Vådskærer Test (2022) → Find den bedste vådskærer til dit behov

En vådskærer benyttes primært til at skære fliser med, men det er dog ofte muligt at benytte sin vådskærer til skæring og savning af mange forskellige materialer. Dine muligheder for brug afhænger naturligvis af, hvilken model du vælger at investere i. Men hvordan finder du ud af, hvilken model, der passer bedst til dine behov? Du kan med fordel finde inspiration på den nedenstående liste, da vi her har samlet de vådskærere, der har klaret sig bedst i test. Du kan således roligt stole på, at samtlige af de nedenstående modeller vil leve op til dine forventninger. Efter produkterne kan du desuden læse lidt mere om valget af den rette vådskærer, hvis du har brug for yderligere hjælp til købet.

Makita diamantvådskærer 4101RH#1 Makita diamantvådskærer 4101RH – Den bedste vådskærer

Du kan med fordel investere i denne vådskærer fra mærket Makita, hvis du gerne vil være sikker på at investere i en optimal og funktionsdygtig vådskærer, der lever op til samtlige forventninger. Modellen sikrer et støvfrit arbejdsmiljø, er nem at betjene og er sikker i brug.

Fremhævede fordele:

 1. Støvfrit arbejdsmiljø
 2. Monteret med PRCD relæ for ekstra sikkerhed
 3. Høj funktionsdygtighed med lav vægt

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge en Makita diamantvådskærer 4101RH

Hvis du gerne vil have fingrene i en fremragende vådskærer, så skal du investere i denne model fra Makita. Med dette køb får du en diamantvådskærer, der udmærket kan benyttes til samtlige flisetyper. Modellen er nem at betjene og vejer kun 3 kg, hvilket gør arbejdet let som en leg. Derudover er den monteret med et PRCD relæ, hvilket gør den mere sikker i brug. Du får desuden et støvfrit arbejdsmiljø ved at benytte denne vådskærer.

Denne vådskærer har en klingediameter på 125 mm og et klingehul på 20 mm. Maskinen har en snitdybde på 90 grader ved maksimalt 41,5 mm og 45 grader ved maksimalt 26 mm. Du investerer i en maskine, der kører på strøm med 860 watt og 230 volt. I købet medfølger der montageværktøj, PRCD relæ, vandhane, slange og adaptor til vandhane.


Bernardo Vådskærer CS 315 H#2 Bernardo Vådskærer CS 315 H – Den bedste motordrevne vådskærer

Med denne motordrevne vådskærer har du mulighed for at save en lang række hårde materialer over, såsom fast jern, rustfrit stål, rør, fliser o.l. Maskinen er udstyret med en metal rundsav og kan indstilles til to hastigheder. Du skal dog være opmærksom på, at der ikke medfølger en brugsanvisning på dansk ved køb af dette produkt.

Fremhævede fordele:

 1. Ideel til savning af selv hårde og faste materialer
 2. Ergonomisk formet håndtag for optimal håndtering og styring
 3. Hærdede gearfunktioner

Derfor skal du vælge en Bernardo Vådskærer CS 315 H

Hvis du skal have bugt med faste eller hårde materialer, så skal du gerne have fingrene i en yderst effektiv vådskærer. Heldigvis er det lige netop dét du får med denne vådskærer fra mærket Bernardo. Maskinen kører med en motor udgangseffekt S1 100% 0,75 / 1,5 kW og motor strømindgang S6 40% 1,0 / 2,1 kW, samt en spænding på 400 volt. Derudover er maskinen udstyret med en metal rundsav, der kan indstilles til to hastigheder. Dette gør den ideel til savning af alt fra profiler, rør, fast jern, rustfrit stål etc.

Denne model har dog også en høj brugervenlighed og så har den et ergonomisk design for god arbejdskomfort. Modellen er udstyret med en aftagelig køletank integreret i maskinstativet, har hærdede gear funktioner, bronze snekkehjul og selvcentrerende dobbelt skruestik. Derudover kører reduktionsgearet i et oliebad.


