Trædrejebænk → Top 5 modeller til professionelt og privat brug

Du kan benytte din trædrejebænk til at spinde stykker af træ eller metal. Af den grund er maskinen ideel til professionelle eller handymænd, der nyder at arbejde med disse materialer. I denne artikel guider vi dig til de bedste modeller på markedet, så du hurtigt kan finde frem til den bedste trædrejebænk for dig. På nedenstående liste over de bedste produkter finder du således både maskiner i høj kvalitet, med ekstraudstyr og til gode trædrejebænk tilbud. Du kan derfor roligt stole på, at disse produkter vil leve op til dine forventninger ved brug.

Holzmann D300F Trædrejebæn#1 Holzmann D300F Trædrejebænk – Den bedste trædrejebænk

Du kan med fordel investere i denne trædrejebænk fra Holzmann uanset om du er ny i arbejdet med trædrejebænke eller en rutineret bruger. Modellen er en lille variant, der har en variabel hastighed, men den kan alligevel dreje selv større emner. Du investerer desuden i en brugervenlig model, som er let at betjene og behagelig at arbejde med.

 1. Brugervenlig model, der er let at betjene og yder god håndstøtte
 2. Udstyret med overbelastningssikring for ekstra sikkerhed
 3. Lille model med en variabel hastighed

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge en Holzmann D300F Trædrejebænk

Hvis du leder efter en brugervenlig og lille trædrejebænk, så skal du se nærmere på denne model fra Holzmann. Med denne variant får du nemlig en optimal drejebænk, der ikke er alt for stor i størrelsen og som både nybegyndere og rutinerede brugere nemt kan betjene. Drejebænken er bl.a. udstyret med en god håndstøtte, hvilket sikrer en behagelig arbejdsposition og så sikrer den hurtige indstilling og variable hastighed et godt resultat.

Modellen er udviklet med en stor diameter over vangen, hvilket muliggør drejning af selv lidt større emner. Modellen har spindel / pinoldok gennemboring på 10 mm og så er både vange, pinoldok, værktøjsholderen og hovedpinol fremstillet i støbejern for ekstra god holdbarhed. Du vil aldrig komme til at presse din maskine mere end den kan holde til, da denne model er udstyret med en overbelastningssikring. Af den grund stopper maskinen, hvis den bliver presset til mere end den kan holde til.

Produktdetaljer:

 • Afstand mellem spindel og pinoldok: 305 mm
 • Centerhøjde: 105 mm
 • Drejediameter 210 mm
 • Spindelhastighed: 750 til 3200 omdrejninger i minuttet
 • Pinoldokvandring: 35 mm
 • Motor: 250 watt
 • Vægt: 20 kg

Holzmann Trædrejebænk D460FXL#2 Holzmann Trædrejebænk D460FXL – Den bedste justerbare trædrejebænk

Med denne Holzmann trædrejebænk får du mulighed for at justere flere forskellige indstillinger, hvilket gør det muligt for dig at arbejde med flere forskellige elementer. Du kan f.eks. justere afstanden mellem spindel og pinoldokken til op til 1100 mm. Derudover er drejebænken nem og praktisk at arbejde med.

 1. Flere justerbare indstillinger for lette håndtering
 2. Medfølger både korte og lange håndstøtter

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge en Holzmann Trædrejebænk D460FXL

Hvis du leder efter en justerbar trædrejebænk, så du har mulighed for at arbejde med materialer i flere størrelser, så skal du se nærmere på denne model fra mærket Holzmann. Med denne trædrejebænk kan du nemlig justere både pinol og afstand mellem spindel og pinoldokken. Afstanden kan forlænges op til 1100 mm. Derudover kan du endda også justere håndstøtten, hvis gør arbejdet både nemt og praktisk.

Denne trædrejebænk er udstyret med et stort drejeanlæg med en planskive med en diameter på 145 mm. Modellen vejer 38 kg og har en motorydelse på mellem 400 og 600 watt. Derudover kører den på 230 volt spænding.

