fbpx

Start op som havemand: De 4 bedste tips

I have branchen er der gode muligheder for at starte op som selvstændig. Mange har brug for hjælp til små opgaver såvel som større opgaver, og det er her du kan komme ind i billedet som selvstændig. Der er rigeligt at lave i denne branche, og selv med relativt lille erfaring, kan du sagtens komme i gang.

Det kan dog være svært at vide hvordan man starter op som selvstændig – specielt hvis det ikke er noget du har prøvet før. Derfor er der her samlet de 4 bedste tips til hvordan man starter op som selvstændig i have branchen.

Find din niche inden for have branchen

Der er mange muligheder for at starte en virksomhed op inden for have branchen. Her er der mange små opgaver, der skal udføres. Mange af disse opgaver er du som haveejer måske vant til selv at udføre derhjemme. Andre med haver har dog måske ikke selv tid eller kræfter til at udføre disse opgaver, og vælger derfor at betale sig fra det. Og det er her, hvor du kommer ind i billedet som selvstændig.

Når du vil i gang med at være selvstændig inden for have branchen, er det godt at starte ud med at tænke over hvad din niche skal være. Hvilke opgaver vil du have fokus på at udføre? Vil du slå græs, klippe hæk eller vedligeholde rosenbede? Mulighederne er mange – og du kan derfor frit vælge hvad du vil fokusere på i din virksomhed.

Hav styr på regler og regnskab fra start af

Når man starter op som selvstændig, er det vigtigt allerede fra starten af at have styr på gældende regler på området. Senere hen vil du kunne undgå mange irriterende overraskelser, fordi du allerede fra starten af havde fokus på at have styr på lovgivning og regler.

En af de ting man som selvstændig hurtigt skal have styr på, er regnskab. Kan du undgå kludder i regnskabet som selvstændig, er du allerede kommet et godt stykke vej mod at drive en succesfuld virksomhed.
For nemt at holde styr på regnskab, økonomi og indbetalinger, er det godt at benytte sig af et regnskabsprogram. Det kan måske godt lyde som en dyr investering, men det behøves det faktisk slet ikke at være. Du kan nemlig sagtens starte op som selvstændig med et gratis bogføringsprogram.

Få dine første kunder

Når du har styr på hvilken niche du vil være i, og hvilke opgaver du vil udføre som selvstændig i have branchen, er det tid til at få dine første kunder. Dette er altid en spændende proces, fordi det er her du finder ud af, om din forretningsidé bliver til noget.

Der er mange forskellige måder man kan få fat på kunder på. En god idé til hvordan det gøres er at få trykt nogle visitkort eller foldere, som man kan dele rundt i postkasser i boligområder, hvor mange kunne være interesserede i havehjælp. Andre måder at reklamere på, kan være ved at sætte en annonce i avisen, udbrede budskabet mundtligt, eller noget helt tredje.

Når først du har fået skaffet dine første kunder og er godt i gang med din virksomhed, vil du få god gavn af at du fik oprettet dig i et godt bogføringsprogram fra starten af.

Udvid din forretning

Nu har du dine første faste kunder på plads, kører med et regnskabsprogram, der bare fungerer, og det hele kører som smurt. Hvad er næste skridt så? At udvide forretningen, selvfølgelig!

Har du startet op som selvstændig havemand, og har det været en succes, har du sikkert lyst til at udvide din forretning, så du kan tage flere kunder ind. At arbejde i have branchen er nemlig et skønt job: Du får masser af frisk luft, jord under neglene, og glade kunder. Det er derfor kun naturligt, at du selvfølgelig har lyst til at udvide forretningen!

Det er der mange måder at gøre på, men ofte vil det komme ret naturligt. Efterhånden som du får flere og flere kunder, og dermed mere at lave, vil det kun være naturligt at din forretning bliver større. Denne organiske vækst er også god, da du på den måde vil tilegne dig den nødvendige erfaring, samtidig med at din forretning vokser.

Join The Discussion