Stiga Robotplæneklipper → Guide til de bedste modeller

1

Stiga robotplæneklipper Autoclip M3

Med en Stiga robotplæneklipper Autoclip M3 får du en god og effektiv klipning af græsplænen på daglig basis. Maskinen er designet til at slide mindst muligt på sine knive og kan altid betjenes eller indstilles via din telefon.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Stiga robotplæneklipper Autoclip M3
Stiga robotplæneklipper Autoclip M5 7.299 kr. 10-4
Stiga kniv til Autoclip M3
Stiga kniv til Autoclip M5 og M7 394 kr. Verkter
Stiga robot afgrænsningskabel 100 m 665 kr. Verkter
Stiga robot garage til Autoclip M-serien

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En robotplæneklipper er en ideel investering for dig, der ikke gider at bruge for meget af din egen tid på græsslåning, men gerne vil have en nyslået græsplæne hver dag. Her giver vi vores bud på de bedste Stiga robotplæneklippere. Modellerne på listen er udvalgt ud fra deres resultater i Stiga robotplæneklipper test, så du kan stole på, at de nedenstående modeller fungerer optimalt. Med de inkluderede produkter guider vi dig endda også til gode Stiga robotplæneklipper tilbud.

5 gode grunde til at vælge en Stiga robotplæneklipper

 1. Effektiv og dog skånsom klipning af din græsplæne
 2. Maskinen trimmer dagligt græsplænen
 3. Haven kan inddeles i sektioner, som maskinen skiftevis ordner
 4. Stiga robotplæneklippere kan arbejde på selv områder med en høj hældning
 5. Robotplæneklipperne kan styres via en app på telefonen

Stiga robotplæneklipper Autoclip M3#1 Stiga robotplæneklipper Autoclip M3 – En smart Stiga robotplæneklipper

Med en Stiga robotplæneklipper Autoclip M3 får du en god og effektiv klipning af græsplænen på daglig basis. Maskinen er designet til at slide mindst muligt på sine knive og kan altid betjenes eller indstilles via din telefon.

 1. Motoren skifter retning, når den bakker, så der ikke slides på knivene
 2. Klipper to gange om dagen á 50 minutter, hvis haven inddeles i to områder
 3. Kan styres via telefonen

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge en Stiga robotplæneklipper Autoclip M3

Hvis du har en græsplæne på under 300 m2, der godt kunne bruge en ekstra kærlig hånd, så skal du overveje at investere i en Stiga robotplæneklipper Autoclip M3. Denne model er nemlig både effektiv og skånsom over for din græsplæne, så du får et flot resultat. Robotplæneklipperen kører op til to gange dagligt á 50 minutter for at få bugt med uønsket bevoksning i haven. Den er endda designet på en sådan måde, at den selv slider mindst muligt for sine knive (f.eks. når den bakker), så redskaberne kan holde længst muligt.

Stiga robotplæneklipper Autoclip M3 kører selv tilbage til sin ladestation, når den er færdig med klipningen eller når det begynder at regne. Du har dog altid mulighed for at justere disse indstillinger via din telefon, da maskinen kan styres via en app. Modellens 8-skærs kniv får bugt med både højt og lavt græs og kan klippe i spiralklip omkring et træ.

Produktdetaljer

 • Mål (LxHxB): 53,7 x 25,2 x 4,2 cm
 • Klippebredde: 22 cm
 • Klippehøjde: mellem 25 og 60 mm
 • Batteriladetid: 75 min
 • Batteridriftstid: 50 min
 • Hastighed: 25 meter i minuttet
 • Maks hældning: 45%
 • Maks område: 300 m2
 • Vægt: 9,5 kg

Stiga robotplæneklipper Autoclip M5#2 Stiga robotplæneklipper Autoclip M5 – Den perfekte Stiga robotplæneklipper til store græsplæner

En Stiga robotplæneklipper Autoclip M5 kan være behjælpelig med at fjerne uønsket bevoksning og klippe græs på arealer under 500 m2. Maskinen kan indstilles via en app på telefonen, men kører ellers automatisk sin runde hver dag – og kører også selv til opladning.

 1. 8-skærs kniv for en jævn og effektiv beskæring af græsset
 2. Kan klippe områder på op til 500 m2
 3. Mulighed for at justere indstillinger via en telefon/app

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge en Stiga robotplæneklipper Autoclip M5

Hvis du var lidt lun på den ovenstående Stiga robotplæneklipper, men gerne vil være sikker på, at din nye robotplæneklipper kan dække et større areal, så skal du investere i en Stiga robotplæneklipper Autoclip M5. Denne model kan nemlig klare et areal på helt op til 500 m2 og kan kodes til at klare tre forskellige klippezoner. Maskinen kører i intervaller af 50 minutter og finder selv vej tilbage til sin ladestation, når den har brug for opladning. Robotplæneklipperen har endda en regnsensor, der automatisk får maskinen til at søge læ ved sin ladestation, hvis det begynder at regne.

