Udendørs tørrestativ

1

Brabantia Roterende Tørrestativ 50m

Stort, flot og funktionelt tørrestativ til dig, som elsker duften af lufttørret vasketøj – gerne vil gøre noget for miljøet!

Tjek prisen →
TESTVINDER
Bedste tørrestativ: Billigste pris Forhandler
Brabantia Roterende Tørrestativ 50m
NSH Nordic Tørrestativ 270cm
Blome tørrestativ vægmodel med 18 meter tørresnor
Brabantia Lift-O-Matic
Leifheit LinoMatic 600 Deluxe Tørrestativ 1.249,95 kr. Silvan
Leifheit Linopop-Up 140 437,95 kr. Batteribyen.dk
Leifheit LinoProtect 400 Tørrestativ 1.774 kr. jem & fix
Plus Pipe Tørrestativ 18423 2.511 kr. Johannes Fog

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Kan du huske den der helt særlige duft af nyvasket lufttørret sengetøj, som var så skønt at putte sig i som barn?

De fleste forbinder den med noget helt særligt, og det er da stadig skønt med lufttørret tøj, selvom man er blevet voksen. Det svære er at finde det rigtige tørrestativ, og det vil vi forsøge at hjælpe dig med i denne artikel.

Tørretumbleren er en energisluger, der siger spar to, og hvad enten du overvejer eller er på udkig efter dit næste tørrestativ, så kan du roligt læsere videre.

Vi vil i denne artikel tage et kig på tørrestativer – vi vil især fokusere på dem, som er beregnet til at kunne tørre store mængder tøj udenfor.

Dermed ikke sagt, at du ikke kan læse med, hvis du sidder i lejlighed og ikke skal vaske tøj til et helt fodboldhold.

Kort resultat af testen

Vi har søgt rundt på nettet, læst flere tests og anmeldelser og besøgt webshops og ud fra denne søgen har vi funder 8 forslag, som vi gerne vil præsentere dig for. Som nævnt tidligere har vores fokus, i denne omgang, primært været tørrestativer til udendørs brug og det vil vores valg selvfølgelig bære præg af.

Vi vil gennemgå 8 forskellige stativer, og i den sammenhæng vil vi gerne kort præsentere dig for dem, som vi har valgt som bedst-til-pris, bedst-i-test og et premiumprodukt, som vi synes fortjener lidt ekstra opmærksomhed. De hedder:

 1. Bedste tørrestativ: Brabantia Roterende Tørrestativ 50m
 2. Bedst til prisen: NSH Nordic Tørrestativ 270cm
 3. Premium-produktet: Trip Trap – Spider Web Tørrestativ

Fælles for de tre tørrestativer er, at de er nemme at bruge, er robuste og generelt giver dig meget for pengene. Derudover har vores krav også været, at det er stativer som holder i flere år uden stort behov for vedligeholdelse.

Du kan læse en uddybning af hvert stativ samt de resterende 5, som også er nogle favoritter på markedet i følgende:

#1 Brabantia Roterende Tørrestativ 50m – Bedste tørrestativ

Stort, flot og funktionelt tørrestativ til dig, som elsker duften af lufttørret vasketøj – gerne vil gøre noget for miljøet! 

Fremhævede fordele:

 1. Ved køb støtter du miljøorganisationen WeForrest
 2. Kan bære op til 40 kg tøj ved jævn belastning
 3. Flot og holdbart design 

Derfor skal du vælge Brabantia Roterende Tørrestativ 50m

Vi er helt vilde med dette tørrestativ, og det føles som om, at fordele står i kø! Du får her et smart paraplytørrestativ, som du nemt kan slå op og ned – det optager derfor ikke brugbar plads, når det ikke er i brug.

Når det er i brug er Bratantias tørrestativ en sand ven i nøden. Den 50 meter lange line anslås til at kunne bære helt op til 40 kg tøj, hvis du sørger for en jævn belastning. Samtidig er linerne smudsafvisende så du undgår dobbeltarbejde. Derudover skal du ikke være bekymret for stativets modstandsdygtighed overfor vind og vejr – det medfølgende nedstøbningsrør sørger for, at stativet står stabilt og kan snurre frit i vind. Selve stativet er lavet i aluminium og lakeret stål, hvilket sparer dig for en masse vedligeholdelsesarbejde.