Bernardo Vådskærer CS 275 H#3 Bernardo Vådskærer CS 275 H – Den bedste vådskærer til faste materialer

Du har mulighed for at få bugt med mange materialer, hvis du investerer i denne vådskærer fra Bernardo. Det skyldes, at modellen kan klare selv faste materialer uden problemer grundet den effektive opbygning. Maskinen minder om det forrige produkt og kommer fra samme mærke, hvilket betyder, at der heller ikke medfølger dansk manual til dette produkt.

Fremhævede fordele:

 1. God motorkraft og to hastigheder for effektiv gennemskæring
 2. Kan udmærket klare selv faste og hårde materialer
 3. Ergonomisk håndtag og høj brugervenlighed

Derfor skal du vælge en Bernardo Vådskærer CS 275 H

Var du allerede lidt lun på det forrige produkt, men vil gerne have en model med en mindre kampvægt? Så er denne vådskærer CS 275 H muligvis den rette model for dig. Denne skærer har nemlig de samme gode egenskaber som produkt nr. 2, men vejer til gengæld en smule mindre med sine 175 kg. Modellen er dog stadig en kraftig variant, da den har en motor udgangseffekt S1 100% 1,4 / 2,0 kW og motor strømindgang S6 40% 2,0 / 2,8 kW. Maskinen kører på 400 volt.

Du kan udmærket benytte denne vådskærer til savning af faste og hårde materialer, da den består af en metal rundsav med to hastigheder og en solid konstruktion. Du får desuden høj brugervenlighed og et ergonomisk formet håndtag med trykknap, hvilket sikrer god arbejdskomfort. Derudover er maskinen udstyret med et gear hoved, der svirvler 90 grader til begge sider, en aftagelig køletank. hærdede gear funktioner og bronze snekkehjul.


Rubi Vådskærer DC250-1200#4 Rubi Vådskærer DC250-1200 – En premium vådskærer

Med en Rubi Vådskærer vil du opleve, at du har optimal stabilitet og funktionalitet, når du skal skære diverse materialer til. Modellen kommer nemlig med et stort skærebræt og et land, der hjælper til en nøjagtig skæring af fliserne. Derudover er denne variant udstyret med hjul, så du kan nemt transportere den efter behov.

Fremhævede fordele:

 1. Stor skæreplade med udstyr for en nøjagtig tilskæring
 2. Udstyret med hjul, der gør en eventuel transport nem
 3. Ingen støv grundet større afskærmning
 4. Indbygget termo relæ sikrer motoren mod overophedning

Derfor skal du vælge en Rubi Vådskærer DC250-1200

Hvis du leder efter en premium vådskærer med et stort skærebræt og en robust opbygning, så er denne vådskærer fra Rubi lige noget for dig. Ved købet af denne model får du nemlig en kraftig og stiv ramme, samt en ekstra stor skæreplade, som giver dig mere plads at arbejde på. Derudover har pladen et monteret land, der hjælper til skæring af lige fliser og så kan du altid dreje fliserne på skærepladen, så du kan skære fra forskellige vinkler.

Det særlige ved skærelandet er desuden, at det kan drejes i op til 45 grader og er monteret med en kugle / glidelejer, som er med til at gøre skæringen til en leg. Du har mulighed for at klare en lang række af materialer med denne maskine, da den er udstyret med en motor med 1,1 kW. Klingen måler 250 mm i diameteren og har en skærelængde på 1.205 cm. Maskinen har endda et indbygget termo relæ, der sikrer at motoren er beskyttet mod overophedning, så du kan roligt arbejde løs.


Rubi vådskærer DU-200- EVO#5 Rubi vådskærer DU-200- EVO – Den bedste billige vådskærer

Ved at investere i denne model fra Rubi, kan du være sikker på at få en god vådskærer til en billig pris. Fordelen ved denne variant er, at den er yderst budgetvenlig uden at du skal gå for meget på kompromis med kvaliteten. Du får nemlig stadig en vådskærer, der er nem at håndtere, kan transporteres uden problemer og skærer godt igennem diverse fliser.