Produktdetaljer:

 • Afstand mellem spindel og pinoldok: 460 mm
 • Spindelhastighed: 650 til 1450, 1250 til 2800 eller 1600 til 3800 omdrejninger i minuttet
 • Pinoldokvandring: 55 mm
 • Motor: 400 til 600 watt
 • Vægt: 38 kg

Drechselmeister MIDI 2 Trædrejebænk Sæt#3 Drechselmeister MIDI 2 Trædrejebænk Sæt – Til dig, der ønsker et fuldt trædrejebænk sæt

Ved købet af dette trædrejebænk sæt, kan du være sikker på, at du får alt, hvad du skal bruge for at fuldende dit projekt i ét og samme køb. Du får således en MIDITEC FU 175 trædrejemaskine, ekstra anlæg 350 mm og en Teknatool spændepatron Nova G3.

 1. Et optimalt sæt med en god trædrejebænk, ekstra anlæg og spændepatron
 2. Forbedret version af den originale trædrejebænk model Miditec Fu 175
 3. Solidt design

Derfor skal du vælge en Drechselmeister MIDI 2 Trædrejebænk Sæt

Hvis du gerne vil være sikker på, at du får samtlige dele i ét køb, så skal du gå efter et trædrejebænk sæt, såsom dette fra Drechselmeister. I dette køb får du nemlig en ny og revideret udgave af den velkendte Meditec FU 175 maskine, et ekstra anlæg 350 mm og en Teknatool spændepatron Nova G3. Du har altså rig mulighed for at foretage en række forskellige projekter med dette sæt.

Den inkluderede trædrejebænk er som beskrevet en revideret version, og dermed altså en forbedret version. Du får således en maskine med et solidt og forstærket støbt design. Derudover er modellen udstyret med en spindel med 3 lejer, større afstand mellem lejer, bredere remskiver og poly-V bælter, samt et bredere hastighedsområde. Trædrejebænken er desuden også udstyret med et nyt låsesystem til spindellåsning.

Produktdetaljer:

 • Afstand mellem spindel og pinoldok: 400 mm, men kan udvides
 • Centerhøjde: 178 mm
 • Drejediameter: 355 mm
 • Spindelhastighed: 60 til 1000, 150 til 19000 eller 350 til 3700 omdrejninger i minuttet

Drechselmeister Trædrejebænk TWISTER FU-200 TV Bordversion#4 Drechselmeister Trædrejebænk TWISTER FU-200 TV Bordversion – Den bedste vibrationshæmmende trædrejebænk

Det kan være en smule træls hele tiden at skulle tage højde fra vibration ved behandling af diverse arbejdsemner. Af den grund kan du med fordel investere i denne trædrejebænk fra Drechselmeister, hvis du gerne vil have en variant, der kører mere jævnt og har vibrationshæmmende egenskaber.

 1. Jævn kørsel og virker vibrationshæmmende ved brug
 2. Kan benyttes til forskellige anvendelser grundet diverse udvidelsesmuligheder
 3. Solid håndstøtte

Derfor skal du vælge en Drechselmeister Trædrejebænk TWISTER FU-200 TV Bordversion

Hvis du nægter at gå på kompromis med din trædrejebænks funktioner, så kan denne variant fra Drechselmeister være lige noget for dig. Der er nemlig ingen grund til at gå på kompromis, når det kommer til denne model, da maskinen er en højkvalitets model, som grundet de mange gode egenskaber og udvidelsesmuligheder kan anvendes til flere forskellige formål. Modellen har f.eks. en høj vægt grundet en stærk støbekonstruktion, hvilket sikrer jævn kørsel og mindre vibration, når du benytter maskinen.

Derudover sikrer denne maskine ekstra solidhåndledsstøtte ved arbejdet. Du kan desuden indstille og dreje spindeldokken og hastighedsområdet efter behov. Der findes desuden en lang drejevalse og en dobbelkegle, der gør det muligt at arbejde med langsgående træ uden problemer. Du er også sikret en høj sikkerhed med denne model, da den er udstyret med en hovedafbryder, dræningssikkerhedsrille på spindlen, en grænsekontakt i bæltekassen m.m.

