Tips til at give hus og have den flotte rusten kant

Skal du bygge hus og søger inspiration i det lidt anderledes og flotte udtryk der kan binde have og hus æstetisk sammen?

Giv haven og huset det rusten udtryk ved at bruge metaller. Her er tagdækningen med metaller ret udbredt, men det er dog en dyrere løsning end standard tag materialer. Metaller med det rusten udtryk kan dog give det flotte og æstetiske look, hvis du også kombinerer med metallerne i haven til rusten jern i bede, men også i høj grad ved at kombinerer haveskure og pavillon tagdækning i samme materiale som husets tag.

Brug de nedenstående tips til at give hus og have den flotte rusten kant.

 

Haven og det rustne udtryk?

Hvis du har en stor have og hus, så kunne zink eller især kobber måske være det lidt anderledes men æstetiske materiale. I haven er det den nemme og forholdsvis økonomiske fornuftige ting at udleve med jerngitter. Her kan Clematis, klatreplanter eller måske roser vokse opad. Det rødbrune/orange look fra rusten materialer står godt sammen med det grønne i haven, og hvis du bruger kobber som det rigtige tag på dit skur og eventuel pavillon vil skabe den sammenhængende kraft.

 

Tagbelægning af metal?

Metal har været brugt i flere århundrede til tage, og du får både et vandtæt, vindtæt og vejrbestandigt materiale til taget med metal. Derudover, så er metal ganske godt materiale der kan bøjes og vrides, hvilket gør det ganske velegnet til kantede steder på fladen og skæve former f.eks. ved kviste med mere.

Indenfor metaller bruges der rustfrit stål, stålplader, aluminium, kobber og zink. Her er zink det mest udbredte materiale, hvor kobber kan give det ret unikke udtryk, som du finder ved herregårde, slotte og lignede, der ofte har brugt kobber som tagbedækning. Faktisk er kobber nok det ældste kendte metal, og selv Romerriget brugte kobber til tage som Patheon bygningen i Rom vidner om.

Når der arbejdes med metaller til noget så vigtigt som hustag, skal det klares af den rette ekspert indenfor materialet der også rummer de håndværksmæssige egenskaber.

 

Blikkenslager

Det er måske ikke noget man traditionelt forbinder med tagdækningen, men en blikkenslager er netop den rette fagperson til at få det rette tag i metal.

Et tag med metalbelægning er ofte dyrere end andre belægninger, og der for vil du også gerne have den rette ekspertise. Udover du får et flot look med taget, så er det også dejlig vedligeholdelsesfrit.

Du kan også vælge 3 uforpligtigende tilbud – billigt, nemt og hurtig løsning

3byggetilbud opgaver til haven

 

Kobber og rust i haven

Der har været forskellige meninger om rust og kobber materialer fra tag og tagrender i kommunerne. Nogle har forbudt at anlægge fakise hvis tag bestod af kobber, som du kan læse mere om på Bolius her. I forhold til planter og om rust, så er det rart at vide om rust i højbedene er en dårlig ide. Højbede lavet i rust vil være væsentlig mere langtidsholdbar.

Dine planter kan måske vise lidt tegn på misfarvning fordi planterne eller grøntsager mangler andre metaller, men det er dog ikke farligt for planterne eller dig.’

En kommentar til “Tips til at give hus og have den flotte rusten kant”

Der er lukket for kommentarer.