fbpx

VVS arbejde i haven guide – (vandhaner, vand i haven, varme skur)

Når vinteren er omme, kommer den gode tid hvor det at komme ud i haven, er en sand fornøjelse. Men selv om vejret er godt, fuglene kvidrer og alting springer ud eller blomster, så er haven ikke kun forbundet med afslapning.

En hus og haveejer har opgaver der følger med. Udover almindelig havearbejde så er der også forebyggelse, vedligeholdelse og udbedring. Her er vvs arbejde i haven en af arbejdsopgaverne.

Stål, zink, blik og kobber i haven og hus er nødvendige materialer, hvilket også gælder til det smukke og æstetiske i haven, som det gælder til de praktiske formål. Herunder finder du en lille guide til forskellige muligheder i haven, hvor en VVS’er kan hjælpe dig.

Få 3 uforpligtigende tilbud på VVS arbejde – nemt, billigt & hurtigt

3byggetilbud opgaver til haven

 

Udendørshane

Udendørshaner er næsten nødvendige med den række fordele du får med disse.

Med en hane udendørs får du nemlig tilgang til vand, hvor en god lang haveslange giver vand til de mange forskellige formål i haven. Alternativet er, at du skal trække en haveslange ind i køkken og tilslutte her, hvilket ikke er specielt fordelagtigt.

En vandhane udendørs giver mulighed for at vande blomsterne, drivhuset, vaske bilen, bruges til rensning af træværk eller måske fylde barnets lille badebassin.

Tilslutning af en udendørshane kan du hyre din lokale VVS mand til, hvor den frostfri vandhane logisk nok er det bedste valg. Frostskader kan koste kassen, og en frostsikker vandhane er ikke meget dyrere end en vandhave der ikke er anvendelige på vores breddegrader.

Det er ikke så normalt, men du kan få udendørshaner til både varmt og koldt vand. Det kan være praktisk i mange sammenhænge med dog ikke så anvendt.

Frostsikker eller frostskader?

Undgå frostskader hvor det gælder om at tjekke for om din udendørs vandhane er frostsikker.

En frostsikker vandhave kommer med ventil afspærringsdelen indvendigt og grebet udenpå. Når hanen lukkes vil vandet løbe ud fordi vandhanen kommer med et automatisk fald.

Et kendetegn på om det er frostsikker eller ej,  er det boret skrå fald. Alternativt kan du få en autoriseret VVS’er til at tjekke hvis han alligevel skal lave andre tilslutninger i have og hus.

Hvis din vandhane ikke er frostsikker, så sørg for at den er tømt for vand. Her gælder om det at sikre vandtilførslen er slukket.

Pris for montering udendørs vandhanen?

Ifølge autorisationsloven må du ikke selv ændre eller udvide vandinstallationer. Derfor skal du bruge en autoriseret VVS’er, hvilket logisk kommer til at koste penge for montering.

Selve vandhanen koster fra 200 kr. og op alt efter design, stil og materiale. Her skal du så lægge timeløn for en VVS’er der ligger på omkring 500-750 kr. uden moms.

En hurtig udskiftning kan gøres på under en time, men alt afhængig af anlæggelse i forhold til timer, vil hver opgave logisk nok varierer i pris.

Varme i skur?

En helt anden opgave som du skal bruge en vvs’er til, kan være ved anlæggelse af eventuel varme i skur, udestue eller lignede. Her skal der selvfølgelig bruges rør, hvilket kan blive en noget dyrere opgave i forhold til timer det tager.

Vand i haven

Vand i haven i form af bassin, dam eller bassiner har en naturlig tiltrækningskraft på mennesker. Derfor er vand i haven noget de fleste ønsker sig, men de færreste får anlagt.

En anlægsgartner til anlæggelse af sten, bassin, planter og vvs’er til at skabe tilslutningen af vand, vil være den store investering der kan give den perfekte fredfyldte hverdag.

En vvs’er bruges til meget indendørs, men de nævnte ting er alle noget som fagmanden også bruges til i haven.

Join The Discussion