Hus

Tips om vedligeholdelse og renovering af sommerhuse

Denne side er reklamefinansieret / affiliate

60’erne og 70’erne bød på et boom i bygning af sommerhuse. Og i dag anslås der at være omkring 250.000 sommerhuse i Danmark.

Hvis du har et ældre sommerhus, så er der altid vedligeholdelse der skal klares. Men et sommerhus af ældre dato kræver også løbende renoveringer eller måske energiforbedringer.

Almindelig vedligeholdelse kan du ofte klare selv, men håndværkerarbejde er ofte bedst gjort af en professionel hvis du ikke har tiltro til egne evner. Her er en lokal tømrer som Aage Petersen & Søn i Odsherred og Nykøbing Sj der er specialist i sommerhuse, det rigtige valg til større renoveringer og forbedringer.

Hvad end det er det ene eller det andet, som du skal i gang med, vil disse tips om vedligeholdelse og renovering af sommerhuse komme dig til gavn.

Gør dig nogle realistiske overvejelser

Hvis du har de rette håndværkskundskaber til tømrerarbejde, så er gør-det-selv projekter nemme at gå til. Men helt ligesom dem der har lidt mindre kundskaber, skal du dog gøre dig selv nogle realistiske overvejelser.

Har du egenskaber og viden til at kaste dig over en renovering? Kan det betale sig, at du klarer det selv frem for at hyre en tømrermester? Kender du til regler i forhold til hvad, du må lave selv eller hvad der er krav om en autoriseret håndværker skal gøre? Vil det være økonomisk billigere at gøre det selv på den lange bane versus at hyre en håndværker?

Dine evner og egenskaber til at komme i mål med projektet skal du være realistisk om. For netop disse to ting er afgørende for, om projektet eller projekterne rent faktisk kan gå hen og blive meget dyrere ved at gøre det selv frem for at bruge en professionel.

Se også: Gør dit sommerhus vinterklar inden frosten (både ude og inde)

Forberedelse

En ting der også er vigtigt i forhold til gør-det-selv projekter i sommerhuset, er en god forberedelse.

Start ud med at nedfælde alle ønsker og ændringer du drømmer om i forhold til sommerhuset. Det kan være at udbygge, ny terrasse, anlægge faskine, renoverer badeværelse eller generel vedligeholdelse af træværk m.m.

Her kan du sætte dem i rækkefølge ud fra størrelse af opgave, økonomi og tid. Derudover, kan du optimerer tingene ved at se, om der er opgaver som mere eller mindre overlapper med hinanden og derfor med fordel, kan ordnes i samme omgang.

Hvis du har opgaver som udbygge eller andet, skal du tjekke op på reglerne i forhold til lokalplanen. Der er ofte regler i forhold til afstand i skel, sti eller vej.

Økonomien er ret gennemsigtigt i forhold til de almindelige vedligeholdelses opgaver som maling af træværk og lignede. Men de større opgaver kræver en del omtanke i forhold til økonomien.

Til- og ombygninger vil forøge værdien af dit sommerhus, men der er ikke altid garanti for at en stor investering i ombygning giver en tilsvarende forøgning af værdien. Derudover, med de store beløb det kan dreje sig om, gør du klogt i at lave en fast aftalen med entreprenøren og afsætte stort nok beløb til uforudsete udgifter som der vil komme.

Vedligeholdelsesstand øger værdien 

En renovering der gør sommerhuset velholdt, vil forøge salgsværdien hvis det nogensinde skal ske. For købere kigger mere på om sommerhuset er velholdt og har en god kvalitet før de kigger på beliggenheden.

Energirenoveringer er ofte de første renoveringer der skal klares ved ældre sommerhuse. Hvor det, at du opnår bedre indeklima og generel forbedring, er en bonus ved at få lavet tingene, og perfekt i forhold til hvad folk på ved sommerhuse, hvis du tænker over salg på sigt. Hvis du ikke tænker på salg, vinder du også ved det på energien og jeres tid i sommerhuset.

Derfor kan den rette vedligeholdelse og rigtige renovering være en god forretning. Bare du tænker meget over hvordan du skal gribe tingene an i forhold til, hvad du selv kan klare, og hvad der er fordelagtigt at hyre en håndværker eller entreprenør til.

var indholdet brugbart for dig?
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Giv dit besyv med