Værkstedsvogn – Test af de 9 bedste værkstedsvogne (2022)

1

BATO værktøjsvogn med 7 skuffer og 435 dele

Hvis du både har brug for en værkstedsvogn og en hel del nyt værktøj, så kan du med fordel slå købet sammen og investere i denne BATO værktøjsvogn. Modellen kommer nemlig med al det udstyr enhver håndværker har brug for. Du får således flere sæt topnøgler i forskellige størrelser, to toppesæt, autobits, skruetrækkersæt, komi værktøjssæt, tangsæt med fire dele, låseringstangsæt med fire dele, filesæt med fem dele og et ringgaffelnøglesæt fra 6-36 mm. Der følger altså rigeligt med udstyr med til denne værktøjsvogn, hele 435 dele værktøj, men det gør også, at seks ud af de syv skuffer i værktøjsvognen allerede er fyldt ud. Du har således kun plads til at fylde eksisterende værktøj i den sidste skuffe, men det burde ikke gøre noget, hvis du alligevel står og mangler det meste.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
BATO værktøjsvogn med 7 skuffer og 435 dele
Bahco værkstedsvogn med 6 skuffer 10.459 kr. happii.dk
Bahco værkstedsvogn med 6 skuffer og 251 10.459 kr. happii.dk
Einhell TC-TW 100 værkstedsvogn 1.099 kr. Homeshop.dk
Værkstedsvogn Holzmann WW1070D
Værkstedsvogn Holzmann WW690L med 7 skuffer
Probuilder værktøjsvogn
Stanley værkstedsvogn metal / plastik Rolling Workshop
Stanley værktøjsvogn inkl. 168 dele værktøj 3.999 kr. 10-4

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det kan være svært at få lavet et ordentligt stykke arbejde, når ens værktøj er spredt ud over hele garagen eller værkstedet. Af den grund kan du med fordel investere i en værkstedsvogn, da du her kan få samlet alt dit værktøj ét sted.

På den måde ved du altid, hvor de forskellige ting befinder sig, hvilket gør arbejdet en del lettere, da du ikke skal bruge alverdens tid på at huske, hvor du nu lagde skruenøglen sidst.

Du skal dog helst vælge en ordentlig vogn fra starten af, og derfor har vi samlet de bedste værkstedsvogne på markedet netop nu i denne artikel. Du kan altså udmærket finde inspiration til din kommende værkstedsvogn ved at læse nedenstående guide – uanset om du er på jagt efter en model med eller uden værktøj inkluderet, hjul eller ej, mange eller få skuffer osv.

BATO værktøjsvogn med 7 skuffer og 435 dele#1 BATO værktøjsvogn med 7 skuffer og 435 dele – Den bedste værkstedsvogn med værktøj

Hvis du både har brug for en værkstedsvogn og en hel del nyt værktøj, så kan du med fordel slå købet sammen og investere i denne BATO værktøjsvogn. Modellen kommer nemlig med al det udstyr enhver håndværker har brug for. Du får således flere sæt topnøgler i forskellige størrelser, to toppesæt, autobits, skruetrækkersæt, komi værktøjssæt, tangsæt med fire dele, låseringstangsæt med fire dele, filesæt med fem dele og et ringgaffelnøglesæt fra 6-36 mm. Der følger altså rigeligt med udstyr med til denne værktøjsvogn, hele 435 dele værktøj, men det gør også, at seks ud af de syv skuffer i værktøjsvognen allerede er fyldt ud. Du har således kun plads til at fylde eksisterende værktøj i den sidste skuffe, men det burde ikke gøre noget, hvis du alligevel står og mangler det meste.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Kabinettet har et soft ergonomisk greb og kommer med skuffer med fuldt udtræk, så du nemt kan få fingrene i alle værktøjsdele. Derudover er vognens hjul kraftige med kuglelejer, hvor to af hjulene er faste og to drejbare. Det ene hjul har endda også en praktisk fodbetjent lås, så du kan være sikker på, at værktøjsvognen bliver der, hvor du sætter den.


