Vildtkamera Test – Sammenligning af de 6 bedste vildtkameraer! (2022)

1

Bolyguard SG520 (D) Vildtkamera

Dette vildtkamera har vundet en test i Magasinet JÆGER, da det er et godt kamera til en attraktiv pris, som mange købere er godt tilfredse med. Kameraet får især ros for sin brugervenlighed, dens gode udstyr og for dens billedkvalitet.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Bolyguard SG520 (D) Vildtkamera 995 kr. SpecialKamera
Nedis 16 fotos Full HD video Vildtkamera 479 kr. Av-Cables
Spypoint Link-micro 4G Vildtkamera 1.679 kr. SpecialKamera
Spypoint Force-DARK Vildtkamera
BolyGuard 4G Vildtkamera med SMS/MMS/email 2.449 kr. Special-Butikken
Reolink Go Udendørs 4G kamera til SIM-kort 2.260 kr. Proshop.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Ønsker du at se hvilke dyr, der passere gennem din have om i løbet af dagen, og om natten, eller er du jæger, og ønsker at vide hvilke, og hvor mange, dyr der befinder sig i et givent område i naturen, så er et vildtkamera, lige hvad du har brug for. Et vildtkamera er et ultra-smart redskab til at gøre dig klogere på forskellige aktivitet i naturen. Et vildtkamera kan fås med et hav af forskellige funktioner, og vi har derfor lavet en vildtkamera test, for at hjælpe dig med at finde det helt rigtige og bedste vildtkamera til dig og dit behov.

I starten af artiklen har vi opsat 3 funktioner, som du bør overveje i forhold til formålet med dit brug af vildtkamera, inden du går testen igennem. Sidst i artiklen har vi så hjulpet dig med valget af kamera ved, at uddybe disse funktioner. Du bør overveje hvilke du har brug for, for at finde det helt rigtige kamera. Efter du har læst denne artikel er du altså helt klædt på til at købe et vildtkamera, der opfylder netop dine ønsker.

3 gode ting, du skal være opmærksom på inden du vælger dit vildtkamera

Du vil opleve at vildtkameraerne har rigtig mange forskellige funktioner og det kan måske gøre dig lettere forvirret. Helt generelt er disse 3 funktioner, dem du bør overveje og vurdere dit behov ud fra. Disse 3 funktioner bliver uddybet efter testen.

 1. Foto- og videokvalitet
 2. Natteoptagelse
 3. Modtagelse af fotos og videoer

Bolyguard SG520 (D) Vildtkamera#1 Bolyguard SG520 (D) Vildtkamera – bedste vildtkamera

Dette vildtkamera har vundet en test i Magasinet JÆGER, da det er et godt kamera til en attraktiv pris, som mange købere er godt tilfredse med. Kameraet får især ros for sin brugervenlighed, dens gode udstyr og for dens billedkvalitet.

Fremhævede fordele:

 1. Time-lapse funktion
 2. Kan både optage video og tage billeder
 3. Skærm på kamera, hvor du kan se billeder og kontrollere indstillinger på

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

 Derfor skal du vælge SG520 (D) vildtkamera fra Bolyguard

Dette vildtkamera er meget kompakt med høj opløsning og med mange nyttige funktioner. Du kan vælge mellem foto- eller videooptagelse, eller en kombination, hvor kameraet først tager et billede og derefter en video. Med den indbyggede bevægelsessensor, kan kameraet registrere bevægelser og den begynder dermed at optage eller tage billeder.

Bevægelsessensorens maksimale rækkevidde er 26 meter, og den reagerer på varmeforandringer og den aktiveres når mennesker, dyr eller biler er i nærheden af kameraet. Det kan være nødvendigt at tilpasse sensorens følsomhed efter årstid, da lufttemperaturen påvirker følsomheden, når det er meget varmt eller meget koldt.