Fremhævede fordele:

 1. Billig i pris
 2. Udviklet med foldud ben og hjul for let transportering
 3. Ekstern vandbeholder sikrer nem håndtering og rengøring

Derfor skal du vælge en Rubi vådskærer DU-200- EVO

Er du på udkig efter en billig vådskærer, der kan betales på de fleste budgetter? I så fald er denne vådskærer model fra Rubi muligvis den rette vådskærer til dig. Du slipper nemlig af med langt færre penge end man ellers skal give for andre vådskærere, men alligevel får du en optimal maskine, der nemt skærer gennem diverse materialer. Modellen er udstyret med en 200 mm CEV-PRO klinge, der kan skære 65 cm i horisontalt og 45 cm i diagonale vinkler. Vinklerne er desuden justerbare. Klingen kan klare flere materialer, men de må dog maks have en tykkelse på 35 mm.

Denne vådskærer er monteret med foldud ben og hjul, hvilket sikrer dig en nem transportering, hvis du har brug for at flytte maskinen. Der er desuden en ekstern vandbeholder, som nemt kan rengøres. Modellen er yderst brugervenlig og du vil derfor opleve, at den er nem at håndtere. I alt vejer denne maskine 22,5 kg og benytter en spænding på 230 volt.


Rubi vådskærer DR350#6 Rubi vådskærer DR350 – Den bedste vådskærer uden klinge

Med denne Rubi vådskærer får du et stort skærebræt, så du har god bevægelsesfrihed, når du skærer dine fliser til. Derudover har modellen en robust ramme, så du har bedst mulig stabilitet under arbejdet. Der medfølger ikke en klinge i dette køb og derfor er denne variant bedst til dig, der enten har en klinge derhjemme eller ønsker at købe klingen separat.

Fremhævede fordele:

 1. Ekstra stor skæreplade for bedre bevægelsesfrihed
 2. Monteret skæreland, der kan drejes og har kuglelejer for bedre beskæring
 3. Leveres uden skæreklinge

Derfor skal du vælge en Rubi vådskærer DR350

Du kan udmærket investere i denne vådskærer fra Rubi, hvis du leder efter en model med et stort arbejdsbord, hvor du stadig selv kan bestemme, hvilken type klinge du ønsker at benytte til dine beskæringsopgaver. Der medfølger nemlig ikke en klinge i købet af lige netop denne variant, hvilket giver dig friheden til at vælge en anden type klinge, der passer bedre til dine behov.

Selvom der ikke medfølger en klinge, så får du dog et stort arbejdsbord med et bredt skærebræt, så du har mest mulig plads til arbejdet. Skærelandet kan endda drejes op til 45 grader og er udstyret med en kuglelejer. På den måde kan du skære fliserne fra forskellige vinkler og opnå en nøjagtig skæring i samtlige materialer. Du har desuden mulighed for at klappe benene sammen på denne model, hvilket gør det lettere at transportere modellen eller have den opbevaret. Denne vådskærer har en motor på 2,2 kW og en vægt på 63 kg.


Sådan vælger du den rette vådskærer for dig

Der er et par overvejelser, som du gerne skal have foretaget på forhånd før du begiver dig på jagt efter din nye vådskærer. Herunder kan du læse lidt om, hvilke parametre du skal være opmærksomme på i købet af din nye vådskærer.

 • Motorstørrelsen skal gerne være høj nok til at maskinen er kraftig og fungerer optimalt, men der er heller ingen grund til at investere i en overdrevet voldsom maskine, hvis du ikke har brug for al den kraft. Find derfor en motorstyrke, der passer til dit behov og formålet.
 • Klingen skal være ideel til dit formål og kunne skære igennem de materialer du arbejder med. Har du f.eks. brug for en ekstra stærk klinge, der kan klare faste materialer eller er det nok med en mindre variant?
 • Specifikationer – det kan være en god ide at gøre sig opmærksom på, hvilke specifikationer, der er relevante for dig og dine behov. På den måde kan du også indsnævre udvalget en del.
 • Med eller uden bord? Vil du have en vådskærer som du kan benytte overalt i huset eller et decideret arbejdsbord, hvor du kan beskære materialerne? Det betyder også noget for, hvilke modeller du skal gå efter.
 • Arbejdshøjden har en relevans for, hvordan det føles for dig at arbejde med vådskæreren. Du skal derfor gerne gå efter en model, der passer til dig i højden, så du ikke får overanstrengt din krop under arbejdet.
 • Transportering – vil du gerne have mulighed for at flytte din model rundt eller skal den altid stå et sted? Hvis modellen skal kunne flyttes, så skal du gerne finde en variant med hjul.