Du har altid mulighed for at styre din Stiga robotplæneklipper Autoclip M5 via din telefon, da den kan indstilles via en app. Du behøver derfor ikke engang at gå ud til din plæneklipper for at indstille den til dine ønsker. Robotten passer dog på sig selv og den ændrer således f.eks. retning på motoren, når der bakkes, så der ikke slides unødvendigt på 8-skærs kniven. Modellen kan også udmærket få bugt med uønsket bevoksning omkring træer.

Produktdetaljer

 • Mål (LxHxB): 53,7 x 25,2 x 4,2 cm
 • Klippebredde: 25 cm
 • Klippehøjde: mellem 25 og 60 mm
 • Batteriladetid: 75 min
 • Batteridriftstid: 50 min
 • Hastighed: 25 meter i minuttet
 • Maks hældning: 45%
 • Maks område: 500 m2
 • Vægt: 9,8 kg

Tilbehør og reservedele til Stiga robotplæneklippere:

Stiga robotplæneklipper Autoclip M3#3 Stiga kniv til Autoclip M3 – Optimalt skæreblad til din græsslåning

Er det på tide at udskifte kniven på din Stiga robotplæneklipper Autoclip M3? I så fald kan du med fordel udskifte den med dette skæreblad, der er specielt udviklet til lige netop den robotplæneklipper. Du skal dog ikke være nervøs for, at du går ned på kvalitet ved at udskifte dit nuværende skæreblad, da denne reservedel også har en 8-skærs kniv, præcis som den oprindelige kniv på produktet. Skærebladet er desuden fremstillet af rustfrit stål, er vendbart og har en diameter på 22 cm.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Stiga kniv til Autoclip M5 og M7#4 Stiga kniv til Autoclip M5 og M7 – Et godt skæreblad til de større modeller

Med denne reservedel får du mulighed for at udskifte dit nuværende skæreblad på din Autoclip M5 eller M7 model fra Stiga. Modellen er nærmest en kopi af den originale del, da den også består af en 8-skærs kniv, der skånsomt og effektivt trimmer græsset. En Stiga kniv til Autoclip M5 og M7 er fremstillet i rustfrit stål og er desuden vendbar. Modellen har en diameter på 24 cm.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

stiga robot 100m#5 Stiga robot afgrænsningskabel 100 m – En uundværlig investering til din Stiga robotplæneklipper

For at få det optimale ud af din Stiga robotplæneklipper, uanset modellen, er du nødt til at investere i et afgrænsningskabel. Kablet er nemlig specielt udviklet til at udsende et signal til robotplæneklipperen om, hvor den skal skal klippe – altså inden for hvilket område. Du risikerer derfor, at dine planter og blomsterbede kommer i fare, hvis ikke du benytter et Stiga robot afgrænsningskabel. Kablet er fremstillet af lamineret kobber og denne pakke indeholder 100 meter kabel. Den interne diameter på afgrænsningskablet er 1,5 mm, men den eksterne diameter er på 3 mm.

Stiga-robot-garage-til-Autoclip-M-serien#6 Stiga robot garage til Autoclip M-serien – En garage til din Stiga robotplæneklipper

Du kan med fordel investere i en garage til din robotplæneklipper allerede inden du har fået robotplæneklipperen hjem. En garage er nemlig med til at beskytte din robotplæneklipper mod al slags vind og vejr, som den ellers ville blive udsat for til daglig. En garage er altså med til at skærme apparatet og sikre, at din nye robotplæneklipper kan holde i længere tid. Det er nemlig ikke alle modeller, der har lige godt af regn eller direkte sol, da det kan skade maskinen og dens batteri.

Stiga har heldigvis produceret en fin og enkel garage, der passer til en del af deres modeller, så du kan passe godt på din nye robotplæneklipper. Garagen er mørkegrå og sort i farven og har målene 53,4 x 51,6 x 33,5 cm. En Stiga robot garage til Autoclip M-serien passer helt specifikt til følgende Stiga robotplæneklippere: Stiga Autoclip 221, 223, 225S, 228S, 230S, M3, M5 og M7.


