Strandparasol → Se de bedste standparsoller til sommeren 2022!

I denne test af strandparasoller kan du hurtigt få et overblik over de bedste modeller på markedet. Vi har kåret en Outfit Strandparasol Ø180 cm som vores testvinder, da modellen sikrer en god dækning, har en solid opbygning og sælges til en budgetvenlig pris. De to andre varianter på listen er dog også investeringen værd, da de også udmærker sig på de ovenstående parametre.

Outfit strandparasol Ø180 cm#1 Outfit strandparasol Ø180 cm – Den bedste strandparasol

Du kan ikke gå galt i byen med denne strandparasol fra mærket Outfit, da modellen ikke kun giver dig en optimal dækning med sin diameter på 180 cm, men også er udviklet i unikke farver. Du slipper altså får en kedelig variant, og kan i stedet sætte lidt liv og glade farver på din fridag på stranden.

 1. Solid opbygning med rør i metal og dug i polyester
 2. Kan købes i en række anderledes farver
 3. Sælges til en ultra billig pris
 4. God dækning med en diameter på 180 cm

Derfor skal du vælge en Outfit strandparasol Ø180 cm

Vil du gerne have fingrene i en strandparasol, der giver optimal dækning for solen samtidig med, at den sætter lidt gang i det gode humør? Så er denne strandparasol fra Outfit den helt rigtige variant for dig. Det særlige ved denne model er nemlig, at den ikke er produceret i neutrale farver som sort, hvid eller grå. I stedet får du en lidt mere farverig parasol, da du kan vælge mellem farverne: rosa, blå og grøn.

Du kan desuden være sikker på, at du kan få glæde af denne strandparasol i lang tid. Modellen er nemlig særligt robust, da den er udviklet med et stel i metal. Derudover sørger polyesterdugen for at beskytte dig optimalt fra solens stråler, så du kan slappe ordentligt af, når du ligger i skygge.

Fik vi desuden nævnt, at denne strandparasol sælges til en yderst budgetvenlig pris? Du kan altså få en ekstremt god strandparasol uden at skulle spare op til den, hvis du går efter denne model.

Produktdetaljer

 • Størrelse: 180 cm i diameter
 • Farve: Rosa, blå, grøn
 • Materiale, dug: Polyester
 • Materiale, stel: Metal

Utenu® UV-parasol med Vindbeskyttelse#2 Utenu® UV-parasol med Vindbeskyttelse – En premium strandparasol

Der er ingen grund til at gå på kompromis, når du er på jagt efter den bedste strandparasol – og det behøver du heller ikke være nervøs for, at du gør, hvis du investerer i denne model fra mærket Utenu. Modellen er udviklet med UV beskyttelse på faktor +50, så du ikke bliver forbrændt og så beskytter dens store omfang dig også mod vind.

 1. Fungerer som skærm mod både vind og solens UV stråler med faktor på +50
 2. Udviklet med ventilationshuller
 3. Praktisk bæretaske med bærerem medfølger, så du nemt kan transportere modellen

Derfor skal du vælge en Utenu® UV-parasol med Vindbeskyttelse

Det er jo næsten ikke til at få armene ned over denne strandparasol. Først og fremmest kan der være flere personer under parasollen på én gang, uden at I skal sidde for tæt eller have dele af kroppen i solen. Derudover giver parasollen optimalt læ mod både vind, regn og sol. Faktisk er modellens dug udviklet i polyester med en særlige inderside, der giver en UV beskyttelse på faktor +50. Stoffet vil nemlig lede solens skadelige stråler væk, så du ikke risikerer at blive forbrændt, mens du opholder dig i skyggen.

Du kan nemt fastgøre parasollens nedre kant, da du her finder 6 løkker, som du kan sætte teltpløkker i (disse medfølger). Selvom strandparasollen dækker godt, så får du dog stadig optimal ventilation, da dugen er udstyret med flere ventilationshuller, så det ikke bliver for varmt under parasollen. Du kan faktisk også indstille højden på parasollen, da den er udstyret med et teleskopskaft.

Som en ekstra bonus medfølger der en praktisk opbevaringstaske med bærerem i købet, så du nemt kan transportere strandparasollen uden besvær. Derudover kræver stoffet udelukkende aftørring med en fugtig klud som vedligeholdelse.