Time-lapse funktion

Vildtkameraet har også en timelapse funktion, som gør det muligt at optage fotos med fast interval, døgnet rundt uanset om der optaget bevægelse. Her kan kameraet, eksempelvis, tage et foto hvert 30. minut uafbrudt, og disse fotografier kan sættes sammen til en video i et videoredigeringsprogram. Dette giver dig en video, der kan vise et langt forløb på få minutter. For eksempel et byggeri, som varer flere uger, men som er lavet til en 5-minutters video, der viser hele processen.

Videoerne bliver optaget i Full HD 108p og fotografierne kan være op til 24 MP. Video og billeder er i farver i dagslys, og om natten bliver optagelserne sort/hvid, på grund af de 4 stk. Low-glow infrarøde dioder. Disse dioder giver en belysning på op til 21 meters afstand. De infrarøde dioder lyser meget svagt, når fotografier og video bliver optaget.

Kameraet har en indbygget skærm, hvorpå man kan kontrollere kameraets indstillinger. Du kan ligeledes se fotografierne direkte på kameraets skærm. Der kan dog ikke afspilles videooptagelser på kameraets skærm, men de kan naturligvis blive overført til en computer, hvor man kan se videooptagelserne i fuld størrelse.

Du kan desuden vælge dansk som sprog i menuen. I pakken medfølger der vildtkameraet samt en monteringsknap.

Produktdetaljer:

 • Fotoopløsning: 24 MP
 • VIdeoopløsning: Full HD 1080p (1920×1080)
 • Reakionstid: 0,7 sek.
 • Video maks varighed: 60 sek
 • SD-kort maks. Str.: 32 GB
 • Vandtæthed: IP54
 • Strømindgang: 6V DC 4,0 x 1,7 mm
 • Mål: 107x76x40 mm
 • Vægt: 180 g (uden batterier)

Nedis 16 fotos Full HD video Vildtkamera#2 Nedis 16 fotos Full HD video Vildtkamera – bedste vildtkamera til prisen

Dette vildtkamera fra Nedia har både video og foto funktion. Kameraet tager fantastiske naturbilleder i både dag og nattetimerne, og kameraet kan slukke selv, så du er sikker på at det holder på batteriet.

Fremhævede fordele:

 1. Meget lavt energiforbrug
 2. God pris
 3. Skærm, der kan afspille videooptagelser

Derfor skal du vælge Nedis vildtkamera

Nedis vildtkamera tager billeder på 16 MP og videooptagelser i Full HD. Dens infrarøde lys sørger for belysning i mørke, i sort/hvid, og i dagslys er videooptagelser og fotografier i farve. Nattesynet kan række op til 15 meter og sensoren kan i dagslys række op til 20 meter. Den indbyggede PIR-bevægelsessensor reagerer på varmeforandringer fra mennesker og dyr, og starter dermed videooptagelsen eller fotograferingen, eller begge dele, hvis man ønsker det.

Vildtkameraet bruger Micro-SD kort, som maksimalt kan være på 32 GB. Det anbefales at bruge Lithium engangsbatterier til kameraet, da det giver det bedste resultat, både ved skiftende temperaturer og fordi de holder længere. Det anbefales ikke at benytte genopladelige batterier.

Kameraet kan benyttes enten som et traditionelt vildtkamera med registrering af bevægelser via PIR-sensoren eller i time-lapse tilstand, hvor kameraet tager kontinuerlige billeder med faste intervaller. Disse faste intervaller kan, eksempelvis være hvert 10. minut uafbrudt,

Indbygget skærm

Vildtkameraet har en skærm, hvorpå man kan afspille videooptagelser og se billederne, der er taget. Her kan du også styre kameraets indstillinger, og du kan, blandt andet, vælge imellem sprog som engelsk, tysk, norsk og svensk.

Med vildtkameraet medfølger der et USB-kabel, en rem og en lynvejledning.

Produktdetaljer:

 • Fotoopløsning: 16 MP
 • Videoopløsning: Full HD 1080p (1920×1080)
 • Reaktionstid: 0,6 sek.
 • Video maks. Varighed: 30 min.
 • SD-kort maks. str.: 32 GB
 • Skærmstørrelse: 2,36 tommer
 • Vandtæthed: IP66
 • Batteri antal: 6 stk.