Bahco værkstedsvogn med 6 skuffer#2 Bahco værkstedsvogn med 6 skuffer – Den bedste værkstedsvogn uden værktøj

Er du på jagt efter en funktionel og rummelig værkstedsvogn, der kan holde til samtlige dele af dit værktøj? I så fald skal du se nærmere på denne værkstedsvogn fra Bahco. Modellen har en utrolig høj bæreevne på 600 kg, selvom den kun selv vejer 65 kg, hvilket gør den ideel til at bære alt fra mindre værktøj til tunge maskiner. Vær dog opmærksom på, at de enkelte skuffer kun kan tåle en maks belastning på 30 kg. Vognen er yderst solid, hvilket bl.a. skyldes konstruktionen med en dobbelt ramme.

Bahco værkstedsvogn har glideskinner med kuglelejer, så du nemt kan trække skufferne 100% ud og ind. Det integrerede klik-system sikrer endda korrekt lukning af skufferne, så de forbliver lukkede og ikke springer op senere. Denne model har to fastmonterede og to drejelige hjul med bremser. Disse hjul vil ikke efterlade mærker på gulvet, selvom du kører vognen frem og tilbage, mens du arbejder. Vognen har desuden en forstærket centrallås.


Bahco værkstedsvogn med 6 skuffer#3 Bahco værkstedsvogn med 6 skuffer og 251 dele værktøj – Robust værktøjsvogn med afrundede hjørner

Der er ikke noget værre end at banke dele af kroppen ind i et skarpt hjørne, mens man arbejder. Derfor har Bahco udviklet denne værkstedsvogn med afrundede hjørner og beskyttelseskanter, så du undgår at komme til skade. Vi vil dog stadig anbefale dig at gå uden om vognen – bare for en sikkerheds skyld. Vognen er stor og robust med hele seks skuffer og passer perfekt til både den professionelle håndværker og gør-det-selv manden.

Vognen har fire mobile hjul og et håndtag, som både kan monteres på venstre og højre side efter behov, der gør det nemt at flytte rundt på den, så den ikke kommer til at stå i vejen. Gavlene på vognen er desuden perforerede, så du har mulighed for at hænge ekstraudstyr på vognen eller andet tilbehør, der mangler en plads. Når du investerer i denne vogn, får du 251 dele værktøj med i købet. Der medfølger bl.a. et bitssæt, filesæt, skruetrækkersæt, topnøglesæt, unbrakonøglesæt, tangsæt, ring- og gaffelnøgler, ring-skraldenøgler, skiftenøgler, målebånd, vaterpas, dorne, hammer, splituddrive og en vinkel.


 #4 Einhell TC-TW 100 værkstedsvogn – En billig værkstedsvogn

Skal du bare have opbevaret en smule værktøj? Og må værkstedsvognen gerne være enkel? I så fald er en Einhell TC-TW 100 værkstedsvogn lige noget for dig. Denne model har nemlig en helt enkel opbygning, men giver stadig god plads til opbevaring af mindre værktøj. Derudover er modellen dejlig billig i forhold til mange andre vogne, så du vil ikke føle, at det er en for dyr investering. Værkstedsvognen har en maks kapacitet på 75 kg, så det er altså ikke tungt værktøj du skal opbevare i den. I alt måler vognen 65,8 cm i højde, 61,6 cm i bredden og 33 cm i dybden. Der er fem skuffer i værkstedsvognen, hvoraf fire af disse måler 4 x 70 mm og den ene 1 x 240 mm.


aerktoejsvogne-med-vaerktoej#5 Værkstedsvogn Holzmann WW1070D – Fin værkstedsvogn på hjul

Hvis du særligt prioriterer, at din værkstedsvogn skal køre på hjul, så du har mulighed for at rykke den rundt, når du arbejder, så skal du investere i denne Værkstedsvogn Holzmann WW1070D. Modellen kommer nemlig med nogle fine og robuste hjul, der gør det muligt at flytte rundt på vognen uden nogle problemer. Derudover har værkstedsvognen et fint låsesystem. Værkstedsvogn Holzmann WW1070D kommer uden noget værktøj, så den er ideel for dig, der allerede har alt det værktøj du har brug for.

Du bestemmer desuden selv, hvordan du vælger at opbevare dit værktøj, og der er masser af muligheder, da modellen har hele 11 skuffer. Værkstedsvognen er fremstillet af en forstærket stålkonstruktion, der gør den yderst modstandsdygtig, og så er den efterfølgende blevet pulverlakeret, så den har et flot udseende. En Værkstedsvogn Holzmann WW1070D måler i alt 106,6 x 54,5 x 106 cm.