Produktdetaljer:

 • Centerafstand: 720 mm, men kan udvides
 • Centerhøjde: 200 mm
 • Drejediameter: 395 mm
 • Spindelhastighed: 60 til 1350 eller 180 til 3750 omdrejninger i minuttet
 • Motor: 2 HP med frekvensomformer – tilslutning 230 volt
 • Vægt: 101 kg

Teknatool NOVA 1624 II Trædrejebænk#5 Teknatool NOVA 1624 II Trædrejebænk – En trædrejebænk i høj kvalitet

Du kan ikke gå galt i byen med denne trædrejebænk fra Teknatool, hvis du gerne vil have en model i god kvalitet. Du får nemlig her en trædrejebænk udstyret med en kraftig motor med samtlige komponenter af høj kvalitet og et behageligt design. Du får bl.a. SN 2 Chuck med i købet af denne model.

 1. Samtlige komponenter er i høj kvalitet
 2. Mulighed for indstilling af flere dele efter behov

Derfor skal du vælge en Teknatool NOVA 1624 II Trædrejebænk

Der er ingen grund til at gå for meget ned på kvalitet, når det kommer til købet af en trædrejebænk, da du snildt kan købe modeller som denne fra Teknatool til en god pris, selvom samtlige komponenter er af høj kvalitet. Lige netop denne maskine tilbyder dig endda også et behageligt design og en meget kraftig motor. Det er desuden et sæt, hvilket betyder, at du får SN 2 chuck med i købet.

Maskinens sokkel er lavet af støbning af en stålkombination, så du får altså en solid variant. Derudover er midterafstanden 600 mm, men kan udvides, så du kan arbejde med større materialer. Modellen har desuden en drejelig spindeldok, der kan drejes mellem 0 og 360 grader med stop. Der er også en udvendig drejeafstand på 740 mm med headstock i 90 graders position, samt en udvendig håndstøtte.

Produktdetaljer:

 • Afstand mellem spindel og pinoldok: 600 mm, men kan udvides
 • Centerhøjde: 200 mm
 • Drejeafstand: 740 mm
 • Spindelhastighed: 8 hastigheder mellem 178 og 3000 omdrejninger i minuttet
 • Motor: 1,5 HP

Gode råd til valg af trædrejebænk

Der er nogle forskellige parametre, som du med fordel kan gøre dig nogle overvejelser om inden du begiver dig på jagt efter en trædrejebænk. Først og fremmest er det vigtigt, at du gør dig selv opmærksom på, om du er på jagt efter en maskine til industriel eller privat brug. Du skal nemlig huske på, at et professionelt værktøj gerne skal have en høj produktionsnøjagtighed, hvilket betyder, at maskinen skal være mere robust, stærkere og justerbar, så den kan benyttes til flere forskellige materialer og formål. Hvis maskinen kun skal benyttes til privat brug, så er der ikke lige så høje krav til dens niveau. Du behøver desuden langt fra en kæmpe maskine, hvis det bare er til privat brug, hvorimod det kan være rart med en større maskine, når den skal benyttes professionelt.

Derudover skal du også gøre dig nogle tanker om, hvilke indstillingsmuligheder du har brug for, at din maskine er udstyret med. Vil du gerne have en justerbar model? Skal den køre med mange omdrejninger i minuttet eller få? Der er flere spørgsmål, som du kan stille dig selv inden du kaster dig over den første trædrejebænk, som du får øje på.

Du skal naturligvis også gøre dig nogle tanker om prisen. For at undgå, at du kaster for mange penge efter en maskine, så kan det være en god ide at lægge et budget på forhånd – bare husk at det skal være et realistisk et af slagsen. Du kommer således ikke langt i købet af en trædrejebænk, hvis du kun sætter et par hundrede kroner af til købet.

Husk sikkerheden

Uanset om du benytter din maskine til professionelt eller privat brug, så skal du altid sørge for at sikkerheden er i top. Dette gælder både når du benytter maskinen og når den står til opbevaring. Ved brugen af en trædrejebænk er det vigtigt, at den f.eks. er udstyret med en sikkerhedsafbryder, så du undgår uhensigtsmæssig start og ulykker i forbindelse med et uagtsomt øjeblik. Du kan også udmærket investere i en model med en indbygget bremseteknik og en afskærmning for ekstra sikkerhed.