Vægscanner Test – Se de 3 bedste vægscannere + GUIDE!

Skal du til at gå i gang med at hænge hylder, skabe, billeder, eller noget andet, der kræver at du skal bore i væggen, så er det nu du skal anskaffe dig en vægscanner. En vægscanner sparer dig for, eventuelle, store regninger på skader, da du borede i en væg uden at vide, hvad der befandt sig inden i væggen. Den kan tilmed fortælle dig om det er et vandrør, elkabel, træstolpe, eller noget fjerde, der befinder sig derinde og hvor dybt den ligger.

Der findes en del forskellige vægscannere på markedet, så vi har udvalgt de 3 bedste vægscannere, som kan hjælpe dig med det du har brug for inden du borer i væggen. De har alle forskellige funktioner og forskellige priser, så du kan være sikker på at finde den, der passer bedst til dig.

Hvis du stadig ikke helt forstår meningen med vægscanneren, så har vi givet dig en forklaring på hvad den præcis kan gøre samt hvordan du fuldender dit arbejde, så du kan være helt sikker på at du ikke laver skader, når du skal til at bore huller i væggen, gulvet eller taget.

Bosch D-Tect 120 vægscanner#1 Bosch D-Tect 120 vægscanner – bedste vægscanner i test

Bosch D-Tect 120 vægscanner er til alle materialer, som kan punktmåle, hvilket gør den muligt at detektere på meget små overflader. Bosch er et yderst populært mærke inden for værktøj og deres produkter er designet til at øge livskvaliteten, skabe entusiasme og hjælpe med at bevare de naturlige ressourcer.

Fremhævede fordele:

 1. Punktmåling, der giver nøjagtig detektion på smalle falder
 2. Centrumsøgeren har visuel vejledning, som viser genstandens præcise midtpunkt tydeligt
 3. Dual Power Source giver mulighed for benyttelse af både 12V Li-ion-batteri og almindelige alkalinebatterier

Derfor skal du vælge Bosch D-Tect 120 vægscanner

Vægscanneren D-Tect 120 fra Bosch er et professionelt og intuitivt værktøj til næsten alle materialer. Vægscanneren er udstyret med punktmåling, som giver en nøjagtig detektion på smalle flader, mens centrumsøgeren viser den præcise placering af genstandens midte.

Den er velegnet til forskellige håndværkeropgaver, som eksempelvis, registrering af vandfyldte rør samt kabler, så bore uheld undgås under udførelse af tømrerarbejde, VVS-arbejde, el-arbejde og HVAC-arbejde. Vægscanneren D-Tect 120 har en utrolig simpel brugerflade med intuitive valgknapper som bruges til indstilling af forskellige opgaver, og den kan registrere objekter i en dybde på op til 12 centimeter.

Du bliver informeret om detekterede genstande i væggen med akustiske og visuelle signaler.

Detektering af adskillige materialer

Materialerne som vægscanneren kan detektere er vandfyldte plastrør, jernholdige metaller, ikke-jernholdige metaller, underliggende trækonstruktioner og spændingsførende ledninger. Vægscannerens maksimale registreringsdybde på stål og kobber er 120 mm og 38 mm på underliggende trækonstruktioner. Den maksimale detekteringsdybde på strømførende ledninger er 60 mm.

Denne vægscanner kommer uden batteri og lader.

Produktdetaljer:

 • Maks. detekteringsdybde: 120 mm
 • Nøjagtighed: ± 10 mm
 • Frakoblingsautomatik: 5 min.
 • Vægt: 0,5 kg
 • Tilstand: Beton, lette konstruktioner, universaltilstand

WalaBot DIY#2 WalaBot DIY vægscanner – Multifunktionel vægscanner

WalaBot DIY vægscanner er en teknologisk og avanceret multifunktionel model med en høj brugervenlighed. Den kan give informationer om, hvad der eventuelt kan gemme sig i en gips- eller betonvæg samt præcis, hvor dette er placeret. Find frem til træreglar, metalskelet, strømførende kabler, afløbsrør i plast mm. På den måde kan du undgå at komme til at bore inde i noget i en væg, der ikke skulle være boret i.

Fremhævede fordele:

 • Anvender radiofrekvens teknologi i 3 forskellige tilstande
 • Måler op til 10 cm dybde
 • Kompatibel med flere Android smartphones

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge WalaBot DIY vægscanner

Med denne WalaBot DIY vægscanner kan du fremover slippe for at komme til at bore i noget i væggene, som ikke skulle have været boret i. Dette kan være enormt nyttigt for for alle, der har noget med håndværk og boring at gøre, uanset om du er professionel håndværker eller glad for gør-det-selv.

Denne WalaBot DIY vægscanner er en avanceret og teknologisk model, der anvender avancerede søgefunktioner med radiofrekvens. Med denne type radiofrekvens kan den måle op til 10 cm dybde, og den kan give et visuelt billede af væggens indre i 3 forskellige tilstande; WalatBot Pan Mode, WalaBot Image Mode og WalaBot Expert Mode. WalaBot Pan Mode vil vise dig et panoramabillede af objekter inde i væggen af hele det scannede område. Med WalaBot Image Mode anvendes radiofrekvensteknologien og her får du vist en visuel klassificering af de forskellige objekter, der kan gemme sig inde i væggen. Til sidst med WalaBot Expert Mode kan du få vist alt råt og ufiltreret på et radiofrekvensbillede af væggens indre. Her vises objekternes placering, kurver og bøjninger.