Værkstedsvogn Holzmann WW690L med 7 skuffer#6 Værkstedsvogn Holzmann WW690L med 7 skuffer – En simpel værkstedsvogn

Hvis du var en smule hooked på den ovenstående model, men gerne vil investere i en model med lidt færre skuffer, så er der heldigvis også en model til dine behov. Denne Værkstedsvogn Holzmann WW690L med 7 skuffer har nemlig de samme gode egenskaber som modellen Holzmann WW1070D, men den består bare, som navnet indikerer, af syv skuffer frem for elleve. Modellen her har dog den samme stærke og modstandsdygtige konstruktion af forstærket stål, samt er pulverlakeret.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derudover har en Værkstedsvogn Holzmann WW690L med 7 skuffer også nogle fine hjul, der gør det muligt at flytte rundt på vognen, når der er behov for det, samt et låsesystem på vognen. Værkstedsvognen måler i alt 68,8 x 45,8 x 73,5 cm, hvoraf seks af skufferne har målene 56 x 40 x 4 cm og den sidste skuffer måler 56 x 40 x 16,5 cm. Der er altså fin plads til flere forskellige typer af værktøj.


Probuilder værktøjsvogn#7 Probuilder værktøjsvogn – En transportabel værkstedsvogn

Hvis du ikke har brug for særlig meget plads til opbevaring af dit værktøj, så er det dumt at spilde plads på en stor værkstedsvogn. I stedet vil vi anbefale dig at investere i denne lille værktøjskasse på hjul fra mærket Probuilder. Her kan du nemlig fint opbevare dit værktøj, så du altid ved, hvor du har det, men stadig udnytte pladsen i rummet optimalt. En Probuilder værktøjsvogn kommer med en løs indsatsbakke, et lukkebeslag og et nedfældeligt håndtag. Derudover er der også et sortimentsrum i modellens låg, så der kan opbevares en smule værktøj der også.

Det helt fantastiske ved denne Probuilder værktøjsvogn er, at du endda kan benytte den som skammel, når den er pakket sammen. Den kan altså udmærket tåle, at du står på den, hvis du skal nå noget, der er opbevaret højt oppe i rummet / garagen / værkstedet. Kan vi så lige tale om en multifunktionel kasse? Du kan jo også altid rykke rundt på kassen, så den står der, hvor du har brug for den. Probuilder værktøjsvogn måler i alt 61 x 38 x 42,5 cm og leveres uden værktøj i.


Stanley værkstedsvogn metal / plastik Rolling Workshop#8 Stanley værkstedsvogn metal / plastik Rolling Workshop – En værkstedsvogn med god opbevaringsplads

Skal din værkstedsvogn gerne være lidt mere fancy end bare et par skuffer? Så kan det være, du skal tage et ekstra kig på denne Stanley værkstedsvogn metal / plastik Rolling Workshop. Her får du nemlig en værkstedsvogn med mange opbevaringsmuligheder, da modellen kommer med en 20 tommer aftagelig værktøjskasse, en 4 tommer dyb skuffe med kuglelejeskinner og en stor metalkasse med ekstra stor kapacitet, så du kan opbevare bærbart værktøj. Derudover har du naturligvis nem adgang til alle opbevaringsrum i denne model, og så kan du endda tage den med dig alle vegne, da det praktisk talt er et rullende værkstedssystem. Det kan dog være en smule tungt at rulle rundt med på gaden, så du må hellere bare have det stående i garagen / værkstedet – men muligheden er der altså for at tage det med!

Stanley værkstedsvogn metal / plastik Rolling Workshop er fremstillet i metal og plastik og har bl.a. to kraftige og robuste 7 tommers hjul. Derudover er der store og rustfrie metallåse på modellen med øje til hængelås, så du kan beskytte dit værktøj fra folk med lange fingre.