Som om ovenstående ikke var nok, så støtter du miljøorganisationen WeForrest, når du køber et tørrestativ hos Brabrantia. De to har indgået et samarbejde, hvor Brabrantia sponserer et træ, som bliver plantet i Burkina Faso. Træerne har til formål at stoppe Sahara fra syd og derudover skaffe arbejde til den lokale befolkning.

Kort sagt så gør du noget godt for andre end dig selv, når du køber et tørrestativ fra Brabrantia.

Produktdetaljer:

 • Højde udslået: 187 cm
 • Bredde udslået: 295 cm
 • Længde udslået 295 cm
 • Belastning: 40 kg. Vasktøj

#2 NSH Nordic Tørrestativ 270cm- Bedste-til-prisen

Et robust udendørs tørrestativ, som kræver minimal vedligeholdelse. Perfekt til dig med meget tøjvask i en travl hverdag, som elsker duften af lufttørret tøj. 

Fremhævede fordele:

 1. Trykimprægneret fyrretræ
 2. Minimal vedligeholdelse
 3. Medfølger en 20 m plastbelagt wire

Derfor skal du vælge NSH Nordic Tørrestativ 270cm

Med dette lækre tørrestativ fra NSH får du masser af stativ og glæde for pengene!

Nu kan du få en god tørreplads i din have, så du slipper for besværet med en tørretumbler indenfor. Når først du har fået nedgravet eller nedstøbt stolperne, har du et tørrestativ, som du kan have glæde af i mange år.

Stolperne består af trykimprægneret fyrretræ, som har den effekt, at det er meget modstandsdygtigt overfor årstidens vejr og derudover råd, insekter og svamp. Som om det ikke er nok, så skal du ikke overfladebehandle træet så meget, som hvis stolperne var lavet af ubehandlet træ. Derfor får du ikke kun et godt og stort tørrestativ, du får også mere tid og lækkert velduftende tøj!

Produktdetaljer:

 • 2 stk. stolper – 70 x 70 x 2700 mm
 • 2 stk. tværliggere – 70 x 70 x 1100 mm
 • 4 stk. skråstivere – 70 x 70 x 350 mm
 • 8 stk. kroge
 • 20 meter plastbelagt wire

Blome tørrestativ vægmodel med 18 meter tørresnor#3 Blome tørrestativ vægmodel med 18 meter tørresnor – Billigt og væghængt udendørs tørrestativ

For at kunne udnytte pladsen bedst muligt i din have, kan du med fordel gå efter et væghængt tørrestativ. Dette vil sikre, at du kan bruge græsset og terrassen til andre ting. Dette tørrestativ fra mærket Blome sælges endda til en budgetvenlig pris – og det på trods af at produktet er fremstillet af anodiseret aluminium, der er yderst holdbart.

Fremhævede fordele:

 • Væghængt tørrestativ gør det muligt at udnytte pladsen bedre
 • Sælges til en billig pris
 • Ekstra holdbar, da den er fremstillet af anodiseret aluminium

Derfor skal du vælge Blome tørrestativ vægmodel

Du skal kaste blikket på dette tørrestativ, hvis du enten leder efter et billig tørrestativ eller gerne vil have et pladsbesparende tørrestativ – eller går efter begge dele. Produktet koster nemlig ikke alverden, hvorfor de fleste husholdninger kan få råd til det helt uden at skulle spare op i flere måneder. Alligevel får du dog et tørrestativ, der kan holde til lidt af hvert, hvilket er en god ting, når det skal hænge udenfor. Modellen er fremstillet af anodiseret aluminium, og tørrestativet ser derfor både flot ud og er yderst holdbar.

Derudover vil det virke pladsbesparende, da det blot kan sættes fast på en af husets vægge. På den måde skal du ikke til at lave plads i haven til dit nye tørrestativ. Faktisk behøver du ikke engang en have for at investere i dette tørrestativ, da det også vil fungere fint på en altan, under et halvtag e.l. Alle kan altså få glæde af denne model. Og så medfølger der endda to vægbeslag i købet, så du har alt du skal bruge lige ved hånden.

Produktdetaljer:

 • 18 meter tørresnor
 • Anodiseret aluminium
 • Inkl. to vægbeslag

#4 Brabantia Lift-O-Matic – Paraplytørrestativ med justerbar højde

Det effektive paraplytørrestativ med justerbarhøjde og 50 meter line – man fristes næsten til at sige, at ordne vasketøj bliver som en leg!