Spypoint Link-micro 4G Vildtkamera#3 Spypoint Link-micro 4G Vildtkamera – til dig, der har brug for at få billeder sendt fra andre lande og Danmark

Spypoint vildtkamera er et kompakt og trådløst kamera med 4G dækning, som kan sende fotos til dig 24 timer i døgnet, fra både Danmark og andre europæiske lande uden SIM-kort. Der medfølger nemlig et basisabonnement, som er gratis at benytte, hvis du ikke bruger mere end 100 fotografier om måneden.

Fremhævede fordele:

 1. Kan sende fotos fra både Danmark og andre europæiske lande
 2. 4G dækning – Følg med på dit vildtkamera fra hele verden
 3. Både nat- og dagoptagelser på op til 24 m.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Spypoint Link-micro 4G vildtkamera

4G vildtkameraet fra Spypoint er yderst brugervenligt og du får det med et gratis SIM-kort abonnement på 100 billeder om måneden. Disse fotos lagres på et micro-SD kort i kameraet, og det er derfor nødvendigt at indsætte et micro-SD kort for at de kan fungere.

Kameraet har infrarøde dioder, der kan optage om natten og PIR bevægelsessensor, begge med en rækkevidde på op til 24 meter.

Komplet Spypoint løsning

Spypoint leverer en komplet løsing med din Spypoint-konto, kameraindstillinger og fotografier via en gratis app til din smartphone. Når du har app’en installeret kan du altså indstille kameraet fra din smartphone eller via din computer. I app’en kan du også nemt kommunikere med kameraet og ændre indstillinger.

Desuden har Spypoint vildtkameraet en Buck Tracker-funktion, som er en særlig genkendelsesteknologi, der hjælper dig med at sortere alle dine dyrebilleder.

Vildtkameraet bruger 8 stk. AA batterier i god kvalitet.

Produktdetaljer:

 • Fotoopløsning: 10 MP
 • Reaktionstid: 0,5 sek.
 • SD-kort maks. str.: 32 GB
 • Strømforsyning: 12V

Spypoint Force-DARK Vildtkamera#4 Spypoint Force-DARK Vildtkamera – vildtkameraet med den hurtigeste reaktionshastighed

Spypoint Force-DARK vildtkamera er verdens hurtigeste kamera med en triggertid på blot 0,07 sekunder.

Fremhævede fordele:

 1. Verdens hurtigste triggertid på 0,07 sek.
 2. Low-glow infrarødt lys giver fantastiske nattefotografier
 3. Multishot på op til 6 fotos

Derfor skal du vælge Spypoint Force-DARK vildtkamera

Dette Force-DARK vildtkamera fra Spypoint har en utrolig trigger-tid på 0,07 sekunder, hvilket betyder at PIR-bevægelsessensoren udløses på milisekunder, når de registrer bevægelse. Det betyder at du får færre spildte billeder af vildt, der allerede er passeret forbi kameraet, når den tager billeder. Du får i stedet billeder af dyret i det den går forbi, uanset hvor hurtigt dyret er.

Usynlige infrarøde LED’er

Force-DARK bruger usynlige infrarøde LED’er, som ikke udsender lys, når den tager billeder om natten i funktionen “No Glow”. Spypoints hybridbelysningsteknologi giver dig mulighed for at vælge en af fire indstillinger, som passer til dine behov samt giver den maksimal diskretion og usynlighed.

Det infrarøde lys har en rækkevidde på hele 27 meter samt 32 meter på PIR-sensoren. Fotoopløsningen er 12 MP og 1080p Full HD video med lyd. Kameraet kan tage multishots på op til 6 fotografier.