Produktdetaljer

 • Størrelse: 40 x 152 x 240 cm
 • Farve: Blå
 • Materiale, dug: Polyester
 • Materiale, stel: Stål

Hoffmann Strandparasol Ø 180 cm#3 Hoffmann Strandparasol Ø 180 cm – Den bedste strandparasol med tilt

Ved at investere i denne Hoffmann Strandparasol, kan du dase på stranden uden at være nervøs for, at du ikke har adgang til skygge. Lige netop denne variant har en vippe funktion, der gør det muligt at tilte toppen. Modellen har desuden en lys dug, så det ikke føles for mørkt, selvom du ligger i skyggen.

 1. Udstyret med en vippe funktion, så du kan tilte toppen af parasollen
 2. Udviklet med 8 ribber, så parasollen ikke knækker sammen ved vindstød
 3. Mulighed for at skille parasollen på midten, så den let kan transporteres

Derfor skal du vælge en Hoffmann Strandparasol Ø 180 cm

Er du på udkig efter en fleksibel strandparasol, der kan beskytte dig mod solens stråler, uanset hvor de kommer fra i forhold til din liggeposition? I så fald skal du investere i denne Hoffmann Strandparasol. Det særlige ved denne model er, at den er udviklet med en særlig tilt funktion. Denne funktion gør det muligt at vippe parasollens top efter behov, så den kan dække en smule fra siderne også.

Modellen har desuden en god opbygning med bl.a. 8 ribber, der holder dugen på plads selv ved en smule vind. Dugen er desuden fremstillet af polyester, der giver en god beskyttelse mod solen, og så har den en lys farve, så du ikke kommer til at ligge i “mørke”.

Som en ekstra bonus kan denne parasol let transporteres, uden at du er ved at slå folk ned på vejen til og fra stranden. Modellen kan nemlig skilles ad på midten og dermed lettere tages under armen. Du kan selvfølgelig også opbevare strandparasollen i den medfølgende transporttaske.

Produktdetaljer

 • Størrelse: 180 cm i diameter
 • Farve: Hvid
 • Materiale, dug: Polyester

Hvad er forskellen på en strandparasol og en haveparasol?

Den helt store forskel på en strandparasol og en haveparasol ligger i modellens størrelse. En strandparasol har nemlig en sådan størrelse, at du nemt kan tage den under armen og med på farten – det kan du ikke med en almindelig haveparasol. Derudover kan en strandparasol udmærket spiddes ned i jorden, hvorefter den står fast.

En almindelig haveparasol (uanset om den er med tilt, om den hænger etc.) er meget større end en strandparasol og vejer en hel del mere. Af den grund skal man benytte en tung parasolfod for at holde produktet på plads, så det ikke vælter. Det skifter dog fra model til model, hvor tung foden skal være for at haveparasollen står fast.

Hvilken parasol type skal jeg vælge?

Der findes reelt mange forskellige typer af parasoller på markedet. Af den grund gør du klogt i at gå efter en model ud fra, hvad du primært regner med at benytte den til. Hvis den f.eks skal stå på en altan eller tages med på stranden, så kan det bedst betale sig at gå efter en lidt mindre model, såsom en strandparasol. Skal din parasol derimod stå i haven eller på terrassen, og gerne dække et større område, så skal du have fat i en reel haveparasol eller hængeparasol.

Uanset hvilken variant du vælger, så kan du stadig få optimal dækning og beskyttelse mod solens stråler, så længe du investerer i en model med en god opbygning. Hold derfor gerne øje med, hvilket materialet dugen er fremstillet af og om parasollens stel har en solid opbygning før du kaster dig over den første og bedste parasol, du ser.

Mangler du en parasol til haven?

De ovenstående modeller er fantastiske til brug på stranden, men det kan udmærket tænkes, at en større model er mere praktisk at have stående i haven eller på terrassen. Hvis du gerne vil have hjælp til at finde den bedste parasol til haven, så kan du med fordel finde inspiration i vores store haveparasol test.

I den store haveparasol test bliver du guidet til en masse forskellige typer af haveparasoller. Men hvis du allerede ved, hvilken type parasol du er på udkig efter, så kan du udmærket søge efter den bedste variant for dig i en af vores mere specifikke teste. Du kan f.eks. læse om de bedste hængeparasoller her – eller hvad med at se nærmere på de bedste parasoller med tilt?