Fremhævede fordele:

 1. Justerbar højde
 2. Aluminium stativ
 3. Ved køb støtter du miljøorganisationen WeForrest

Derfor skal du vælge Brabantia Lift-O-Matic

Her har vi endnu et godt bud på et tørrestativ fra firmaet Brabratia. Denne model har 50 meter line og kan også bære op til 40 kg tøj, hvis dette placeres med en jævn belastning.

Udover de smudsafvisende liner har hver arm et øje, så du kan hænge en bøjle med finere tøj til tørre.

Det smarte ved denne model er især, at du kan indstille arbejdshøjden fra 140 cm til 190 cm – det muliggør en behagelig arbejdsstilling uanset højde, når du skal hænge tøj til tørre.

Noget andet smart ved tørrestativet er den minimale mængde vedligeholdelse pga. aluminiumsstativet med lakeret stål – det sikrer dig et tørrestativ, som holder sig pænt og ikke er sårbar overfor regn, sol eller slud.

Til slut er det værd at nævne, at hvis du køber et tørrestativ hos Brabrantia så støtter du samtidig miljøorganisationen WeForrest, som planter træer og sikrer gode arbejdsforhold.

Produktdetaljer:

 • Mål i cm (sammenklappet): 187 x 16 x 16
 • Mål i cm (udslået): 187 x 295 x 295)
 • 4 stk. skråstivere – 70 x 70 x 350 mm
 • 50 meter line

#5 Leifheit LinoMatic 600 Deluxe Tørrestativ – Brugervenligt og effektivt tørrestativ

Innovativt paraplytørrestativ med fokus på brugervenlighed og effektivitet. Her kan du hurtigt få meget plads til dit vasketøj, men du skal samtidig ikke bekymre dig for meget spildplads, når stativet ikke er i brug 

Fremhævede fordele:

 1. Kan tørre op til 6 maskinfulde vasketøj
 2. Innovativt paraplytørrestativ
 3. Easylift

Derfor skal du vælge Leifheit LinoMatic 600 Deluxe Tørrestativ

Vi er vilde med det smarte paraplytørrestativ fra Leifheit – her får du meget stativ for pengene.

Med det smarte easylift kan du nemt og hurtigt folde stativet ud – dette gøres ved, at du trækker i en snor, som giver dug 60 meters tørreplads. Når du er færdig folder du nemt stativet sammen igen via lukkeknappen på den ene af de fire arme.

Med kapacitet til at kunne tørre op til 6 maskinfulde vasketøj, kan du roligt kaste dig ud i den store søndagsvask uden, at du skal bekymre dig om, at dit tøj bliver tørt.

Selve stativet er lavet af aluminium, og det sikrer dig minimal vedligeholdelse af tøjstativet samt god modstandsdygtighed overfor vind og vejr. Desuden har stativet også TüV GS-mærket, som giver dig garanti for, at produktet er i god kvalitet, mens sikkerheden er i top. Du får altså et godt og brugervenligt stativ.

Produktdetaljer:

 • Mål (sammenklappet): 238,5 x 15,5 x 17
 • Mål (udslået): 238,5 x 220 x 220
 • 60 meters tørreplads

#6 Leifheit Linopop-Up 140 – Smart tørrestativ til både ude og indendørs brug

Lille, effektivt og kan betjenes med én hånd. Et smart lille tørrestativ, som kan bruges både ude og inde, og er nem at tage med på eksempelvis ferie eller camping.

Fremhævede fordele:

 1. Kan åbnes og lukkes med én hånd
 2. Vejer kun 3,6 kilo
 3. TüV/GS Certificeret og 3 års garanti

Derfor skal du vælge Leifheit Linopop-Up 140

Dette tørrestativ adskiller sig lidt fra de andre i denne artikel, nemlig på grund af dets størrelse. Her har vi et af de mindre tørrestativer, men det gør det ikke mindre effektivt. Med sine kun 3,6 kilo er det nemt at flytte rundt, men er stadig både stabilt og solidt.

Derudover kan det åbnes og lukkes med brug af kun én hånd – og du kan derfor nemt spare tid og plads, når du er færdig med at bruge det. I opslået tilstand har du 14 meters tørreplads (svarer til cirka en maskinvask), hvilket kan være gavnligt for de personer, som måske vasker lidt men ofte, eller kun har få ting som ikke skal tumbles. Når du køber dette stativ har du op til 3 års garanti, men med diverse certificeringer er det ikke sikkert, at den bliver nødvendig.