Kameraet skal forsynes med strøm med 8 stk. AA-batterier. Det anbefales ikke at benytte genopladelige batterier, da de har for lav spænding. Lithium engangsbatterier giver det bedste resultat og holder meget længere end alkaline batterier. Desuden bevarer Lithium-batterier en høj ydelse selv i kolde omgivelser. Du kan desuden bruge en strømforsyning på 12 volt DC 2 A. Stikket til strømforsyningen er af typen DC 5,5 x 2,1 mm.

Udover kameraet medfølger der 16 GB SD-kort, en kortlæser, rem til montering på pæl, træ eller lignende samt en start guide.

Produktdetaljer:

 • Fotoopløsning: 12 MP
 • Videoopløsning: Full HD 1080p (1920×1080)
 • Reaktionstid: 0,07 sek.
 • Video maks. Varighed: 90 sek
 • SD-kort maks. str.: 32 GB
 • Skærmstørrelse: 2 tommer
 • Strømindgang: 12V DC
 • Dimensioner: 12,7×9,6×8,3 cm

BolyGuard 4G Vildtkamera med SMS/MMS/email#5 BolyGuard 4G Vildtkamera med SMS/MMS/email – Godt vildtkamera med MMS-funktion

Dette smarte vildtkamera kan sende billeder via SMS, MMS og e-mail samt er det meget velegnet som et trådløs overvågningskamera på fjerne steder med sin 4G dækning.

Fremhævede fordele:

 1. Få sendt fotos og videoer via MMS, SMS og e-mail
 2. Lang rækkevidde på PIR-sensoren
 3. Usynligt nattesyn

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge BolyGuard 4G vildtkamera

BolyGuard vildtkamera sender dig en SMS, MMS eller en e-mail, når der registreres en bevægelse i optagelserne. Det kan også bruges som overvågningskamera til, eksempelvis, sommerhuset, kolinihaven, campingvognen, båden, og så videre, da den har en hurtig foto-alarmering.

Kontrollér via SMS eller app

Vildtkameraet fra BolyGuard kan styres via SMS-beskeder eller med en app til IOS og Android. PIR-sensoren har desuden en ultra lng rækkevidde, nemlig på hele 30 meter.

Den har blå dioder, som er usynlige i mørke. Du kan vælge mellem at tage foto, video eller en kombinationstilstand, hvor der både bliver taget billeder og optaget en video, når bevægelsessensoren registrer bevægelse.

Kameraet har en time-lapse funktion, som løbende kan optage fotos med fast interval. Du kan desuden indstille tiden ved at kun vælge aktive ugedage, så kameraet kun er aktivt på hverdage.

Når du benytter 4G funktionen til at sende optagelser, har du mulighed for at få sendt billeder på MMS, fotos på e-mail via MMS, både video og fotos på e-mail via mobildata, eller video og foto på Molnus cloud. MMS og e-mail afsendelsen er smart, hvis du gerne vil have optagelser sendt direkte til din smartphone, tablet eller computer. Molnus cloud er en ny mulighed, som er en konto du har hos BolyGuard, hvor du kan indstille kameraet til at sende optagelserne på din konto på Molnus serveren.

Produktdetaljer:

 • Fotoopløsning: 26 MP
 • Videoopløsning: Full HD 1080p (1920×1080)
 • Video maks. varighed.: 180 sek.
 • SD-kort maks. str.: 32 GB
 • Skærmstørrelse: 2,3 tommer
 • Vandtæthed: IP66
 • Strømindgang: 6V DC 4,0 x 1,7 mm
 • Dimensioner: 14 x 8 x 5 cm

Reolink Go Udendørs 4G kamera til SIM-kort m. batteridrift#6 Reolink Go Udendørs 4G kamera til SIM-kort – til dig, der ønsker at overvåge et område uden Wi-Fi eller strømforsyning

Kameraet fra Reolink Go er et perfekt valg, hvis du skal overvåge et område, hvor der hverken er Wi-Fi eller strømforsyning. Kameraet kan placeret frit så længe der er 3G eller 4G dækning.