Stanley værktøjsvogn inkl. 168 dele værktøj#9 Stanley værktøjsvogn inkl. 168 dele værktøj – Den komplette værktøjsvogn

Denne værktøjsvogn fra mærket Stanley er optimal til alle gør-det-selv personer, der gerne vil investere i en god værktøjsvogn, hvor der medfølger en del værktøj i købet. Først og fremmest får du et rigtig fint modulopbygget opbevaringssystem, der er absolut ideel til værkstedet. Du sparer nemlig både på pladsen og har styr på, hvor dit værktøj er med denne model. I alt får du 168 dele værktøj med i købet af denne Stanley værktøjsvogn, som passer perfekt ned i modellens skuffer. Skufferne er desuden aflåselige, så du kan have dit værktøj i fred.

En Stanley værktøjsvogn inkl. 168 dele værktøj har en robust konstruktion, der sikrer, at modellen kan tåle en belastning på op til 300 kg. Der er dog en maks belastning på 20 kg pr skuffe. Skufferne kan let trækkes ud og ind, da de kører på skinner med kuglelejer. De hårdføre svinghjul hjælper desuden med at gøre transport af værktøjsvognen utrolig let. Som en ekstra bonus er der perforerede sidepaneler på værktøjsvognen, så du også kan opbevare værktøj på siden af vognen.

Gode råd til valg af værkstedsvogn

  • Tag dine egne behov med ind i overvejelserne
  • Gå efter en robust model – gerne med en høj belastningsevne
  • Prioritér en model med hjul
  • Sørg for, at modellen har aflåselige skuffer
  • Beslut dig for om der skal følge værktøj med i købet eller ej

Tag dine egne behov med ind i overvejelserne

Det siger naturligvis lidt sig selv, at du skal vælge en værktøjsvogn, der lever op til dine forventninger, men vi har valgt at nævne det på listen over gode råd til valg af værkstedsvogn alligevel, da mange får set sig lune på en forkert vogn, fordi den har alle mulige fancy egenskaber – eller fordi der medfølger et hav af værktøj.

Du skal altså gerne på forhånd gøre dig nogle overvejelser over, hvilken type værkstedsvogn, du gerne vil ende med. På den måde har du et fint indblik i dine egne behov og hvad du forventer af købet. Det nytter f.eks. ikke noget, at du kommer hjem med en kæmpe model, der ikke kan stå i din garage, fordi den fylder for meget, men at du blev lokket af et tilbud. Og da du gerne skal blive glad for din værkstedsvogn, så skal du også overveje, hvor meget værktøj der skal være plads til (altså vognens kapacitet og mængde af skuffer), samt hvilken farve vogn du foretrækker. Et andet vigtigt aspekt er da også, hvad du egentlig har råd til at give for din nye værkstedsvogn. Du skal trods alt ikke ruinere dig selv fuldkommen i købet.

Det kan virke en smule underligt at sidde og tage stilling til alle disse ting på forhånd, og du kan naturligvis også sagtens finde lidt inspiration før du tager de endelige valg, men for at komme hjem med den rette model for dig, så skal du tænke nogle af disse ting igennem før du foretager købet.

Gå efter en robust model – gerne med en høj belastningsevne

Du skal gerne vælge en model med en robust opbygning, så du får en modstandsdygtig værkstedsvogn, der kan holde i mange år. Modellen skal gerne have en høj belastningsevne, så den kan tåle en del vægt. Dette gælder især, hvis du regner med at opbevare tungere værktøj, såsom elektrisk værktøj, i din værktøjsvogn. Du skal desuden ikke kun tjekke vognens fulde belastningsevne, men også skuffernes individuelle vægtgrænse.

Prioritér en model med hjul

Uanset om du regner med at skulle flytte rundt på din værkstedsvogn eller have den stående fast ét sted, så vil vi anbefale dig at se på modeller med hjul – og gerne nogle gode nogen af slagsen. På den måde vil du altid have mulighed for at flytte rundt på din værkstedsvogn, hvis der skulle være behov for det. Hvis du pludselig skal rykke på en model uden hjul, kan det først og fremmest være meget tungt arbejde, og så skal du nok også tømme den fuldstændig for værktøj for, at det kan lade sig gøre. Det er altså meget nemmere, hvis du bare køber en model med hjul. Det fleste varianter har desuden lås på hjulene, så vognen altid står fast.