Vægscanneren WalaBot kan anvendes sammen med de fleste Android smartphones, som har 5.0 software eller derover. Her kan du se det samme som på scanneren.

Produktdetaljer:

 • Maks. detekteringsdybde: 10 cm
 • Scan gennem gips- og beton
 • Tilstand: Pan Mode, Image Mode, Expert Mode

Zircon StudSensor HD70#3  Zircon StudSensor HD70 – god vægscanner med spændingsindikering og centervision

Ved hjælp af den nyeste Zircon-teknologi finder Zircon StudSensor HD70 centrum af lægter. Vægscanneren får mange gode anmeldelser på Amazon.com og får især ros for dens måde at detektere midten af stolpen samt kanterne.

Fremhævede fordele:

 1. Auto Correction Technique korrigerer automatisk almindelige fejl
 2. DeepScan fordobler søgedybden på op til 38 mm
 3. Advarer mod strømførende vekselstrømsledninger

Derfor skal du vælge Zircon StudSensor HD70

Denne vægscanner registrer yderkanter af træ og metalstolper med en dybde på op til 19 mm. Den har desuden mange andre praktiske funktioner, og har blandt andet en Auto Correction Technique, kaldet ACT, som automatisk korrigerer almindelige fejl, eksempelvis, hvis detektionen begynder over en stolpe.

Derudover har den en DeepScan-tilstand, hvor den fordobler søgedybden op til 38 mm samt en WireWarning-detektion, som indikerer strømførende vekselstrømskabler i væggen, på en dybde op til 51 mm.

LCD-display indikerer detektion

Zircon StudSensor HD70 vægscanneren har et baggrundsbelyst LCD-display med Target Spotligt, som indikrer retning og yderkant af stolpen og lyser, når midten af stolpen er blevet detekteret. Den indikerer desuden, når batteriet er ved at løbe tør.

Signalstyrkeindikatoren indikerer om objektet er for højt eller for lavt under overfladen. SpotLite-cursoren viser et pilformet lysmærke på væggen, som tydeligt peger midt på en stolpe. En semi-gennemsigtig bundplade og et belyst V-formet mærkning giver en mere præcis mærkning af lægten.

Sidst, men ikke mindst, har vægscanneren et gummihåndtag, som giver et sikkert og behageligt greb.

Produktdetaljer:

 • Søgedybde maks.: 38 mm afhængigt at materiale
 • Display: LCD bargraph
 • Batteri: 9V 6F22 (medfølger ikke)
 • Mål: 180x74x34 mm
 • Vægt: 159 g

Sådan benytter du en vægscanner korrekt:

En vægscanner er et rigtig godt værktøj, der gør dig opmærksom på hvad du borer i, når du borer i din væg. Uden en vægscanner kan du nemlig ikke vide om, der befinder sig et vandrør, ledninger og lægter i væggene.

Mange vægscannere kan både finde vandrør, el-installationer og træ, når man fører vægscanneren hen over væggen. Vægscanneren er meget enkel og praktisk i brug, da den blot indikerer at der gemmer sig noget i væggen, med et enkelt “bip”, men har en meget stor betydning i sidste ende, da det kan spare dig rigtig mange penge. Når du ikke ved hvad der er gemt bag væggen, kan du hurtigt komme til at bore et hul i et vandrør, eller endnu værre, i et strømladet elkabel, hvilket også kan være særdeles farligt.

Mange vægscannere kan vise på displayet om der befinder sig enten elkabler, vandrør, træstolper, eller noget andet, bag væggen.

Så hvis du planlægger at hænge hylder, skabe eller noget helt tredje på, så er det en rigtig god idé at investere i en vægscanner inden du borer i væggen.

Vær opmærksom på at mange vægscannere, går under et andet navn. Nogle bliver kaldt lægtesøgere, hvilket er de vægscannere der er specielt gode til at finde træstolper i væggene.

Andre vægscannere bliver kaldt multiscannere eller multidetektorer, hvilket er dem der kan søge efter flere forskellige materialer, som kan være gemt i væggen. Mange vægscannere af lidt højere kvalitet, kan også fortælle dig om hvor dybt det pågældende objekt ligger i væggen.

Når du har scannet væggen med vægscanneren og boret hul det ønskede sted, kan du supplere arbejdet med dette UniversalInspect inspektionskamera fra Bosch, som kan bruge til at inspicere hvordan genstandene nøjagtig er placeret via hullet, som du har boret. Inspektionskameraet har digital zoom og LED-lys, hvilket giver dig mulighed for at se selv de mindste detaljer i den mørke væg, så du er helt sikker på at du ikke bore ind i noget, der kunne give dyre skader.

Hvis du i stedet skal bore i gulvet, er det vigtigt også at tjekke om der ligger varmerør, der hvor du har tænkt dig at bore. Her kan du både bruge vægscanneren, men et termisk kamera, kan også være et rigtig godt redskab til det projekt. Det termiske kamera fra Bosch, eksempelvis, visualiserer hurtigt temperaturforskelle og foretager dokumentation utroligt nemt.