Produktdetaljer:

 • Sammenslået højde: 147
 • Opslået makshøjde: 110
 • Tørrearealer når stativet er slået ud: 83 x 116

#7 Leifheit LinoProtect 400 Tørrestativ – Stort tørrestativ, som også fungerer i regn!

Det brugervenlige og effektive tørrestativ, som kan tørre et helt fodboldhold… eller tæt på i al slags vejr.

Fremhævede fordele:

 1. Vandafvisende og beskyttende tag
 2. Patenteret vind-sikring
 3. Nemt at rengøre

Derfor skal du vælge Leifheit LinoProtect 400 Tørrestativ

Med dette smarte tørrestativ fra Leifheit bliver det nemt som en leg at tørre tøj. Med den stabile holder og den patenterede vind-sikring er du sikker på, at stativet bliver stående stabilt og sikkert – selv i hård vind (vindstyrke 6). Stativet foldes nemt ud og lukker automatisk sammen via håndtag. Når det er opslået, har du 4o meter line, som du kan bruge til op til 4 maskinfulde vasketøj ad gangen.

Overskyede dage med nedbør er ikke en hindring for at tørre tøj takket være det vandafvisende tag, som også holer stativets liner rene. Og du skal ikke være bekymret for om solen bleger dine yndlings cowboybukser – igen er taget din ven, fordi det skærmer og beskytter tøjet fra solens UV-stråler.

Hvis du vil have et tørrestativ med minimalt rengøringsbehov er dette løsningen til dig, da stativets smarte tag også beskytter linerne og resten af stativet mod snavs, vind og vejr, når det er slået i og ud. Derudover er selve stativet fremstillet i aluminium, og du er derfor garanteret et stærkt og holdbart tørrestativ.

Produktdetaljer:

 • Mål (sammenklappet): 206 x 18,5 x 18, 5
 • Mål (udslået): 230 x 159 x 159
 • Tørreplads: 40 meter

#8 Plus Pipe Tørrestativ 18423-1

Solidt tørrestativ til dig, som hellere vil have en tørresnor i haven end en tørretumbler på badeværelset.

Fremhævede fordele:

 1. Er lavet i varmgalvaniseret stål
 2. Minimalt krav til vedligeholdelse
 3. 32 meter tørresnor i plast

Derfor skal du vælge Plus Pipe Tørrestativ 18423-1 

Hvis du er ude efter et robust tørrestativ, hvis vigtigste funktion er at tørre tøj og kræver meget tæt på ingen vedligeholdelse, så er Plus Pipe Tørrestativet her din nye bedste ven. De to stolper er lavet af varmhalvaniseret stål, som gør dem yderst modstandsdygtige overfor vind og vejr. Du slipper derfor for at skulle vedligeholde dem løbende.

Med de 32 meter tørresnor, kan du nemt finde plads til dit vasketøj, og du kan få plads til 6 tørresnore på stativet, hvis du placerer stolperne med 5 meter mellemrum. Stolpernes længe er 290 centimeter, og det anbefales at de støbes fast, gerne 90 centimeter ned i jorden for at opnå det bedste resultat.

Et særdeles godt stativ til dig, som vil have en god og holdbar løsning til lufttørring af dit vasketøj.

Produktdetaljer:

 • 2 stk. stolper – 290 cm længe
 • Mål: 200 x 130 x 520

Sådan vælger du det bedste tørrestativ

Som nævnt tidligere så er tørrestativet en kær ven og sommetider erstatning for tørretumbleren, som er hurtig og effektiv, men også dyr i drift og slidsom for tøjet.

Samtidig foretrækker mange den helt særlige duft og fornemmelse, som lufttørret tøj besidder – at man også sparer penge på el-regningen og skåner miljøet er en ekstra bonus.

Der er et stort marked for tørrestativer, og du kan finde nogle billige og dyre. Derudover kommer de også i mange forskellige materialer, så det er op til dig at vurdere, hvilke behov du har, når du skal vælge et:

 • Skal du have et som bare er praktisk, eller skal det også være pænt og dekorativt at se på?
 • Skal det være lavet af metal, plastik eller træ eller en blanding?
 • Skal stativet være et, som står på jorden eller skal det fx kunne hænges på væggen, hvis du bor småt?
 • Hvor stort skal det være?

Spørgsmålene er mange og svarene ligeså, og ofte kommer det også an på hvilke præferencer man har.