Sørg for, at modellen har aflåselige skuffer

Af sikkerhedsmæssige årsager kan det være en fordel at investere i en model med aflåselige skuffer. På den måde er du sikker på, at ingen kan komme til dine værktøjsskuffer uden din tilladelse. Det hjælper naturligvis også, hvis der f.eks. skulle være indbrud, da tyvene i så fald ikke vil kunne løbe med dit dyre værktøj.

Beslut dig for om der skal følge værktøj med i købet eller ej

Igen nævner vi lige noget, der har med dine behov at gøre. Du skal simpelthen tage en beslutning om, hvorvidt du har brug for kun at købe en værktøjsvogn eller en værktøjsvogn med medfølgende værktøj. Det kan selvfølgelig være en god beslutning at gøre det sidste, hvis du står og mangler en del værktøj. Men hvis du har alt du skal bruge, så køber du bare en vogn uden plads til dit eksisterende værktøj – og det er jo fjollet. Derudover skal du huske, at en værktøjsvogn uden medfølgende værktøj ofte vil være en del billigere end en vogn med værktøj (det afhænger dog lidt af modellen).

Hvad er fordelen ved en transportabel værkstedsvogn?

En transportabel værkstedsvogn kan være en rigtig fin investering for folk, der regner med at skulle have deres værktøj med ‘på tur’. Hvis du således altid skal hjem til dine voksne unger og fikse mindre problemer eller du arbejder som håndværker, så kan det være smart at kunne tage hele værkstedsvognen med. På den måde har du alt dit værktøj lige ved hånden, og skal ikke have taget en beslutning på forhånd om, hvad du har brug for for at løse opgaven.

Er der forskel på en værkstedsvogn på hjul og en transportabel værkstedsvogn?

Man kan godt argumentere for, at der er en forskel på en decideret transportabel værkstedsvogn og en værkstedsvogn på hjul. En transportabel værkstedsvogn har f.eks. også hjul, men hele vognen opbygning er mere rettet mod at skulle kunne transporteres. Den er således designet ud fra et andet design end andre værkstedsvogne. En almindelig værkstedsvogn på hjul kan udmærket tages med, hvis man skal bruge den andetsteds, men den er bare ikke lige så praktisk at tage med som en decideret transportabel værkstedsvogn. F.eks. skal man i hvert fald sikre sig, at skufferne ikke går op, når vognen bliver transporteret, da alt værktøjet ellers pludseligt er at finde på jorden / i bunden af bilen.

Hvad er prisen på en værkstedsvogn og tilbud?

Prisen på en værkstedsvogn svinger rigtig meget afhængigt af, hvor stor en model du køber, hvilket mærke det er og om der medfølger værktøj eller ej i købet. Reelt kan værkstedsvogne koste alt mellem et par hundrede kroner til over 10.000 kroner. Du skal dog huske på, at de dyreste modeller ofte kommer med en del værktøj – og derfor er der altså penge at spare ved at købe det hele samlet frem for hver for sig. F.eks. virker produkt nr. 1 (BATO værktøjsvogn) på denne liste måske en smule dyr, men du får til gengæld også både en flot og robust værktøjsvogn med hele 435 dele værktøj. Hvis du skulle ud og købe delene hver for sig, kan vi vist godt garantere, at det ville blive en del dyrere.

Du kan altså med fordel spare lidt op til en værkstedsvogn, hvis du gerne vil have en af de større modeller. Samtidig er der intet der stopper dig fra at investere i en mindre og billigere model, mens du sparer op, så du stadig kan få opbevaret dit værktøj forsvarligt.

Sådan finder du en værkstedsvogn på tilbud

Du behøver ikke tage ud i flere forskellige butikker for at finde frem til gode tilbud på værkstedsvogne. I stedet kan du nemt google dig frem til din(e) favorit model(ler) og derfra sammenligne priser hos de forskellige online forhandlere. Flere af disse har desuden ofte tilbud på deres værkstedsvogne, og du vil således have god mulighed for at finde en værkstedsvogn på tilbud, der passer til dit budget uden at du føler, at du er gået for meget på kompromis med modellen.

Du kan desuden med fordel tage udgangspunkt i de ovenstående modeller, da de er nogle af de bedste værkstedsvogne på markedet netop nu – og alle er til gode og fornuftige priser.