fbpx

Stilladsudlejning guide – Leje af stillads til renovering af boligen?

Hvis du skal vedligeholde eller renoverer dit hus kræver opgaven de rigtige redskaber og udstyr. Her er de mindre ting som maling af træværk og lignede, noget der relativt nemt kan klares med en stige. Men til de større arbejdsopgaver der kan dække over maling af tag, træværk, lægning af tagpap, fugning af murværk, vandskuring eller andet, så skal du have ordentlig fodfæste til redskaberne, materialerne og dig selv.

Brug et stillads når du skal lave større renoveringer på boligen. Det er en grundlæggende nødvendighed.

Hvis du associerer stilladser med de kæmpe opsætninger til professionel brug, så er det den normale ting de fleste af os forbinder med stillads. Der skal dog skelnes mellem stilladsudlejning til private og firmaer også selvom at stilladsdelene kan være det samme.

Hvilke stillads typer findes der?

Stilladsleje kræver selvfølgelig at du ved hvilken type der skal bruges. Her er de gængse stillads typer:

  • Facadestillads: Den mest anvendte type som du nok forbinder med stilladser foran bygninger, er facadestilladser. Som navnet siger, bruges stilladset foran facader hvad end det er et-plans eller i højden. Hvis du skal fuge murværket, lave facaderenovering, male taget eller anden stor opgave, vil denne type stillads være ”nem” at sætte op, regulerer i højde og giver dig et godt fodfæste til dig selv og brugte materialer.
  • Bukkestillads: Et bukkestillads er ikke særlig højt og sættes op nærmest som en buk der dog er meget aflang. Godt til et-plans hus hvis der skal males meget træværk og lignede, da det ikke kommer højere end 3 meter i højden.
  • Rullestillads: Et rullestillads er ikke særlig bredt men kan nå forholdsvis højt op. Her er konstruktionen som en høj trappe med støtter. Rullestillads er ofte i aluminium der gør det let og nem at flytte rundt med. Og et bedre alternativ til en stige når der f.eks. skal males eller lignede mindre typer af arbejdsopgaver både udendørs som indendørs.

Stillads som den sikre løsning

Stilladsudlejning til private findes i byggemarkeder og firmaer der er specialiseret i at udleje og sætte stilladser op. Et stillads kan være omstændig at sætte op i forhold til at flytte en stige, men du får dog fast grund under fødderne hvor også redskaber som maling, pensler, spande m.m. kan stå sikkert frem for at balancerer på en høj stige.

Beskyt dig selv og få det gode slutresultat med et stillads. Og det er grunden til hvorfor du skal overfor at leje et stillads, selv om det selvfølgelig også har sin pris.

Se også: Facaderenovering kan øge ejendomsvurderingen

Opsætning og sikkerhed?

Hvis du lejer et stillads og selv står for opsætning, så skal du selvfølgelig gøre det sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Her gælder fornuften og disse tips til at sikre at arbejdes kan klares og du står sikkert.

  • Sørg for et ordenligt og sikkert underlag hvor fliser kan være den rigtige løsning til under stillads benene.
  • Opsæt gelænder hvis stilladset er over 2 meter som arbejdstilsynets regler foreskriver.
  • Sørg for at følge den rette anvisning til at samle stilladset frem for små nemme work-arounds fordi der måske mangler en del eller lignede.
  • Husk at bruge støttebenene hvad end du hæfter fast foroven eller ej.
  • Stillads mærket med EN 1004 giver dig tryghed for at stilladset lever op til de europæiske sikkerhedskrav.

No Responses

Join The Discussion