Det skal du være opmærksom på inden du køber en Stiga robotplæneklipper

 1. Investér kun i en robotplæneklipper, hvis den er kompatibel med din haves udformning – og vær sikker på, at du køber en model, der passer til din have (i forhold til arealdækning, maksimal hældning o.l.
 2. Husk, at en robotplæneklipper kræver regelmæssigt vedligeholdelse
 3. Investér i en speciel garage til din robotplæneklipper, så den altid kan komme i læ for vind og vejr
 4. Indstil dig på, at du skal have en del penge op af pungen – en robotplæneklipper er nemlig langt fra billig
 5. Ikke alle modeller kan selv navigere uden om forhindringer i haven
 6. Nogle modeller skal have afgrænset haveområdet via ledning for ikke at ødelægge bede og planter

Vedligeholdelse af din Stiga robotplæneklipper

Det er vigtigt, at du med jævne mellemrum rengør og vedligeholder din Stiga robotplæneklipper, så den kører og klipper optimalt. F.eks. kan skærebladene og underdelen af robotplæneklipperen udmærket tåle en smule pleje. Du mindsker desuden også risikoen for, at din maskine går i stykker, hvis du vedligeholder og renser den. Det behøver dog langt fra at være på ugentlig basis, men nærmere et par gange om året. Du kan også med fordel holde øje med din maskine, mens den slår græsset ind imellem for at se, om den udfører jobbet optimalt.

Hvorfor vælge en robotklipper frem for en traditionel plæneklipper?

Helt grundlæggende skal du vælge en robotplæneklipper over en traditionel plæneklipper, hvis du hader at slå græsset i haven. Med en robotplæneklipper slipper du nemlig for selv at slå græsset i haven med jævne mellemrum, da robotten i stedet klarer arbejdet for dig. Du kan endda ofte selv indstille din nye robotplæneklipper til, hvornår og hvor meget den skal klippe på sine ture rundt i haven. En robotplæneklipper er altså optimal til dig, der gerne vil have en flot have, men ikke altid lige orker at gøre arbejdet.

En traditionel plæneklipper kører desuden også ofte på benzin, hvorimod en robotplæneklipper benytter sig af batterier. Det gør en robotplæneklipper mere miljøvenlig i længden. Og så støjer en robot desuden heller ikke lige så meget som en traditionel plæneklipper.

Græsslåningen er dog hurtigere overstået med en traditionel plæneklipper end med en robotplæneklipper – og der er jo trods alt også flere, der faktisk godt kan lide at bruge tiden på at nusse om haven. Hvis du ikke har lyst til at overgive din græsplæne til en robotplæneklipper, men gerne vil finde en god traditionel græsslåmaskine, så kan du læse om de bedste traditionelle græsslåmaskiner i vores artikel her.

Historien om Stiga

Virksomheden Stiga har en del år på bagen. Varemærket blev nemlig allerede grundlagt i 1934 af svenskeren Stig Hjelmquist. I begyndelsen producerede Stiga bordtennisborde og -udstyr, men i 1954 valgte firmaet også at importere motoriserede plæneklippere fra USA til Sverige. Herefter voksede firmaet betragteligt og Stiga forbindes i dag primært med produktion og salg af forskellige typer af havemaskiner og haveredskaber, såsom robotplæneklippere, plæneklippere, havetraktorer o.l. Virksomheden Stiga Sports tager sig af produktionen og salget af diverse sportsprodukter, såsom bordtennisborde, kælke o.l.

Siden 1934 har Stiga vokset sig en hel del større. I dag består virksomheden således også af en del datterselskaber rundt om i Europa og virksomhedens produkter distribueres til flere end 70 lande rundt om i hele verden.

Er du interesseret i andre robotplæneklippere på markedet?

Hvis du er lokket af ideen om en robotplæneklipper og gerne vil se, hvilke andre gode modeller, der findes på markedet, så kan vi også hjælpe dig i den situation. Vi har nemlig testet en masse robotplæneklippere og udvalgt de bedste modeller, der findes på markedet netop nu. Du kan således finde en hel del inspiration til dit valg af robotplæneklipper ved at læse vores store artikel om emnet, der inkluderer en fyldestgørende robotplæneklipper test.

Bosch plæneklippere

Bosch er et af de andre mærker, der markerer sig på markedet, når det kommer til robotplæneklippere. De har et stort udvalg og flere af deres maskiner kan udmærket klare klipning af store områder på flere hundrede m2. Hvis du gerne vil vide mere om de bedste modeller i Bosch’ sortiment, så kan du med fordel læse mere i vores guide til de bedste Bosch robotplæneklippere.

Gardena plæneklippere

Mærket Gardena har også et pænt udvalg af robotplæneklippere, som du med fordel kan undersøge nærmere, hvis du ikke kunne finde en model, der passer til dig på den ovenstående liste. Vi har samlet de bedste Gardena robotplæneklippere i én artikel, så du hurtigt kan danne dig et overblik over udvalget.