laser-skåret og diamantslebet stål

Ulemper:

 • Meget tung
 • larmer meget

 

Derfor skal du vælge Einhell GE-HH 18/45

Håndtaget på denne model er designet praktisk med en bøjleform, der gør den behagelig og ergonomisk at håndtere i længere tid ad gangen – og giver mere kontrol. Et ergonomisk design er uvurderligt på en maskine som denne, da du vil bruge den i lang tid ad gangen, og dette er derfor et stort plus.

Med en lang rækkevidde (som kan forlænges) og en meget skarp kniv, er den ideel til at beskære de højere træer i din have, som du ikke kan nå med din almindelige hækketrimmer. Den efterlader et rent snit.

Maskinen har et smart funktion, der lader dig se, hvor meget strøm du har tilbage, ved at trykke på en knap.

Flere anmeldere rapporterer, at maskinen er solidt bygget og føles meget vellavet og som om, den vil holde i meget lang tid. Med 5,4 kilo vejer den meget mere, men den er distribueret praktisk, og støttehåndtaget gør, at den føles lettere at bruge.

Sådan vælger du den bedste stanghækkeklipper

Der findes flere forskellige modeller af stanghækkeklippere – nogle mere kraftfulde end andre. Generelt kan du opleve at skulle indgå et kompromis mellem kraft og mobilitet – en mindre tung model, som er nem og behagelig at bruge i lang tid ad gangen, kan tit veje mindre. De helt lette modeller klipper dog tit fint nok til almindeligt hjemmebehov, men skal du beskære små træer og mere kraftige hække, vil det være en fordel med en hækkeklipper af lidt højere kvalitet og kraft.

I denne købsguide gennemgår vi nogle af de vigtigste forskelle og faktorer, du bør være opmærksom på, når du kigger på de forskellige modeller.

Batteri, ledning eller benzin?

En batteridrevet stanghækkeklipper har ofte en lavere vægt og vil være lettere at håndtere. Du kan også opleve, at de vibrerer mindre og er mere støjsvage. Det udgør naturligvis tilsammen en stor fordel og giver en maskine, der overvejende er lettere og mere behagelig at bruge. Omvendt kan du opleve, at disse modeller ikke altid er ligeså kraftige som en benzindrevet.

En benzindrevet model vil du af og til se professionelle havearbejdere bruge. Udover en kraftigere motor er fordelen ved disse, at de kan køre i længere tid ad gangen, uden du behøver bekymre dig om at oplade batteriet. I nogle tilfælde vil de også være lettere at reparere og finde reservedele til, skulle de gå i stykker. De har dog ofte en højere vægt og larmer også noget mere.

En stanghækkeklipper med ledning kan være ideel til dig, der kun har behov for at løse små opgaver. Det er fordi, at dette ikke altid er den kraftigste type hækkeklipper – til gengæld kan det tit være den billigste løsning.

Det er værd at være opmærksom på, at hækkeklippere på ledning kan miste noget af deres kraft, hvis man bruger en lang nok forlængerledning. Så den begrænsede distance, de naturligvis har i kraft af, at de kører på ledning, kan du altså ikke regne med at komme udenom ved blot at købe en forlængerledning.

Hvis du ved, at du kommer til at skulle bruge din stanghækkeklipper langt væk fra en stikkontakt, er dette altså ikke den optimale løsning.

Design

Det er vigtigt at være opmærksom på, hvordan din stanghækkeklipper er bygget, da en trimning af en hæk – eller flere – ofte tager noget tid. Det er derfor vigtigt at have et redskab, som er behageligt at bruge, ergonomisk og ikke belaster dig unødvendigt. Det betyder f.eks, at en ideel stanghækkeklipper ikke vejer mere end nødvendigt – kig efter modeller, der har så lav en vægt som muligt, men samtidig har en motor, der er kraftig nok til dine opgaver. Som nævnt i forrige afsnit er der som regel et forhold mellem de to faktorer; jo kraftigere din stanghækkeklipper er, des mere vejer den som regel.

Kig også på, om håndtaget en form for belægning, som er rart at holde på i lang tid ad gangen, og som begrænser den vibration, du oplever i hånden, når du bruger maskinen.

En skulderstrop kan være en fordel, da du dermed kan distribuere noget af vægten bedre og aflaste dine arme.

Enkelt- eller dobbeltskær?

Har du en stanghækkeklipper med dobbeltskær, betyder det, at du kan føre apparatet frem og tilbage på din hæk og kippe med begge sider af maskinen. En sådan hækkeklipper er god til at at give form til din hæk og lave mere fine bevægelser.

En stanghækkeklipper med enkeltskær er derimod velegnet til at lave større bevægelser henover hækken, og dette vil være ideelt til at lave et mere ensartet snit. Professionelle bruger ofte hækkeklippere med enkeltskær.

FAQ

Hvilken stanghækkeklipper er bedst i test?

Den bedste stanghækkeklipper i test er DeWalt DCMPH566N, som har en god motor og er velbalanceret. Læs resten af testen for mere information om testvinderen og de øvrige modeller.

Hvilken type stanghækkeklipper skal jeg vælge?

En benzindreven stanghækkeklipper har ofte mere kraft, mens en model på el kan være lettere og mere støjsvag, hvilket er vigtigt for maskiner, du skal bære på i lang tid ad gangen.