Om dit stativ skal være lavet af plastik, metal eller træ er en smagssag, men der er nogle fordele ved hvert materiale. Fx er stativer af metal ofte tungere og derved ret stabile og nemme at vedligeholde, da de stort set intet kræver. Det lettere stativ af plastik kan være godt til dig, som ikke ønsker at dit stativ skal stå et permanent sted, men ønsker at flytte rundt på det. Og sidst kan stativer lavet af træ være meget dekorative, og de kan også males, så de passer ind i både have og hus.

Ligeledes er der mange forskellige typer af tørrestativer – dem der er beregnet til indendørs eller udendørs brug – eller endda begge dele. Størrelsen er også af stor betydning for, hvilke situationer de er mest gavnlige i – bor du alene og er dit behov for lufttørring ikke så stort, så kan du med fordel anskaffe dig et indre stativ, der kan foldes sammen. Er du derimod en del af en børnefamilie med have kan du overveje at investere i et større af slagsen, som nemt kan tørre flere maskinfulde tøjvaske ad gangen.

Generelt er der mange fordele ved tørrestativer nogle er fx, at du sparer penge, du slider ikke unødvendigt på dit tøj, og du har større fleksibilitet, end hvis du bruger tørretumbler.

Mulighederne er mange, og det er vigtigt at du vælger ud fra dine boligforhold, vaskebehov og tøj.

  

Testkilder

For at finde de bedste forslag til dig, har vi søgt inspiration fra internettet. Her har vi besøgt producenternes egne hjemmesider og læst forskellige anmeldelser og anbefalinger, samt undersøgt diverse webshops.

Du kan se en liste over relevante links her, hvis du selv ønsker at læse mere:

Brabantia

Vi brugte Brabantia til at finde informationer om tørrestativet fra dem.

Skagerak

Ligeledes brugte vi Skagesraks hjemmeside, som har lavet et unikt og smukt tørrestativ, hvor der er fokus på designet.

Leifheit

På samme måde blev Leifheits hjemmeside brugt.

Konklusion

Vi har nu præsenteret dig for de 8 tørrestativer, som vi mener er nogle af de bedste på markedet på nuværende tidspunkt. Vores fokus i denne artikel har hovedsageligt været på udendørs stativer, og du har set nogle, som kræver meget og lidt plads i haven, når de er slået op. Derudover opfylder vores udvalg de flestes behov, hvad angår kapacitet til antal maskinvask og vedligeholdelse. Det skal være nemt at tørre tøj udenfor, og det er det med vores favoritter her i artiklen. Der findes mange slags tørrestativer på markedet, og vi har særligt fokus på paraplystativerne, fordi de nemt kan slås sammen og spare plads til dig, der ikke har den største have, men der er også gode bud på robuste stativer, som kan stå permanent i al slags vejr.

Der er noget for enhver smag, og vi har bestræbt os på at præsentere så dækkende og bredt et udvalg som muligt særligt henvendt til dig, som ønsker at tørre dit tøj udenfor.

Der er tørrestativer som rammer enhver smag og de repræsenterer både den billige og dyre ende af skalaen.

Som nævnt tidligere fremhæver vi NSH Nordic Tørrestativ 270cm, Brabantia Roterende Tørrestativ 50m og Trip Trap – Spider Web Tørrestativ som nogle ekstra gode køb, idet de virkelig lever op til de krav og forventninger, som tørrestativer skal indfri i dagligdagen.

Derudover vil vi anbefale
Brabantia Lift-O-Matic, Leifheit LinoMatic 600, Deluxe Tørrestativ, Leifheit LinoProtect 400 Tørrestativ og Plus Pipe Tørrestativ 18423-1til dig, som elsker at tørre tøj udenfor og har pladsen til det. Skulle det knibe med pladsen kan flere af modellerne slås sammen takket være den smarte paraplyfunktion. Har du ikke brug for et stort tørrestativ, anbefaler vi Leifheit Linopop-Up 140, som du også nemt kan have med på farten.

Fælles for de forskellige stativer i denne artikel er, at de er designet med henblik på at være brugervenlige og holdbare, så du får et tørrestativ, som holder længe. Vi har derudover forsøgt at give et bredt udvalg, hvor alle kan finde noget både i forhold til design og pengepung.

Vi håber, at du er blevet inspireret til at vælge det stativ, som bedst dækker dig og dine behov.