Fremhævede fordele:

 1. Tilhørende app, der kan afspille videooptagelserne
 2. Trådløst 4G dækning
 3. Indbygget genopladeligt batteri med lang levetid

Derfor skal du vælge Reolink Go Udendørs 4G kamera

Dette kamera er ideelt til dig, der ønsker at overvåge et område med dyr, som er langt væk fra dit hjem, eller blot områder uden Wi-Fi eller strømforsyning. Du kan med live-video få adgang til at se hvad der sker foran kameraet, når der registreres bevægelse. Du kan indsætte SIM-kort i kameraet, som gør det muligt at tilslutte kameraet til internet via mobilt bredbånd.

Genopladeligt batteri

Kameraet har indbygget opladeligt batteri, som kan holde kameraet kørende i flere uger, dog afhængigt at aktivitetsniveau. Du kan tilslutte et solcellepanel, som løbende kan oplade batteriet, for en længere batterilevetid.

Der kan indsættes et micro-SD-kort, som kan bruges til lagring af videoptagelser. Kameraet har en tilhørende app, som kan afspille videooptagelserne på din smartphone.

Den indbyggede PIR-bevægelsessensor reagerer, når dyr eller mennesker bevæger sig foran kameraet og disse optagelser kan sendes som en push-besked til app’en samt en e-mail og disse optagelser lagres på SD-kortet.

Produktdetaljer:

 • Videoopløsning: Full HD 1080p (1920×1080)
 • Nattesyn afstand: 10 meter
 • Vandtæt kapslingsklasse: IP65
 • Strømkilde: Opladeligt batteri
 • Dimensioner: Ø 75 x 113 mm

Gode råd til valg af vildtkameraer

Et vildtkamera er smart at investere i, hvis man ønsker at holde øje med dyrenes færden i naturen i et givent område. Især jægere har stor glæde af vildtkameraer, for at finde ud af hvor mange dyr, der befinder sig i et pågældende område. Vildtkameraerne er udstyret med bevægelsessensore, som registrerer bevægelse, hvilket også gør vildtkameraer nyttige hvis man øsnker at overvåge andet end dyr, måske på større landområder.

Når du skal vælge dit vildtkamera er det vigtigt at du sætter dig nogle mål for hvad du ønsker at overvåge og dermed hvilke funktioner, der er vigtige for vildtkameraet.

Foto- og videokvalitet

Først bør du overveje kvaliteten på dine fotos og videoer. Nogle kameraer kan kun tage fotos, mens andre kun kan tage videoer, og nogle kan begge dele. Tænk over hvad du mest har brug for og hvor høj du ønsker videoopløsningen og fotokvaliteten skal være.

Hvis du, eksempelvis, kun skal bruge vildtkameraet til at registrere aktivitet i et pågældende område, behøver foto- og videokvaliteten nødvendigvis ikke at være i top, da du blot skal se hvor meget aktivitet der er.

Hvis du, på den anden side, ønsker at se hvilke dyr der går forbi og ønsker flere detaljer, så er en høj kvalitet på fotos og videoer vigtig.

Natteoptagelse

Har du brug for at optage videoer om natten også? Så skal du vælge et kamera, som er udstyret med infrarøde-dioder, som gør natteoptagelser mulige. Nogle nattekamereaer er også udstyret med hvidt lys. Hvis du skal benytte dig meget af natteoptagelser, bør du også lægge mærke til størrelsen på rækkevidden.

Hvis du ønsker at overvåge mennesker med kameraet, er det en stor fordel at vælge et kamera med usynlige dioder.

Modtagelse af fotos og videoer

Når du skal se hvad kameraet har optaget eller taget billeder af, kan du vælge blot at se det på kameraet, få overført det til computeren, eller nogle kameraer kan sende det direkte til din smartphone via app, SMS eller e-mail.

Dette behov afhænger selvfølgelig af hvad formålet med dine optagelser er. Hvis det er nødvendigt at du får optagelserne sendt, kort efter der har været aktivitet, er det godt at gå efter et kamera, der kan sende det til din smartphone eller tablet via SMS, MMS, e-mail eller via app.